Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 27.2.2010 15:58:45
|
|
|
|
Mari86
|
Ne veruejm u babske price i gatanje,al sam svojim ocima videla kada je mama moje prijateljice nesto gatala svom malom sinu... naime,dete je plakalo satima,pre toga mama ga je izvela u setnju,i svi su na ulici zagledali bebu.. Kada je dosla kuci,mali je poceo toliko da place sav se zacenio...pocrveneo,kasnje..uzas jedan.. Ona ga je smirivala,presvlacila,pokusala da ga nahrani nista... E onda je uzela tanjir sipala vode u njega..presla rukom preko vode tri puta i nesto rekla..ne znam sta.. Posle toga je tri puta sa mokrom rukom presla detetu preko lica...Znaci ja sam videla nije rekla kazala, kako je poslednji put presla preko lica,dete je prestalo da place... Meni je to bilo strasno,i rekla sam da to necu raditi svom detetu alii...bilo je stvarno cudno. I da odmah kazem,vernik sam i krstena i zahvalna sam mojim roditeljima sto su me krstili..ali to je naravno moje licno misljenje..
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 27.2.2010 16:14:57
|
|
|
|
liliana
|
Ma, ja to nešto ništa ne verujem. Samo u Boga. Ali, OBAVEZNO kad mi neko dolazi ja posle umijem bebu(ili joj bar obrišem okice mokkrom pelenom).
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 28.2.2010 21:21:22
|
|
|
|
cicko
|
Devojke, da li ste stavljale vasim bebicama crven konac oko rucice? Hajde da vidim koliko vas ima da mm resi dilemu... Ja sam protiv, ali mm navalio.
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 28.2.2010 21:23:39
|
|
|
|
Anoniman
|
Nisam imala snage ni volje da se borim, ne sa mm, nego sa svima ostalima iz njegove porodice, pa sam im lepo rekla-dete mi necete ruziti crvenim koncem, ako vam je stalo, kupite mu crvenu narukvicu od kaucuka sa zlatom, i to ce nositi. I kupili su, nosio je citavih mesec dana dok je nije prerastao. I vuk sit, i ovce na broju
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 28.2.2010 21:25:54
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Nedja Nisam imala snage ni volje da se borim, ne sa mm, nego sa svima ostalima iz njegove porodice, pa sam im lepo rekla-dete mi necete ruziti crvenim koncem, ako vam je stalo, kupite mu crvenu narukvicu od kaucuka sa zlatom, i to ce nositi. I kupili su, nosio je citavih mesec dana dok je nije prerastao. I vuk sit, i ovce na broju draga, imaš moj sličan odgovor na crven konac - prethodna strana ...
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 28.2.2010 21:27:37
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: cicko Devojke, da li ste stavljale vasim bebicama crven konac oko rucice? Hajde da vidim koliko vas ima da mm resi dilemu... Ja sam protiv, ali mm navalio. Meni je to glupost.Šta? Kao, čuva dete od čega? Znači, čim bi natakla detetu taj končić znači da verujem u tako nešto - a ako ne verujem nema o čemu da se brinem. Probaj da nađeš neko zajedničko rešenje sa muže, to se tiče samo vas dvoje.... Koji su njegovi razlozi, draga? (Poljubac za sinčića! )
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 28.2.2010 21:33:31
|
|
|
|
cicko
|
Hvala draga! IZVORNA PORUKA: kaliopi IZVORNA PORUKA: cicko Devojke, da li ste stavljale vasim bebicama crven konac oko rucice? Hajde da vidim koliko vas ima da mm resi dilemu... Ja sam protiv, ali mm navalio. Meni je to glupost.Šta? Kao, čuva dete od čega? Znači, čim bi natakla detetu taj končić znači da verujem u tako nešto - a ako ne verujem nema o čemu da se brinem. Probaj da nađeš neko zajedničko rešenje sa muže, to se tiče samo vas dvoje.... Koji su njegovi razlozi, draga? (Poljubac za sinčića! )
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 28.2.2010 22:17:05
|
|
|
|
micketta
|
ja cula da ne valja prati prozore u trudnoci. kao, dobijaju se kontrakcije. e, stvarno svasta!!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 28.2.2010 22:23:21
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: micketta ja cula da ne valja prati prozore u trudnoci. kao, dobijaju se kontrakcije. e, stvarno svasta!! Možda zato šti oh posle treba kačiti ....
