|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Higijena dečakove piše...
30.3.2010 13:01:26   
Anoniman
Da, napisah u onoj temi iz koje sam ovo kopirala da su mišljenja oprečna oko dal i koliko povlačiti kožicu, samo nisam kopirala, reko, pročitaćete to kroz ovih XY str...

Znam samo da ako zaista opet bude dečak, od prvog dana ću povlačiti.

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 226
30.3.2010 15:10:16   
caca81
Ja mogu samo reci da sam zaista sokirana ovim sto sam ovde procitala. Ne mogu da verujem da mi ama bas niko o tome nije rec rekao. 1,5 godinu mu nisam pisu ni pipnula u tom smislu povlacenja, kad se kupa kao operem povucem gore-dole, ali ne tako puno da se skroz prevuce, sta li ce sa njim biti, sad sam bas zabrinuta!user posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 227
7.4.2010 22:39:53   
Buba76
IZVORNA PORUKA: Zille

Ma nije njemu pucala kozica bukvalno, samo su se pojavljivale tanke linije nalik ogrebotinama iz kojih nije curila krv, vec se samo malo zacrvenelo. Kao sto sam vec napisala, zvuci jako surovo ali ja mislim da je bolje bilo da "to" resim jos dok je jako mala beba, pa da posle samo odrzavamo redovno higijenu. Sve sam to do sada vec prosla sa prvim detetom i sa njegovom pisom je sve O.K., potpuno moze da se prevuce kozica i lepo da se opere. Cak stavise, on to sada vec i sam hoce da radi a ima tek 3,5 godineuser posted image .

Eh, da, zaboravih reci da sam i ja za to da se sve radi polako, ne sme se odjednom prevuci kozica vec po malo.

ja se slazem sa ovim. Starijem smo navukli kozicu do kraja sa 6 meseci,a sada nisam cekala ni toliko ,sa 3 meseca mu je vec bila povucena kozica i nemam nikakvih problema sa njima. Najbolje je to uraditi dok su mali,a ne sa 2-3 godine jer onda placu i vriste pa ne uradis nista

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 228
8.4.2010 11:54:36   
Lu
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

A meni pedijatar rekla da NIKAKO ne povlačim pišu. I svaki put, prilikom kupanja, razmišljam o ovoj temi, i šta sam sve pročitala u njoj. user posted image

Alexx,naravno ne moraš poslušati nas ovdje što smo to radile, ali pitaj bar za mišljenje urologauser posted image

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 229
8.4.2010 14:28:05   
*Alexx*
Lu, meni ništa nije jasno. Valjda ti pedijatri, majku mu, znaju šta treba. A izgleda da su svi učili različite škole.

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 230
10.4.2010 13:09:36   
marince1
Meni je dr rekla da povlacim,ali ja to ocigledno ne umem user posted image
Slabo se sta povlaci,videcu sta ce reci ona
Ov je tek jedna od stvari oko koje se pedijatri ne slazu user posted image

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 231
10.4.2010 15:57:02   
Lu
IZVORNA PORUKA: Alexx RR

Lu, meni ništa nije jasno. Valjda ti pedijatri, majku mu, znaju šta treba. A izgleda da su svi učili različite škole.

Ok,znaš i sama da se na muškom spolnom organu kožica MORA prevući kad piške a da ne govorim kad dođe do erekcije,zato ti ne treba pedijataruser posted image
E sad zašto neki govore da mi mame tebamo da  pomognemo našim bebama a neki da ne trebamo da će prevući sami kožicu kad porastu,na svakome je da odluči.
Meni se čini da je lakše bilo da mu ja pomognem dok je mali nego da poslije kad poraste bude imao problema i možda ga bude sram pričati o tome a oporavak od intervencije bolniji.
Neznam kako god ko hoće,ja sam pomogla svom Roku kad mu se malo zalijepila i odvela ga urologu da čupne i nema više problema a da sam mu od početka pravilno prevlačila vjerojatno ni to ne bi trebalouser posted image

