|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus - 2. deo
27.8.2020 12:07:26   
dunja RR
Ali ne znam da li ima logike, ovo da treba da budemo još 6 dana u karantinu, kod mene su se javili simptomi tek pre 3-4 dana, kod mm ranije, kod dece najkasnije, a oni nas računaju sve isto, kao vode nas u sistemu od 20.8., i od tada nam svima računaju karantin. 5 puta sam je pitala kaže, tako rade kod porodica. Izgleda da oni računaju da smo svi zaraženi od trenutka kada se svekar javio da mu je loše, mislim da je to bio 20.8., ili možda je bio dan ranije.

< Poruku je uredio dunja RR -- 27.8.2020 12:09:58 >

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Bitku dobija onaj koji je čvrsto odlučio da je dobije.

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1651
27.8.2020 12:13:13   
Ivanka 75
Dunja, odmaraj, nemoj da se zezas.

Koliko ti je proslo od prvog simptoma? Kako su baka i deka? 

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1652
27.8.2020 12:17:47   
dunja RR
Mislim da je deda dobro, zaova izgleda na svoju ruku hoće da mu uvede Pancef, jer vidim da je tražila od devera da kupi, a nema recept, pa sam jutros zvala apoteke i našla jednu gde može bez recepta. Čim nema recept rekla bih da su mu pluća ok, ali ne znam zašto mu uvodi na svoju ruku panceh, on je imao ok snimak pluća.
Baba mi se ne javlja, malopre sma zvala.

Ja sam prve simptome imala u nedelju popodne mislim, danas sam izgubila čulo mirisa, ali sve ostalo nemam, poptpuno sam ok. Rekla mi je ova žena što me zvala, dr valjda, da će mi se čulo mirisa vratiti za desetak dana, najviše 14.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1653
27.8.2020 12:20:03   
dunja RR
Meni je logično da bi ja duže trebala da budem u karantinu, jer sam simptome dobila pre 4 dana, a oni računaju da smo svi zaraženi istog dana, i da ćemo svi prestati da budemo zaraženi istog dana. A ne rade ponovno testiranje za proveru. Pokušaću ja da izganjam da nama oni urade novi test, za desetak dana, zbog granice.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1654
27.8.2020 12:22:02   
dunja RR
Rekli su mi i da ne treba da ponovo snimam pluća jer je prvi snimak bio super, ako nema tegoba, ne bi trebalo da bude bilo kakvih komplikacije, idem ka izlečenju, po njihovom za 6 dana.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1655
27.8.2020 12:22:29   
vonavoj
Kontam da cete tu biti bar jos 2 nedelje...polako,videces kako se budete osecali,a odgovorni jeste.

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1656
27.8.2020 12:24:56   
Ivanka 75
Bas slozena bolest. Dunja, i dalje vas grlim i ljubim ❤️

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 1657
27.8.2020 13:01:03   
flamingos
Dunja,pročitah.Grlim vas,ljubim i da što pre budete dobro.❤

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1658
27.8.2020 13:10:16   
Maslacak15
za stare je jako vazno da prodje bar 10-12 dana od pocetka simptoma da bi se videlo kako se razvija. Ja neznam da li pancef ima smisla ( mislim da nema) ali i dalje ne mora da znaci da je bezbedan ako su mu 72 sata posle pocetka simptoma pluca bila ok. Ja sam u slucaju mog tece ogresila dusu, on je slikan i bio je super i onda je posle sedam dana slikan opet 8 a ja se sprdala da je hipohondar i zasto ide da ih smara) jer se simptomi nisu povlacili i ustanovljena je obostrana upala pluca. Naravno nadam se da u slucaju tvog svekra to nece biti slucaj ( pu pu da kucnem) ali kod starijih od 70 godina jako je tesko proceniti tokom prve nedelje kako ce se bolest razvijati. Kod tebe bi trebalo da bude sve ok. Ako se bolest ne komplikuje neki kazu da je i sedam dana od pojave simptoma dovoljno da se ne bude infektivan ali i ja bi na tvom mestu radje proverila ako ikako moze. Drzite se !!!!

(odgovor članu flamingos)
Direktna veza do poruke: 1659
27.8.2020 13:42:04   
vonavoj
Ta upala pluca nekako dodje posle 4 dana od prve temp,pojavi se temp,ljudi odu,slikaju se,testiraju,kao ok pluca,posle se vrati temp i obostrana upala..

