Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 15.12.2021 23:42:34
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
A kod nas odmah bum tras kod psihica da se to presece. Nadam se da cete to resiti.. sto bezbolnije.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 1:54:11
|
|
|
|
Milena18
|
Ćao mame! Ne stigoh da se javim ranije. Čitam šta pišete o drugarima. I mi imamo jednu takvu situaciju. M je pre skoro godinu dana počela da se druži sa devojčicom koja živi preko puta i koja je 3 godine starija od nje. I u poslednje vreme je počela da se žali da je ova ucenjuje, tipa ako neće da se igra nečega što ona želi (a uvek ona i bira igre) ili ako ne donese neku igračku, preti da će da ide kući. Ili se sakrije pa je M doziva i traži po ulici. Razumem ja da je ona starija i da koristi to, ali to ucenjivanje mi se nimalo ne dopada. Vidim da i M to smeta jer stalno priča o tome, ali i dalje želi da se igra sa njom, valjda je i malo usamljena jer već dugo ne ide u vrtić, a u blizini nema druge dece. Ivanka, javi sutra kako je prošao razgovor sa razrednom. Sanjice, kako si? Ja dežuram jer je V malo zapušen nosić, malopre se tako strašno zagrcnuo u snu da su mi se noge odsekle. Skuvala sam kafu i čitam, možda i seriju odgledam. Nadam se samo da će kod njega ostati na zapušenom nosu.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 7:47:59
|
|
|
|
dddaca
|
Dobro jutro!Jedva smo se probudili jutros. Srecom pa mi je ostao ukljucen i drugi alarm za lek u pola sedam. Na prvi smo se samo malo promeskoljili u krevetu. Milena kako je prosla noc? Da li se smirio nosic?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 8:47:21
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Dobro jutro. Jao Daco ko da opisujes nas, isti slucaj vec godinama a komsinica samo 3 meseca starija. I stalno pominje tu gitaru koju joj moja I nije jednom dala.A nije joj dala jer je htela ona da je svira u tom trenutku. I lepo joj tekla cekaj da zavrsim pa cu ti dati. I ova besno ode kuci tada. Da budim dete da malo radimo biologiju pre nego sto krenem. Imali su kontrolni prosle nedelje kad ona nije isla u skolu, mnooooogo jedinica podelila nastavnica. Pa im ponavlja kontrolni sutra. Ispade da niko nista ne uci. Sve vise mislim da nije problem u deci nego u njenom pristupu. Nek se izbore kako znaju i umeju.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 9:18:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro.Ivanka, ima i do toga da deca nista ne uce. Gledam u školi, žale se nastavnici. Ova korona nas je poremetila. Deca su posvecena drustvenim mrežama. Niko ne cita.Teodorino odeljenje je bas jako. Posebno iz biologije imaju skoro svi petice.
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 9:24:43
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Moja velika ode u muzicku. Ima smotru.Posle podne časovi. S spava. Cele godine ide pre podne u školu. Taman joj je bio potreban odmor cim se razbolela. Pao joj je imunitet. Meni je bolje. Ali sutra mi je najgori dan. U smislu težak.
