|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
15.4.2010 10:44:35   
Iva979
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Sad cvrc. Posto se lecim u domu zdravlja tesko da mogu da ga zamenim. tek za jedno godinu dana.

A, tek sam izvadila karton, jer sam od skoro u ovom gradu.

mari, ja mislim da mi je bas rano zakazala folikometriju. Ja bih tek racunala petak prvi dan.

Pa mozes da je zamenis, samo reci da hoces kod druge dr da se lecis u istom DZ

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1026
15.4.2010 10:45:51   
Sanjica26 RR
Ja bih najradije tako da uradim. Sad bas pricam sa mm..da ultrazvuk barem radim u privatnoj klinici. Jeste, malo skuplje. ali sta da radim. Odrecicu se drugih stvari.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1027
15.4.2010 10:48:45   
Iva979
Slazem se user posted image

Direktna veza do poruke: 1028
15.4.2010 10:48:48   
Sanjica26 RR
Da, ali ovde ne mozes da menjas lekara dok ne prodje godinu dana. Glupost velika. Idem u petak. Ako mi ne bude nista lepo objasnila, a ja cu da se uputim da pitam da li mogu da menjam lekara.
Izvinite devojke sto sam vas malo iscimala

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 15.4.2010 10:49:28 >

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Direktna veza do poruke: 1029
15.4.2010 12:01:48   
Veca77

IZVORNA PORUKA: Iva979

A sta je to kolabirani folikul user posted image

Proslog meseca sam bila na folikulometriji! Dr mi je pratila rast folikula od 11dc , 3 dana uzastopno (posto meni folikuli puknu neocekivano i onda moraju pomno da se prate) i 13dc mi je rekla da je folikul pukao i da je kolabirao. Ona je videla folikkul koji je tu bio, ali je tek bio pukao, tako da je mogla da ga vidi u onom jajastom nepravilnom obliku (to nam je cipi objasnjavala pre par meseci). I kada sam je pitala kako zna da je pukao, ako ga i dalje vidi, ona je rekla da je kolabirao (promenio prvobitni -pravilni oblik), imao je jednu ivicu pomalo siljatu i to je znak da je na tom mestu pukao!
Znaci, zakljucak jeste da je kolabirani folikul onaj koji je pukao ali koji nije zajedno za zutim telom otisao...negde / izgubio se user posted image To moze i da se izgugluje....mislim
Al' sam ga objasnila! user posted image user posted image user posted image

Tajna čovečjeg bića nije u tome da živi, nego zašto živi.

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1030
15.4.2010 12:52:06   
zvezdica009
tek mi sad nista nije jasno user posted image pa jel dobro da bude kolabirani ili nije user posted image meni kad pukne, onda znam da mi posle sledeceg dana kaze da se nista ne vidi, nego tek kasnije kad se formira zuto telo user posted image

(odgovor članu Veca77)
Direktna veza do poruke: 1031
15.4.2010 19:21:39   
Sanjica26 RR
Zvezdice previse je to opterecujece. Ne zna sta da kazem, osim da ne treba da previse lupamo glavom. Ali mi zene smo sklone mozganju. Ja toliko razmisljam o tim stvarima i ovde citam svasta..da cu verovatno morati malo da se povucem sa RR. Malo trebam da oladim.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 15.4.2010 19:24:47 >

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 1032
16.4.2010 6:47:39   
zvezdica009

IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Zvezdice previse je to opterecujece. Ne zna sta da kazem, osim da ne treba da previse lupamo glavom. Ali mi zene smo sklone mozganju. Ja toliko razmisljam o tim stvarima i ovde citam svasta..da cu verovatno morati malo da se povucem sa RR. Malo trebam da oladim.