Dunja,probaj malo da odmoris,zaovina drugarica je nadrljala bas kad je izgubila culo mirisa..

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1660
27.8.2020 15:31:14   
marketing RR
Maslačko, svekar je do sada snimao 2 puta pluća, jednom u prvoj nedelji kada je sve bilo super, i onda ponovo u ponedeljak, to je druga nedelja i mislim da su mu i tada bila ok, a zaova ne znam zašto želi da mu uvede pancef, tj. ovde to daju kao terapiju uz hemomicin kod srednje teških slučajeva pa možda zato hoće, ne znam.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1661
27.8.2020 16:56:24   
milicicak
Suzi, čitam, ne verujem...

Novi protokol za izolaciju kod onih kiji su bili u kontaktu sa zaraženim jeste da karantin traje 10 dana. Ali vi ste pozitivni za vas to ne bi trebalo da važi... Moj kolega je imao blage simptome ali je tek posle 5 nedelja bio negativan na PCR testu

(odgovor članu marketing RR)
Direktna veza do poruke: 1662
27.8.2020 22:03:43   
smeško
Jao, Dunja, jos uvek ne mogu da verujem. Zelim vam sto brzi i laksi oporavak. Svima. 💖💖💖

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1663
28.8.2020 0:23:50   
Mirko Svirko
Dunja,kako ste?

Da vam sto pre prodje. ❤😚

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1664
28.8.2020 7:43:40   
Milena18
Dunja, želim vam svima brz oporavak! A ti nemoj da se zamaraš tolikim poslom, seti se šta je Milicicak pisala, da mora da se odleži.
Kako ste svi danas? Je l' kod svekrve ide na bolje?

(odgovor članu Mirko Svirko)
Direktna veza do poruke: 1665
28.8.2020 8:28:45   
smeško
Kako ste danas, Suzice?

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 1666
28.8.2020 9:56:28   
flamingos
Dunja,kako ste?Mislim na vas.❤

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 1667
28.8.2020 10:47:02   
Didy
Dunja, sad tek vidim. Čuvajte se i da sve dobro prođe, sa najblažim mogućim simptomima! ♥️

Moji su ujak, ujna, oba brata i njihove žene (obe trudne), verovatno i deca (1,5 i 2,5 godine) imali koronu, ali nije bilo težih oblika ni kod koga, kod nekih skroz asimptomatski. A taj brat me napao kako sam neodgovorna što idem u Tursku, avion, hotel, bla, bla, bla... Na kraju oni svi pokupili kod kuće i razboleli se, a nama ništa. Pravilo je da nema pravila koliko vidim. 

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

Direktna veza do poruke: 1668
28.8.2020 12:26:23   
dddaca
Dunja, bolje odmaraj i ako nemas izrazene simptome. A ako sumnjas u njihovu preporuku da jos 6 dana budete u izolaciji, produzite je jos nekoliko dana. Mozda je tako bolje i za vas i za okolinu.
Vezano za retestiranje, sad mi pade na pamet. A da uradite onaj ELISA (ili kako vec) test iz krvi? On je jeftiniji, a verovatno bi trebalo da pokaze neki rezultat obzirom da ce proci neko vreme od infekcije. Samo pretpostavljam, ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da je tako. Mozda Maslacak moze da kaze vise od tome.

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1669
28.8.2020 12:50:46   
dunja RR
Daco uradila bih ja da ima ovde, ali neeema, ovo je Foča (čitaj divlji zapad).
Ovde nema ništa privatno da se uradi, samo eto testiraju besplatno sve koji su bili u kontaktu sa zaraženima i snimaju pluća, odrede karantin svakom ko je pozitivan i to je sve.

A znate šta je zanimljivo, što svaki komšija zna za svakog komšiju koliko je još dana u karantinu. Bez da smo mi ikom i rekli da smo pozitivni, jer ni ne znamo ovde nikog niti smo u kontaktu. Pritom ne bave se oni time radi svog zdravlja (jer i sami su već imali koronu skoro), već mi je fascinantna ta dokonost, koliko li vremena imaju da se domunđavaju preko ograda i broje dane kada kome ističe karantin. A to svi rade, i u našoj kući isto sve znaju od drugima, tako da su svi u tom vrzinom kolu.
Nije da se pravim cvećka, nego je baš evidentno da ljudi ovde imaju na pretek vremena.