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 9:26:35
|
|
|
|
Tiziana
|
IZVORNA PORUKA: Mirko Svirko A kod nas odmah bum tras kod psihica da se to presece. Nadam se da cete to resiti.. sto bezbolnije. Sto odmah kod psihologa? Koji je razred? Kod sina je uciteljica te stvari resavala na fin nacin. Uvek je bilo dvojica, trojica decaka koji su nemoguci i grupa decaka u koju spada i moj sin koji se uvek prikljuce, smeju se glupim salama, pridruze se nestaslucima itd.. I sad, da ne bi nikog 'obelezavala' ona je s'vremena na vreme slala sve decake iz odeljenja na 'radionicu' kod pedagoga.. Deca su to kapirala kao radionicu, ne kao kaznu, sta vise bilo im je interesantno, a problemi su se resavali. A sto se devojcica tice, pre godinu dana moje dete je zelelo siske i osisala ih je. Bili smo na nekom rodjendanu u nekoj vikendici i devojcice su jele za jednim stolom i jedna opasnica je stavila na glasanje kome se moja cerka vise svidjala bez siski...Meni je u sekundi bilo zao, naravno nije mi palo bilo na pamet da se mesam, medjutim moje dete je to tako iskuliralo...Ona je zelela siske i njoj se svidjalo i bilo je baaaas briga sta bilo ko drugi misli. Do sada nismo imali problema, ona je dosta prilagodljiva, vedra je pa je deca vole jer ih zabavlja. Ail sam sigurna da ce za godinu, dve doci trenutak kada ce krenuti i ozbiljno ogovaranje, i odvajanje po grupicama i svadje..Sad da li ce ona ucestvovati ili ne, videcemo. Ona uglavnom ide u skolu sa decom koju zna od kad je imala godinu dana, prakticno se znaju ceo zivot i dobro se poznaju, ali opet..Videcemo. Danas me uzasno mrzi da radim. Nagarila sam jutros da zavrsimn neke stvari koje su miostale od juce, cim sam ih ispratila u skolu, sad to zavrsila i sad me sve drugo mrzi...a moram. Ovo ustajanje po mraku mi nikako ne prija.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 9:50:03
|
|
|
|
dddaca
|
Uciteljica se dobro dosetila za "radionicu"
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 10:02:26
|
|
|
|
flamingos
|
Dobar dan.Ivanka,moje dete dve nedelje nije išlo u školu.Kad krene svi imaju u ponedeljak pismeni iz matematike,a ona i iz ostalih predmeta.Što se tiče biologije,pa i kod nas skoro pa svi imaju petice.Ima i ostalih predmeta.Da su zatrpani gradivom to je istina.Opet,imaju vremena za sve,uz dobru volju.Rasporedi se,i sve se postigne.Za drugu decu ne znam,ali moje dete voli da čita.Naravno,svoje slobodno vreme provodi na telefonu,tabletu,ali zna se koliko dugo i šta na njima radi i gleda.Noćas kasno legosmo Evo sad ustaje i da se rasani,pa da doručkuje i da krene sa učenjem,obnavljanjem naučenog itd.Pozdrav svima.❤
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 12:22:22
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Dobro jutro.Ivanka, ima i do toga da deca nista ne uce. Gledam u školi, žale se nastavnici. Ova korona nas je poremetila. Deca su posvecena drustvenim mrežama. Niko ne cita.Teodorino odeljenje je bas jako. Posebno iz biologije imaju skoro svi petice. Zna se ko uci a ko ne. Nemoguce da 19 jedinica dobiju iz biologije a ostali predmeti im odlicno idu.Prilicno jako odeljenje. Ali, videcemo u petak kako ce proci. Preslisavale smo se malo pre nego sto sam posla. I opet cemo veceras i ujutru 😊
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 12:26:06
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ivanka, koliko ih je u odeljenju?
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 12:33:17
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Tizi,prvi razred. Pa prvo jw bilo teska adapatacija. U smislu da je 100_x_ isao u wc. Onda plakanja za vreme casa da zeli kuci. Onda skakanja sa stepenista. Onda guranje u koloni da bi on bio prvi. I to nije trajalo meseci, nego npr dva dana plakanja, 4-5 dana set_anja do wc-a.I onda je krenuo taj verbalni sukob sa tim drugom. I onda cela ta musaka dobar razlog za psihologa. Ato npr nista viae ne radi. Sem tog cackanja sa tim drugom. Kako ste vi?Mene ubi glava.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 12:57:59
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Ivanka, koliko ih je u odeljenju? 29, puna ucionica 😊Jel kuva neko kafu u kafanče?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 12:58:54
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Lele 29... Nas ima 14.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 13:20:53
|
|
|
|
dddaca
|
Cekaj, on je prvi razred osnovne skole i uciteljica nije mogla to da resi sama? Super neka uciteljica
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 13:40:38
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Nase obe uciteljice su bile prilicno ukljucene u sva desavanja. I same su trazile da budu ukljucene, da zajedno reagukemo na sve sto se desi. Mislim da su to dobr odluke i dobri potezi. I razredna sad se mnogo trudi. Ipak je odgovorna za 29toro dece dok su u prostoru skole.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 14:08:31
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Ivanka, koliko ih je u odeljenju? 29, puna ucionica 😊Jel kuva neko kafu u kafanče? Kod nas 30🤣
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 14:12:35
|
|
|
|
flamingos
|
Ivanka,hajd u kafanče.Da vas poslužim,pa odoh da propitam dete.Konačno uzađoh iz kuhinje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 15:20:26
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Nase obe uciteljice su bile prilicno ukljucene u sva desavanja. I same su trazile da budu ukljucene, da zajedno reagukemo na sve sto se desi. Mislim da su to dobr odluke i dobri potezi. I razredna sad se mnogo trudi. Ipak je odgovorna za 29toro dece dok su u prostoru skole. Тако треба сваки учитељ и разредни старешина. Свакако разредна их упознаје и треба о сваком да стекне утисак. Мада, сигурна сам да је већ схватила какав је ко. Софи ради домаћи. А ја ћу да пробам да учим мало. Данас ми је ок.
