Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 11:47:31
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: nolinica Trenutno se informišem i ujedno nadam da ću ostati trudna i bez VTO. Pokušavamo 8 meseci, i sve je ok, ali ja imam dosta godina, pa me već strah....a htela bi i troje dece! Jel kod tebe jedino rešenje VTO? Koliko je potrebno da čekaš da bi krenuli s apostupkom? Koliko košta? Sem Betanije gde se još može raditi u NS? Hvala. draga koliko ti je godina?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 11:49:39
|
|
|
|
nolinica
|
Dunja, punih 35 Znam, sad ćeš ti reći, nije to mnogo...Nije, nije, treba decu vaspitati, obezbediti im neku sigurnost, izaći s njima na kraj...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 12:02:19
|
|
|
|
dunja RR
|
Ne, pitala sam te jel te potpuno razumem, ja ću uskoro 34, ali ja znam da mi je VTO jedina šansa.....uradi onako kako ti milsiš da je najbolje, jer ti najbolje osećaš i poznaješ i svoj organizam a i svoje želje i potrebe... ljubim te , želim ti sve najbolje i drago mi je što si sa nama na Ringeraji...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 12:09:03
|
|
|
|
nolinica
|
Hvala na podršci...Od sledećeg meseca krećem sa stimulansima, pa ukoliko to ne urodi plodom, ići ću na vto.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 13:24:44
|
|
|
|
cipiripi
|
sa kojom vrstom stimulansa kreces? i sta kazu pretgrage koje si radila? zbog cega nece ?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 13:37:06
|
|
|
|
nolinica
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi sa kojom vrstom stimulansa kreces? i sta kazu pretgrage koje si radila? zbog cega nece ? E, pa to je problem, ne znam zašto neće!!! Možda zbog moje lude glave! Pretrage kažu da je sve ok. Mada, nisam radila sve moguće pretrage, nego ono osnovno što mi je dr rekao. Nisam radila hlamidiju, ureaplazmu...On kaže da nije potrebno sada. Ne znam detalje, znam da krećemo sa Klomifenom, a pitaću ostatak kad odem prvi put...Uglavnom je rekao da će terapiju prilagoditi meni, u zavisnosti kako mi organizam reaguje. Jel ti ideš na vto? Ja sam nova na forumu i hvala na podršci!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 13:42:05
|
|
|
|
cipiripi
|
ja sam isla na vto u novembru nije uspelo, imam zamrznute embrione i sledeci mesec idem na transfer.. ajde sad ovako...MENJAJ DOKTORA POD HITNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja i dalje ne mogu da verujem da postoje toliko retardirani lekari..o boze..... draga..hlamidija , mikroplazma i ureoplazma su itetkako vazne jer pored toga sto mogu da naprave probleme oko zatrudnjivanja mogu da uticu na na to da ako zatrudnih dovedu do pobacaja.. nemoj da se igras sa tim..izvini ali tvoj doktor nije normalan... ni klomifen nije naivan lek... i to sam probala.. jel si ispitivala prohodnost jajnika i jel ti muzic radio spergmogram i spermokulturu?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 13:46:08
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi draga..hlamidija , mikroplazma i ureoplazma su itetkako vazne jer pored toga sto mogu da naprave probleme oko zatrudnjivanja mogu da uticu na na to da ako zatrudnih dovedu do pobacaja.. ..u ostalo ne bih da se petljam , jer se ne razumem dovoljno... ali sa ovim što sam izdvojila se apsolutno slažem...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 13:58:21
|
|
|
|
nolinica
|
Cipiripi, poslala sam ti detaljno na pp... Reci mi što niste odmah u decmbru ponovo? Jel se mora praviti pauza? U BG-u si radila? Šta kažu, koji je razlog zašto nije uspelo?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 14:01:41
|
|
|
|
any
|
e dobra si......ja bih jedno za pocetak ja sam imala vanmatericnu trudnocu pre dve godine i ostala sam bez jednog jajovoda. radila sam HSG i taj jajovod sto mi je ostao je prohodan tako da imam sansu da priodno ostanem u drugom stanju ali vec mi je 28 god. i necu da cekam da me uhvate godine da radjam tako da mi je moj doktor predlozio VTO. nista jos konkretno ne mogu da ti kazem posto ni ja ne znam nista oko postupka ali danas posle podne idem na pregled i konsultacije pa ces imati informacije iz prve ruke :) ja sam od pretraga radila HSG ,hormone,muz spermogram,hlamidiju,briseve sve moguce,sve je ok!! i mene zanima da li mi treba jos nesto od nalaza !? u NS osim u betaniji VTO se radi i u Genesisu. Zna li neko koliko kosta privatno da se radi??
