|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Folikuli
14.4.2010 19:33:46   
cipiripi
Nolinice...mogu oba da puknu, moze jedan da pukne...mogu da poknu u isto vreme ili da kasne jedan u odnosu na drugog...
SVe je moguce ako su priblizne velicine..a ako su dosta drugaciji pre ce se desiti da se ovaj manji sasusi kad pukne vodeci..ali opet to ne mora da znaci...
Sve je to igra hormona i svaciji organizam je drugaciji..

ZvezZZdice user posted image

ja sam uz klomifen imala samo 2 vodeca folikula...ti sitni umeju kasnije da prave problem...pogotovo ako primas pregnyl..naravno ako ih je MNOGO!
endometrijum je ok za sad...jos ce da raste... user posted image

Daco...spremi se za bolan ciklus ako su perzistentni u pitanju...meni ovaj veci lici i to ima i vodenu cistu u sebi..
Ako krene da te boli stomak...da znas da je to zato sto oni rastu...
Meni je jajnik isao i do 6cm velicine zbog jednog perz. folikula...

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu zvezdica009)
Direktna veza do poruke: 1001
14.4.2010 19:52:55   
zvezdica009
IZVORNA PORUKA: cipiripi
ZvezZZdice user posted image

ja sam uz klomifen imala samo 2 vodeca folikula...ti sitni umeju kasnije da prave problem...pogotovo ako primas pregnyl..naravno ako ih je MNOGO!
endometrijum je ok za sad...jos ce da raste... user posted image

za sada samo taj jedan vodeci, primicu pregnil kad naraste do 19. a kako sitni mogu da prave problem ?
posto sam pila samo POLA klomifena, od 3 dana ciklusa do 7, ona je rekla da ne bi trebalo da bude hiperstimulacije i preterano folikula...naravno to nista ne znaci, videcemo. a to sto je taj vodeci 10.5 mm 6-tog dana, da li je to u redu ?

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1002
14.4.2010 22:11:41   
cipiripi
mislim da jeste ok user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

Direktna veza do poruke: 1003
15.4.2010 8:38:54   
zvezdica009

IZVORNA PORUKA: cipiripi

mislim da jeste ok user posted image

i ja se nadam da jeste ok user posted image thx cipi

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1004
15.4.2010 8:43:18   
daca77
Jeste ok...
ne sekiraj se, draga...

Direktna veza do poruke: 1005
15.4.2010 8:47:47   
NinaMandarina
Bila sam juce na UZ, 12dc:
endometrijum je 10.6mm/2, OD je sa dominantnim folikulom 16.5x14.5mm ukupnih dimenzija 29x17.5mm, OS O 33x19.3mm. Desna tuba lako dilatirana.
Treba da idem u petak ponovo, verovatno ce mi tada biti ovulacija user posted image .
Dr misli da bi endometrijum mogao biti i deblji za 12dc user posted image , ali videcemo jos u petak

Direktna veza do poruke: 1006
15.4.2010 9:06:05   
Mari86
Meni je endometrijum 13 dc bio 9.5 doktorica je rekla da je odlican..user posted image
Svaki doktor izgleda prica drugo user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu NinaMandarina)
Direktna veza do poruke: 1007
15.4.2010 9:14:04   
nolinica
Cipi, hvala na odgovoru! user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1008
15.4.2010 9:17:46   
NinaMandarina
Stvarno? Ko ce ga znati user posted image . Vazno je da ima folikula user posted image , samo jos da ga ispratim do kraja, da vidim da li ce da pukne. A sledeci mesec mi je rekla da radim HSG ako ovaj ne uspe user posted image

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1009
15.4.2010 9:20:03   
Mari86
Da draga tako je bilo secam se prethodni mesec  11 dc mi je bio 8.5 bila je jako zadovoljna...
A samo za nedelju dana se zadebljao na 17 mm user posted image

(odgovor članu NinaMandarina)
Direktna veza do poruke: 1010
15.4.2010 9:45:00   
Sanjica26 RR
Isla juce kod ginekologa i ona mi zakazala da dodjem opet u petak na ultrazvuk. Hoce da prati kako se razviaju jajne celije. Da li znate koja je pocetna velicina folikula? Izvinite ako sam se pogresno izrazila.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1011
15.4.2010 9:46:31   
Mari86
sanjice draga meni nikada nije rekla velicinu ako su manji od 10mm nego mi je samo rekla sitni folikuli do 10mm...
Koji ti je dan ciklusa?user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1012
15.4.2010 9:48:33   
Iva979
Slazem se sa Mari, ni meni nikada nije rekla ako nisu bar 12, 13mm
Samo kaze vise sitnih user posted image

