Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.3.2010 16:08:52
|
|
|
|
cipiripi
|
ovo je lepo , zaista ali zene su cudo..a stivo za citanje JAVNO ne moze ponuditi odgovore na mnogobrojna pitanja koja zenama mogu pasti na pamet... mozda gresim..mozda pise..ako pise SVAKA CAST U SVAKOM SLUCAJU vredi kupiti i informisati se... bar malo..
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.3.2010 11:56:28
|
|
|
|
Odri Hepbern
|
Devojke , da li neka od vas ima iskustva sa klinikom Spebo u Leskovcu? Mi smo posle god dana zavlacenja od strane jednog '' eminentog '' doktora krenuli kod njih , i ako mm-u nadju nekog plivaca uradicemo kod njih i VTO.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 8.3.2010 19:42:25
|
|
|
|
srecca
|
Ne znam za kliniku u Leskovcu tj.znam ako je to klinika onog naseg poznatog geneticara,onda sam je zvala da pitam za cenu i bilo je...Ja sam sasvim zadovoljna sa Prof.V.Kopitovic i klinikom "Genesis" a dolazi im i Dr iz Madjarske koji radi hacing metodu tako da je uspesnost povecana.Ja ostala trudna i sad u 14-oj nedelji
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.3.2010 14:27:49
|
|
|
|
bebuska
|
Marijaci se nije dugo javljala bas me interesuje kako napreduju bebice, nadam se da je sve ok. Cipiripi draga hoces li skoro opet na ovu temu ili da te trazim u "trudnice prvo tromesjecje?"
< Poruku je uredio bebuska -- 12.3.2010 14:28:14 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.3.2010 14:29:47
|
|
|
|
cipiripi
|
bices obavestena jel mi verujes da sam par puta bacila pogled na tvoj ticker i pomislila "sad bi i ja bila ova nedelja"
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.3.2010 14:52:59
|
|
|
|
bebuska
|
Bice uskoro nemoj sad da me rastuzis...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.3.2010 15:53:50
|
|
|
|
cipiripi
|
bice draga znam to ! srecna sam zbog tebe znas i sama da si mi bila najveca podrska
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.3.2010 16:17:17
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi primila pp i odgovorila.. privano vto kosta 3000e. nisam radila u decembru jer sam htela detaljnije da ispitam zasto nije uspelo.. I sta kazu, zasto nije uspelo? Koji su uopste razlozi da ne dodje do trudnoce?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.3.2010 16:28:19
|
|
|
|
cipiripi
|
pa znas kako...mali je procenat uspesnosti iz prvog puta...mada mene ta prica ne dotice i ne verujem tj ne prihvatam ta objasnjenja...i moja jetrva i bebuska su iz prve ostale trudne meni je dr rekao "nije doslo do razmene molekula izmedju majke i bebe" ni to mi nije bilo neko objasnjenje , pa sam sela sama sa sobom i krenula da proucavam "problem neplodnosti"... dosla sam do nekih imunoloskih analiza..uradila ih na svoju ruku iako su dr govorili da sam ja "zdrava i da to meni ne treba.." i sta se ispostavi...pozitivna sam na ACA..to su ti antetela..ajde laicki da ti objasnim...gusta mi je krv i beba moze da se zakaci ali ne moze da se hrani i ode...terapija je cardiopirin svako vece...ironija sad to pijem pa cemo videti... Psiha je takodje jako bitna..ima i tema.. "Psiholoski aspekti steriliteta"...ja je postavila ali nesto je zene zaobilaze...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.3.2010 21:53:33
|
|
|
|
diamond
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi pa znas kako...mali je procenat uspesnosti iz prvog puta...mada mene ta prica ne dotice i ne verujem tj ne prihvatam ta objasnjenja...i moja jetrva i bebuska su iz prve ostale trudne meni je dr rekao "nije doslo do razmene molekula izmedju majke i bebe" ni to mi nije bilo neko objasnjenje , pa sam sela sama sa sobom i krenula da proucavam "problem neplodnosti"... dosla sam do nekih imunoloskih analiza..uradila ih na svoju ruku iako su dr govorili da sam ja "zdrava i da to meni ne treba.." i sta se ispostavi...pozitivna sam na ACA..to su ti antetela..ajde laicki da ti objasnim...gusta mi je krv i beba moze da se zakaci ali ne moze da se hrani i ode...terapija je cardiopirin svako vece...ironija sad to pijem pa cemo videti... Psiha je takodje jako bitna..ima i tema.. "Psiholoski aspekti steriliteta"...ja je postavila ali nesto je zene zaobilaze... da, negde sam procitala za to objasnjenje...malo je glupo ! Svaka ti cast, stvarno, vecina zena bi takvo objasnjenje progutala(ja prva verovatno), ali ne i nasa Cipi...stvarno hrabro!!!! Nije meni to bas najjasnije, veci deo posla se tu odradi, mislim na oplodnju i onda kada treba da se finisira...nista. Potpuno se slazem sa tobom po pitanju uspesnosti, moja drugarica je iz prvog puta ostala trudna, ali je ona na samom pocetku imala stav kao i ti sada, ok verujem ja njima ali da ja ipak proverim...jednom je cak rekla da joj je doktorica pogresno protumacila nalaze (na sta sam ja umrla od smeha i savetovala joj da ne glumi doktora)...i bila je u pravu...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 12.3.2010 21:55:04
