Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 15.1.2022 11:41:51
|
|
|
|
dddaca
|
Da, brinem i ja zbog tih zlezda. Nadam se da cemo uraditi ponovni ultrazvuk kod gastro kad budemo isli. Ako ne, zakazacemo privatno kod hematologa. Dete je veselo, raspolozeno, ali brinem.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 17.1.2022 17:51:02
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: dddaca Da, brinem i ja zbog tih zlezda. Nadam se da cemo uraditi ponovni ultrazvuk kod gastro kad budemo isli. Ako ne, zakazacemo privatno kod hematologa. Dete je veselo, raspolozeno, ali brinem. Ja sam malo dosadna kada je decije zdravlje u pitanju, pa stalno nesto zapitkujem. Javite mi se kada zavrsite preglad. Pozdravljam vas.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 18.1.2022 22:40:37
|
|
|
|
bubulence
|
Postovana doktorka, opet mi. Sutra imamo ponovo eeg glave pa sa ocitanim snimkom i rezultatima krvi idemo kod naseg dr . Ono sto me brine jeste sto me je pozvala nasa dr pedijatar da kaze da su stigli nalazi krvi i da je sve ok osim LDH koji je povisen na 660. I da ponovimo nalaz sledece nedelje. Rekla je da je to u redu ukoliko je sin bio nedavno prehladjen,ali nije. Zdrav je vise od mesec dana.Da li mislite da je to zabrinjavajuce, da li da odemo negde privatno? Malo smo sludjeni i uplaseni oko svega sto se desava sa epilepsijom a magnetnu jos nismo uradili (zakazani smo za 10.2.)
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 18.1.2022 23:14:18
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Postovana doktorka, imali smo koronu , od 11.12 do 24.12 bili u izolaciji. Dete je pre toga treniralo u skolici sporta, 3 treninga nedeljno. Nasa dr pedijatar rekla je mesec dana da ne trenira i da u skoli ne radi fizicko. Bio je raspust pa nije ni trenirao ni imao fizicko. Da li sada moze normalno da trenira ili moramo da odradimo neki pregled kod kardiologa ili pedijatra?Da napomenem da je operisao krajnike 2019 zbog cestih upala grla. I da je sada boljeg zdravstvenog stanja.Sada pije vitamin C, vitamin D i cink.Da li sada krecemo postepeno samo fizicko u skoli 3x nedeljno ili moze i da trenira?Hvala unapred.Pozdrav!
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 21.1.2022 8:32:05
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Postovana doktorka, opet mi. Sutra imamo ponovo eeg glave pa sa ocitanim snimkom i rezultatima krvi idemo kod naseg dr . Ono sto me brine jeste sto me je pozvala nasa dr pedijatar da kaze da su stigli nalazi krvi i da je sve ok osim LDH koji je povisen na 660. I da ponovimo nalaz sledece nedelje. Rekla je da je to u redu ukoliko je sin bio nedavno prehladjen,ali nije. Zdrav je vise od mesec dana.Da li mislite da je to zabrinjavajuce, da li da odemo negde privatno? Malo smo sludjeni i uplaseni oko svega sto se desava sa epilepsijom a magnetnu jos nismo uradili (zakazani smo za 10.2.) Ja stvarno ne mogu da kazem nista na ovako izolovan nalaz. Bitno je da se dete normalno ponasa , da ne pokazuje znake bolesti. Ponovite nalaz odmah, danas pa mi javite.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 21.1.2022 8:39:08
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: Mirko Svirko Postovana doktorka, imali smo koronu , od 11.12 do 24.12 bili u izolaciji. Dete je pre toga treniralo u skolici sporta, 3 treninga nedeljno. Nasa dr pedijatar rekla je mesec dana da ne trenira i da u skoli ne radi fizicko. Bio je raspust pa nije ni trenirao ni imao fizicko. Da li sada moze normalno da trenira ili moramo da odradimo neki pregled kod kardiologa ili pedijatra?Da napomenem da je operisao krajnike 2019 zbog cestih upala grla. I da je sada boljeg zdravstvenog stanja.Sada pije vitamin C, vitamin D i cink.Da li sada krecemo postepeno samo fizicko u skoli 3x nedeljno ili moze i da trenira?Hvala unapred.Pozdrav! Dete je prelezalo Covid, bilo u izolaciji, dobro se oseca, ja bih za svaki slucaj ponovila KKS i CRP. Posto je dete u pitanju,uradite bih pregled i kod decijeg kardiologa, i ako je sve uredu, normalno zivite. Ovo je sve predostroznosti radi, ne mozemo biti niusta sigurni, ali smo sve uradili.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 22.1.2022 22:34:15
