Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 26.1.2021 7:55:59
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
A na moje pitanje niko nema.odg 😂 stigao fajzer u Bg juce. Mozda nam se posreci
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 26.1.2021 8:24:41
|
|
|
|
Milena18
|
Ljišo, ja prvi put čujem da može da se ima alergijska reakcija na virus. A jesu li ti eozinofili i ranije nekad bili povišeni? Ni ja još uvek ne znam treba li da se vakcinišem i kad, s obzirom na to da sam skoro preležala. Moram da se konsultujem sa nekim lekarom.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 26.1.2021 15:10:32
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ne ja nemam uopste alergije. Imam taktilnu alergiji na neku travu u prolece i to ako radim u basti pa je pipnem. Inace nikakve apsolutno alergije nemam. Pametna nisam. Svejedno nisu me zvali
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 26.1.2021 15:32:47
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Evo gledam sad neka istrazivanja vezano za eozinofile i covid. Pise da se najcesce javlja eozinopenija odnosno smanjenje eozinofila kod kovida. A opet da je normalno za respiratorne infekcije da se poveca broj eozinofila. Ma ovde lud zbunjenog
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 26.1.2021 15:42:09
|
|
|
|
dunja RR
|
Moja knjigovođa je radila pre mesec dana antitela, da proveri da li ih ima, 5 meseci nakon preležane korone. Sećam se da mi je rekla da joj je krvna slika katastrofa, da joj je hemoglobin jako nizak i da su eozinofili užas, i da je to karakteristična posledica korone kod obolelih, ali se ne sećam koliki su joj bili. Imala je tada antitela još uvek.
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 27.1.2021 16:44:44
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Sad sam slusala u 150 minuta, ko ne sme da primi kinesku i rusku vakcinu. Za kinesku vakcinu je dr rekla da ne smeju da prime osobe koje imaju epilepsiju i multiple sklerozu. A rusku ne sme da prime osobe starije od 60 godina. Alergija na penicilin, polen..nije prepreka za primanje vakcine
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 27.1.2021 18:04:48
|
|
|
|
bubulence
|
Znaci osobe alergicne na penicilin smeju da se vakcinisu? Milicica,maslacak? Tata je tezak dijabetičar,imao mozdani pre par god. Isao bi da se vakcinise ali ne zna da li moze zbog alergije na penicilin
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 27.1.2021 20:15:15
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Bubi, tako sam cula dr koja je pričala da mogu osobe koje su alergicne na penicilin. Bitno je da nisu alergicni na neki od sastojaka koje sadrži vakcina. Mogu i dijabeticari.
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 28.1.2021 9:39:38
|
|
|
|
bubulence
|
Jeste,u pravu si. Sinoc sam pričala sa dr koja radi u nasoj covid ambulanti i potvrdila mi je da mogu osobe sa alergijom na penicilin. Njena mama je bas alergicna i primila je vakcinu u subotu. Nije bilo reakcije.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 28.1.2021 9:56:46
|
|
|
|
nata11
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Sad sam slusala u 150 minuta, ko ne sme da primi kinesku i rusku vakcinu. Za kinesku vakcinu je dr rekla da ne smeju da prime osobe koje imaju epilepsiju i multiple sklerozu. A rusku ne sme da prime osobe starije od 60 godina. Alergija na penicilin, polen..nije prepreka za primanje vakcine E tu emisiju moram pronaci i pogledati. Ko je ta dr? Gomila ljudi sa MS-om je primila kinesku. Ja licno poznajem njih najmanje 5. Sve vakcine su bezbedne za ljude sa MS-om sem ukoliko nisu u fazi pogorsanja i na Ocrevisu ( jak leku koji se prima kao infuzija). Nedavno je Becki medicinski fakultet odrzao online predavanje za ljude sa Ms-om i jasno predstavio sve vakcine i bezbdnosti istih.
