Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 14.11.2020 21:56:23
|
|
|
|
dunja RR
|
Mm prekjuče dobio T, ništa od drugih simptoma, ali opet, tu je T, 2,5 dana. A sve se nadamo da imunitet i dalje ima. Inače nije nikada imao T osim u avgustu kada je imao koronu, nikada više za ovih 21 godinu što smo zajedno. Ali onda sinoć kod nas oboje krenulo piškanje, boli nas bešika, izgleda da smo neku urinarnu oboje dobili. Oboje smo dali jutros urin on je i krv izvadio, i ladno nam nisu poslali rezulatte iz biomedice, a na telefone se ne javljaju, izgleda da je toliko haos kod njih. Jutros su se bar javljali na telefon, od podneva ni to. Tako da do ponedeljka verovatno ni nećemo znati rezultate, ali smo počeli da pijemo palisept i prolom vodu. I mm pije aspirin, i malo je pojačao vitamine zbog te T koja se sporadično javi, ja je nemam, ali me sve od pupka na dole toliko boli, mislim da je nek gadna bakterija. Nikada se nije desilo da oboje imamo, tj. mm nikada ni nije imao urinarnu.
< Poruku je uredio dunja RR -- 14.11.2020 21:58:50 >
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 14.11.2020 22:02:06
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Treba preziveti sve ovo. Od ponedeljka se deca vracaju u klupe. Bas sam u strahu da i ja ne zakacim.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 14.11.2020 22:12:11
|
|
|
|
Maraj
|
Sanjice kako su tvoji?
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 0:26:39
|
|
|
|
dunja RR
|
Dobih ih malopre na telefon, poslali mi rez na mail. Maslačko, kako ti deluje ova KS mm? Rez urinokulture (ipak su nju radili, nisam znala), ćemo dobiti za dan-dva, i za mene i za njega. On opet ima T, da li da sutra ide u DZ po AB, mada se vikenodom ne javljaju na tel, ne znam ni da li sada ima dežurnog dr? Samo mu uveče skače T sada.
< Poruku je uredio dunja RR -- 15.11.2020 0:28:40 >
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 6:29:10
|
|
|
|
Maslacak15
|
dobro jutro. suzi meni to lici na pravu bakzerijsku upalu necega.....jako visoki neutrofili u formuli, generalno visoki leukociti i crp. nek uzme hemomicin....
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 14:14:43
|
|
|
|
Maraj
|
I....jeste culi nove mere... Skole rade i dalje... Deca su kaze najbezbednija u skoli a u prevedenom znacenju, nema ko da cuva decu, pa su prosvetni radnici tu...
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 14:21:35
|
|
|
|
Andjelcicc
|
Nemam reci, za nove mere.... Meni je zao prosvetnih radnika, oni nemaju pravo, oni nemaju porodicu, nemaju roditelje...
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 14:21:36
|
|
|
|
vonavoj
|
Maraj,nemas skolarce..veruj mi da je tesko..ko ima dvoje,troje..roditelj radi do 17-18h.. deca su van kontrole onda..Rizicni su klubovi,kafici koji su puni..
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 14:24:01
|
|
|
|
vonavoj
|
O cemu vi pricate,kakvi prosvetni radnici? Oni su radnici kao i svi ostali,sto su izlozeniji nego drugi?
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 14:24:14
|
|
|
|
Maraj
|
Von mene nervira sto lazu koliko je zarazene dece. A pri tomni ne spominju koliko je zarazeno prosvetnih radnika. Evo mm je zarazen. Ako mi direktorka kaze da dodjem sutra na posao, ja cu ici, jer nemam simptome pa.se nisam ni testirala. Ali koliko cu biti bezbedna za decu?!?!