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: bubulence Postovana doktorka, opet mi. Sutra imamo ponovo eeg glave pa sa ocitanim snimkom i rezultatima krvi idemo kod naseg dr . Ono sto me brine jeste sto me je pozvala nasa dr pedijatar da kaze da su stigli nalazi krvi i da je sve ok osim LDH koji je povisen na 660. I da ponovimo nalaz sledece nedelje. Rekla je da je to u redu ukoliko je sin bio nedavno prehladjen,ali nije. Zdrav je vise od mesec dana.Da li mislite da je to zabrinjavajuce, da li da odemo negde privatno? Malo smo sludjeni i uplaseni oko svega sto se desava sa epilepsijom a magnetnu jos nismo uradili (zakazani smo za 10.2.) Ja stvarno ne mogu da kazem nista na ovako izolovan nalaz. Bitno je da se dete normalno ponasa , da ne pokazuje znake bolesti. Ponovite nalaz odmah, danas pa mi javite. U ponedeljak idemo da vadimo krv. Dr kaze da je velika verovatnoca da mu lek ne odgovara . Eftil moze da utice na jetru zato se i rade analize. U svakom slučaju javljam se u ponedeljak.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 23.1.2022 18:55:56
|
|
|
|
Jeca1234
|
Upadam u temuAli ne znam kako drugačije da postavim pitanjeMožete li mi pomoći oko ovih nalazaBeba ima 19 mjeseciNije prehladjena bila ali su joj limfociti poviseni Je li ovo nešto zabrinjavajućeNisu mi jasni prvi limfociti koji su u normali i ovi dojnji koji su poviseni
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 25.1.2022 19:39:47
|
|
|
|
marketing RR
|
Draga doktorka Julka, jedna mama pita za savet: Da li je obavezno bsz vakcinu ponavljati ako se nije primila? Beba mi ima 10mjeseci nije se primila i do sada nisu trazili i sad traze,al nisu naveli pod obavezno..Eto kao ako se ne primi sad nece vise ni ponavljati..Hvala unaprijed
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 27.1.2022 10:03:55
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: Jeca1234 Upadam u temuAli ne znam kako drugačije da postavim pitanjeMožete li mi pomoći oko ovih nalazaBeba ima 19 mjeseciNije prehladjena bila ali su joj limfociti poviseni Je li ovo nešto zabrinjavajućeNisu mi jasni prvi limfociti koji su u normali i ovi dojnji koji su poviseni Ovaj nalaz KKS je normalan, Le. Hgb, Er i Tr su normalni, a taj odnos u formuli je dobar za uzrast, inace se on menja u toku dana. Nemoj te brinuti.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 27.1.2022 10:27:15
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Draga doktorka Julka, jedna mama pita za savet: Da li je obavezno bsz vakcinu ponavljati ako se nije primila? Beba mi ima 10mjeseci nije se primila i do sada nisu trazili i sad traze,al nisu naveli pod obavezno..Eto kao ako se ne primi sad nece vise ni ponavljati..Hvala unaprijed Ranije je se kod dece kod kojih se nije formirao oziljak nakon BCG vakvine radio PPD test, ali se on vise ne radi, pracenjem vakcinisane dece zakljuceno je da vakcinu ne treba ponavljati. To je dokrtina danas. Mi se pridrzavamo naucnih otkrica i upustava o vakcinaciji.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 18.2.2022 8:46:02
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: bubulence Draga doktorka, prvo sve najlepse Vam zelim u novoj godini. Dete je na terapiji i odlicno je podnosi. Ponovili smo eeg, dr kaze da su i dalje vidljive promene koje ukazuju na epilepsiju ali je to i ocekivao. Bitno je da su promene manje sto znaci da dobro reaguje na terapiju. Magnetna nam je zakazana za 10.2. u decijoj bolnici u NS, privatno nismo mogli da zakazemo jer mora da radi u totalnoj anesteziji i niko u NS to ne radi. On se ponasa nkrmalno, izuzetno je veselo dete kao i ranije ❣️. Hvala sto mislite na nas❤️ Postovani, prosao je 10.02. kada vam je bila zakazana magnetna rezonanca u Decijioj bolnici, ne javljate mi kakav je rezultat. Javite mi ,pozdrav.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 18.2.2022 12:21:35
|
|
|
|
bubulence
|
Postovana doktorka, rezultate cekamo 2 nedelje. Ocekujem da ce me zvati krajem sledece nedelje .
