|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje - vaše iskustvo
15.4.2010 17:24:45   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nena81

Drage moje ispisaste se vi oko podoja leva desna leva desna a nigde ne pominjete podrigivanje !!!!
Cim prekidate podoj bebu na rame podrigne pa nastavlja dalje, jer samo tako ce da se najede mleka a vazduh leti napolje.
I dok siki ako pocne da se vrti ili nije dobar polozaj ili hoce da podrigne. To sam ja dobila savet od babice kada sam rodila sina, znao je po nekoliko puta da podrigne u toku samo jednog podoja, tako da smo uspesno izbegli grceve. A da ne pricam koliko je sikio / samim tim i napredovao.
Vidim Oti praksa ide lepo samo napred user posted image user posted image .
Suki samo pitaj pa bar savete ne naplacujemo user posted image

Moja beba je bila užasno nemirna dok je sisala, podrignuo - ne podrignuo, stalno je "vozio bicikl", čupao rukama.. Sa grčevima nismo mnogo kuburili, odmah kada su se pojavili koristili smo Plantex čaj, i sve je bilo kao rukom odnešeno.

(odgovor članu Nena81)
  Direktna veza do poruke: 176
15.4.2010 17:37:49   
jelena038
e da, a sto se tice onoga - koliko je beba pojela, najlakse je izmeriti bebu pre i posle podoja, na kantar, u pelenu, kako ih rode nose user posted image ili sa sve korpicom na digitalnu vagu, jos bolje, ako je imate da meri u gram.. sad sam se toga setila...

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 177
15.4.2010 18:07:25   
Anoniman
Jao kada to kažeš, mojoj baki je palo na pamet da Luku merimo na onu kuhinjsku vagu koja visi sa zida. Stavila baka tacnu, pa jastuk, pa Luku, a ispod vage još jedan jastuk! Patronažna jadna prekrila oči, nije smela da gleda. user posted image

(odgovor članu jelena038)
  Direktna veza do poruke: 178
15.4.2010 18:42:54   
jelena038
Nasa patronazna kantar nosi sa sobom user posted image Da smo moje dete merili vagom kojom se ja merim imalo bi 1,5 kg user posted image  

dvoje da naprave dvoje,
ili troje,
ili bilo koje,
svoje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 179
16.4.2010 9:35:09   
suki
Hvala puno svima, stvarno ste se potrudile!!!user posted image Ja sam prvo tako radila, jedna pa sledeci obrok druga ali mi se upalila jer nocu se ne budi a ja je valjda nisam ispraznila kako treba. Pa sam presla na to da joj dajem naizmenicno iz obe po 15 min otprilike i to je kao funkciionisalo ali sam se brinula da mi se tako nikad nece ustaliti to da ona sisa toliko da ne moram da se muzem uvek i toliko. Kazem, mozda sam se ja zeznula jer su mi rekli izvlaci do posl.kapi i tako mi se valjda stvorilo previse il ne znam. Stvarno sam ocajna, nisam od onih koji se brzo i lako predaju ali ne znam dokle cu jos moci. I juce sam osetila bol u dojci pa krene crvenilo pa masiranje, tus...i nista. Pa krene da radi zivac, pa placem. Tako sam kupala bebu da su mi suze kapale na nju jer jednostavno ne znam vise sta cu. Pa me strah da zaspim jer znam da cu se probuditi sa temp. pa sam brze bolje stavila list kupusa kao mozda me spase. I evo nemam temp. ali i dalje boli. Masiram se i muzem ali ne mogu do besvesti. Probala sam nocas da forsiram tu koja boli ali se druga prepuni pa se bojim da se ne upali i ta... Ma ja tu nesto opasno lose radim!!!

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 180
16.4.2010 11:17:49   
Anoniman
Suki, ja sam za svaki podoj davala obe. Ne sećam se više minutaže podoja na jednu dojku, pa ću lupiti primera radi: 5min na jednu, vadim, prebacujem na drugu. Između dve dojke sam ga dizala da podrigne. Isto sam nosila list kupusa na grudima, pa preko kesu, pa grudnjak (znaš da bradavica ne sme biti prekrivana time, moraš da imaš rupu za bradavicu, da se ne upari jer će ti beba napraviti ragade). Izmlazala sam se posle svakog podoja, do večeri sam imala po dve pune flašice (pune do vrha, ne do poslednje linije), one srednje AVENTove. Tada nisam znala da moje mleko može da se zamrzava, pa sam bacala, jer nisam imala šta više sa njim... Luka je izbacio noćni podoj, a ja ustajala svaka tri sata da se izmlazam, inače bi mi grudi do jutra bile kamen i on ne bi mogao da uzme bradavicu u usta. Takođe crvenilo, vrele grudi, ali nikada zaista mastitis, nije bilo temperature.
Ne bih da te plašim, ali ću te uputiti da pročitaš jedan post, ne zato što mislim da će se to tebi desiti, već da budeš u toku, i da ne budeš neuka kao što sam ja bila tada... KLIKNI

