|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
28.5.2010 12:39:32   
Anoniman
Pa ne bih ni sad dobila...nego nisu imali mesta u shok sobi...pa su me odmah vratili na odeljenje....u moj krevet...pa sam se ja odmah dohvatila shtapica...jer sam skontala da mi se zeludac izvrne svaki put kad krenem ustajati...

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 501
28.5.2010 12:42:24   
pepeljuga
Luka se rodio u 7.55h

i ja sam se rodila u 7.55 user posted image

e super, bas me umiriste, a usput pitam mamu kako sam podnosila i kaze ok oba puta, mislim nije bilo povracanja, temperature a ta drhtavica je valjda i normalna a i kratko traje

smeskice, smela si da jedes? mene najvise brine kako cu bez hrane user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 502
28.5.2010 12:45:04   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Luka se rodio u 7.55h

i ja sam se rodila u 7.55 user posted image

e super, bas me umiriste, a usput pitam mamu kako sam podnosila i kaze ok oba puta, mislim nije bilo povracanja, temperature a ta drhtavica je valjda i normalna a i kratko traje

smeskice, smela si da jedes? mene najvise brine kako cu bez hrane user posted image

Pa nisam nikog pitala dal smem...nisam imala nadzor...a imala sam pristup shtapicima.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pepeljuga)
  Direktna veza do poruke: 503
28.5.2010 12:46:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: pepeljuga

Nećeš biti gladna. user posted image

Direktna veza do poruke: 504
28.5.2010 12:51:40   
pepeljuga

dobro, bar mogu da se tesim da odose kilogrami user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 505
28.5.2010 12:54:55   
Anoniman
Ja sam izgubila 9 kg za 5 dana u porodilištu. 

Direktna veza do poruke: 506
28.5.2010 21:22:55   
borjelavitazelen
Ja sam imala dva carska u betaniji i prezadovoljna sam... Drugi put sam bila na spinalu...Uglavnom sve super ne boli jako osim kad kasljes i smejes se :))))

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 507
28.5.2010 21:30:39   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: borjelavitazelen

Ja sam imala dva carska u betaniji i prezadovoljna sam... Drugi put sam bila na spinalu...Uglavnom sve super ne boli jako osim kad kasljes i smejes se :))))

Dobro došla "vita jelo"user posted image

Kad si se porodila draga.

Daj nam malo informacija, prijavi se na spisak RR mama

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu borjelavitazelen)
Direktna veza do poruke: 508
29.5.2010 18:34:43   
borjelavitazelen
Stvarno iz Betanije nosim najlepsa iskustva, uglavnom su svi ok. Porodila sam se 2005. i 2007. i bice i ove godine jos jedan carski, pa sam zavrsila :D Sa spinalnom mi je bilo super mada mnogi kazu da ne bi mogli tako da slusaju njih dok te seku, ALI MENI JE TO BILO BAS ZANIMLJIVO... To sam najvise trazila da bih videla bebu odmah jer mi je na prvom cr bilo bas bez veze kad sam se probudila onako sva bunovna, a ona babica mi diktira mere bebe, a ja nemam pojma ni da sam se porodila... Sto se tice oporavka posle nema razlike drugi dan na nogama cetvrti kuci i to je to... Koga nesto zanima jos neka pita slobodnouser posted image

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 509
30.5.2010 11:30:51   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: borjelavitazelen

Sa spinalnom mi je bilo super mada mnogi kazu da ne bi mogli tako da slusaju njih dok te seku, ALI MENI JE TO BILO BAS ZANIMLJIVO...

Ovo je momenat koji me zanima! Znam da se čuje kada se usisava plodova voda, a jel čuješ i ono "Sestro skalpel!", ili to nekako prećutno odrade? user posted image

(odgovor članu borjelavitazelen)
  Direktna veza do poruke: 510
30.5.2010 12:39:05   
Mishica 77
Pa čuje se kad "usisavaju" ali jednostavno ne obraćaš pažnju. Misliš na nešto DRUGO. Ne govore oni tako glasno: "Sestro ovo, ono..." Ja nisam ništa čula jer sam se non stop zafrkavala i zasmejavala celu salu. Nisam čula ni kada su počeli. Pitala sam: " Pa jel ćete vi da krenete?, a oni odavno isekli.
Jedino neprijatno je to što nakon sečenja ulazi vazduh u grudni koš i počnu vrlo neprijatno da bole ramena ali dišeš duboko i vrlo brzo prođe. user posted image
Taske ako imaš izbora, spinal je prava stvar!!! Ja ću opet. Kad bude... user posted image

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 30.5.2010 12:42:55 >

Čovek koji nema dudu, zeca i žabu nije čovek..... :-))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 511
30.5.2010 12:40:31   
Anoniman
Juuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu user posted image