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 16:06:46
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Sanjice, sta ucis? Super da ti je bolje..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 16:31:35
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Византију😊
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 16:53:24
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Bejah kod razredne. Fina zenica. Lepo se upoznasmo pa mi rece da mi je dete "ko da je iz bajke izasla" 😊 Ispricah joj za ogovaranje i sta se sinoc desilo posle fizickog i ona sabrala dva i dva. I povezala neke dogadjaje koji su se desili u medjuvremenu a uvek ista deca ucestvuju. Vidi i ona rivalstvo i takmicenja medju decom. Ja sam joj samo prenela ono sto deca izmedju sebe serviraju jedni drugima izmedju casova, ono sto odrasli ne cuju. Pa da ne ispadne da se počupaju na kraju. Kaze razgovarace sa njima na ČOS-u.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 17:13:33
|
|
|
|
flamingos
|
Ssper Ivanka.Imaš zlatno dete.Ako ste obavile razgovor i neka popriča i razreši problem.Odoh da pripremim stvari detetu za tusiranje i da odmaram mozak.Da beše da krene u školu.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 19:44:05
|
|
|
|
Tiziana
|
Evo kao da sam prizvala ''nevolju''. I moj sin je imao incident u školi. Gurao se sa nekim drugom. On inače nije neko ko se tuče, uglavnom se raspravlja do besvesti, ali danas je i odreagovao. Jutros se žalio da ga boli donja vililica zbog ove proteze i bio je nervozan pre nego što je krenuo. Vidjeno je bilo da će biti neka nezgodacija.Onda mu je ovaj dečko došao kao kec na 11. On se zavadio sa jednim drugom na fizičkom, ali ništa strašno, prepirali su se. Onda je došao treći da deli pravdu, a taj treći je najproblematičniji u odeljenju, ukori i čuda, krenuo da vredja mog sina,tipa ti si siroče, nemaš majku, očigledno te nisu tukli kad si bio mali pa ću ja da te prebijem itd.. A ovaj moj, kakav je inale kratkog fitilja ga je gurnuo..posle su tu nastavili nešto da se gurkaju, ali kako je ovaj moj krupniji od njega, zapravo ga je sve vreme nekon što ga je gurnuo držao rukom na odstojanju, a ovaj je kidisao. Moj sin je odmah otišao da se prijavi da je prvi počeo. Videćemo hoće li biti posledica.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 12/21 16.12.2021 19:45:11
|
|
|
|
Tiziana
|
Što se učenja tiče, zaista ih tovare nevrovatno. Kod nas, u 6.kod sina, ni iz jednog predmeta nemaju svi iz odeljenja sve petice, bas je šaroliko. Moj sin uglavnom prolazi na plusiće jer je ubitačno aktivan na času, retko kad uči da nešto odgovara, uči samo pred kontrolni. Sa njim baš imamo sreće, takav je tip, upija, gleda razne neke emisije, sve ga zanima,. Nije sad neki genije, daleko od toga. Zapravo na času je koncentrisan maximalno. Ne moramo da učimo i preslišavamo se gotovo nikad. Sa njom će sigurno od petog biti preslišavanja i pomaganja. Ona je, skrooz drugi tip. Pomalo je u oblacima, nije uvek prisutna. Za sada sama sve završava, ali vidim da će joj od petog trebati pomoć kad ih ubace u mašinu.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?