Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 10.1.2010 8:57:11
|
|
|
|
dejana007
|
Eeeeee, pa kad ces raditi tes ili betu?
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 10.1.2010 8:58:05
|
|
|
|
dejana007
|
Mogla bi
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 10.1.2010 14:41:35
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Vidi,vidi Sta bi sa testom?
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 10.1.2010 18:14:21
|
|
|
|
lence
|
IZVORNA PORUKA: dejana007 Ako na ovako visokoj temperaturi dobijem onda pada cela prica o bazalnoj temperaturi, bar u mom slucaju, obzirom da je skocila kad trebala dobiti a nema trudnoce. U utorak kod doktora da vidim sta se to sa mnom zbiva. Mozda je sve ovo zbog onog klomifena.... Hormoni divljaju. Zadnji put dobila 15 dana nakon navodne O. Molim nekog ko bi razumeo moju situaciju, da me malo utesi Dejana, koliko se ja razumem, zena moze da ima ovulaciju + dovoljno visok nivo progesterona u lutealnoj fazi, ali to na zalost nije jedini i dovoljan uslov da dodje do oplodnje i implantacije koja ce se odrzati. Ne znam sta podrazumevas pod ovim "hormoni divljaju", ali cak i oni kad su OK nije garancija da ces ostati prvi put kad odnosima naciljas ovulaciju. Znam da ti ovo nije nikakva uteha, ali moras da prihvatis da je zatrudnjivanje za neke zene veoma zamrsena igra na koju utice puno faktora. Nema odustajanja.
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 10.1.2010 20:02:55
|
|
|
|
dejana007
|
Ne znam sta podrazumevas pod ovim "hormoni divljaju" Mislila sam na to da nije trudnoca ali da mi kasni iz nekih drugih razloga, mozda neki hormonski poremecaj , mozda neka cista mozda upravo zbog toga sto pila klomifen Ne bih znala, ali ima neki problem kad 18 dana posle ovulacije nema ni naznaka ciklusu.... Znam da to nije dovoljno, mada ja proverila prohodnost jajovoda, hormone ( prolaktin mi bio 120 ovog meseca ) moj muz uradio spermokulturu i spermogram, sve je o.k. Vec pola godine jedva utvrdim kad ovuliram, pa obzirom da sad pogodila odnose + plodni dan ponadala se Al u utorak cu kod doktorke pa cemo videti sta dalje. Verovatno izazivanje ciklusa. Pa sve iznova. Hvala na odgovoru
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 10.1.2010 20:58:50
|
|
|
|
magnetic
|
Tashke,jesam li ja to dobro izbrojala?Ako dobro vidim T ti je povisena 18 dana Jedva cekam da se javis da vidim novosti
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 0:59:48
|
|
|
|
lence
|
Ne znam dejana, ja nikada nisam uzimala hormonsku terapiju, skokni u klomifen temu, uverena sam da taj lek poremeti ciklus, barem prvih par meseci. Nazalost nisam strucnjak ni za prolaktin, da li si pisala na temu hormoni, sigurna sam da ce netko da ti protumaci. A ovo sto meris temperaturu ti je najbolji nacin da uvrebas ovulaciju u "kucnoj radinosti". Drzim ti palceve!
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 7:00:08
|
|
|
|
dejana007
|
Ipak nista Ostaje nam Tasha da se njoj nadamo Plus mi na onom drugom metodu pomerena O za 06. Januar. Moguce da je nije ni bilo. Idemo dalje.
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 7:41:15
|
|
|
|
daca77
|
Dejana, i kod mene nema , a trebalo je juce da svrati...verovatno ce danas, jer je tek jutros pala T
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 8:33:56
|
|
|
|
dejana007
|
Daco, sta reci... sem da tebi jos moze da se izvuce ako skoci sutra. Ja verujem sve dok skroz ne padne. Nepopravljivi optimista Sto se mene tice bolje da dobijem, ionako proslo 47 dana od kad dobila. obzirom da ne dobijam redovno duplo mi je manja sansa da zatrudnim....
