sira
|
kako da pocnem, ja i mm se trudimo da ostanemo vec 15 godinica, radila sam 4 vto o svom trosku jer kada sam ja pocinjala tada nije bilo bespl.vto, a sada kada postoje ja sam presisala sa godinicama, prvu sam radila u Jevr. dr.Ljubic, ljubi ga majka, i zamislite uspelo iz prve. Ne lezi vraze a ja iz provincije gde su dr.sve same ubice ljudskih zivota, meni zapade bas takva dr. vodila ona meni trudnocu, u drugom mesecu otkrije da su 2 bebe, stim da je jedna vanmatericna. Sreca u pm. Znamo svi da to ne moze tako ali ona dr.iskusna do boga, savetuje neka jos koju nedelju videcemo, ja na kontrole 3 meseca trudnoca hm, cekam da mi nesto predlozi (nista) 4-ti mesec trazim je tel.da idem na kontrolu nece da se javi, odem ja sama u bolnici nadjem kravu-dr, pregleda ona mene uz, (bio petak 9.januar 2003) ona kaze dodji u ponedeljak odradicemo operaciju. Hm, izadjem iz ordinaceje na hodniku mene presece u desnoj strani ja padam od bolova, oni mene brze bolje na nosila u sobi pacijenata, daju neke boce u vene, ja od bolova padam u nesvest, neznam gde sam, bolovi do srca, neko povracanje, negde lebdim, molim je da me otvara (nozem) da mi makar spasi drugu bebu, zapomazem doktorka..doktorka, molim Vas..... padam opet u neku provaliju ..... bolovi.. vise je ne zovem doktorka vec Tanja molim Vas spasite me... (okrece se prema meni i kaze "nisam ja za tebe Tanja vec DOKTORKA)... bunilo... kucaju uput ... nesme tu da radi, ... salje me sanitetom za Nis,.. od 3-ceg sprata liftom.. u lift prekid filma... budim se na 2gom spratu na hirurgiji gde mi vrse reanimaciju.. cujem nekog doktora kako se dere "da li ste normalni gubimo zenu"... napolju u pokretnom krevetu cujem viku anesteziologa "gde je sanitet"??? cekanje... osecam truckanje u vozilu... nemogu da disem.. anest.trazi od vozaca masku za kiseonik.. "nema, isekli da pumpaju gumu".. - vozac odgovara. Konacno Nis- spas za mene... uteruju me u bolnicu... najzad doktori ali pravi.. doktor iz Niske klinike izbaca doktorku koja je posla u sanitetu ... "Vama ovo nije prvi slucaj da sa kasnjenjem saljete pacijente, uvek nam dovozite polu-mrtve- NAPOLJE". Najzad spas. Tuga. Budim se prikacena na neke silne aparate, cujem svoje srce gde kuca na nekom monitoru pored mene, na vratu sa obadve strane cevcice sa nekim tecnostima, na obadve ruke cevcice.......... Svesna posle 2 dana. Izgubila bebu i koja nije bila vanmatericna. Razlog: ja sam bila mrtva nekoliko desetina sekundi i beba ostala bez kiseonika. ............. zivot tece dalje, borim se .. druga vantelesna bezuspesna, treca vantelesna bezuspesna, CETVRTA VANTELESNA U MARIBORU ISTO BEZUSPESNA. Idem dalje..... od Marta pocinjem ovde kod nas 5-tu , dace Bog. BORITE SE DRAGE MOJE jer ja sam pravi borac koji se ne predaje. sve vas ljubim. Leskovac.