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 14:25:24
|
|
|
|
Andjelcicc
|
Von, pricam bas o ovome sto je Maraj napisala.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 14:56:50
|
|
|
|
vonavoj
|
A kako moze da ti kaze da dodjes,kad si u izolaciji?? Realno,prosvetni radnici se nisu od dece zarazili..bar sve koje ja znam..i vaspitaci.Svuda je sad leglo zaraze..ali mislim da se u skoli najvise vodi racuna..vise nego u firmama.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:12:21
|
|
|
|
Maraj
|
Pa von moze. Ja nemam papir ni da me neko stavio u izolaciju niti da sam pozitivna. Ma ko vodi toliko racuna u skolama? Sta dezinfikuju se prostorije svakodnevno, vise puta dnevno, kao sto je prvo receno. Deca nose maske jel da! Ma da,kako da ne. U firmama cim nesto zaskripi, krece rad od kuce. U martu, kad su rekli da se prelazi na on line nastavu, prosvetari su se preko noci organizovali. Niko im nije kupio ni kompijuter za rad niti platio internet. A sad...sad ne mozemo da predjemo na on line, zato firme mogu... Jer opet kazem,neko mora da "cuva" decu, dok privreda "radi"..pa neka to budu prosvetari
< Poruku je uredio Maraj -- 15.11.2020 15:13:44 >
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:24:04
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj A kako moze da ti kaze da dodjes,kad si u izolaciji?? Realno,prosvetni radnici se nisu od dece zarazili..bar sve koje ja znam..i vaspitaci.Svuda je sad leglo zaraze..ali mislim da se u skoli najvise vodi racuna..vise nego u firmama. Ko garantuje da se nisu moje koleginice zarazile od dece? Sto puta govorim da stave masku kad prilaze. U praksi je nesto drugo, a na tv-u sasvim trece sto pricaju.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:31:12
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj A kako moze da ti kaze da dodjes,kad si u izolaciji?? Realno,prosvetni radnici se nisu od dece zarazili..bar sve koje ja znam..i vaspitaci.Svuda je sad leglo zaraze..ali mislim da se u skoli najvise vodi racuna..vise nego u firmama. Ja ću samo ostaviti ovo https://www.danas.rs/drustvo/u-cetiri-beogradska-vrtica-proglasena-epidemija/ Nisam za online nastavu ali to da su škole i vrtići bezbedni ne stoji
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:32:02
|
|
|
|
Filadendronka
|
Ovo je ista prica kao kad se debatuje koji je fax tezi ili znacajniji. Ja sam iskreno divim ljudima koji rade od kuce, a deca su pored njih. Ili su im poslovi jako laki ili deca mirna ili ne znam kako usklade rad i decu isto istovremeno. Moja firma je u ogromnom procentu pozitivna, od kuce ne moze da se radi, tako da se ja sutra vracam u dokazano leglo zaraze.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:33:42
|
|
|
|
vonavoj
|
Pitaj ih sanjice gde su se zarazile😂 Realno,i taj rad od kuce po firmama je nerealan.80% firmi to ne moze..kako proizvodnja? Kod mene isto ne moze,nemamo mogucnosti,program,papire..da nosimo kuci..
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:35:14
|
|
|
|
vonavoj
|
Bravo fil,o tome i ja pricam..cemu polemika..sto su ugrozeniji od ostalih. Svuda je haos,ali zatvaranje skola nece biti dpbro za decu.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:35:56
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Da li u svim vrticima i skolama vazi ono pravilo da da ako je jedan clan porodice bokesan, dete ne sme u skolu ili vrtic? Kod nas je tako.Ja sam bila bolesna. Pila Panklav,pa Hemomicin, pa primala injekcije. Hronicno imam uvecane krajnike. Meni sin ne ide mesec dana u predskolsko.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:37:09
|
|
|
|
Maraj
|
Von ni proaveta nije imala mogucnosti, pa opet kazem preko noci se organizovala. Ni ja nisam imala ni papire ni programe, al se od mene ocekivalo da prwko noci postanem kompijuterski znalac i da kao najbolji programer sve programe znam i radim na njima I opet naglasavam, sve iz svog dzepa
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:41:06
|
|
|
|
vonavoj
|
Vrtici su dryga prica,deca ne nose maske..vaspitaci isto slabije..nisu male grupe,bar ne kod nas..
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:48:35
|
|
|
|
milicicak
|
Von, ali i ta deca koja idu u vrtiće imaju braću/sestre u školama i roditelje koji rade i tako u krug A za rad od kuće kad imaš program na samo na poslu postoji TeamViewer a svaki telefon može da skenira i slika profaktiru i račun. Neću da ulazim u polemiku kome je teže i šta se sve može ili ne može, svaka profesija ima svoje dobre i loše strane i svoje prednosti i mane. I svi imamo poteškoće sa kojima se susrećemo na poslu u ovo doba korone. Iskreno, ne smem ni da razmišljam o posledicama koje će smanjen obim posla i karantin ostaviti na moj tim ali preguraćemo nekako. Ja se zaista divim prosvetnim radnicima kako su izgurali prošlu školsku godinu
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 15:48:39
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Bravo fil,o tome i ja pricam..cemu polemika..sto su ugrozeniji od ostalih. Svuda je haos,ali zatvaranje skola nece biti dpbro za decu. Sto nece biti dobro?😀 ionako idu svaki drugi dan. Lekcije se prelaze kao da su casovi normalni. Na kraju mu isto dodje. I u školama deca skidaju masku,na odmorima su bez maski. I kad idu kuci. Ili kad se vide napolju. Ili kad treniraju zajedno.... Ja nisam za online nastavu,ali nisam ni za ovaj haos trenutni.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 16:10:10
|
|
|
|
vonavoj
|
Ivana,nasi malci idu svaki dan😂skraceno. Ma polemika moze u krug,ko kome prenosi,ko je vise izlozen,kome je teze...Mili,i za to slikanje faktura,team viewer mora neko da bude u firmi😂A sto kaze fil,ja sa njih troje u kuci da radim.nema sanse..
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 15.11.2020 16:16:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Pitaj ih sanjice gde su se zarazile😂 Realno,i taj rad od kuce po firmama je nerealan.80% firmi to ne moze..kako proizvodnja? Kod mene isto ne moze,nemamo mogucnosti,program,papire..da nosimo kuci.. Pitala sam ih Von. Kažu sigurno od dece, jer nisu neke ko ne vode racuna. Posebno jedna koja je asmaticar. Mili, da li je ludo posto nemam onu N95 kako se vec zove, da stavim duplu masku? Mama mi kaze fa stavim.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 15.11.2020 16:35:09 >
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?