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 14:08:20
|
|
|
|
nolinica
|
IZVORNA PORUKA: any e dobra si......ja bih jedno za pocetak ja sam imala vanmatericnu trudnocu pre dve godine i ostala sam bez jednog jajovoda. radila sam HSG i taj jajovod sto mi je ostao je prohodan tako da imam sansu da priodno ostanem u drugom stanju ali vec mi je 28 god. i necu da cekam da me uhvate godine da radjam tako da mi je moj doktor predlozio VTO. nista jos konkretno ne mogu da ti kazem posto ni ja ne znam nista oko postupka ali danas posle podne idem na pregled i konsultacije pa ces imati informacije iz prve ruke :) ja sam od pretraga radila HSG ,hormone,muz spermogram,hlamidiju,briseve sve moguce,sve je ok!! i mene zanima da li mi treba jos nesto od nalaza !? u NS osim u betaniji VTO se radi i u Genesisu. Zna li neko koliko kosta privatno da se radi?? Any, držim ti fige... Danas? E, tvoj je dr čudo, radi i nedeljom?! Gde si se odlučila za VTO? Ti si sličan slučaj kao ja, samo što si mnoooooooogo mlađa. Superiška, sve treba na vreme! Javi obavezno šta je bilo danas kod dr!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 14:14:39
|
|
|
|
cipiripi
|
primila pp i odgovorila.. privano vto kosta 3000e. nisam radila u decembru jer sam htela detaljnije da ispitam zasto nije uspelo..
< Poruku je uredio cipiripi -- 21.2.2010 14:15:18 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 14:18:04
|
|
|
|
any
|
javljam se cim stignem!!! i ja jedva cekam da odem da saznam sta dalje....... pozz....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 22:52:43
|
|
|
|
any
|
e da se javim samo...... bila sam kod mog doktora,sl.mesec idem na inseminaciju :) neka se samo nesto desava
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 21.2.2010 22:54:30
|
|
|
|
cipiripi
|
super
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 15:55:47
|
|
|
|
enigmaa
|
Draga Cipiripi kad ti ides po svoje eskime?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 16:11:52
|
|
|
|
cipiripi
|
Krajem marta Dokle si ti stigla?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 16:19:19
|
|
|
|
Verus
|
cipi!!! sada vidim tvoju porukicu! e neka ti donese to maaalkice srece jos sto treba da se desi I dabogda da ne moras mart da cekas ;-)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 16:20:31
|
|
|
|
cipiripi
|
ma i da treba da cekam..blizu je..
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 16:22:09
|
|
|
|
enigmaa
|
Ja cu u aprilu Cipiripi,tako smo juce odlucili,pozdrav.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 16:24:12
|
|
|
|
Verus
|
jeste IZVORNA PORUKA: cipiripi ma i da treba da cekam..blizu je..
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 16:24:34
|
|
|
|
cipiripi
|
aj pisi tamo u imunoloskim sta se desava kod tebe po tom pitanju..naravno ako zelis.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 16:25:08
|
|
|
|
enigmaa
|
Jel znas mozda sta je sa Dunjom,,da le je ona uradila i sta se sa njom desava posto sam se ukljucila posle ne pamtim kolko vremena!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 25.2.2010 16:27:10
|
|
|
|
cipiripi
|
nisam upucena da je ona radila ovo..
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.3.2010 16:01:29
|
|
|
|
viking
|
Sad sam videla ovo, verovatno vam je poznato, ali evo: www.vodiczavantelesnuoplodnju.rs
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Ringerajina tabela za praćenje plodnih danaŽelite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?