Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 9:14:31
|
|
|
|
Veca77
|
Drage moje, ja sam juce bila na HSGu u Visegradskoj! Naravno, znate da oni to tamo rade bez anestezije!!! Obzirom da je moj prag bola visok i da u kuci nemam ni jedan lek protiv bolova, mislila sam da cu bez problema proci tu intervencijicu!!! I tako je i bilo! Zahvaljujuci STRUCNOM, LJUBAZNOM I TOPLOM osoblju, ja sam bila dovoljno opustena da me ne boli toliko!! Bolelo me je samo prvih 30 sekundi dok su namestali cevcicu (da ne kazem gurali i dzarali po mojim kanalima ), ali posle toga ama bas nista! I pitala sam doktora "jel' sad ovo treba da me boli?" a on pita "pa jel' vas boli?"; a ja kazem "ne" a on ce "to je dobar znak"! Jajovodi su mi prohodni i jako sam srecna zbog toga!!! Da se razumemo, osecaj jeste malo neprijatan, jer lezite na drvenom stolu (nema duseka), osecate se kao u filmu kada se budite iz kome posle nekog vremena (5-6 glava oko vas i svi vas bodre i pricaju kako ce sve biti ok) - cak me je jedan mladi medicinski brat (mislim da se zove Jovan) gladio po kosi nekoliko puta da me valjda "utesi" a ja sve vreme procam "ma meni je dobro!" Posle vam suvom vatom ciste taj kontrast (kao tuferom ga upijaju) i to je isto malo neprijatno jer je ta vata suva! Babica Zorica me je naknadno odusevila - do rendgen sobe me je vodila za ruku (iako som joj nekoliko puta rekla da se ne bojim), a ona "ti si moje dete i sva moja deca moraju lepo da prodju ovo"! Kakva carica! Dala mi je neke savete (koje ovog meseca necu moci da iskoristim ), ali dobro!! Rekla mi je da vec veceras mozemo da mutimo, da posle drzim noge gore pola sata, a svakog dana da pijem caj (kombinacija zalfije i macine trave) makar 1 solju dnevno!!! Nadam se da sam vam nesto pomogla! Samo pitajte ako ima jos nejasnoca!!!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 9:23:23
|
|
|
|
Veca77
|
Ivo Treba li nesto da dodam?
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 9:24:47
|
|
|
|
Anoniman
|
bravo za osoblje veco...viš' da još ima dobrih ljudi i za tebe naravno podeli sa nama te "savete"
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 9:27:27
|
|
|
|
Iva979
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Ivo Treba li nesto da dodam? Veco, mislim da je to to! Ja samo nisam imala baba Zoricu da me drzi za ruku!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 9:33:06
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: banini bravo za osoblje veco...viš' da još ima dobrih ljudi Ma opaljeni su kao struja!!! Kako se oni tamo zaj.....! Kakav dobar humor imaju!!! Dr uopste nije bio ozbiljan i rezervisan! On mi je prvi prisao kao "ej teacherka! dobar dan!" i odmah krenuo na engleskom!!! Ma strasno!!! Nisam mogla da verujem!!! Danas idem po otpusnu listu i svima cu da kupim po cokoladu (samo jos treba da izbrojim koliko ih je to bilo oko moje glave )!!!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 9:34:40
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Iva979 IZVORNA PORUKA: Veca77 Ivo Treba li nesto da dodam? Veco, mislim da je to to! Ja samo nisam imala baba Zoricu da me drzi za ruku! Ne brini, kad ostanemo u drugom stanju i budemo tamo na pregledima, obavezno idemo kod nje da nas drzi za ruku!!! Ova sestra sto radi na redgenu je rekla da je babica Zorica biricetna - sve devojke koje joj se dopadnu jako brzo ostaju !
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 9:44:26
|
|
|
|
Iva979
|
Odo u Visegradsku da se dopadnem baba Zorici!