|
|
|
|
Pitajte Pampers pedijatra 21.2.2022 21:27:34
|
|
|
|
Trepkica
|
Postovana doktorka,Molim vas za misljenje da li he vrednost trombocita kod dvogodisnjeg decaka za brigu i koje dalje korake preduzeti? Hvala unapred na odgovoru
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 26.2.2022 11:01:39
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: Trepkica Postovana doktorka,Molim vas za misljenje da li he vrednost trombocita kod dvogodisnjeg decaka za brigu i koje dalje korake preduzeti? Hvala unapred na odgovoru Molim vas izvinite sto vam odmah nisam odgovorila, bila sam bolesna od ove korone. Gledam ovu kks i nije mi logicno, ne mogu da je pravilno tumacim, jer su trombociti niski, a dete nema krvavljenja, nije u nekoj infekciji, verujem da je greska, molim vas da ponovite kks pa da vidimo da li je greska. Javite mi se.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 26.2.2022 11:22:52
|
|
|
|
Trepkica
|
Hvala najlepse na odgovoru,zelim vam brz oporavak. Odradili smo ponovo rezultate,doduse u drugoj laboratoriji jer smo u banji,i trombociti su 212. Doktorka kaze da je KS savrsena. Sta mislite za koliko da ponovimo opet da bidemo sigurni da je sve u redu?
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 27.2.2022 9:17:16
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: Trepkica Hvala najlepse na odgovoru,zelim vam brz oporavak. Odradili smo ponovo rezultate,doduse u drugoj laboratoriji jer smo u banji,i trombociti su 212. Doktorka kaze da je KS savrsena. Sta mislite za koliko da ponovimo opet da bidemo sigurni da je sve u redu? Nema potrebe da ponavljate ponovo KKS, predpostavljala sam da se radi o greski , ali moralo se ponoviti za svaki slucaj. Pozdravljam vas i odmarajte se.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 28.2.2022 8:13:09
|
|
|
|
nata11
|
Postovana Dr Molim Vas za komentar krvne slike deteta od 3 god. Imala je povracanje jedne veceru, nakon toga SE zalila na bol u stomaku Ali je pregledom kod Dr ustanovljena upala grla. Dobila je Brufen za bolove u misicima 3 dana i ospamox 2ml/8h - 5 dana. Hvala unapred.
< Poruku je uredio nata11 -- 28.2.2022 8:14:20 >
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 3.3.2022 20:14:48
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: bubulence Draga doktorka, prvo sve najlepse Vam zelim u novoj godini. Dete je na terapiji i odlicno je podnosi. Ponovili smo eeg, dr kaze da su i dalje vidljive promene koje ukazuju na epilepsiju ali je to i ocekivao. Bitno je da su promene manje sto znaci da dobro reaguje na terapiju. Magnetna nam je zakazana za 10.2. u decijoj bolnici u NS, privatno nismo mogli da zakazemo jer mora da radi u totalnoj anesteziji i niko u NS to ne radi. On se ponasa nkrmalno, izuzetno je veselo dete kao i ranije ❣️. Hvala sto mislite na nas❤️ Postovani, prosao je 10.02. kada vam je bila zakazana magnetna rezonanca u Decijioj bolnici, ne javljate mi kakav je rezultat. Javite mi ,pozdrav. Draga doktorka, samo da javimo da smo konacno dobili rezultate magnetne rezonance i da je sve u redu. Nema nikakvih promena ni ostecenja na mozgu. Eftil pije i dalje,nisu mu povecali dozu jer je ovako sve u redu.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 4.3.2022 14:49:32
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: bubulence IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: bubulence Draga doktorka, prvo sve najlepse Vam zelim u novoj godini. Dete je na terapiji i odlicno je podnosi. Ponovili smo eeg, dr kaze da su i dalje vidljive promene koje ukazuju na epilepsiju ali je to i ocekivao. Bitno je da su promene manje sto znaci da dobro reaguje na terapiju. Magnetna nam je zakazana za 10.2. u decijoj bolnici u NS, privatno nismo mogli da zakazemo jer mora da radi u totalnoj anesteziji i niko u NS to ne radi. On se ponasa nkrmalno, izuzetno je veselo dete kao i ranije ❣️. Hvala sto mislite na nas❤️ Postovani, prosao je 10.02. kada vam je bila zakazana magnetna rezonanca u Decijioj bolnici, ne javljate mi kakav je rezultat. Javite mi ,pozdrav. Draga doktorka, samo da javimo da smo konacno dobili rezultate magnetne rezonance i da je sve u redu. Nema nikakvih promena ni ostecenja na mozgu. Eftil pije i dalje,nisu mu povecali dozu jer je ovako sve u redu. Hvala vam sto ste mi javili. Drago mi je sto je rezultat dobar. Puno vas pozdravljam i zelim vam svako dobro. Javite se ako vam nesto treba.