|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vakcinacija Covid -19
30.3.2021 7:58:29   
Filadendronka
"Kome zakon lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom" napisa Njegos jos pre skoro dvesta godina. Politika je odmeravanje sile, pa sad mislite gde je Srbija i sta pokusava. 
Elem da se vratim na pitanje vakcine. Molim nase upucene RR da me posavetuju u vezi tajminga za revakcinu. Da li mora 21. dan za Fajzer, odnosno da li su ti rokovi fiksni ili to moze koji dan ranije/kasnije? 

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 626
30.3.2021 9:03:24   
nata11
Ako su Astra Zenica slobodno neka ih dele user posted image

Fil meni rekli mogla bih koji dan kasnije ali da bi bilo lepo pojaviti se tog dana jer ipak vade odredjeni broj vakcina. Da ne propadaju. Ja u cetvrtak revakcinaciju user posted image user posted image

(odgovor članu Filadendronka)
Direktna veza do poruke: 627
30.3.2021 9:08:11   
Tiziana
Jesi dobila poziv za revakcinaciju ili? 

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 628
30.3.2021 9:21:38   
flamingos
Mi se još nismo prijavili.Šta mislite,koja je najbolja vakcina?Čekam da vidim iskustva,pa da se odlučim.Vakcinisaćemo se svakako.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 629
30.3.2021 9:24:03   
Maslacak15
ma moze i kasnije. do tri meseca je sve u redu. Proizvodjaci su nametnuli 3 nedelje razmak jel su tako bile koncipirane klinicke studije i kao samo tako garantuju zastitu. I toga se drze I nemci kao pijan plota a i nasi. A iskreno, strateski gledano, verovatno je ozbiljna greska. Zato sto svi imunolozi koji su proucavali detaljno reakcije na vakcine i odgovor itd smatraju da se jak odgovor formira vec posle prve i da je drugu dozu moguce odloziti.... To su jedino imali petlju da sprovedu englezi i sada ubiru plodove te odluke. U uslovima kada je broj vakcina bio jako ogranicen, ako sacuvate drugu dozu fiksno da bi ste nekoga vakcinisali za tri nedeljle onda se broj osoba koje vakcinisete smanjuje na pola. Englezi su jos u decembru doneli odluku da daju jednu pa tek za tri meseca drugu i oni imaju preko 30 miliona vakcinisanih sa 1 dozom i samo par sa dve. I zatvoreni su bili pride, evo od prosle nedelje su krenula otvaranja i imaju fenomenalan ucinak. Trenutno imaju samo 4-5 hiljada infekcija dnevno a u decembru su imali 10x toliko.
Tako da par dana gore dole medicinski ne cini nikakvu razliku, jedino sto treba primitti da ne bude posle nema vise hahah. nama svasta moze da se desi.....

