Jeca*
|
IZVORNA PORUKA: Jeca RR Od Lukinog rodjenja ja sam po savetu pedijatra povlačila kožicu tek koliko može i brisala acidi boricijem. Na poslednjoj kontroli ja pedijatru kažem da se njemu glavić uopšte ne vidi, još uvek, ona mi kaže nema veze, to je normalno, povlačite samo koliko može i polako. Kaže, možete eto samo malo više nego što ste do sad. NAstavim ja malo više, sve zalepljeno i dalje, glavić se ne vidi, ali kad povučem onoliko koliko može, bude bordo gore. Ja se nasekirala, otišli kod mojih za vikend i ja rekoh hajde da to vidi urolog. Dodje urolog kod nas kući (mamin kolega) i umesto samo da pogleda on povuče i sve popuca i pojavi se glavić, bordo, otečen....užas. Dete se zacenilo, vrišti, trese se. Kaže urolog, ovo je bila fimoza, ali na vreme ste se javili pa nije morala intervencija već samo malo više da se povuče. Ovo sad mažite didermalom, povlačite ujutru i uveče i biće sve ok. Ode on, Luka se umiri, zaigra i odjednom vrisak. To je bilo u nedelju oko 11h. Od tad on vrišti, ne piški (samo curi piša povremeno kao suza iz oka). Prestao je da jede, dobio gadan proliv, koji nevidjeno ima jak miris. Dete mi nakljukano lekovima, urolog posle svega uvodi i baktrim, ja mu dajem liobif, brufen protiv bolova...pakao. SAmo vristi i sedi mi u krilu i lezi, nece da hoda...strasno! Nocas nismo oka sklopili, na kraju je u 4h povracao, cele noci kaki, ni kap piše i ja u traumi jutros u 5h zovem privatnu kliniku koja radi 24h i odemo u 6h. Pregleda ga dečiji hirurg i kaže da nismo smeli da diramo, da j trebalo da poslušamo pedijatra pa bi vremenom videli šta i kako. Slažem se da je sad bio potpuno pogrešan trenutak. Prvo zbog adaptacije u vrticu i mog pocinjanja sa poslom u petak, a drugo zato sto je luka previse mali da bi rekao ista pa je ovo plakanje jezivo. Kaže još da je unutra skroz popucala kožica i da su bolovi koje dete prozivljava jezivi i da ostavim sad pisicu, da mu ne diram pa i po cenu da zaraste, ali da ga ne mucimo vise. Da stavljam obloge od kamilice i eventualno malo pantenol na vrh, da iskljucim SVE lekove zbog proliva i pokusam da mu dam laksu hranu, ako hoce da jede, puno tecnosti i za 10 dana kontrola pa cemo videti sta dalje. Na kraju se luka ispiski po meni u ordinaciji i to onako bas, posle 48h i prvi put se nasmeje posle 2 dana...svanulo mi je. Eto, to je moje iskustvo. Luka sad spava. Ja sam preumorna da bih zaspala pa sam sela da vam napisem ovo moje iskustvo. Da mogu da vratim vreme, nikad ne bih dala urologu da mu ovo sad dira. Napravih od zdravog deteta bolesno. Jutros u 5h sam ja bila polumrtva od straha da ce mu plasirati kateter, da mu se nesto sjeb... u crevima...ma, da ne pisem vise.. Bili smo juče na prvoj kontroli posle 6 meseci. Išli smo kod ovog dr u privatnoj ordinaciji. Fenomenalan je!!!!! Čovek je samo pogledao, nije ni pomerao kožicu. Rekao je da apsolutno ništa ne diram. On misli da kožica nije opet srasla, ali neće da dira jer verovali ili ne Luka je zapamtio strah i panično vrišti čim neko pokuša da pipne pišicu. A i ne krivim ga, kad se setim šta smo sve preživeli onog oktobra o kome sam pisala u poruci koju sam sad citirala elem, rekao je da ne diramo ništa da nema potrebe da se povlači. da je ona priča o prljavštini koja se tu zavlači bezveze jer kaže sve što udje izaci ce kada se kupa, piški...Generalno Luka ima predugačku kožicu pa čak i kad je pišica u erekciji (pisali smo o tome kod beba) njemu se ne povuče skroz unazad, ali kaže nema brige, jednostavno je tako. on smatra da će se sve to samo regulisati, a kaže novim povlačenjem bi se opet napravile ranice i onda bi to bilo tkivo sklono infekcijama. Zakazao je novu kontrolu za 6 meseci gde ćemo eventualno dobiti gentamicin ili sl da malo mažemo da se kožica omekša i sama povuče skroz, a kaže verovatno nećemo morati ni to, jer on misli da sve izgleda kako treba Uh...laknulo mi je