|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja
10.2.2010 8:06:43   
sira
mejsi, bila sam u Mariboru na vto, meni su primili dokumentaciju u junu, trazili su faxom da im posaljem sve rezultate koje su trazili i stavili su me u postupak, zvali su me telefonom i rekli mi kako da pocnem da se bockam, sve po redu, od suprefacta do menopura a poslali su mi u njihovoj ambasadi garantno pismo da idemo kod njih na lečenje, zoves ambasadu i ides za vizu (tada je tako bilo), onda posto ja imam tamo prijatelje sela sam na autobusu sa mm i to 5 dana pre kraja stimulacije, tamo sam primila jos 3 menopura i drugog dana nakon odlaska su mi vadili jajne celije imala sam 6 ali samo jednu su mi vratili jer ove nisu bile dobre. Ceo postupak je radio dr. Vlaisavljevic isti dr. i u Jevremovoj. Celi postupak kosta 1.700 eura. sve je uigrano i mnogo su ljubazni za razliku od pojedinih nasih doktora i sestara. nemas da brines bice sve ok. Mi smo poslu uvece iz bg u 20 h stigli smo u Ljubljanu u 5 ujutru, odmah iz ljublj. imas voz za maribor u 6 h. Stanica bus i voz jedna do druge. sve je na dohvat ruke, ne brini svi znaju srpski i svako ce da ti izadje u susret. samo pitas. jedino na croat.granici malo nas u zdrav mozak. haha. SRECNO DRAGA. BICE user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Mejsi)
Direktna veza do poruke: 1976
10.2.2010 12:30:54   
blue81
Ti si heroj, svaka ti cast kad si mogla sve to da istrpis a da nikog ne ubijes golim rukama.
Cesto citam razne price ali ni jedna me jos nije natjerala da placem (nisam taj placljivi tip) ali tvoja jest.
Zelim ti svu srecu u sljedecem pokusaju user posted image

(odgovor članu sira)
Direktna veza do poruke: 1977
10.2.2010 12:52:07   
cipiripi
Mejsi.... KLIK user posted image

Sad ti ne treba viza...

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu blue81)
Direktna veza do poruke: 1978
10.2.2010 20:02:45   
lence

IZVORNA PORUKA: sira
jedino na croat.granici malo nas u zdrav mozak. haha.

Sigurna sam da oni misle da to pomaze za pravljenje user posted image .
user posted image

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu sira)
Direktna veza do poruke: 1979
10.2.2010 20:47:52   
Mrvicabg
Sira svaka ti cast na tolikoj snazi i hrabrosti samo tako nastavi i mi ostale trudilice-mucenice treba da se ugledamo na tebeuser posted image

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 1980
10.2.2010 20:48:56   
cipiripi

Hečing je novi metod koji u izvesnim situacijama može poboljšati šanse za uspeh vantelesnog oplođenja. Posmatranjem zametaka u laboratoriji utvrđeno je da oni embrioni koji su okruženi tankim prirodnim omotačem imaju veći procenat usađivanja u sluzokožu materice. Tako se došlo na ideju o mikromanipulaciji koja je nazvana hečing.

Na kojim principima se bazira hečing?

Embrion koji se ubacuje u matericu uobičajenom tehnikom embriotransfera obavijen je omotačem. Da bi došlo do usađivanja u sluzokožu, zametak mora da izađe iz svog omotača, odnosno da se „izlegne” poput ptice iz jajeta. Priroda ponekad, učini ovaj omotač suviše debelim ili čvrstim, tako da ćelije koje su u ubrzanoj deobi, nemaju dovoljno energije da se probiju, te dolazi do odbacivanja. Rešenje za ovaj problem je hečing. Njime se istanjuje i probija omotač i olakšava oslobađanje embriona i njegovo naknadno usađivanje u sluzokožu. Metodi kojima se ovo postiže mogu biti: hemijski, mehanički i laserski. U poslednje vreme laserski je prihvaćen kao najpouzdaniji i obavlja se u svim velikim biološkim laboratorijama. Pouzdanost lasera u odnosu na druge metode je, pre svega, preciznost izvođenja, ali i brzina. Hečing se izvodi neposredno pre embriotransfera. Koristi se i na svežim, ali i na embrionima koji su bili zamrznuti.