|
|
|
|
diamond
|
odo da vidim tu temu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 11:32:25
|
|
|
|
janci
|
Drage moje, evo mene na novoj temi. Danas mi je doktorka rekla da je VTO jedina opcija za nas. Trebali smo da radimo prvu inseminaciju ovaj mesec, ali se od toga odustalo zbog nedostatka dominantnog folikula. Ne znam skoro nista o VTO i trudicu se da procitam sve sto je do sada napisano o ovoj temi.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 11:43:31
|
|
|
|
bebuska
|
Ne obeshrabruj se, VTO nije nista strasno. Bitno je doc do cilja pa nebitno na koji nacin. Zelim ti da ti prva VTO bude uspjesna i tu smo sta god ti treba pitaj.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 11:43:43
|
|
|
|
cipiripi
|
...i pitaj sta god ti nije jasno...
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 11:46:16
|
|
|
|
bebuska
|
Znala sam da ce se nas strucnjak za VTO javiti... Mislim da ces od Cipi dobit najvise korisnih savjeta, a naravno tu smo i svi ostali da te podrzimo.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 15:58:58
|
|
|
|
janci
|
Cipi, vidim da si tu. Zabolele me oci citajuci o ovoj temi. Htela sam da pitam da li se i transfer radi u opstoj anesteziji? Da li neko moze da mi kaze koliko traje ceo postupak od trenutka pokretanja postupka za odobravanje VTO o trosku drzave do transfera? Koliko dugo se ceka odobrenje iz Beograda? Da li je istina da komisija iz Beograda odredjuje gde ce par raditi VTO? Toliko pitanja... Da li je cena injekcija uracunata u taj besplatan pokusaj ili te troskove par sam snosi? Cipi, znam da ti sve radis privatno, ali mozda ipak znas odgovore na neka od ovih pitanja. Hvala vam zene sto postojite!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 16:01:52
|
|
|
|
cipiripi
|
ja mogu samo da nagadjam, ali stvarno nisam sigurna kako to funkcionise o trosku drzave... sorry transfer se ne radi u anesteziji jer ne boli nista, a punkcija se radi..
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 16:02:29
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: janci Da li neko moze da mi kaze koliko traje ceo postupak od trenutka pokretanja postupka za odobravanje VTO o trosku drzave do transfera? Zavisi od slučaja tj. od problema koji imate....npr. ako je VTO jedina mogućnost ( žena nema jajovode) na red se dolazi brzo....
< Poruku je uredio dunja -- 13.3.2010 16:04:14 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 16:07:31
|
|
|
|
dunja RR
|
Hoću da kažem da što je teži problem, brže se stiže na red.....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 16:15:41
|
|
|
|
janci
|
Mislim da sam ja medju tim tezim slucajevima, samo ne znam zbog godina. Imacu 27 u oktobru, a ne znam da li starije zene imaju prednost. Kopitovicka mi je rekla danas da nam je to jedina sansa i da ce nam dati sve sto je neophodno da udjemo u program. Mislili smo prvo da pokusavamo o trosku drzave, a posle privatno. Dunja citala sam da nemas jajovode i da treba da radis VTO, da li si pokusala?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 16:23:27
|
|
|
|
janci
|
Bebuska, gde si radila VTO? Kod tebe je bas prvo pa musko, bravoooooo...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 13.3.2010 16:36:36
|
|
|
|
dunja RR
|
nisam se još prijavljivala ali planiram....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 14.3.2010 10:08:40
|
|
|
|
bebuska
|
IZVORNA PORUKA: janci Bebuska, gde si radila VTO? Kod tebe je bas prvo pa musko, bravoooooo... U Jevremovoj klinici a sto se tice toga ko ima prednost kada se ide o trosku drzave mislim da prednost imaju tezi slucajevi bez obzira na godine bar je tako kod nas...(ja sam iz BiH).
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 14.3.2010 20:22:35
|
|
|
|
janci
|
Cipi, koliko kosta cuvanje embriona? Da li cena zavisi od njihovog broja i vremena cuvanja ili kako?
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?