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 10:36:51
|
|
|
|
Dudu25
|
Drago mi je da je sve u redu sa jajnicima i naravno hvala za cajeve draga
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 10:41:37
|
|
|
|
dakana
|
Veco, svaka cast na hrabrosti... Drago mi je sto je sve OK. Sad kad izlecite bakterijicu, odmah na posao mila...
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 12:08:35
|
|
|
|
ljiljana.
|
Ovo mene ceka verovatno sledeceg ciklusa. Moja dr mi je predlozila da uradim HSG, jer postoji mogucnost da zbog kiretaze i vanmatericne trudnoce dodje do nekih ostecenja u jajovodima. To ce mi biti drugi put da radim HSG, prvi put radila sam bez anestezije i nije bilo strasno, tako da se sada ne plasim nikako....
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 13:34:20
|
|
|
|
Veca77
|
Dobila sam otpusnu listu i ni malo nisam srecna i zadovoljna. Evo kako pise:Uterus u AVFu, dekstroponiran. Kavum uterusa trouglastog oblika, nepravilan, normalne velicine. Ivice endometrijuma nejasne u predelu fundusa i prema levom rogu suspektan endometrijalni polip. U predelu levog, bocnog zida uterusa suspektan miom koji prominira u kavum uterusa. Obe tube jasno vidljive celom duzinom i evidentno, bez nakupljanja, propustaju kontrast u trbusnu duplju. Leva tuba u srednjoj trecini lako prosirena. Suspektne priraslice levo. Predlaze se histeroskopija i laparoskopija
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 13:40:20
|
|
|
|
Veca77
|
Sto jeste - jeste!!! Samo sto nisam ocekivala ovakav nalaz. Znas, juce su mi pricali kao "sve je super, prohodno, miomi ne smetaju bla bla bla", a vidi danas "histeroskopija i laparoskopija"! I dalje sam u soku!!! Jos ovaj mesec moramo da pauziramo sa bebom jer mm ima bakterije! Poludecu!!!!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 13:53:13
|
|
|
|
Iva979
|
Au Veco, pa kako bre danas ovako a juce ti rekli da je OK Sta su histeroskopija i laparoskopija? Znam otprilike, ali ne znam da li su bolne i koliko moras da budes u bolnici?
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 13:58:00
|
|
|
|
Delijagirl
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Sto jeste - jeste!!! Samo sto nisam ocekivala ovakav nalaz. Znas, juce su mi pricali kao "sve je super, prohodno, miomi ne smetaju bla bla bla", a vidi danas "histeroskopija i laparoskopija"! I dalje sam u soku!!! Jos ovaj mesec moramo da pauziramo sa bebom jer mm ima bakterije! Poludecu!!!! Polako veco znam da je tesko ali sta mora mora bice i za nas vreme da furamo stomake i kolica sad lepo po redu muz da izleci bakteriju ti da obavis histeroskopiju i laparaskopiju. Zaista nadam se da bar nije bolno...
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 14:06:49
|
|
|
|
lence
|
IZVORNA PORUKA: Veca77 Sto jeste - jeste!!! Samo sto nisam ocekivala ovakav nalaz. Znas, juce su mi pricali kao "sve je super, prohodno, miomi ne smetaju bla bla bla", a vidi danas "histeroskopija i laparoskopija"! I dalje sam u soku!!! Jos ovaj mesec moramo da pauziramo sa bebom jer mm ima bakterije! Poludecu!!!! Veco, nisu najlepse vesti , ali barem se otkloni problem. Miomi ti ne blokiraju jajovode, ali naruse endometrijum kad su u unutrasnjosti. Gledaj da ti urade histeroskopiju i laparaskopiju istovremeno (i to ne'ko iskusan), tako si pod anestezijom samo jedamput i gubis manje vremena. Tako sam ja radila, oporavak je stvarno brz.