user posted image

Statistike pokazuju da manje od 1% kvalitetnih embriona tokom ove mikromanipulacije pretrpi oštećenje koje ih učini nesposobnim za implantaciju.
Pa ipak, to je osnovni razlog zašto se od hečinga taktički odustaje u onim situacijama kada postoji samo jedan embrion. 
U praksi, hečing može da se koristi u svim slučajevima vantelesnog oplođenja.

Međutim, iskustvo je pokazalo da je ovaj metod posebno koristan u sledećim situacijama:

a)
poznije reproduktivne godine, odnosno kod pacijentkinja koje su starije od 37 godina;
b) pacijentkinje koje imaju povišen bazalni nivo folikulostimulirajućeg hormona (FSH), što govori o iscrpljenosti jajnika;
c) situacije kada se embrionalne ćelije sporije dele ili su fragmentisane
d) u slučajevima kada jajne ćelije imaju evidentno deblji i/ili čvršći omotač (zonu pelucida);
e) pacijentkinje koje su imale nekoliko neuspešnih pokušaja vantelesnog oplođenja (tri ili više embriotransfera koji se nisu završili začećem)

Dosadašnji rezultati pokazuju da u svim navedenim situacijama hečing može da poveća šansu da dođe do trudnoće za 20%.

Jevremova.rs

(odgovor članu Mrvicabg)
Direktna veza do poruke: 1981
10.2.2010 20:53:52   
Mrvicabg
Cipi kad budes ubacivala svoje eskime hoces traziti hatcing da uradeuser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1982
10.2.2010 20:58:52   
Ana RR
Kao što Eugi reče Žena je stena..

Sira, ne mogu da nađem reči..user posted image

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu sira)
Direktna veza do poruke: 1983
10.2.2010 20:58:52   
cipiripi
necu, nema potrebe, moji eskimi su osmocelijski tj blastociste i vec im je izasla kukica koja omogucava da se zakace za krvni sud u materici user posted image

< Poruku je uredio cipiripi -- 10.2.2010 20:59:08 >

(odgovor članu Mrvicabg)
Direktna veza do poruke: 1984
10.2.2010 21:04:33   
Mrvicabg
I ja kad sam radila prvu vto sam imala blastocistu i dr je bio 99% siguran da ce uspeti ali nijeuser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1985
10.2.2010 21:05:38   
cipiripi
meni su prvi put ubacili 4 blastociste i "smatrali su me trudnom" i nije uspelo..ostale su jos 3...nadam se da su borci.. user posted image

(odgovor članu Mrvicabg)
Direktna veza do poruke: 1986
10.2.2010 21:10:16   
Mrvicabg
Meni su tri ubacili i prvi i drugi put pa cemo za treci da vidimo gde cemo,sta cemo i kako cemo,jel si radila nesto od onih analiza sto sam ti slala

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1987
10.2.2010 21:13:24   
Mrvicabg
i naravno da su borci sada mora da uspe a onda eto i mene za tobom

(odgovor članu Mrvicabg)
Direktna veza do poruke: 1988
10.2.2010 21:14:17   
cipiripi
na koje analize mislis? sta si mi slala?

(odgovor članu Mrvicabg)
Direktna veza do poruke: 1989
10.2.2010 21:17:36   
Mrvicabg

IZVORNA PORUKA: Mrvicabg

antispermatozoidna antitela,ATG AT,ANA,APTT,AMA,ACA IgG At,Lupus At,KKS,SE i gvozdje,izvini sto sam ovako pisala ali nerazumem ceo naziv pa sam samo prepisala sto je dr napisala

(odgovor članu Mrvicabg)
Direktna veza do poruke: 1990
10.2.2010 21:39:12   
cipiripi
a da da da...uradila sam ja to odavno..pre par nedelja.... user posted image
ACA su mi povisena i sad pijem aspirin, i nastavljam sa njim i ako ostanem user posted image user posted image

(odgovor članu Mrvicabg)
Direktna veza do poruke: 1991
10.2.2010 21:41:37   
Mrvicabg
daj BOZE da ostanesuser posted image drzim ti user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1992
10.2.2010 21:43:40   
marince1
IZVORNA PORUKA: cipiripi

a da da da...uradila sam ja to odavno..pre par nedelja.... user posted image
ACA su mi povisena i sad pijem aspirin, i nastavljam sa njim i ako ostanem user posted image user posted image

Bice Cipi,bice!