POTPUNO SE SLAZEM

Direktna veza do poruke: 1033
17.4.2010 17:20:43   
NinaMandarina
Drage moje, bila sam juce na UZ, folikul je 19,2mm a endometrijum ostao isti 10.6. Rekla mi je da od sutra pijem dobrostan 3x1 tabletu i da stavljam utrogestan vaginalno 1 uvece i tako 10 dana, zbog niskog progesterona. A u nedelju ujutru da primim pregnil user posted image . Malo sam se uplasila od svih ovih lekova, ne znam sta cu user posted image i da li cu user posted image

Direktna veza do poruke: 1034
17.4.2010 20:00:05   
cipiripi
pij dobroston obavezno, ne moze da ti skodi... moze samo da pomogne ..
to ti daje da bi podstakla rast endometrijuma da bi se bebac lepo zakacio..

user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu NinaMandarina)
Direktna veza do poruke: 1035
19.4.2010 15:08:20   
Anoniman
Drage sapatnice,
prijavila sam se evo danas, očajna jer nigdje ne mogu dobiti pravi odgovor, a čini mi se da vi dosta toga znate. Dakle, pomagajte!
Malo ću vas utušiti, al' moram biti detaljna, da bih dobila bolji odgovor. Unaprijed se izvinjavam na opširnosti.
Ovako, već godinu i po bezuspješno pokušavam ostati trudna. Imam 29 godina, muž 31 god. Nisam nikako do sada ostajala trudna, znači bez pobačaja, ikakvih zahvata operacija. Uredne menstruacije, svaki 26, 27. dan, uredne i ovulacije, uvijek ih osjetim, mjerim temperaturu itd.....
Poslije godinu dana bezuspješnih pojušaja odlučila sam da uradim sve nalaze-nalaze hormona, briseve, HSG, muž-spermiogram, spermokulturu, svi nalazi su apsolutno uredni.
I opet ništa. Od prošlog mjeseca mi dali, uprkos urednim ovulacijama, da "za svaki slučaj" pijem klomifen i dođem na folikulometriju da pratimo ovulaciju i ciljano imamo odnos.
Pila sam klomifen od 2. do 6. dana ciklusa (što mi je pomalo i čudno, svuda sam pročitala da se pije od 3. ili kasnije). Prvi put na folikulometriji bila 8 dan ciklusa i tu mi vidjela 6 folikula: na desnom jajniku 5 fol, sljedećih dimenzija: dva od po 16 mm, i još tri 10, 11 i 13 mm. na lijevom jajniku 1 fol, dimenzija cca 16 mm. Endometrij 6 mm.
Kaže dr sve super, kako rastu oko 2 mm po danu, trebali bi pući, sutra prekosutra, imajte odnose i dođite za tri dana da vidimo šta je bilo. I bila ja danas, dakle 11. dan ciklusa. I sad mi više ništa nije jasno. Opet 6 folikula, samo su svi duplo manji nego prošli put. Ona mi za ovaj što je bio sam, na lijevom jajniku tvrdi da je pukao, a za ovih 5 na desnom da su se vjerovatno samo "smanjili". Kad je pitam kako zna razlikovati puknute i smanjene, kad isto izgledaju, ona veze nema, ne zna mi objasniti, samo kaže ovaj je pukao, ostali su stali?! Da su samo stali, ostali bi iste veličine, ne bi se smanjili? ili? Kako god i dalje su tu, svi. Pa mi nije jasno ni za taj jedan za koji kaže da je pukao, kako je i dalje tu ako je pukao, valjda je trebao nestati? I da, imam onu neku slobodnu tekućinu u onom nekom cavum Douglas-u, pa to ukazuje na puknuće, jer se tu valjda izlije ta tečnost iz folikula kad on pukne.
E da, endometrij mi je danas 9,4 mm.
Dakle, moje pitanje se generalno svodi na to, koja je razlika između puknutog i smanjenog? Meni su na ultrazvuku svi izgledali isti. I dr mi je još rekla, kad jedan, vodeći fol pukne, to stopira sve ostale. Jel' iko od vas čuo za to?

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 1036
19.4.2010 15:34:30   
cipiripi
Cao user posted image
Postoji razlika izmedju smanjenog folikula , folikula u fazvoju kao i prsnutog folikula...
Sliku mozes pogledati OVDE

user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 1037
20.4.2010 7:31:55   
zvezdica009
juce sam bila, 11-ti dan ciklusa, dva folikula jedan od 24mm user posted image i jedan od 18mm ... endometrijum 11 mm....dala mi je pregnil i rekla da se trudimo user posted image sta mislite o ovome ? jel ok sto je taj jedan narastao cak do 24 mm ? ona mi je rekla da je mozda rano da mi da pregniluser posted image ali je na kraju ipak odlucila da ga da, nista ne razumem....