(odgovor članu Mishica 77)
  Direktna veza do poruke: 512
30.5.2010 14:06:34   
Nensi*
Bas sam htela da pitam kako je u spinalu,jer mozda i mene ceka carski,i kad sam bila na razgovoru sa anesteziologom za epidural rekao mi je da ako budem isla na carski da cu moci da biram da li da me uspavaju ili ne...A ja se plasim uspavljivanja,nikada u zivotu nisam bila u bolnici a kamoli da me neko uspava...A opet sa druge strane me zanimalo kakav je osecaj kad si budan a znas da ti kopaju po stomaku user posted image user posted image user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 513
30.5.2010 14:35:48   
Pilence81
Mene su u zadnjem momentu hitno na Carski jer mi se beba podigla gore umesto da udje u kanal,sto se tice operacije sve je proslo ok,ali najgori mi je oporavak,ustajanje i setanje a imam osecaj da mi se sve zivo u tomaku raspada,nemoj da se lazemo da boli boli,barem je mene.Proslo je vec 22 dana od porodjaja a mene tek od juce uzasno boli stomak iznad reza kao da su mi tek dali anesteziju a materica razvali od bola pa me zanima "Koliko je kod vas trajao oporavak posle Carskog i nakon koliko ste imali odnose sa svojim muzem"?

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 514
30.5.2010 17:06:59   
marija32
Meni je SC zapocet u spinalu, a zavrsen u opstoj, ili sam se onesvestila pa se ne secamuser posted image
Jedino sto mi je bilo neprijatno je osecaj cupanja, podizanja od stola kada su mi vadili bebu, ostalo me nista pre toga nije bolelo, nije ni to bolelo ali je bilo neugodno.
Znam da su me 48 h posle porodjaja otkidali bolovi, e sada da li zbog kontrakcija materice ili peristaltike creva, ne znam, bitno je da sam ja mentol to trpela.
Oporavak mi je trajao kratko, sa muzem sam po izlasku odmah kupala bebu. Predeo oko rane mi je bio utrnuo pa sigurno preko godinu dana- sto je normalno kazu, a odnose....sta je to? Ja tokom trudnoce ih nisam imala i verujem ni godinu dana posleuser posted image

p.s. sada treba opet na SC i u opstoj cu anestezijiuser posted image

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Pilence81)
Direktna veza do poruke: 515
30.5.2010 17:29:34   
Dora
IZVORNA PORUKA: Mishica 77

Pa čuje se kad "usisavaju" ali jednostavno ne obraćaš pažnju. Misliš na nešto DRUGO. Ne govore oni tako glasno: "Sestro ovo, ono..." Ja nisam ništa čula jer sam se non stop zafrkavala i zasmejavala celu salu. Nisam čula ni kada su počeli. Pitala sam: " Pa jel ćete vi da krenete?, a oni odavno isekli.
Jedino neprijatno je to što nakon sečenja ulazi vazduh u grudni koš i počnu vrlo neprijatno da bole ramena ali dišeš duboko i vrlo brzo prođe. user posted image
Taske ako imaš izbora, spinal je prava stvar!!! Ja ću opet. Kad bude... user posted image

user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 516
30.5.2010 17:40:30   
Dora
Meni se desilo nešto na CR ali sam razmišljala dugo dal da napišem ovde, ne bih da tripujem devojke...user posted image

Ipak ću napisati ali upozoravam da ovo ne treba da čitaju osobe kao što sam ja.user posted image
Naime, kad su mi dali anesteziju, nije u isto vreme počela da deluje na um i na telo. Telo mi je bilo paralisano a bila sam budna. Samo, ništa s telom nisam mogla. To je trajalo jedan trenutak u kom sam osetila da su me zasekli, počelo je da me peče jako i samo sam stigla da pomislim O, bože, zašto baš meni ovo da se desi!
U tom momentu sam zaspala. Znači, sekund ili dva.
Posle sam to ispričala anest. tehničaru a on mi je objasnio kako je to moglo da se desi i da je to jako retko. Celu trudnoću sam bila u tripu da će mi se to desiti, eto, možda je to moć podsvesti učinila da mi um ostane budan taj trenutak...
Ali, prošlo je, ništa nije bilo strašno. Samo ta pomisao pre nego što sam zaspala...user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 517
30.5.2010 17:44:51   
gagana83
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 518
30.5.2010 17:46:36   
marija32
IZVORNA PORUKA: Dora

Meni se desilo nešto na CR ali sam razmišljala dugo dal da napišem ovde, ne bih da tripujem devojke...user posted image

Ipak ću napisati ali upozoravam da ovo ne treba da čitaju osobe kao što sam ja.user posted image
Naime, kad su mi dali anesteziju, nije u isto vreme počela da deluje na um i na telo. Telo mi je bilo paralisano a bila sam budna. Samo, ništa s telom nisam mogla. To je trajalo jedan trenutak u kom sam osetila da su me zasekli, počelo je da me peče jako i samo sam stigla da pomislim O, bože, zašto baš meni ovo da se desi!
U tom momentu sam zaspala. Znači, sekund ili dva.
Posle sam to ispričala anest. tehničaru a on mi je objasnio kako je to moglo da se desi i da je to jako retko. Celu trudnoću sam bila u tripu da će mi se to desiti, eto, možda je to moć podsvesti učinila da mi um ostane budan taj trenutak...
Ali, prošlo je, ništa nije bilo strašno. Samo ta pomisao pre nego što sam zaspala...user posted image

qqqqqq, to se desilo i mojoj drugarici, kada je operisala slepo crevo. Ne daj Boze nikome!!!