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 232
10.4.2010 16:00:50   
guppy RR
Da... 10 strana za ovu temu... a činjenica ostaje: pedijatri se nisu složili oko ove teme nikako.
user posted image

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 233
10.4.2010 16:03:55   
Lu
Mene zanima konkretan razlog protiv,zašto savjetuju da se to ne radiuser posted image
Alexx,šta je tebi tvoja ped. reklauser posted image

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 234
10.4.2010 16:06:47   
guppy RR
Konkretan razlog protiv je, da se može kožica jako oštetiti i da može doći do jake upale koja na detetu ostavi traumu, jer može piška da zateče i dete ne može da piški itd... Čitaj šta se desilo Jeci RR sa Lukom - ja sam sigurna da ona posle svog iskustva gleda drugačije na problem... dok mame koje nisu imale problem prevlačenjem kožice opet pišu da je to to što treba da se radi.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 235
10.4.2010 16:14:53   
Anoniman
Ja sam sa Nesom napravila kompromis-povlacila sam je, i povlacim je jos uvek, ali malo. MAlo, u smislu da mu gledam izraz lica dok prevlacim, i cim vidim da ga menja, prestanem. Tako znam da nikad nisam povukla prejako, a opet sam je povlacila, jer mi je tako dr savetovala. Dakle, nista na silu, jako nezno,pazljivo...dosad nismo imali nikakvih problema, upala, lepljenja...a sad se vec skroz, lepo prevlaciuser posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 236
10.4.2010 16:21:13   
Lu
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Konkretan razlog protiv je, da se može kožica jako oštetiti i da može doći do jake upale koja na detetu ostavi traumu,

Da naravno, i meni je ped. naglasila pažljivo,nježno,ne prejako, a komplikacije se mogu desiti,čitala sam o Luki,jadničak..
Ali kožica se MORA nekada prevući jel tako ili možda ja nisam u pravuuser posted image .
Koliko je recimo dječaka odraslo a da im mame nisu prevlačile kožicu da su to nekako sami "odradili"

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 237
10.4.2010 16:55:24   
minavb
Ja sam resila da prevlacim po malo dok se kupamo. Nije mi tesko, ne oduzima vreme a sigurno ce mu biti lakse tako.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 238
10.4.2010 23:14:54   
*Alexx*
Pa ja povučem pomalo - ali nije to povlačenje, da mu sve "izađe" napolje user posted image
Pedijatar rekla NIKAKO povlačiti. E, sad, pošto je kod nje kao na traci, nisam imala mnogo vremena za ispitivanja.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 239
10.4.2010 23:28:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: guppy RR

Konkretan razlog protiv je, da se može kožica jako oštetiti i da može doći do jake upale koja na detetu ostavi traumu, jer može piška da zateče i dete ne može da piški itd...

Aha, onda je bolje ne prevlačiti, pa kada dete napuni 3god, onda pedijatar kaže "Idite da vam čupnu kožicu!", pa opet sve natekne... user posted image

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 240
10.4.2010 23:30:00   
guppy RR
Pa eto.. zato ja to prevlačim... šta da ti kažem...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 241
10.4.2010 23:33:55   
Anoniman
I ja prevlačim. I drugom ću tek da prevlačim, neću ni dozvoliti momenat kao sa Lukom da se zalepi.

Samo htedoh reći da se sve to svede na isto u jednom momentu. A nakon što sam odgledala kako dr noktima grebe zalepljenu kožicu sa glavića, sigurna sam da ta kožica ne može tek tako da se inficira, i da je toliko osetljiva.

