dunja RR
|
Draga Dr Julka, hvala vam. Ne, ne svrbi je, samo eto tako ružno izgleda, kao da je prljava koža. I stoji neko vreme već. IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, Hvala puno! Ne znam da li sam dobro objasnila, ne liči ovo na mrlju bele kafe (jer nju već ima na 2-3 mesta pa mogu recimo da uporedim), jer uopšte nije ograničeno, već tačkasto i razasuto, ne znam kako da objasnim. Pokušaću večeras da uslikam, mada deluje da se za nijasnu smanjilo. IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, puno hvala na odgovoru! I imam još jedno pitanje, pre nekih 10-ak dana primetili smo na levoj nozi, maltene duž cele noge, bočno, neku braonkastu fleku, ne znam kako da opišem, a nisam uslikala, mada ne znam ni da li bi se videlo dobro, znači duž noge bočno, kao da je neka prljavština, naravno nije, nego tako izgleda. Ne osećam pod rukom neke izbočine, nego eto samo kao da je koža prljava, tako izgleda promena. Veća je površina u pitanju, ali nije cela površina, nije ograničena, nije beleg. Inače spomenula sam vam, ima izuzetno svetao ten, jeste sklona pojavi hrapave atopične kože na nekim mestima (grudi, stomak, noge), ima i rodin ugriz od rođenja, na čelu u potiljku, ima na nekoliko mesta po telu i belege koji su se javili odjednom sa njenih godinu dana- tj. mrlje boje bele kafe (pratili smo kod neurologa kadaije bila manja, ali nisu se javljale nove pa to za sada deluje ok), ali ovo je nešto drugo nije mrlja bele kafe, nego eto deluje kao neka prljavština, a nije nego neka promena na koži, pigmentacija, duž većeg dela leve noge, sa strane. Uopšte mi nije jasno šta bi moglo biti, da lli da je odvedem u Džordža Vašingtona da pogledaju, to sam planirala? IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dunja RR Draga Dr Julka, Ćerka ima 3 godine, i pre 2 meseca, kada smo bili na zimovanju, malo je ogreljila obraz o sneg, na sankanju. Došlo je do krvi tada, ali tek malo, već sutradan se stvroila krasta, koju smo mazali Jekodermom (Lilijevim), i vrlo brzo je krastica i otpala. Međutim sve vreme, evo i dan danas posle 2 meseca, na tom mestu se vidi crvena flekica (nekad je izraženija, nekad manje izražena). Inače, ona ima izrazito beo ten, pa to još više povećava razliku u pigmentaciji. Mažemo ponekad, kada ona dozvoli, jer stalno pruža otpor, tvrdoglava je i oset_ljiva. Da li je neobično da ovoliko dugo traje posledice tako banalne povrede, da li možemo da se nadamo da će proći? Ili smo trebali mazati češće, sa nečim drugim? Hvala unapred, Puno pozdrava Nemoj te da brinete te flekice se cesto dugo odrzavaju kod dece svetle puti. Tako je i sa oziljcima i flekicama nakon prelezanih Varicella. Mazite nocu kada zaspi i ne brinite procice. Kako ste mi opisali to mi lici na mrlju boje bele kafe, ja bih sigurnosti radi to pokazaka decijem neurologu. Njeka koza je bleda i svaka promena boje je upadljiva, jedini problem je da je neuroloski u redu. Tesko mi je da odgovorim kada ne vidim, ali pregled decijeg neurologa je sigurnost. Izvinite sto kasnim sa odgovorom bila sam na odmoru. Ne znam da li se vidi, hvala vam unapred! Lep pozdrav Ovo sto ja uspevam da vidim nisu mrlje boje bele kafe, ovo mi lici na alergijsku reakciju koze. Da li se dete cese, ako je tako sigurno je alergija.