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1013
15.4.2010 9:53:21   
Sanjica26 RR
Ma, u mom domu zdravlju je prava katastrofa. Svima je isto vreme zakazan ultazvuk. No, to nije bitno. Bice 14 dan ciklusa. Ali ono sto je ona napisala na rezultatu da je endometrijum 2 mm. Ali mi pise posle da sam bez folikulauser posted image . kako je ona to bas odredila bas u petak, bas ne znam. Skoro kad sam bila u privatnoj klinici na nalazu pise da mi je na levom jajniku kolabirani folikul 16 mm. Nadam se da ce i voog puta da se pokaze dobro.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1014
15.4.2010 9:55:04   
Iva979
A sta je to kolabirani folikul user posted image

Direktna veza do poruke: 1015
15.4.2010 9:57:10   
Sanjica26 RR
To se i ja pitam. Mozda zna Mari? Joj, sto me nerviraju ovi terminiuser posted image

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1016
15.4.2010 10:25:08   
Mari86
koliko ja znam to znaci da je do ovulacije doslo user posted image   ili ce doci u naredna 24 sata ,kad si to bila? nije mi jasno kako od 16mm pa kolabirani user posted image
Nego reci mi kako endometrijum samo 2mm? koji je to dan bio ciklusa?

Direktna veza do poruke: 1017
15.4.2010 10:27:53   
Iva979
Sanjice jesi li pitala dr za endometrijum? Malo je 2mm

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1018
15.4.2010 10:28:21   
Sanjica26 RR
Ja sam Mari dobila proslog ponedeljka. I onda je stala..Tek u petak je kako treba krenulo. ja sam joj sve to rekla, a ona me je pitala na to: "pa, koji dan da racunamo'?user posted image
I sad u petak zakazala folikometriju. Nista ne shvatam.

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1019
15.4.2010 10:30:02   
Sanjica26 RR
Ivo, to sam tek videla kad sam izasla iz ordinacije. I meni je to jako cudno. ne znam sta da mislim. Pitacu je u petak kad budem otisla.

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1020
15.4.2010 10:31:58   
Iva979
IZVORNA PORUKA: Sanjica26

Ja sam Mari dobila proslog ponedeljka. I onda je stala..Tek u petak je kako treba krenulo. ja sam joj sve to rekla, a ona me je pitala na to: "pa, koji dan da racunamo'?user posted image
I sad u petak zakazala folikometriju. Nista ne shvatam.

Sledeci put kad vidis dr, spremi joj pitanja:
-sta je to kolabirani f?
-gde moze biti problem ako je end. tanak?
-zasto je ciklus takav, dobijes pa stane pa za par dana krene?
Ako vidis da ni ona sama ne zna odgovore, moj ti je savet da probas da odes po jos neko misljenje... user posted image  

Direktna veza do poruke: 1021
15.4.2010 10:37:18   
Mari86
i ja mislim da treba da promenis doktora user posted image
jedan dan tj.prosli ponedeljak si imala bas krvarenje?
Ako je onda endometrijum bio 2mm onda je to tek pocetak ciklusa...

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1022
15.4.2010 10:38:34   
Sanjica26 RR
Ivo, sad kad sam bila pitala sam je sta znaci kad na testu Hlamidije koji je negativan, pise 1 elemntarno telo. Ona me je samo mrko pogledala i rekla: "pise negativno. nema sta tu da se objasnjava"

Gledam prethodni ultazvuk druga dr je napisala da je endometrijum adekvatno izgradjen za fazu normalnog ciklusa.

(odgovor članu Iva979)
Direktna veza do poruke: 1023
15.4.2010 10:41:48   
Sanjica26 RR
Sad cvrc. Posto se lecim u domu zdravlja tesko da mogu da ga zamenim. tek za jedno godinu dana.

A, tek sam izvadila karton, jer sam od skoro u ovom gradu.

mari, ja mislim da mi je bas rano zakazala folikometriju. Ja bih tek racunala petak prvi dan.

< Poruku je uredio Sanjica26 -- 15.4.2010 10:42:42 >

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 1024
15.4.2010 10:43:43   
Iva979
Da probas ti da odes kod druge dr?
Nisi duzna da trpis da te neko mrko gleda i da nece da ti da odgovor na postavljeno pitanje.

Direktna veza do poruke: 1025
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  39 40 [41] 42 43   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.

image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here