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 630
30.3.2021 9:24:39   
milicicak
Ja sam zbog svog stava o vakcinisanju stranih državljana ispala fašista i nečovek pa ću da ćutim na tu temu.
Ono što je bitno da svi zapamtite je da vakcinama treba neko vreme da deluju, niste prvom dozom fajzera/ruske/astra zeneke/kineske instant zaštićeni. MORA da prođe neko vreme. Kod kineske je to vreme najduže.
Šo se astra zeneke i tromboze tiče. Suzi, ti si preležala kovid. Da li si proverila u kalvom stanju su ti d-dimer i ostali parametri krvi povezani sa trombozom? Jer mnogo je veća verovatnoća da ti je virus tu poremetio svašta od verovatnoće da ćeš dobiti trombozu posle vakcine. A dojenje po svoj prilici NIJE prepreka vakcinisanju, štitiš i bebu svojim antitelima.
Inače, ja se često svađam sa kliničarima i ljudima koji generalno ne razumeju statistiku oko korelacije, asocijacije i uzročno-posledične veze. Primera radi, primila sam vakcinu udario me auto? Jer to zbog toga što sam primila vakcinu? Od milion ljudi koji su primili astra zeneku, 5 osoba je razvilo trombozu. Ja bih oborila studenta koji kaže da tu postoji uzročno posledična veza i odbila rad koji to tvrdi ako ne pruži direktbe dokaze. I malo istorijskog podsećanja, japanci su zabranili MMR zbog 6 smrtnih slučajeva navodno povezanih za istom i poverenje u vakcinu je opalo a lhudi su prestalida vakcinušu decu. Za 10 godina su imali oko 5000 smrtnih slulajeva dece zbog bolesti koje izazivaju virusi od kohih MMR štiti. Razmislite malo i o tome.
A to treća faza ispitivanja... Ljudi, dajte malo zdravog razuma ako već niste upoznati sa naučnom metodologijom. Da bi neko bio deo bilo kalvog ispitovanja, nakon primljene doze vakcine/leka ide praćenje te osobe da li je i kaf razvila nus pojave/simptome/bolest. Jel bilo koga bilo ko zvao posle vakcine da pita kako je? A ds ne pominjemo to što bi određen broj ljudi morao da dobije i placebo, odnosno da bude kontrolna grupa da bi se utvrdilo koliko je vakcina efikasna poređenjem vakcinisanih i onih sa placebom. Opet,da li je bilo koga bilo ko zvao da proveri, jedte li dobili neke upitnike da popunite posle? Ja ne znam nikog a znam puno vakcinidanih.

Fili,21 dan nije striktno ali bolje je koji dan kasnije nego ranije.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 631
30.3.2021 9:29:30   
Ivanka 75
Mili, nastavi da pricas i mozda nekome dodju tvoje reci do mozga.

Videh jutros komsinku koja radi u kovid bolnici u Krusevcu, dovela decu kod svekrve. Kaze tek prekosutra dolazi kuci. Znaci doslo mi da je zagrlim, bar malo snage da joj dam. Kaze njena svekrva da je plakala za vikend kad su dolazili. 

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 632
30.3.2021 10:12:48   
mati
IZVORNA PORUKA: nata11
bi bilo lepo pojaviti se tog dana jer ipak vade odredjeni broj vakcina. Da ne propadaju. user posted image user posted image

Nato, ovim sam se ja vodila kada mi je stigla por sa terminom, a ja pozitivna. Morala sam da se dokopam nekog broja i javim da neću doći. Međutim, nisu mi ni uzeli podatke. Samo, dodjite kada se stvore uslovi.
Mili, ja sam prestala da se ubedjujem sa roditeljima koji ne vakcinišu svoju decu.
Od jutros na poslu isto polemika o vakcinama, juče umro jedan kolega, vakcinisan pre deset_ dana. I kreću teorije... Imamo " stručno lice" da kažem tako, i svi ga pitaju za savet i tako to... Ja mu pre par dana rekla da cu najverovatnije sačekati Modernu, taman možda stigne dok imam antitela, on me pita " Šta je Moderna?"... Vise ga ništa nisam pitala niti slušam kad savetuje ostale.