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 4.3.2022 14:59:25
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: nata11 Postovana Dr Molim Vas za komentar krvne slike deteta od 3 god. Imala je povracanje jedne veceru, nakon toga SE zalila na bol u stomaku Ali je pregledom kod Dr ustanovljena upala grla. Dobila je Brufen za bolove u misicima 3 dana i ospamox 2ml/8h - 5 dana. Hvala unapred. Jedva se vidie ovi nalazi. Ja sam jedino videla da je niza vrednost hemoglobina, pa nakon dve nedelje od prekida pijenja antibiotika bi bilo dobro da ponovite KKS da bi smo videli novu vrednist hemoglobina. Javite mi.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 8.3.2022 5:00:04
|
|
|
|
marketing RR
|
Draga Dr Julka, jedna korisnica je postavila pitanje, koje prenosimo, i zamolila vas za odgovor: Postovana Doktorka. Imam jedno pitanje htela bi znati sto se tice beba da li vadjene krvi iz Pete kod novorodjenta mora da se ponovi I Ako je beba navrsila 8 Dana zivota. Pritom pedijatriska sestra obavestava majku da mora da se ponovo test zato sto je doslo do ostecenja u transportu? Molim za odgovor. Hvala
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.3.2022 9:13:24
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: marketing RR Draga Dr Julka, jedna korisnica je postavila pitanje, koje prenosimo, i zamolila vas za odgovor: Postovana Doktorka. Imam jedno pitanje htela bi znati sto se tice beba da li vadjene krvi iz Pete kod novorodjenta mora da se ponovi I Ako je beba navrsila 8 Dana zivota. Pritom pedijatriska sestra obavestava majku da mora da se ponovo test zato sto je doslo do ostecenja u transportu? Molim za odgovor. Hvala Na rodjenju se svim novorodjencadima vadi krv iz pete , to je obavezno zbog otkrivanaj nekih bolesti da bi se na vreme reagovalo. Vazno je da ponovite vadjenje krvi, molim vas uradite to.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.3.2022 9:15:33
|
|
|
|
Pampers pedijatar
|
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: marketing RR Draga Dr Julka, jedna korisnica je postavila pitanje, koje prenosimo, i zamolila vas za odgovor: Postovana Doktorka. Imam jedno pitanje htela bi znati sto se tice beba da li vadjene krvi iz Pete kod novorodjenta mora da se ponovi I Ako je beba navrsila 8 Dana zivota. Pritom pedijatriska sestra obavestava majku da mora da se ponovo test zato sto je doslo do ostecenja u transportu? Molim za odgovor. Hvala Na rodjenju se svim novorodjencadima vadi krv iz pete , to je obavezno zbog otkrivanaj nekih bolesti da bi se na vreme reagovalo. Vazno je da ponovite vadjenje krvi, molim vas uradite to. Zaboravila sam da vam kazem da to treba da obavite u porodilistu gde ste se porodili.
|
|
|
|
RE: Pitajte Pampers pedijatra 11.3.2022 9:23:22
|
|
|
|
lesica
|
Draga dr Julka, Dugo, dugo nisam pisala, a kako vidim da ste online, pre svega želim da Vam se zahvalim na brizi za stanje i napredak u lečenju mog dečaka. Damjan je sa jučerašnjim danom potpuno završio sa lečenjem leukemije. Stavljena je tačka i na terapiju održavanja, on je prilično dobro te nas sada očekuju pripreme za školu i otpočinjanje jednog potpuno novog poglavlja u životu. Kontrole naravno ostaju tu i u narednim godinama, ali najteži period je iza nas.
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?