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 28.2.2010 22:25:15
|
|
|
|
AtenA
|
IZVORNA PORUKA: cicko Hvala draga! IZVORNA PORUKA: kaliopi IZVORNA PORUKA: cicko Devojke, da li ste stavljale vasim bebicama crven konac oko rucice? Hajde da vidim koliko vas ima da mm resi dilemu... Ja sam protiv, ali mm navalio. Meni je to glupost.Šta? Kao, čuva dete od čega? Znači, čim bi natakla detetu taj končić znači da verujem u tako nešto - a ako ne verujem nema o čemu da se brinem. Probaj da nađeš neko zajedničko rešenje sa muže, to se tiče samo vas dvoje.... Koji su njegovi razlozi, draga? (Poljubac za sinčića! ) ni ja nisam stavila svojoj curici,a svi me nesto zapitkuju jao pa sto nisi i sl. a nije mi ni sin nosio!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:05:50
|
|
|
|
*Alexx*
|
A znate li za ono: ako bebi prva reč bude tata, sledeće dete će biti dečak, a ako kaže mama, onda će biti devojčica
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:13:15
|
|
|
|
LillyT
|
Srpski mitoloski recnik je obilje tih prica, ali mislim da treba praviti razliku izmedju mitologije i babetina. Skoro smo se smejali kao ludi kada smo procitali da trudnica ne sme da vidi dazdevnjaka kada ide uzbrdo Ne znam zasto bas uzbrdo, nisam citala objasnjenje, mene je bilo dosta samo to uzbrdo
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:18:22
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: kaliopi IZVORNA PORUKA: micketta ja cula da ne valja prati prozore u trudnoci. kao, dobijaju se kontrakcije. e, stvarno svasta!! Možda zato šti oh posle treba kačiti .... ovo za prozore je koliko ja znam što su prozori visoki pa moramo da se pentramo da bi ih oprale, pa iz tog razloga se ne ''preporučuje'' tj da ne bi pale sa stolice, merdevina i sl a ovo za kontrakcije prvi put čujem p.s. moja ana nema crven končić, dobila je narukvicu od kaučuka ali joj je prevelika i tako čuči u kutiji
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:19:17
|
|
|
|
gagins
|
Devojke, da li ste stavljale vasim bebicama crven konac oko rucice? Hajde da vidim koliko vas ima da mm resi dilemu... Ja sam protiv, ali mm navalio Odes lepo u crkvu i kupis osvecenu brojanicu za bebe i resis problem crvenog konca oko ruke!!!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:21:26
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: gagins Devojke, da li ste stavljale vasim bebicama crven konac oko rucice? Hajde da vidim koliko vas ima da mm resi dilemu... Ja sam protiv, ali mm navalio Odes lepo u crkvu i kupis osvecenu brojanicu za bebe i resis problem crvenog konca oko ruke!!! a da i to smo dobili... ni to joj nisam turila
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:22:30
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Skoro smo se smejali kao ludi kada smo procitali da trudnica ne sme da vidi dazdevnjaka kada ide uzbrdo Ne znam zasto bas uzbrdo, nisam citala objasnjenje, mene je bilo dosta samo to uzbrdo Ovo je da umres od smeha! Ribala sam prozore pre dve nedelje, nista mi ne fali.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:29:24
|
|
|
|
LillyT
|
Meni je dr rekao da ne perem prozore, sto da se istezem ili da se pentram, svakako ima ko to da uradi umesto mene. I ja sam ga poslusala
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:33:26
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: micketta ja cula da ne valja prati prozore u trudnoci. kao, dobijaju se kontrakcije. e, stvarno svasta!! Nama su u školici isto rekli da ne treba da peremo prozore, ne zbog kontrakcija, nego ne valja raditi ništa što dovodi do istezanja stomaka i stomačnih mišića.
< Poruku je uredio Snelle -- 1.3.2010 9:34:11 >
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:35:10
|
|
|
|
ivak
|
IZVORNA PORUKA: cicko Devojke, da li ste stavljale vasim bebicama crven konac oko rucice? Hajde da vidim koliko vas ima da mm resi dilemu... Ja sam protiv, ali mm navalio. Ja sam stavila crveni konac svojo devojcici i kada smo je odveli na krstenje, a krstili smo je sa 7 nedelja, svestenik ga je ocekao i rekao da nam to netreba sad kad je krstena Bog je cuva . Tako da to ne ide jedno sa drugim ako verujete u Boga onda bolje kupite crvenu brojanicu.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:37:05
|
|
|
|
gagins
|
Za ribanje prozora mislim da je to zbog toga sto se teglimo(na gore),meni je dr zabranila sve tipa ribanja prozora,kacenja zavese,sirenja vesa ako je u pitanju visoki strik.Rece da se tegljenjem beba spusta na dole i da moze da izazove prevremen porodjaj!
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:40:46
|
|
|
|
*Alexx*
|
Mi smo dobili crvenu brojanicu, i baš je slatka. Ali, Andrej balavi, ta brojanica će biti stalno mokra - nije mi praktično.
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:41:05
|
|
|
|
minavb
|
Ima logike to sa pranjem i istezanjem misica. Kad se previse naprezu i istezu trbusni misici u trudnoci, razdvoje se vlakna pa bude malih problema, ali nista sto je zabrinjavajuce. Ja se uopste nisam istezala. Popela se na moje male merdevine i lepo uglancala bez ikakvih poteskoca. Jos sam i pevusila "Deda deda deda, dadadadaaaaa, niko te na svetu ne voli kao jaaaaaa"
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 9:49:23
|
|
|
|
ivak
|
IZVORNA PORUKA: Alexx RR Mi smo dobili crvenu brojanicu, i baš je slatka. Ali, Andrej balavi, ta brojanica će biti stalno mokra - nije mi praktično. Slazem se ,samo sam mislila ako bas nesto zelis da stavis bebi na ruku .
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 10:13:58
|
|
|
|
micketta
|
najgluplja stvar koju sam cula i to od frizerke bila je da u trudnoci ne valja skracivati kosu jer se tako bebi skracuje zivot onda sam lepo promenila frizerku :)
|
|
|
|
RE: Da li verujete u babske priče? 1.3.2010 10:14:54
|
|
|
|
bebironcic
|
IZVORNA PORUKA: micketta najgluplja stvar koju sam cula i to od frizerke bila je da u trudnoci ne valja skracivati kosu jer se tako bebi skracuje zivot onda sam lepo promenila frizerku :) Boze,ne mogu da verujem!Sta sve ljudi nece da izmisle!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Uobičajeni pregledi i analize u trudnoćiPred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?