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 8:40:51
|
|
|
|
daca77
|
E svaka cast za ovo "nepropravljivi optimista" Nema nista, samo sto nije stigla
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 8:47:29
|
|
|
|
dejana007
|
Fala daco, fala Mora malo da se zezamo i na svoj racun Juce pricam mami kako primetila par simptoma, ona kaze rano, ja se ljutim Al evo dokaza da nema nista i autosugestija ovde ne pomaze
< Poruku je uredio dejana007 -- 11.1.2010 8:48:17 >
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 9:52:02
|
|
|
|
lence
|
Dejana, imas dosta temperatura na 36,70 stepeni, i pre i posle O, mozda da nabavis toplomer sa dve decimale pa bi graf bio pouzdaniji? Ja ipak mislim da ti je FF dobro odredio O, nisi unosila cm, a pretpostavljam ni koristila LH trakice ovaj mesec?
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 9:59:08
|
|
|
|
dejana007
|
Lence nisam koristila trakice, niti znam na osnovu sekreta da odredim O. Zadnji put kad bila kod dr on rekao da mi vodeci folikul nema ni 18mm (21 dana ciklusa) i da nema nista od njega - dakle moj osnovni problem - nemam zdrav folikul za razvijanje jajne celije. Ja dr ne verujem ( naravno prestala da idem kod njega ) pa posle dan, dva pocela sa odnosima, a par dana posle toga mi graf pokazao da bila O tj pad pa skok temperature. Mislila kako zeznula doktora koji samo hoce da uzima pare al ocigledno je bio u pravu da folikul nije dobar. Sad krecem kod drugog doktora pa videcemo. Moracu malo vise da smaram u temi o folikulima
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 10:03:00
|
|
|
|
daca77
|
A pa draga, dosta sam vas ja time maltretirala Znas ono, poras'o, ali nece da prsne itd.itd... Joj...jadna ja , ali zivot ide dalje...
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 10:08:29
|
|
|
|
lence
|
Hmmm, ne znam stvarno sa dugim ciklusima i kasnom ovulacijom kako to ide. Ja sam recimo u novembru na 10i dc imala folikul od 19mm i sonografer mi rekla da ce puci narednog dana, FF mi je potvrdio O 3 dana nakon toga. Da li si gledala trudnicke grafove na FF sa kasnim ovulacijama, mozda ti folikul samo sporo raste a jc u njemu je OK?
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 10:13:05
|
|
|
|
dejana007
|
gledala sam sve moguce grafikone moze se desiti da se i zakasnela O zavrsi trudnocom, ali nigde nema ovakav pad T kao kod mene 18 dana nakon ovulacije. E sad, pitanje je dal imam zrelu jajnu celiju, to tek treba da utvrdim... A folikul mi definitivno jako sporo raste. Mada, iskreno mislim da sam lose odreagovala na klomifen i da je on tu nesto zeznuo. Al videcemo. Hvala puno :) daco
< Poruku je uredio dejana007 -- 11.1.2010 10:14:09 >
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 14:23:21
|
|
|
|
bluka
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: Tasha RR Vidi,vidi Sta bi sa testom? nema je još..... a i mene zanima .... u sličnoj sam situaciji, ne radim, tražim posao, a ovamo pokušavam zatrudniti. ne znam ni ja šta bih voljela da se desi.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 15:34:28
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 15:35:20
|
|
|
|
cipiripi
|
pa ovo je isti kao juce
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 15:36:54
|
|
|
|
Anoniman
|
Nije, ima upisan pozitivan test.
|
|
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 15:37:43
|
|
|
|
cipiripi
|
ne razumem objasni
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 15:39:01
|
|
|
|
Trcosava
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Nije, ima upisan pozitivan test. čeeeeeeeeeeeek čeeeeeek pa bre ti si ???? p.s. slika je minijaturna kako god da kliknem i ništa ne vidim
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 15:39:36
|
|
|
|
cipiripi
|
ni ja nekapiram TAshkeeeeeeeeeee????
|
|
RE: Bazalna temperatura - 2. deo 11.1.2010 15:41:31
|
|
|
|
Maza82
|
Šta se dešava, Tašo jesi li to trudna???????
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?