Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:30:28
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi jel ste radili testove na hlamidiju, mikro i ureo? Glupo pitanje...kako to muskarci rade?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:30:53
|
|
|
|
Anoniman
|
isti slucaj kao kod mm spermokultura ok,a ono imamo ureoplazmu
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:32:13
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: Suncicabg IZVORNA PORUKA: cipiripi jel ste radili testove na hlamidiju, mikro i ureo? Glupo pitanje...kako to muskarci rade? guraju mu stapic u rupicu gde piski i izbacije ejakulat...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:33:33
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi IZVORNA PORUKA: Suncicabg IZVORNA PORUKA: cipiripi jel ste radili testove na hlamidiju, mikro i ureo? Glupo pitanje...kako to muskarci rade? guraju mu stapic u rupicu gde piski i izbacije ejakulat... Predpostavila sam
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:33:43
|
|
|
|
Cvetana
|
ccccccccc Ti muskarci, dusu mi pojedose :) Hvala ! Davicu ja vas na ovom forumu cini mi se jos dugo, i svaki savet je dobrodosao. Hvala ! A gde ste radili briseve ? Privatno ili u bolnici?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:34:32
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana Pa i ja sam mislila da mora, al on kaze da ne. Poslacu ga da i to uradi. Nekako mislim da nema jer ja te briseve radim svake godine i uvek su hvala bogu bili ok, pa sve nesto mislim da i on nema. bolje je biti siguran 100 %
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:35:21
|
|
|
|
Suncicabg
|
IZVORNA PORUKA: Cvetana ccccccccc Ti muskarci, dusu mi pojedose :) Hvala ! Davicu ja vas na ovom forumu cini mi se jos dugo, i svaki savet je dobrodosao. Hvala ! Potpisujem
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:35:46
|
|
|
|
cipiripi
|
Ja sam sve radila privatno u laboratorijama, a i mm...udjes u prostoriju uzmu ti uzorak i to je to..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:47:38
|
|
|
|
Cecana
|
Izvinte sto upadam u razgovor.I mi imamo problem sa spermogramom i zanimljivo mi je da nikad nismo uradili test na ureoplazmu i mikoplazmu. MM pije proxed vec drugi mesec pa ce uskoro na kontrolu. Cipiripi poslala sam ti pp.
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 5.4.2010 23:48:49
|
|
|
|
cipiripi
|
odgovorila...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 7:28:21
|
|
|
|
daca77
|
Mm radio spermokulturu-nisu izolovane patogene bakterije i gljive i spermogram. Rezultati su sl.: Zapremina 3,8 ( > 2,0 ml ) Likvefakcija uredna Viskozitet uredan Ph vrednost 7,4 ( >7,2 ) Koncentracija 124 x 10* ( >20 x 10*6/ml) Ukupan broj 471 x 10* ( >40 x 10*6/ml) Leukociti 3 x 10*6 ( <1 x 10*6/ml) MOTILITET refer.vredn. a 51 (>25 %) b 28 a + b 79 ( > 50 % ) c 13 d 8 Ovalne forme 35 ( >15 %) Akrozomski defect 11 % Vakuolizirane 7 % Mikrocefalicne 8 Makrocefalicne 6 Amorfne 12 Tapering 5 Anomalije vrata 6 Anomalije repa 10 Kako vam se cine rezultati? Nisam nesto upucena...sem povisenih leukocita
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 7:32:19
|
|
|
|
bebironcic
|
Malo mi je cudan ovaj nalaz....ali po onome sto sam videla,mislim Daco da je ok...a leukociti oznacavaju da ima neka upala.Bas cudan rezultat,mm je uradio gomilu spermograma,ali ni jedan nije izgledao ovako
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 7:33:02
|
|
|
|
daca77
|
A sto, draga?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 7:35:38
|
|
|
|
bebironcic
|
Mislila sam na pisani deo....znas,uvek je lepo pisalo kolicina u ejakulatu,pokretni,nepokretni...na to sam mislila....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 7:37:01
|
|
|
|
bebironcic
|
I mm treba da radi spermogram,ali je za sada jos uvek rano,tek za dva meseca posto je sada pod terapijom i ja se nadam da ce se rezultat popraviti i da vise nece biti azoospermije
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 7:38:10
|
|
|
|
daca77
|
Pa ne znam...ovo a, b c, d je valjda pokretljivost... A jel' ovo znaci da on ima 124 miliona, posto je u zagradi bila referentna vrednost vise od 20 miliona?
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 7:39:20
|
|
|
|
bebironcic
|
Ja mislim da jeste....
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 9:14:48
|
|
|
|
Mari86
|
Daco nalaz je ok..samo proverite leukocite oni pokazuju upalu..
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 9:34:19
|
|
|
|
daca77
|
Da, Mari...to sam i ja nasla na netu...a nesto sam umislila i imam problema sto nakon muckanja, ujutru osecam neki bljak miris spermica...ubih se od tusiranja, ali bezuspesno...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 9:37:49
|
|
|
|
Mari86
|
IZVORNA PORUKA: daca77 Da, Mari...to sam i ja nasla na netu...a nesto sam umislila i imam problema sto nakon muckanja, ujutru osecam neki bljak miris spermica...ubih se od tusiranja, ali bezuspesno... Treba da uradi bris... A sa njim i ti da se prekontrolises...
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 9:51:05
|
|
|
|
daca77
|
Uradila sam sve briseve pre 15-ak dana i ok su...
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 10:18:56
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Drage moje, evo da vam napisem sta je mm pio od terapije proxeed-1 kesica ujutru i 1 uvece C-500+500mg (ujutru i uvece po 1 tableta) E-150mg uvece Zn+Se-2 tablete ujutru i 2 uvece L arginin-2+2gr (ujutru i uvece po 4 tablete) Ovo je pio 3 meseca, a nakon toga sledece (to pije i sad) C-500+500mg Q10-30mg ujutru Zn+Se-2 tablete ujutru i 2 uvece maticna mlec-pola male kasicice (za espreso, iz kafica) Kao sto ste mozda videle njemu se spermogram dosta poboljsao, ipak cemo ponoviti jos jednom ove nedelje, pa potvrdimo i nadamo se da ce rezultat biti isti
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 10:38:25
|
|
|
|
Mari86
|
Nina draga ovo C 500+500 mg jel to C vitamin? U kom je to obliku i sta znaci 500+500mg..jednu ujutru jednu uvece? Sve ovo koristimo osim sto mm pije jednu Cink i Selen... maticni mlec isto poceo pre neki dan
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 11:42:43
|
|
|
|
Lilly*
|
To su tablete C vitamina, uzima po tabletu od 500mg ujutru i uveče, on razređuje sluz, i dobar je da ga piju i žene a izgleda i muškarci
< Poruku je uredio Lilly RR -- 6.4.2010 11:43:09 >
|
|
|
|
RE: Spermogram i spermokultura 6.4.2010 11:49:31
|
|
|
|
NinaMandarina
|
Lilly je vec rekla, to jesu tablete C vitamina, kupim u tablama od 500 mg i pije jednu ujutru i jednu uvece
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?