Na tvom mestu, ja bih izmlazala uz svaki podoj, ne do kraja, ali da grudi budu mekane, i ustajala bih i noću i izmlazala. Makar neko vreme, pa onda možeš pokušati preko noći da svakim izmlazanjem izmlazaš sve manje (nemoj praviti drastične promene u količini izvučenog mleka, to mora polako), pa možda onda grudi naviknu da noću proizvode manje mleka... ne znam sad... zvuči glupo, jer šta sisa zna dal je noć ili dan, ali možda može da se uhvati neki ritam. user posted image

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 181
16.4.2010 11:28:08   
Nena81
Suki Tasha ti je dobro rekla.
Ja cu ti reci sta sam ja radila, pa ti vidi jel ti odgovara. Nocu spavam na boku, menjam levi/desni, na grudima imam frotirski peskir, mleko je znalo do skoro da curi, sav visak izadje, jer ti pritiskas grudi i one se same prazne. Primetila sam kada spavam na ledjima da su mi ujutru grudi prepune, pa mozes i o tome da povedes racuna.
Nisam nigde videla kolika je beba, ali kontam da je mala. Ne brini vremenom ce se sve uskladiti ponuda i potraznja, malo budi strpljiva, potrudi se nocu da praznis dojke ako vec dobijas temp. Samo kolko da popusti pritisak u njima, to je nekih po 5min obe. Nemoj preterivati sa praznjenjem jer sto vise praznis vise ti nadolazi.
A svo mleko koje izmuzes mozes u sterilne bocice za urin koje se kupuju u apoteci i pravac frizz, jer kasnije ces ih iskoristiti za kasice bebi.

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 182
16.4.2010 11:44:23   
Anoniman
I setih se još nečega. Noću sam se pokrivala samo do grudi, da grudi ne budu pokrivene. Rečeno mi je, a i moje iskustvo je potvrdilo, da ako greješ grudi, mleko brže nadolazi. Ja sam spavala na stomaku, te su se svakako grejale user posted image , ali sam bila u fazonu da ih makar ne dogrevam jorganom (ja sam frik koji se i tokom leta pokriva jorganom). 

(odgovor članu Nena81)
  Direktna veza do poruke: 183
16.4.2010 11:47:32   
LillyT
Vidis Neno nisam razmisljala o tome da ako spavam na ledjima da su mi grudi pune... bas cu da obratim paznju (mada ja nikada nisam spavala na ledjima, tek pomalo u trudnoci). Meni se dogodi da mi mleko iscuri, pa sva budem mokra. Ponekada se nocu izmuzem, ako bas osetim pritisak. Eh zene, pricaju da je porodjaj starsan, ma porodjaj je divan, ovo dojenje me ubija, masiraj, izmlazavaj, prati stanje, obrati panju na bradavice, pa ceo dan se mogu baviti sisama....

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 184
16.4.2010 11:48:27   
Nena81
I ja sam par puta spavala na stomaku pa je dusek ispod mene bio mokar user posted image user posted image .

Jos jedan savet; nikako tusiranje hladnom vodom, znam da je vruce mleko nadolazi, znojis se... ali moja drugarica je tako izgubila mleko, a i u skolici su nam babice rekle da to ne radimo.
Tasha : poslacu ti ovog mog naleto pa se pokrivajte zajedno user posted image user posted image

Love me, Hate me, either way you are thinking of me !!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 185
16.4.2010 12:17:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Nena81

Tasha : poslacu ti ovog mog naleto pa se pokrivajte zajedno user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image Ma ja ne dam da se klima stavi u spavaću sobu, ma ni prozor da se otvori... OFF!

Žene, to što vam mleko iscuri je SUPER! Meni nije curelo! Sve što se proizvede, ostaje u njima! Jel možete da zamislite koliko to boli do jutra? user posted image

(odgovor članu Nena81)
  Direktna veza do poruke: 186
16.4.2010 12:21:28   
suki
Hvala vam puno! Neno mala ce imati sutra 7 nedelja i teska je 4230gr u utorak. Lenja da sisa ali ja nisam lenja da ustanem nocu i da se muzem ali meni to strasno dugo traje jer ne znam kad je kraj. Kazem vam, kada sam imala mastitis i temp 40 meni babica rece do zadnje kapi i ja to tako radila i sad dal sam stvorila time obilje mleka ili sta ne znam ali meni skoro nedeljno preti temp a pumpicu ne ispustam iz rukeuser posted image (hocu da kazem da se muzem posle svakog podoja) I to i kada je bila manja pa sisa, izmuzem se pa za sat ipo opet, a ja opet daj pumpicu pa sve ispocetka. Nista drugo ne radim samo se muzem pa i onda se upale.... Pa j..em ti sve ovo kad vec moram da psujemuser posted image . I to me jos zanima da li ce se meni vremenom stvarati veca kol. mleka od toga sto dojim iz obe, jer zapravo ne isprazni ni jednu, i hoce li se ustaliti vec ta ponuda-potraznja... Kontam da je i to relativno ali jos malo pa cemo imati 2 meseca a ovo sve gore...