(odgovor članu guppy RR)
  Direktna veza do poruke: 242
10.4.2010 23:52:23   
sneza24
I ja prevlacim.E sad da li je to dobro neznam.Prevlacim na dole sve dok glavic ne izadje ali ta kozica kao da je pukla samo na jednom mestu i kao da vise ne mrda.
Prosli put dr je rekla:Ovo je u redu.
A sad nisam nista stigla da je pitam jer se Davidu spavalo i bio je nervozan pa je plakao.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 243
14.5.2010 10:04:22   
Jeca*
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

Od Lukinog rodjenja ja sam po savetu pedijatra povlačila kožicu tek koliko može i brisala acidi boricijem. Na poslednjoj kontroli ja pedijatru kažem da se njemu glavić uopšte ne vidi, još uvek, ona mi kaže nema veze, to je normalno, povlačite samo koliko može i polako. Kaže, možete eto samo malo više nego što ste do sad. NAstavim ja malo više, sve zalepljeno i dalje, glavić se ne vidi, ali kad povučem onoliko koliko može, bude bordo gore. Ja se nasekirala, otišli kod mojih za vikend i ja rekoh hajde da to vidi urolog. Dodje urolog kod nas kući (mamin kolega) i umesto samo da pogleda on povuče i sve popuca i pojavi se glavić, bordo, otečen....užas. Dete se zacenilo, vrišti, trese se. Kaže urolog, ovo je bila fimoza, ali na vreme ste se javili pa nije morala intervencija već samo malo više da se povuče. Ovo sad mažite didermalom, povlačite ujutru i uveče i biće sve ok. Ode on, Luka se umiri, zaigra i odjednom vrisak. To je bilo u nedelju oko 11h. Od tad on vrišti, ne piški (samo curi piša povremeno kao suza iz oka). Prestao je da jede, dobio gadan proliv, koji nevidjeno ima jak miris. Dete mi nakljukano lekovima, urolog posle svega uvodi i baktrim, ja mu dajem liobif, brufen protiv bolova...pakao. SAmo vristi i sedi mi u krilu i lezi, nece da hoda...strasno! Nocas nismo oka sklopili, na kraju je u 4h povracao, cele noci kaki, ni kap piše i ja u traumi jutros u 5h zovem privatnu kliniku koja radi 24h i odemo u 6h. Pregleda ga dečiji hirurg i kaže da nismo smeli da diramo, da j trebalo da poslušamo pedijatra pa bi vremenom videli šta i kako. Slažem se da je sad bio potpuno pogrešan trenutak. Prvo zbog adaptacije u vrticu i mog pocinjanja sa poslom u petak, a drugo zato sto je luka previse mali da bi rekao ista pa je ovo plakanje jezivo. Kaže još da je unutra skroz popucala kožica i da su bolovi koje dete prozivljava jezivi i da ostavim sad pisicu, da mu ne diram pa i po cenu da zaraste, ali da ga ne mucimo vise. Da stavljam obloge od kamilice i eventualno malo pantenol na vrh, da iskljucim SVE lekove zbog proliva i pokusam da mu dam laksu hranu, ako hoce da jede, puno tecnosti i za 10 dana kontrola pa cemo videti sta dalje. Na kraju se luka ispiski po meni u ordinaciji i to onako bas, posle 48h i prvi put se nasmeje posle 2 dana...svanulo mi je.
Eto, to je moje iskustvo. Luka sad spava. Ja sam preumorna da bih zaspala pa sam sela da vam napisem ovo moje iskustvo. Da mogu da vratim vreme, nikad ne bih dala urologu da mu ovo sad dira. Napravih od zdravog deteta bolesno. Jutros u 5h sam ja bila polumrtva od straha da ce mu plasirati kateter, da mu se nesto sjeb... u crevima...ma, da ne pisem vise..user posted image