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1038
20.4.2010 7:36:05   
daca77
Draga, mislim da je sve u redu...po jednoj mojoj dr, folikul puca kada dostigne 25mm-to je kao skolski primer, ali ipak je to individualna stvar....zatrudne mnoge i sa folikulima ispod 20mm

Direktna veza do poruke: 1039
20.4.2010 9:08:51   
nolinica
Ja sam čula da ne valja da bude preko 22mm jer je onda lošija jajna ćelija. Meni su ovaj mesec baš veliki i bili  i izgleda oba prešla u ciste!
Ne znam šta je istina.

(odgovor članu daca77)
Direktna veza do poruke: 1040
20.4.2010 9:50:10   
zvezdica009
i ja sam citala da je bolje da budu do 22, medjutim posto sam pila klomifen moguce da je od toga toliko narastao jer u obicnom ciklusu mi nikad ne ide preko 21mm, tada mi obicno pukne

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1041
20.4.2010 10:08:21   
nolinica
Zvezdo, i ja sam pila klomifen, pa me strah da me nije hiperstimulisao, ili već ne znam šta, a i pre mi ni folikuli nisu prelazili u ciste.

Direktna veza do poruke: 1042
20.4.2010 11:30:48   
zvezdica009
user posted image

< Poruku je uredio zvezdica009 -- 20.4.2010 11:34:21 >

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1043
20.4.2010 11:31:38   
zvezdica009
user posted image

< Poruku je uredio zvezdica009 -- 20.4.2010 11:34:39 >

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1044
20.4.2010 11:33:13   
zvezdica009
i ja se bojim te hiperstimulacije, prosli put mi se to desilo, nadam se da sad nece biti tako. prosli put nije htela da mi da pregniluser posted image a sad je dala hvala Bogu, jedino me malo brine ta velicina od 24mm, ali jajnici me uredno bole kao kad je ovulacijauser posted image nadam se da je sve u redu. koji je tebi dan nolinice ? jel zajedno cekamo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1045
20.4.2010 11:34:56   
nolinica
E, moja draga, ne čekam ja ništa, jedan prešao u cistu, a bojim se da je i drugi. Razočarana.Jesi li išla posle da vidiš da li su pukli? Meni danas 21dc.

Direktna veza do poruke: 1046
20.4.2010 11:59:15   
zvezdica009
nolinice zao mi je user posted image ali ne gubi nadu sve dok ne dobijes, svasta su zene pisale, znas i sama, nekad doktori pogrese, ma ja mislim da oni u vecini slucajeva grese, bas me nerviraju, vise ovde zene znaju nego oni...juce mi je bio 11-ti dan ciklusa, danas cemo biti vredni, pa cu sutra ici da vidi da li su pukli. recite mi da li moze da se desi da ne puknu oba? nego samo taj veci, a onaj drugi recimo u cetvrtak ?

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1047
20.4.2010 12:15:30   
nolinica
E, isto pitanje sam ja postavila pre nekoliko dana, pa pogledaj šta piše da ti ja loše ne prepričam. Koji si dan bila na uz? Super, javi šta ti kaže dr.

Direktna veza do poruke: 1048
20.4.2010 12:17:17   
nolinica
Kažeš da si bila 11dc na folikulometriji i imala one dobre folikule. Jel to prethodni ciklus bio? Koliko dugo piješ klomifen i odakle si?

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1049
20.4.2010 12:23:39   
zvezdica009
nolinice bila sam juce na folikulometriji, juce mi je bio taj 11-ti dan. danas je 12, daj boze da su ti folikuli dobri. dobila sam pregnil pa cemo da se trudimo. klomifen sam pila sad u ovom ciklusu od 3 do 7 dana po pola tablete, ti ?

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  40 41 [42] 43 44   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here