Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 15.4.2021 15:37:17
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Pasulj sa kobasicama. Isto. Samo sam još i suva rebarca dodala.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 15.4.2021 15:44:19
|
|
|
|
dddaca
|
Lignje i ponfrit
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 15.4.2021 16:26:28
|
|
|
|
Ana RR
|
Kod nas orada na grilu i pirinač sa povrćem (brokoli, pečurke,tikvice, paprike, luk, paradajz, masline...)
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 15.4.2021 16:28:14
|
|
|
|
Ivanka 75
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Kod nas orada na grilu i pirinač sa povrćem (brokoli, pečurke,tikvice, paprike, luk, paradajz, masline...) Ko u restoranu
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 15.4.2021 16:40:42
|
|
|
|
Ana RR
|
Haha pa najbrži ručak - pirinač se kuva u rerni, povrće je zamrznuto i samo ga dobro na maslinovom ulju propržim dok se riba peče. Gotov pirinač pomešam sa povrćem i gotovo sve ukupno malo više od pola sata. Obožavam tu mešavinu povrća, i sa pečenim krompirom je super.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 15.4.2021 21:49:27
|
|
|
|
Didy
|
Anči, ja i povrće strpam u rernu, ništa ne dinstam. Tako je još brže. Nalijem malo ulja, isperem pirinač, naspem u rernu, naspem povrće (sveže ili zamrznuto ili pomešam), nalijem vode i milina. Kad pečem šarana, onda i njega poslažem na pirinač i povrće i za 40 minuta sve gotovo.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 15.4.2021 21:57:45
|
|
|
|
Ana RR
|
Didy, i ja tako nekad ali ukusnije mi je ovako kada je u pitanju smrznuto povrće.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 15.4.2021 22:43:05
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Didy, i ja tako nekad ali ukusnije mi je ovako kada je u pitanju smrznuto povrće. Šta znam... Nisam ja tu primetila neke velike razlike...
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 17.4.2021 10:09:13
|
|
|
|
Didy
|
Danas ništa. Ima ostataka od juče - šaran i pilav, banana bread s čokoladom.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 17.4.2021 10:13:17
|
|
|
|
dddaca
|
Domaca supa, i isprzicu meso i pire krompir
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 17.4.2021 10:32:35
|
|
|
|
nata11
|
Nemam predstavu. Cela sam samlevena, kisa, radim do 2. Mozda ispecem gotovu picu, supu za I, salatu.
_____________________________
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 18.4.2021 15:31:24
|
|
|
|
Ana RR
|
Juče giros po Markovoj želji. Naravno sve home made jer Mama, ti praviš najbolje lepinje! 😅 Danas prženi mladi kupus sa slaninom i krompirom. I po čaša ginisa 😁
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 18.4.2021 15:41:36
|
|
|
|
dddaca
|
Za dorucak bile kiflice sa pire krompirom od sinoc. Za rucak podvarak, bice i za sutra.
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 18.4.2021 16:08:33
|
|
|
|
Didy
|
Ćureća supa, sosa i mesa (jer nedeljom bački ručak običan ima red svoj logičan😂), ćureći batak pečen u rerni sa krompirom, šargarepom i šampinjonima, zelena salata.
_____________________________
Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 11:42:59
|
|
|
|
Ana RR
|
Danas riba, mm kupio lepu oradu. Prilog salata od crnog pirinča, kukuruza i graška. Za dete pečeni krompir i kukuruz. Za doručak spremala sendviče/prženice u tosteru za muške, za sebe ovsenu kašu sa kokosom.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 12:14:26
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
За доручак крофнице. За ручак пребранац са салатом. За децу сарма.
_____________________________
"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi" Jer smo tako u mogucnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 13:00:30
|
|
|
|
dddaca
|
Uh Ana, kod tebe kao u restoranu. Svaki put sa uzivanjem citam sta si spremala i uvek dobijem neku novu ideju Kako spremas taj peceni krompir sa kukuruzom? Stavis sve zajedno da se pece? Za ovo prvo sam izguglala
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 13:42:08
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Krompirici, dinstana junetina sa belim lukom. Tzatziki salata, zelena salata, i preko svega toga sremuš. 😊 Dodacu i secerac na sve to.