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 519
30.5.2010 17:52:30   
Dora
Moja beba je bila upetljana u pupčanu vrpcu i u jako čudnom položaju, bilo je teško izvaditi, tj. trebalo je vremena. A kad me uspavaju moraju u nekom malom roku da izvade bebu da joj anestezija ne dospe u krvotok, tako da su mene zasekli čim su pustili onaj gas u masku. Eto, taj trenutak sam osetila ali nije bilo dugo, na sreću. A i nije baš jako bolelo jer u isto vreme daju nekoliko vrsta anestezije, između ostalog i da ne osetiš bol.

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 520
30.5.2010 19:22:24   
pepeljuga
sta su vama rekli, koliko pre uvodjenja u opstu anesteziju se nista ne jede i ne pije?

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 521
30.5.2010 19:29:22   
gagins
Meni je planiran carski za 7.30h ujutro,dan ranije(vec sam bila na patologiji) nakon razgovora sa anesteziologom oko 13.30h mi je rekla da jela vise nema,a da do ponoci smem piti vode ili caja.

Direktna veza do poruke: 522
30.5.2010 19:35:05   
Mishica 77
Ja, Pilence, više i ne mogu da se set_im oporavka. Čudo jedno... Samo znam da je bilo baš brzo. Izašla sam iz bolnice 8-mi dan i tada sam već bila super: kupala i prepovijala bebu, dizala je normalno... Ma kad bolje razmislim, ja sam već i u bolnici bila super. Pa da, sad se set_ih... već neki 4-ti dan. Nisam imala bolove nakon CR. Stalno su mi nudkali Novalgetol ali meni nije trebao.
Ispod reza mi je utrnuto i dalje, s 2 prsta. Fala Bogu da nije niže. user posted image
Od rane ostade fina, roze crtica koju su već prekrile dlačice jer je vrlo nisko.
Odnose smo imali negde nakon 4 nedelje. Vrlo pažljivo, tek da nas mine želja. user posted image
Ne znam da li sam ja nenormalna ali meni je najteže od svega pripalo stavljanje i nošenje urinarnog katetera. user posted image
I kada sam ušla u hir. salu i sela na sto rekla sam: "Joj, samo da mi više date anesteziju da ne oset_im ovaj šugavi kateter!"
Svi su umrli od smeha, a jadni pripravnici, srednjoškolci gledali su u mene kao da sam pala s Marsa.
To "čupanje" bebe nije mi bilo neprijatno nego taj osećaj praznoće posle ali to je normalno.
Hm, sad kad razmislim, ne znam da li sam ja baš merodavna da pišem o svemu jer je meni većina tih stvari normala jer sam lekar ali mi je drago da podelim iskustvo sa vama i olakšam koliko mogu. 

< Poruku je uredio Mishica 77 -- 30.5.2010 19:38:38 >

(odgovor članu Pilence81)
Direktna veza do poruke: 523
30.5.2010 19:37:27   
Mishica 77
Imala sam zakazan CR za 8h ujutro. Nisam smela ništa da pijem i jedem od uveče ali ja sam se to jutro napila vode jer su mi se sušila usta od uzbuđenja. Da su saznali, skinuli bi me sa programa. Ludača... user posted image

Direktna veza do poruke: 524
30.5.2010 20:30:44   
Dora
I ja u suštini nisam puno osećala bol od rane. Onaj kateter me mučio, u stvari, neprijatan osećaj, baš čudan, a ne boli...nego kao da ti se non stop piški... A braunile u rukama su mi bile najveći problem, još imam modriceuser posted image
Rana me nije toliko bolela uopšte, prvi dan su mi davali novalgetol u infuziju, kasnije nisam htela novalgetol, nije bilo potrebe. Jeste da me boleo stomak od onih injekcija za skupljanje materice, ali više bi me bolela injekcija novalgetola pa ga nisam htela. Šta je još bolela...da, ustajanje iz kreveta. Ali nekako polako, niko te ne tera nego koliko možeš...Kad sam 3. dan izašla iz šok sobe i prešla u apartman pored, bila sam ko novauser posted image tuširala se, išla da se vidim s posetom...Izašla sam 6. dan i sve sama radila oko bebe, nisam ležala, nisam taj tipuser posted image
8. dan skidanje konaca i kafica u graduuser posted image
U suštini, najgore mi je bilo u psihičkom smislu, bila sam nervozna zbog silnih injekcija, deca su mi nedostajala, svega mi je već bilo dosta, ipak treći put kroz sve to prolazim, htela sam samo da se završi...

Direktna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Curtis Means je najranije rođeno dete koje...
Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 meseci, postavio novi svetski rekord. Standardna t...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here