< Poruku je uredio mati -- 30.3.2021 10:14:17 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 633
30.3.2021 10:13:04   
Maslacak15
izgleda da neka veza izmedju sinusnih tromboza u glavi i Astre nije skroz iskljucena. Upravo dobih mejl da Charite privremeno suspenduje vakcinaciju kod zena mladjih od 55 godina sa tom vakcinom. Pojavili su se novi slucajevi. To su inace ljudi koji su extremno za vakcinaciju i kritikovali su koliko prosle nedelje nemacke organe zbog privremene suspenzije istie. Sunusna tromboza u glavi je izgleda jako redak dogadjaj tipa ima 50 slucajeva u godini dana u nemackoj. A za kratko vreme desilo se 10 ak i to sve zene mladje od 55 godina. To naravno samo po sebi nije dokaz. Pitanje je kako englezi do sada nisu ukacili. Ali iskreno mislim da je po tom pitanju pristup lekarima specijalistima u nemackoj i nekim drugim zemljama bolji pa je sistem bolje opremljen da registrije i dijagnostifikuje slucajeve. englezi imaju vrhunske klinike i lekare ali treba do njih stici. Mreza lekara opste prakse je prenategnuta i NHS ima velikih problema. Tako da moguce da je reporting sporednih efekata slabiji nego na kontinentu.
Znate i sami da sam i ja 150 % za vakcine, i sama sam bivsoj vaspitacici od S iz vrtica savetovala da je primi kada me zvala pre sedam dana i pitala za savet ( sreca ona je starija od 55, sigurno je u menopauzi). Iskreno ja bih da mogu da biram kao zena izbegla AZ. Muskarci izgleda nemaju cega da se plase skoro svi slucajevi su zene ( sto je dodatna indikacija da " nesto ima") i mogu da je primaju.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 634
30.3.2021 10:35:26   
lesli
A sta reci za zenu koju su odbili da vakcinisu zato sto je rekla da doji dete. I to 1x dnevno, pred spavanje samo.
Znaci, kad se porodim ne planiram ista da im kazem. Sacekacu samo istek od onih 6 nedelja posle porodjaja da se d-dimer normalizuje i da prestanem sa fraksiparinom.Idem u temu o trombofilijama u trudnoci da pisem...

Direktna veza do poruke: 635
30.3.2021 11:44:29   
nata11

IZVORNA PORUKA: Tiziana

Jesi dobila poziv za revakcinaciju ili? 

Ne ja nisam cekala poziv nego sama otisla na punkt i na vakcinaciji mi napisali datum revakcine.

A inace koga su zvali preko e uprave dobija ponovo i mail i poruku sa pozivom.

(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 636
30.3.2021 11:57:17   
vonavoj
Vec sam pitala,maslacak, mojoj babi ne daju revakcinu jer prima fraxiparin,imala je operaciju kuka... sta kazes na to?

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 637
30.3.2021 12:12:06   
Maslacak15
Izvini Von, propusitila sam .....sto bi fraksi bio kontraindikacija? neeznam i lekari sad pomalo improvizuju, svako tera svoju politiku. U principu nije ni cudo sto su ljudi sludjeni :)

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 638
30.3.2021 12:14:41   
vonavoj
Pojma nemam,bas sam odlepila...ide sad 8.4. U banju,bolje da je revakcinisana..

Direktna veza do poruke: 639
30.3.2021 14:37:59   
bubulence
Vidite da ni nasi doktori nisu upuceni u sve, kako se onda ocekuje od naroda da zna i da bude siguran ... mog tatu su dva puta vracali zbog dijabetesa, i onda ga pozvali. Kada je rekao da ne moze da dobije vakcinu zbog bolesti oni su ga pitali odakle mu ta ideja... I kako civek da bude pametan...

Mili, maslacak, vidite, to sto vi nama piset_e ovde malo gde moze da se procita. uglavnom su dostupne informacije protiv vakcine... Nismo dovoljno obavesteni

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 640
30.3.2021 14:39:05   
pari
Ovde su ljudi sa dijabetesom prioritet. 

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 641
30.3.2021 14:45:27   
Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: bubulence

Vidite da ni nasi doktori nisu upuceni u sve, kako se onda ocekuje od naroda da zna i da bude siguran ... mog tatu su dva puta vracali zbog dijabetesa, i onda ga pozvali. Kada je rekao da ne moze da dobije vakcinu zbog bolesti oni su ga pitali odakle mu ta ideja... I kako civek da bude pametan...