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 14:07:44
|
|
|
|
Iva979
|
Znam da nisu neke reci utehe, ali bar znas na cemu si. Kada ces moci da radis h. i l? Saljem ti cmokic :* Nemoj da mi se nerviras
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 14:23:07
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Iva979 Znam da nisu neke reci utehe, ali bar znas na cemu si. Kada ces moci da radis h. i l? Saljem ti cmokic :* Nemoj da mi se nerviras Ivo, Lence i Delija hvala vam sto me bodrite! Znam da to nije nista strasno, ali je sok!!! Rekli su mi da ako u naredna 3 meseca ne ostanem trudna onda uradim to sve! A jedan mesec mi je vec propao jer mm ima bakteriju (cak nam nisu ni rekli koju) i mora da pije lekove . Tako da nista od bebe! Ili mogu da produzim jedan mesec sa pravljenjem bebe! Moracu da prucim te dve intervencije (moja mama je laparoskopski operisala zuc - tako da otprilike poznajem proceduru)! Sad mi je vec bolje!!! Ljubim vas!!!
< Poruku je uredio Veca77 -- 26.1.2010 14:25:52 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 26.1.2010 15:44:38
|
|
|
|
Maja_bg
|
Veco, meni nije jasno, zasto tebi juce nisu dali otpusni listu kad smo nas dve dobile...ova devojka koja je bila samnom u sobi ...isto joj savetuju laparoskopiju ali su joj to jos juce rekli...ona plava doktorka je meni cim sam ustala sa stola pokazivala snimak... i sve objasnila
|
|
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.1.2010 11:08:50
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: lence Veco, nisu najlepse vesti , ali barem se otkloni problem. Miomi ti ne blokiraju jajovode, ali naruse endometrijum kad su u unutrasnjosti. Gledaj da ti urade histeroskopiju i laparaskopiju istovremeno (i to ne'ko iskusan), tako si pod anestezijom samo jedamput i gubis manje vremena. Tako sam ja radila, oporavak je stvarno brz. Hvala ti Lence!!! Gledacu da tako i uradim ukoliko u medjuvremenu ne !!! Citala sam tvoja iskustva sa histeroskopije i laparoskopije i malo sam se utesila!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.1.2010 11:11:45
|
|
|
|
Mari86
|
Jao Veco draga,bas ....ali kao sto kazu devojke,bar znas na cemu si.. a ja moram da pogledam malo sta znaci to sve sto si napisala!!??
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.1.2010 11:15:38
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Mari86 Jao Veco draga,bas ....ali kao sto kazu devojke,bar znas na cemu si.. a ja moram da pogledam malo sta znaci to sve sto si napisala!!?? zvuci komplikovano, ali se nadam da nije!!!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.1.2010 13:54:11
|
|
|
|
cipiripi
|
braco veco bar si krenula sa mrtve macke to je odlicno, bice sve ok
< Poruku je uredio cipiripi -- 27.1.2010 13:55:08 >
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.1.2010 14:01:48
|
|
|
|
Modessty
|
Veco samo hrabro napred! Super je što znaš s čime se boriš! Bilo bi dobro da sve središ pre trudnoće, ali nije strašno ni ako zatrudniš i uz prisustvo mioma. Moja koleginica je imala ekstra trudnoću bez obzira na miom. Mislim da je uvek lakše kad znaš šta se dešava s tvojim organizmom i šta treba da radiš. Navijam za tebe da sve prodje dobro i brzo!
|
|
RE: Produvavanje jajovoda (HSG) 27.1.2010 14:32:25
|
|
|
|
Veca77
|
IZVORNA PORUKA: Modessty Veco samo hrabro napred! Super je što znaš s čime se boriš! Bilo bi dobro da sve središ pre trudnoće, ali nije strašno ni ako zatrudniš i uz prisustvo mioma. Moja koleginica je imala ekstra trudnoću bez obzira na miom. Mislim da je uvek lakše kad znaš šta se dešava s tvojim organizmom i šta treba da radiš. Navijam za tebe da sve prodje dobro i brzo! Cipiripice, Mod hvala vam devojke!!! Mod, u pravu si da treba to da resim! Meni izgleda miom ne predstavja problem, vec taj polip za kog ni ne znam gde se nalazi! Pravimo bebu jos 3 - 4 meseca, pa ako nista ne bude, onda cu da se bacim na te operacijice!!!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?