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 13:56:23
|
|
|
|
Ana RR
|
Daco ma moje dete je komplikovano, njemu posebno ispečem krompir a posebno skuvam kukuruz - on mu dođe kao salata. Ne bi on jeo kada bih ih spojila, iako obe namirnice voli A pirinač isto posebno skuvam, obarim kukuruz i grašak pa spojim sa skuvanim pirinčem. Dodam so, dosta bibera, maslinovo ulje i naseckam mladi luk, kada imam.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 14:03:10
|
|
|
|
dunja RR
|
Anči, propržiš prvo slaninu pa dodaš kupus, naseckan? A krompir posebno? IZVORNA PORUKA: Ana RR Danas prženi mladi kupus sa slaninom i krompirom. I po čaša ginisa 😁
_____________________________
310 poljubaca vrelih prosuću po licu tvom 310 poljubaca nježnih ... Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije. Šekspir
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 14:19:31
|
|
|
|
dunja RR
|
Da li uvek potapate u vodi pirinač pre spremanja, i ako da, koliko vremenski? Da li imate ideju šta mogu spremiti od bundeve, a da nije čorba i pita (ostalo mi pola od prekjuče, nije velika bila)? Da li može ona da se dinsta / prži kao kupus, narendana, nisam nikad tako probala, ili ipak ne, možda bi joj dugo trebalo, hm?
< Poruku je uredio dunja RR -- 19.4.2021 14:21:48 >
_____________________________
310 poljubaca vrelih prosuću po licu tvom 310 poljubaca nježnih ... Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije. Šekspir
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 14:33:20
|
|
|
|
Ana RR
|
Suzi, da prvo propržim slaninu i izvadim je. Na toj masti propržim glavicu luka, zatim dodam krompir iseckan na kockice i malo propržim pa onda dodam naseckan kupus, poklopim i ostavim da se dinsta. Ne dodajem tečnost, samo povremeno promešam. Ja sam sad prvo malo kuvala krompir pošto je baš grozan, treba mu sto godina da omekša. Posolim, pobiberim, dodam malo dimljene mlevene paprike, ali može i bez nje. Pred kraj vratim slaninu.
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 14:34:45
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Da li uvek potapate u vodi pirinač pre spremanja, i ako da, koliko vremenski? Ja ne, koristim scotti parboiled i samo ga operem, sipam u vatrostalnu, nalijem vode otprilike 1 cm iznad pirinča, začinim i ubacim u rernu. Neplanirano sam ispekla i pogaču sa spanaćem.
< Poruku je uredio Ana RR -- 19.4.2021 14:48:09 >
_____________________________
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 14:59:42
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja retko spremam pirinač, a i tada ga uvek potapam, ali čitah skoro da zbog arsena koji je ortovan, a piričan je pun arsena, neko novo istraživanje kaže da je ta metoda potapanja pre kuvanja prevaziđena, jer se tako odstrani i arsen ali i većina korisnih sastojaka. Pišu da je bolje da se pirinač kuva u odnosu 1:4, pirinač: voda, pusti se da provri, kuva tako 5 minuta, i onda se ta prva voda prosipa (kao za pasulj), i kažu da se tako odstrani 55 % arsena kod crnog pirinča, a 75 % kod belog, a ostane ipak i dosta hranjivih sastojaka. Baš me zanima šta je tačno, jer mi taj otrovni arsen stoji u glavi da ga ima u pirinču, i podsvesno ga zbog toga retko spremam. A sada ga imam baš dosta kući, dobili smo neko veliko pakovanje, pa bi ga trošila, ali je običan beli.
< Poruku je uredio dunja RR -- 19.4.2021 15:03:01 >
_____________________________
310 poljubaca vrelih prosuću po licu tvom 310 poljubaca nježnih ... Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije. Šekspir
|
|
|
|
RE: Šta smo danas pravile - 10. deo 19.4.2021 15:01:22
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala Anči, znači sve skupa pirinač i kupus, ok. Da i ja skoro uvek prvo malo prokuvam krompir, pre prženja, nekad i pre pečenja i rerni, jer mi bez kuvanja, bude nekako žilav, ali ne uvek. IZVORNA PORUKA: Ana RR Suzi, da prvo propržim slaninu i izvadim je. Na toj masti propržim glavicu luka, zatim dodam krompir iseckan na kockice i malo propržim pa onda dodam naseckan kupus, poklopim i ostavim da se dinsta. Ne dodajem tečnost, samo povremeno promešam. Ja sam sad prvo malo kuvala krompir pošto je baš grozan, treba mu sto godina da omekša. Posolim, pobiberim, dodam malo dimljene mlevene paprike, ali može i bez nje. Pred kraj vratim slaninu.
_____________________________
310 poljubaca vrelih prosuću po licu tvom 310 poljubaca nježnih ... Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije. Šekspir
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Posna pesak tortaRingerajin kuvar: Maraj
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?