Mili, maslacak, vidite, to sto vi nama piset__e ovde malo gde moze da se procita. uglavnom su dostupne informacije protiv vakcine... Nismo dovoljno obavesteni

Tacno tako. Slaba informisanost mene mnogo nervira. Nismo se školovali za to i želim da mi neko objasni. Tv ordinaciju u kojoj je gost bio imunolog je jasno rekao da naprotiv ljudi koji su bolesni treba da prime vakcinu. Pogotovo se preporucuje ljudima koji su pod povecanim rizikom da težu sliku bolesti.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 642
30.3.2021 15:38:56   
Tiziana
Evo jednog lepog teksta od juce

https://nova.rs/magazin/zdravlje/dr-babic-stvarni-rizici-vakcine-i-buducnost-pandemije/

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 643
30.3.2021 15:38:59   
milicicak
Ja se ne bih složila da nismo dovoljno obavešteni,drugo je što smo izgubili poverenje u sitem. Ko želi, vrlo lako može da dobije relevantne podatke. Ko do sada nije naleteo na fb ima grupa naučnici protiv korone, lepi tekstovi, lepo i jasno objašnjeno.

Problem je u tome što naš izvor informacija često zavisi od ranije istorije pretraživanja interneta a ljudi koji plasiraju neistine te neistine najčešće toliko lepo upakuju da zvuče onako baš lepo i logično a sve činjenice su izvrnute. Meni često izleću avaks tekstovi jer često i otvaram slične u želji da vidim dokle ljudska glupost može da ide.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 644
30.3.2021 15:47:59   
Ivanka 75
Mili, poslednjih dana se samo slazem sa tobom 😊

Mislim da svako interpretira informacije kako mu volja. 
Tako je bilo i za maske. Ne mozes ubediti coveka da mu maska donekle soasava zivot. Isti ti kuouju cigarete na kojima pise da pusenje ubija i izaziva rak. 
Znaci, svako radi sta mu je volja i jednostavno nisu otvoreni za zdravorazumsko i racionalno razmisljanje. 

Direktna veza do poruke: 645
30.3.2021 15:54:15   
milicicak
Ivanka, bar neko da se slaže samnom :)
Evo, da podelim i sa vama. Moji roditelji su na početku vakcinacije bili u tripu nećemo još, sačekaćemo, videćemo, oću samo rusku neću zapadna s... bez obzira na sve moje argumente zašto je neophodno da se vakcinišu. U nekom trenutku sam presekla i rekla, dobro vaša odluka, poštujem. Ali sam im isto tako rekla da moju decu neće videti sve dok ne prođe 3 nedelje od njihove revakcine. Stali su u red za kineza sutradan. Ista priča je važila i za mm-ove roditelje

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 646
30.3.2021 16:59:27   
gagana83
Ja baksuz pozitivna a dobila poziv za Fajzera za sutra 😂 Posle sto godina.Je l zna neko kakva je procedura kasnije, s obzirom da se neću pojaviti na vakcinaciji, da li mogu kroz neko vreme ponovo da pošaljem zahtev za vakcinaciju?

ISKLJUCI PINK , UKLJUCI MOZAK!!!!!!

Direktna veza do poruke: 647
30.3.2021 17:52:26   
Ivanka 75
Jok Gagana, samo odes. 

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 648
30.3.2021 17:53:10   
Maraj
Gagana imas sada opciju na e upravi , ukoliko propustis vakcinaciju, da navedes zasto nisi i uneses nov dan/datum vakcine

(odgovor članu gagana83)
Direktna veza do poruke: 649
30.3.2021 17:58:01   
mati
Gagana, ja sam zvala da kažem da sam pozitivna, samo su mi rekli da odem kad se stvore uslovi. E sad... Nemoj da zuris. Dok izadjes iz izolacije, pa ne moraš ni odmah da primis. Ja ću za dva meseca otprilike.
Maraj, ja Nisam ulazila posle na eupravu. Znaci ima i ta opcija. Videćemo.

< Poruku je uredio mati -- 30.3.2021 18:00:19 >

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Maraj)
Direktna veza do poruke: 650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  24 25 [26] 27 28   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here