dunja RR
|
Nevena, da dvoje dece sam dobila kod Ivanovića, ali nemam blizance - rodila sam sina pre 8 godina, to je ova priča što malo pre ispisah, a 3 godine nakon njegovog rođenja radila sam novu IVF kod Ivanovića (ceo postupak, jer nismo više imali zamrznutih embriona), i tada je bila biohemijska trudnoća. Goca je tada s obzirom na moje godine (tada sam imala 41 ipo), promenila šemu zbog mojih godina, u odnosu na onu 3 godine ranije, ali nije trebala jer je posle zaključila da su mi jajnici mladi, iako ja imam preko 40. Zato su i bile male šanse da uspemo tada, i nažalost i nismo. Nakon par meseci sam radila ceo postupak ponovo, ali po šemi za mlađe žene (dobili smo tada 10 dobrih jajnih ćelija), zatrudnela sam sa 42 i u 43-oj rodila ćerku. Ona ima 3 ipo godine, a sin ima 8. I imam još 3 zamrznuta embriona. IZVORNA PORUKA: Nevena89 A ja sam u Vašoj predhodnih poruci procitala da ste dobili sina i ćerku. Vratili su Vam jednu jajnu ćeliju, a dobili ste blizance? IZVORNA PORUKA: dunja RR Moje iskustvo - pre 9 godina radili VTO preko države kod Ivanovića (šta smo tada potpisivali, ne sećam se), zatrudnela, na UZ utvrdili BO, kiretaža. U tom postupku zamrznuta 2 embriona (nismo plaćali tada ništa), 3 meseca nakon kiretaže, otišla sam na Cryo (platila 30.000), prirodnjak bio, znači bez terapije za endometrijum, samo sam pre transfera otišla na nekoliko UZ, ne sećam se na koliko. Na sam transfer sam otišla pešaka a vratila se taksijem (vratili mi jedan embrion, drugi nije preživeo odmrzavanje), muž nije bio sa mnom, nije ni znao da sam išla na transfer. Kasnije kada se vratio sa puta, zatekao me kako ležim (stavila utrogestan, tog jutra sam saznala da je beta pozitivna), i kažem mu - Ja sam trudna, on - pa kako?!, i ostalo je istorija, znate već... U mom slučaju, muž nije išao sa mnom na cryo transfer, da li je nešto potpisao 3 meseca ranije (kada smo radili postupak preko države), pojma nemam, zaista se ne sećam. Samo sam 1.000.000 posto sigurna da sam sve odradila sama što se tiče cria, znale su samo devojke na forumu da idem na transfer, a i tada sam nešto tek spomenula ako se dobro sećam. Ne zato što sam nešto krila od muža i ostalih, već zato što smo gubitak prethodne trudnoće jako teško podneli oboje, i donela sam odluku da ako i sledeći put bude isti ishod, kroz sve sama prođem, nekako mi je tako lakše bilo. Ali Bogu hvala, ipak se sve završilo kako treba, i postala sam i ja majka.
< Poruku je uredio dunja RR -- 6.10.2022 20:09:58 >