Bili smo juče na prvoj kontroli posle 6 meseci.
Išli smo kod ovog dr u privatnoj ordinaciji. Fenomenalan je!!!!!
Čovek je samo pogledao, nije ni pomerao kožicu. Rekao je da apsolutno ništa ne diram. On misli da kožica nije opet srasla, ali neće da dira jer verovali ili ne Luka je zapamtio strah i panično vrišti čim neko pokuša da pipne pišicu. A i ne krivim ga, kad se setim šta smo sve preživeli onog oktobra o kome sam pisala u poruci koju sam sad citirala user posted image
elem, rekao je da ne diramo ništa da nema potrebe da se povlači. da je ona priča o prljavštini koja se tu zavlači bezveze jer kaže sve što udje izaci ce kada se kupa, piški...Generalno Luka ima predugačku kožicu pa čak i kad je pišica u erekciji (pisali smo o tome kod beba) njemu se ne povuče skroz unazad, ali kaže nema brige, jednostavno je tako.
on smatra da će se sve to samo regulisati, a kaže novim povlačenjem bi se opet napravile ranice i onda bi to bilo tkivo sklono infekcijama.
Zakazao je novu kontrolu za 6 meseci gde ćemo eventualno dobiti gentamicin ili sl da malo mažemo da se kožica omekša i sama povuče skroz, a kaže verovatno nećemo morati ni to, jer on misli da sve izgleda kako treba
Uh...laknulo mi je user posted image

The price of discipline is always less than the pain of regret
Robin Sharma

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 244
14.5.2010 10:12:52   
Anoniman
user posted image

Od gentamicina će se kožica povući, u smislu da će se odlepiti ako je zalepljena?

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 245
14.5.2010 10:16:50   
Jeca*
tako sam ja shvatila. To omeksava kozicu i samim tim se lakse prevuce. Ali , kazem, on misli da cak necemo morati ni to. Videcemo za 6 meseci. Neobicno mi je sto sad uopste nemam stalno onaj osecaj da uvece treba Luki da prevucem kozicu kad se kupa. Mesecima ja to vec ne radim, ali uvek sam se sekirala sto ne radim, misleci da moram. ali od kako mi je i juce dr rekao da to ne radim lakse mi je. Da se razumemo, ovom coveku verujem jer je on cuveni lekar, hirurg, vrlo priznat i iskusan.

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 246
14.5.2010 10:23:40   
*Alexx*
IZVORNA PORUKA: Jeca RR

elem, rekao je da ne diramo ništa da nema potrebe da se povlači. da je ona priča o prljavštini koja se tu zavlači bezveze jer kaže sve što udje izaci ce kada se kupa, piški...Generalno Luka ima predugačku kožicu pa čak i kad je pišica u erekciji (pisali smo o tome kod beba) njemu se ne povuče skroz unazad, ali kaže nema brige, jednostavno je tako.

Ja sam sve vreme u dilemi oko ovog povlačenja. Pedijatar kaže ne povlačiti nikako, a ovde čitam razna iskustva. Nisam povlačila do sada, a na kontroli, na koju idemo sledeće nedelje, ću pitati šta sa pišom.
Ni Andreju se ne povuče kožica kada je piša u erekciji - ma ništa se ne vidi.

(odgovor članu Jeca*)
Direktna veza do poruke: 247
14.5.2010 10:25:31   
Anoniman
Ne vidi se ni Luki, moje je mišljenje da je to zbog toga što nije puna erekcija u punom smislu te reči. Luki se malko stvrdne i digne, ali ne kako to inače izgleda. user posted image  user posted image

(odgovor članu *Alexx*)
  Direktna veza do poruke: 248
14.5.2010 10:27:33   
Jeca*
mozda je i njima preduga kožica. Kaže dr da to nije takva retkost. Luki se nimalo ne vidi vrh, a trebalo bi.

Robin Sharma

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 249
14.5.2010 10:28:42   
Anoniman
Ne vidi se ni mom Luki Jeco, ali kada bi se to diglo onako kako treba, mislim da bi se videlo. (ne znam dal me razumeš)

(odgovor članu Jeca*)
  Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...
Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Kako obezbediti pravilnu ishranu deteta do...
U ovom periodu i kod roditelja se javljaju brojne nedoumice u vezi pravilne ishrane deteta – Kako obezbediti zdrave obro...

Anketa

Ime za decaka
Verus

Da li vam se svidja ime Oliver?

Da (20%)

Ne (80%)

Ukupan broj glasova: 226

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here