|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Carski rez
11.2.2010 9:32:00   
Anoniman
mihi, u Betaniji ne rade CR u epiduralu. Ja nisam imala bolove posle CR sem pri buđenju iz totalne. Posle nisam tražila ništa protiv bolova, nije mi trebalo.

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 376
11.2.2010 11:11:33   
mihi
Mene je počelo da boli uveče posle CR kada su mi dali ergobrevin (za skupljanje materice) ja dodala anestetik i spavala super. To anesteziolog u Betaniji forsira spinal verovatno, to je ono što kažem oko epidurala se treba zezati pola sata i duže a spinal daš jednokratno anestetik i gotovo.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 377
11.2.2010 11:16:29   
Anoniman
Ma, mislim da ću ja lepo da prespavam to. Ja sam kukavica. 

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 378
17.2.2010 11:28:53   
Ivina mama
Imala sam carski rez jer mi je pukao vodenjak a nisam imaka kontrakcije i nisam se otvarala. Oduševljena sam jer apsolutno ne znam šta su to bolovi, zabolelo me je jedino kada su mi odlepljivali flaster sa ruke kako bi skinuli braunilu. Porodila sam se u 7:30h a u 16h sam šetala hodnikom kao da se nikada nisam ni porodila. Imala sam totalnu anesteziju. Apsolutno nikakve bolove nisam imala kada sam se probudilauser posted image !A soba u kojoj sam ležala prvu noć je pored porođajne sale i bolje da ne znate šta sam sve slušala... one se deru a ja plačem, istraumirala sam se za ceo život!!
Samo da me buduće mamice ne shvate pogrešno, ja sam bila za prirodan porođaj i savetujem svakoj ako može prirodno da se porađa tako, ipak je to najzdravije! Mada ću ja drudi carski verovatno da zakažem user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 379
22.2.2010 23:55:33   
Tatamata
U Srbiji trećina porođaja carskim rezom

Nigde na svetu ne postoji legalan porođaj carskim rezom na zahtev žene. Ali i pored toga, veliki broj trudnica insistira da se na taj način porodi, čak i kada to nije neophodno. Tako je porođaj hirurškim putem u porodilištima u Srbiji postao trend, sve popularniji, pre svega, među "poznatim" ženama.

Pročitajte više…

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 380
2.3.2010 17:10:13   
cipiripi
Ja sam cula nesto i neznam da li je tacno....
Naime, radi se o tome da zene koje zatrudne vestackim putem (Ivf) imaju pravo na porodjaj carskim rezom bezdodatnih obrazlozenja, jer se ta trudnoca smatra visoko zeljenom trudnocom.....

user posted image user posted image user posted image user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 381
2.3.2010 17:20:05   
Dora
IZVORNA PORUKA: cipiripi

Ja sam cula nesto i neznam da li je tacno....
Naime, radi se o tome da zene koje zatrudne vestackim putem (Ivf) imaju pravo na porodjaj carskim rezom bezdodatnih obrazlozenja, jer se ta trudnoca smatra visoko zeljenom trudnocom.....

user posted image user posted image user posted image user posted image

Baš čudan terminuser posted image
Mislim da je trudnoća manje više visokoželjena pogotovo kad žene imaju abortus kao opciju... To što neke žene nemaju tu sreću da lako zatrudne ili da prirodnim putem zatrudne, mislim da nije merilo željenosti trudnoće.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 382
2.3.2010 17:22:27   
cipiripi
ma znam i slazem se sa tim, ali to je njihovo obrazlozenje...
to mi je rekla drugarica koja je isla na vto i tako joj je receno...
morala je da nosi papire da je prosla kroz vto inace se placa 700-1000e.. user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 383
2.3.2010 17:26:41   
Dora
Svašta se napriča trudnicama. Samo da se izvuku pare. U svakom slučaju, žene sa VTO su bolje praćene, njihova trudnoća jeste možda rizičnija i kad krenu na porođaj iz nekog razloga verovatno se lakše doktori odluče za CR. A to što kažu da se plaća to su i meni rekli da vide hoću li platiti...user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 384
2.3.2010 17:32:42   
cipiripi
meni je logicno da ivf blizanacka trudnoca kao i blizanacka trudnoca prirodnim putem prodje carskim rezom..ali za jedno dete ne vidim koja je razlika...

elem imam jos jedno pitanje..
kad se zena porodi carskim rezom...jel se dole cisti kao i kad se porodi prirodnim putem ili neuser posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 385
2.3.2010 17:35:40   
Dora
Da. Samo, nema ranu od epiziotomije pa je lakše, nešto kao malo obilnija menstruacija

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 386
2.3.2010 17:37:19   
cipiripi
i koliko traje...40 dana? kao i prirodnim putem?

ja sam generalno pristalica CR user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 387
2.3.2010 17:37:43   
marija32
Odlucuju se za CR jer niko nece da rizikuje, mada nekada zaista nema razloga za CR.