(odgovor članu Nena81)
Direktna veza do poruke: 187
16.4.2010 13:47:29   
Anoniman
Jos jedan neutesan odgovor: meni se nikada nije ustalila ponuda - potraznja. Kada sam nakon 3,5 meseca rekla DOSTA JE, zbog ragade koju sam imala na desnoj dojci (u levoj tada vec skoro pa nisam imala mleka), onda sam pocela da izmlazam bez da ga dojim. To je trajalo oko 2 nedelje, svaki drugi dan (otprilike) sam smanjivala kolicinu mleka koju izmuzem za recimo oko 30-50ml (po izmlazanju), izmlazala sam na svaka 3-4 sata.

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 188
16.4.2010 21:36:31   
anajid
pa ceo dan se mogu baviti sisama....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ista sam ti takva bila i noc i dan u krug oko sisa!Ali polako,sve ce to da se ustabili!Kod mene je sad ok i ponuda potraznja je izbalansirana!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 189
16.4.2010 21:40:11   
anajid
jer šta sisa zna dal je noć ili dan

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 190
16.4.2010 21:55:58   
Anoniman
suki, ja mislim da time sto TOLIKO mnogo izmazas pravis vise mleka...

saljem ti pp

(odgovor članu anajid)
  Direktna veza do poruke: 191
16.4.2010 22:04:36   
mejra81
Meni je isto kao Tashi...nikada nije samo curelo nego se samo gomilalo...Uh...
Suki, Mislim da treba da se izmlazas sve dok ne osetis olaksanje u dojci...Znaci ne do kraja(kraja uglavnom nema) Nego kad ti dojka postane meka...
Kod nekih samo mleko curi pa je tako lakse jer visak sam izlazi....pretpostavljam da kod tebe ne curi samo....

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 192
16.4.2010 22:37:47   
Anoniman
takodje mislim da treba da sredis situaciju sa grudima jer te opterecuje...

lepo se smiri..nemoj da places vise...nego se opusti i polako...

izmlazaj toliko da grudi budu meke i lakse...ne do kraja...
onda ce lepo da se uspostavi koliko treba...

ovako ti nadolazi previse mleka i ne mozes da se boris sa tim...a beba ne moze toliko da popije naravno.

(odgovor članu mejra81)
  Direktna veza do poruke: 193
16.4.2010 22:49:44   
Buba76
Da,tako kako je Oti rekla,ali treba i paziti u pocetku da ne pijes previse tecnosti. Izmusti samo toliko da budu mekse,ali ne do kraja jer onda se stvara jos vise, pa jos vise ima da se izmuze i onda upadnes u jedan zacaran krug nadolazenja i muzenja...
Meni je sa prvim sinom bila katastrofa od previse mleka prva 3 meseca,sada sam ipak pametnija,a i kanali su razradjeni.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 194
16.4.2010 23:11:00   
suki
Mnogo vam hvala na savetima i vasem iskustvu... Sta bih ja bez vas! Javljam se sta se desavauser posted image

(odgovor članu Buba76)
Direktna veza do poruke: 195
16.4.2010 23:13:58   
Verus
Bubila moja kako siuser posted image

(odgovor članu suki)
Direktna veza do poruke: 196
16.4.2010 23:15:54   
Verus
ni meni ne curi...desilo se par puta ali ne redovno, nego se samo nagomila....
IZVORNA PORUKA: mejra81

Meni je isto kao Tashi...nikada nije samo curelo nego se samo gomilalo...Uh...
Suki, Mislim da treba da se izmlazas sve dok ne osetis olaksanje u dojci...Znaci ne do kraja(kraja uglavnom nema) Nego kad ti dojka postane meka...
Kod nekih samo mleko curi pa je tako lakse jer visak sam izlazi....pretpostavljam da kod tebe ne curi samo....

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 197
16.4.2010 23:18:04   
Anoniman
zna li neko koliko bese moze mleko da stoji u zamrzivacu (majcino mleko)
i odrmzava se na sobnoj temperaturi pa se onda moze zagrejati pod mlazom vrele vode????

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 198
16.4.2010 23:21:26   
suki
Ako se dobro secam 3 meseca... nadam se da nisam lupila glupostuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 199
16.4.2010 23:29:08   
Anoniman
i ja mislim daje toliko...suki imas pp

(odgovor članu suki)
  Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

Anketa

Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16

У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.

Click Here