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 1670
28.8.2020 12:57:33   
dunja RR
Didy, i mi smo skitali, i u Bg i bili na odmoru u Banji u Solarisu, i na Adi svaki dan, i po gradskom prevozu svaki dan po nekoliko puta sa decom, u gradu od 2 miiona pa se u Srbiji nismo zarazili. Ali ovde je svest ljudi slaba, počev od članova naše kuće pa na dalje.

Svekrva je mene nagovarala, ne znam da li sma pisala više se ne sećam, da se vratimo kući sa animanja pluća sa kombijem hitne pomoći punim zaraženih (potvrđenih) pre nego su nas potvrdili da smo pozitivni. I ja sam odbila, ona je bila u čudu. Morali su posebno vozelo da pošalju po nas dve, za nazad kući, jer sam napravila scenu.

A zanima me, ako možda Mili i Maslačak znaju - ako imaš koronu i stave te u npr u kombi sa još 10 zaraženih (vode vas na snimanje pluća), da li ta koncetracija virusa u kombiju može da utiče na već ranije zaražene, u smisli pogoršanja stanja?

IZVORNA PORUKA: Didy

Dunja, sad tek vidim. Čuvajte se i da sve dobro prođe, sa najblažim mogućim simptomima! ♥️

Moji su ujak, ujna, oba brata i njihove žene (obe trudne), verovatno i deca (1,5 i 2,5 godine) imali koronu, ali nije bilo težih oblika ni kod koga, kod nekih skroz asimptomatski. A taj brat me napao kako sam neodgovorna što idem u Tursku, avion, hotel, bla, bla, bla... Na kraju oni svi pokupili kod kuće i razboleli se, a nama ništa. Pravilo je da nema pravila koliko vidim. 

310 poljubaca vrelih
prosuću po licu tvom
310 poljubaca nježnih
...

Šekspir

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 1671
28.8.2020 13:05:00   
mati
Suzi, jedan veeeliki grlisa za vas. Budite nam dobri i što blaže da prodje...
A toga ima svuda. Priča je bilo i bice, sve uvek zanima više šta se dešava u tudjem dvorištu nego u svom. Za neke je to hrana, tako navikli da žive. I čini mi se da je rasprostranjenije u naseljima gde su kuće. Ja recimo pola stanara zgrade još uvek ne znam ko su, čime se bave. Ili je to možda zato što me ne zanima i ne cucorim po coskovima i sa majkama ispred zgrade...

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1672
28.8.2020 13:20:11   
milicicak
IZVORNA PORUKA: dunja RR

A zanima me, ako možda Mili i Maslačak znaju - ako imaš koronu i stave te u npr u kombi sa još 10 zaraženih (vode vas na snimanje pluća), da li ta koncetracija virusa u kombiju može da utiče na već ranije zaražene, u smisli pogoršanja stanja?

Mož da bude ne mora da znači user posted image još uvek se jako malo zna... Ono što studije pokazuju jeste da postoji neka korelacija između količine viralnih čestica prilikom infekcije i težine kliničke slike ali koliko sam ispratila još uvek nije ništa sigurno dokazano.

Ja sam uverena da će se uskoro pokazati da je ključ odgovora na infekciju individualni imuni odgovor i individualne razlike u receptoru na kome se virus vezuje prilikom ulaska u ćeliju. I da je zbog toga jako teško predvideti tok bolesti

I mene fascinira da kažem taj višak vremena u manjim sredinama i to što svi o svakome sve najbolje znaju...

Suzi, odmaraj i pazi se. I da vas sve brzo prođe

< Poruku je uredio milicicak -- 28.8.2020 13:22:42 >

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 1673
28.8.2020 13:31:25   
flamingos
Dunja,komšije prve sve saznaju.😀Budite vi dobro,a komšije neka pričaju.

Didy,nema pravila.Ne zna se gde može da se zakači virus.Ovo kod Dunje je neodgovornost drugih,a oni ispaštaju.Samo da sa što lakšim simptomima i što pre prođe.Grlim vas.❤

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 1674
28.8.2020 15:23:22   
Maruska15
Dunja zelim vam brz oporavak! 

Jutros sam uzela briseve sebi i cerki i muz ih je odneo na testiranje.  Sutra sam trebala da odem do Niša malo ali steglo nas je dobro,pa sada dal je Corona videcemo za neki dan.. Nadam se da nije, posto sam trudna. Jedino se zbog tog plasim!

Direktna veza do poruke: 1675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here