Ljubav su moja deca, a sve drugo je emotivna reakcija.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 388
2.3.2010 17:39:01   
marija32

Traje tu oko 40 dana, ja sam odmah posle dobila i menstruaciju.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 389
2.3.2010 17:40:33   
cipiripi
hvala Vi na info user posted image user posted image

(odgovor članu marija32)
Direktna veza do poruke: 390
2.3.2010 17:42:05   
marija32
user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 391
2.3.2010 17:42:58   
Dora

Ne znam, meni je trajalo manje. I ja sam pristalica CR čim se žena malo duže muči, tj. beba se muči, moja dok. koja mi je radila CR pusti ženu da se porađa prirodno, malo uz indukciju pa vidi koliko napreduje sa indukcijom, ako sporo napreduje ona radi hitan CR. To mi je ok. a ne mene prvi put što su pustili 12 sati na indukciju a ja se otvorila 1 prst za to vreme...user posted image user posted image user posted image
Zato sam pristalica CR ali ako treba.

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 392
2.3.2010 22:35:35   
Anoniman

Ja sam krvarila OKRUGLO 6 nedelja. Od srede do srede. user posted image

(odgovor članu Dora)
  Direktna veza do poruke: 393
3.3.2010 1:32:50   
liliana
Cipi, Kod VTO se gotovo uvek radi Carski, bilo da je u pitanju jedna ili više beba. Tako mi je rekao Profesor Radunović. U retkim slučajevima se odluče za vaginalni porođaj.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 394
3.3.2010 10:38:05   
Ivina mama
Cipiripi, obično se krvari mnogo manje jer te dr lepo očisti na operacionom stolu dok ti spavkaš. Ja sam krvarila nekih 2 nedelje ali to je bilo po malo, baš malo jer me je dr extra očistio. Prvu menstruaciju sam dobila tačno posle 6 nedelja.
Visoko željena trudnoća, pa gluplju stvar nisam čula! Pa ako sam zatrudnela odmah prvog meseca to onda žnači da moje dete nije bilo "visoko željeno"! Koja li je budala mogla tako nešto da joj kažeuser posted image

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 395
3.3.2010 10:51:43   
bebuska
Ja sam shvatila da zene koje su zatrudnile VTO poradjaju CR zato sto su se te zene dosta napatile da dobiju bebu pa ne zele da rizikuju da se nesto iskomplikuje na porodjaju. Mada sam vise puta slusala razne doktore kako tvrde da ako nema nekih drugih indikacija za CR nema razloga da se zena koja je zatrudnjela VTO ne porodi prirodno. Ipak sve zene koje ja poznajem a dobile su bebu VTO su porodjene CR, eto i meni je dr. rekla na prosloj kontroli da za mene planira CR...

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu Ivina mama)
Direktna veza do poruke: 396
3.3.2010 10:58:38   
minavb
Moja koleginica , posle 15 godina lecenja steriliteta , uspe da zatrudni u 45. godini. Iznese trudnocu do kraja, dva puta joj pomere zakazani carski rez za po 5 dana , i beba joj iz nepoznatih razloga umre u stomaku. Zeni su upropastili zivot.

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 397
3.3.2010 11:01:59   
gagana83
IZVORNA PORUKA: minavb

Moja koleginica , posle 15 godina lecenja steriliteta , uspe da zatrudni u 45. godini. Iznese trudnocu do kraja, dva puta joj pomere zakazani carski rez za po 5 dana , i beba joj iz nepoznatih razloga umre u stomaku. Zeni su upropastili zivot.

Strasnouser posted image

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 398
3.3.2010 11:58:26   
bebuska
Bas strasno...user posted image A znate sta meni jos nije jasno, mozda malo glupo pitanje al zasto vecinu zena kojima se planira CR ostavljaju do kraja trudnoce? Zasto ih ne poradjaju kad udju u deveti mjesec, vec rizikuju da se tako nesto desi? Eto i meni je dr. rekla da me planira na carski u 39 nedelji user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 399
3.3.2010 15:14:45   
liliana
Ostavljaju ih što duže jer je bebi dragocen svaki dan proiveden u maminom stomaku. I meni su rekli samo da uspem da izguram do 32. nedelje, a ja sam se porodila u 38.

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here