< Poruku je uredio nata11 -- 28.1.2021 9:59:09 >
|
RE: Vakcinacija Covid -19 4.2.2021 16:16:48
|
|
|
|
bubulence
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Bubi, tako sam cula dr koja je pričala da mogu osobe koje su alergicne na penicilin. Bitno je da nisu alergicni na neki od sastojaka koje sadrži vakcina. Mogu i dijabeticari. Tata zakazao i otisao da se vakcinise ali nisu hteli zbog alergije na penicilin. Mama je uredno dobila vakcinu i nije imala nikakve reakcije
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 4.2.2021 16:45:07
|
|
|
|
dunja RR
|
Meni tetka juče reče da joj je njena dr rekla da se nikako ne prijavljuje jer je alergična na penicilin, tako je tetka odustala od vakcinacije.
< Poruku je uredio dunja RR -- 4.2.2021 19:33:03 >
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 4.2.2021 19:47:04
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: bubulence IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Bubi, tako sam cula dr koja je pričala da mogu osobe koje su alergicne na penicilin. Bitno je da nisu alergicni na neki od sastojaka koje sadrži vakcina. Mogu i dijabeticari. Tata zakazao i otisao da se vakcinise ali nisu hteli zbog alergije na penicilin. Mama je uredno dobila vakcinu i nije imala nikakve reakcije Значи, свако прича различиту причу.
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 4.2.2021 23:21:31
|
|
|
|
bubulence
|
Pa sada tacno ne znam sta da mislim. Ovde kod nas vakcinisu ljude koji su alergicni na penicilin, a eto u SM nece... Na tv kazu da alergija nije prepreka, ali valjda zavidi od doktora
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 5.2.2021 20:45:05
|
|
|
|
Tiziana
|
Mi smo se prijavili. Videcemo kad cemo stici na red.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 6.2.2021 22:01:13
|
|
|
|
vocicana
|
IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha IZVORNA PORUKA: jess021 Kakvu si imala reakciju? Poviseni eozinofili kijanje i slinavljenje. Dr je rekla da imam "alergiju na virus". Moji simptomi nisu bili klasicni. Ljiso, kako neko moze da kaze da si alergicna na virus??? Ne razumem sta to znaci. Ako si bila slinava, nisi imala kovid infekciju, nos bude zacepljen ali slina nema, uopste! Alergicna si na nesto drugo, ne na virus. Ja cekam proveru antitela, pa primam cega bude bilo. Mi imamo gomilu pacijenata sa strasnim reakcijama od vakcina, grupa hronicara koji su primili.
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 6.2.2021 22:08:25
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Voci, kakve reakcije na vakciju imaju?
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 6.2.2021 22:16:28
|
|
|
|
Duškić
|
Kakve reakcije?
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 6.2.2021 22:47:00
|
|
|
|
flamingos
|
Ne znam ni ja o reakcijama na vakcinu.Mi se još nismo prijavili.
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 7.2.2021 13:40:31
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Voci, na koju vakcinu najvise reaguju?
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 7.2.2021 19:23:18
|
|
|
|
nata11
|
Jesu nekog od prijavljenih uopšte zvali? Nacekacemo se mi.
|
RE: Vakcinacija Covid -19 11.2.2021 20:19:04
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Stiglo mi obavestenje za vakcinaciju, sutra uvece u 19:55 😁 Ako cujete dranje i kukanje from down under to cu biti ja 😂😂😂
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 11.2.2021 20:59:08
|
|
|
|
dunja RR
|
Ivanka, koje si vakcine obeležila?
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 11.2.2021 21:08:37
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Fajzer i modernu. Pre 3 nedelje smo se prijavile i moja mama vec izgubila nadu da ce je pozvati i vec pocela da kuka 😊
|
|
|
|
RE: Vakcinacija Covid -19 11.2.2021 21:19:00
|
|
|
|
flamingos
|
Srećno Ivanka.Javi kako je prošlo.Mi se još nismo prijavili.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?