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1993
14.2.2010 21:47:05   
any
e devojke,zene....:)
no0va sam na forumu pa vas molim da mi neko da informacije o postupku vantelesne oplodnje !?!
pre godinu i po imala sam vanmatericnu trudnocu prilikom cega mi je odstranjen levi jajovod. 6meseci nakon toga mi je uradjen HSG cime je ustanovljeno da mi je desni jajovod prohodan alji trudnoca nikako da mi se desi user posted image
pre mesec dana sam se obratila mom ginekologu i on me poslao da vadim hormone i predlozio mi vto.
nalazi hormona su odlicni kao i spermogram mog muza.
jesu potrebne jos neke analize i koliko vremena hje potrebno da se sve to obavi?????????

HVALAAAAAA!!!!!!!!!!!

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 1994
14.2.2010 21:59:07   
lence
Dobrodosla any (kako nova, pise imas 34 poruke?)
Sto se tice IVF to malo ovisi i o tebi, koliko zelis da komplikujes stvari.
Treba da se proveri UZ da ti jajnici nisu policisticni te da nemas miome na materici (povece, maleni ne smetaju osim kad su u unutrasnjosti).
To i hormoni su osnovno, zatim neke polne bolesti (i za tebe i za tm), hlamidija i slicno.
Neke zene ovde su radile i imunoloska istrazivanja ali to je uglavnom ako imas 1 ili 2 neuspela pokusaja.
Ako si u BG to ide dosta brzo, u manjim mestima nesto sporije ali bolje oprezno i sa sigurnoscu nego srljati. user posted image

(odgovor članu any)
Direktna veza do poruke: 1995
14.2.2010 22:04:38   
any
pa nova na ovom forumu :)))))
nemam ni jedan pokusaj, sad tek treba da krenem......
hormoni su mi svi ok kao i spermograma za ostalo cu videti. u subotu idem na pregled!!
nisam u bg,u ns sam i ovamo bi to trebalo ici brzo !!

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 1996
14.2.2010 22:12:05   
lence
Nova si na VTO temama. Pretpostavljam, sto veci grad to vise laboratorija. Javljaj kako ti ide, ovde dosta zena ima iskustva sa svime i rado pomognu. Srecno!

(odgovor članu any)
Direktna veza do poruke: 1997
20.2.2010 18:39:57   
nolinica
Da li je neko radio vantelesnu u Novom Sadu?

(odgovor članu sira)
Direktna veza do poruke: 1998
20.2.2010 21:52:58   
any
ja treba da radim u betaniji !!
ovih dana cu da se konsultujem s mojim ginekologom pa cu znati detalje.

jesi ti radila ili tek trebas??

(odgovor članu nolinica)
Direktna veza do poruke: 1999
21.2.2010 11:45:02   
nolinica
Trenutno se informišem i ujedno nadam da ću ostati trudna i bez VTO. Pokušavamo 8 meseci, i sve je ok, ali ja imam dosta godina, pa me već strah....a htela bi i troje dece!user posted image
Jel kod tebe jedino rešenje VTO?  Koliko je potrebno da čekaš da bi krenuli s apostupkom? Koliko košta? Sem Betanije gde se još može raditi u NS?
Hvala.

(odgovor članu any)
Direktna veza do poruke: 2000
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  78 79 [80] 81 82   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Praćenje ovulacije - promene na grliću mat...
Kako određivati plodne dane pomoću praćenja promena na grliću materice?

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here