Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 11:19:40
|
|
|
|
lesli
|
Dunja 😔 Bas mi je krivo sto ovo citam.Zaova je 🤐Vama dvoma, deci i babi i dedi zelim brz oporavak.Nadam se da ce se i ono oporaviti iako su stari i sigurno posledicno narusenog zdravlja.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 15:17:00
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala vam puno Stigao nalaz pluća za muža, sve čisto, kaže dr, ma vi ste zdravi kao dren :D A još čekamo rez testa, ovde inače bude gotov istog dana ali je dr baš juče otišla na odmor pa se šalju testeri u Banja Luku, i zato se čeka, ali možda budu danas, javljam! Baba kažu bolje, ali moramo da čekamo da se oporavi skroz.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 15:18:11
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja ništa i dalje, M ima 37,5 sada zaspala (jutros ustala u 5!), nisam joj davala paracetamol.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 15:25:16
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Odlicno. Kako je Sava?
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 15:44:46
|
|
|
|
dunja RR
|
Sanjice znas da ja verujem,pozdravi Gorana,znas na sta mislim! Sava dobar nema simptome, jedino mu dosadno al mora da izdrzi. Neko bzv vreme pa ni za dvoriste.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 15:58:52
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Ovde je jutros bilo grozno. Ceo put po selima je bila kisa. Jedva sam vozila. Ljubi Savu. Oduvek je imao dobar imunitet Pozdravljaju ga njegove devojcice❤️ Rekla sam mm. Obradovao se.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 18:04:17
|
|
|
|
dunja RR
|
Evo i S dobio T, svi smo sada zaraženi (iako još nije otvrđeno, ali znam da jesmo), sada eto da prođe što bezbolnije. Znači redom to ide, jedno po jedno ..
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 18:11:04
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Nije bas moralo. Taman sam ga pohvalila. Samo nek im lakse prodje.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 18:22:50
|
|
|
|
dunja RR
|
Izgleda da ipak mora, bar T, mora da zakači sve u porodici, sada da brojimo dane i da bude što bezbolnije ...
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 25.8.2020 18:34:35
|
|
|
|
Maslacak15
|
jako je zarazno, to je problem:( tako je i kod moje tetke bilo, svi u domacinstvu su se razboleli. bas mi je krivo. grlisa i da sto pre bude ok 😘
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 8:05:37
|
|
|
|
jess021
|
Dunja kako ste jutros?
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:15:31
|
|
|
|
Maraj
|
Mm dosao malo pre sa posla. Izmerili mu T na poslu 37.3 Kuci smo izmerili 37.9 Mozda je korona a mozda i ne... Jutros je imao 2 puta dijareju. Sinoc mu je pritisak oscilirao pa mu je bilo lose. Sad je pritisak ok
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:18:03
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kod mene na poslu se danas koleginica testirala. Ima obostranu upalu pluca. Prosle nedelje je bila na poslu. Kolega kaze od kako je saznao da se razbolela, poceo je da stavlja masku. Nigde veze. Sad se set_io. Inace, kaze da mu je juce bilo lose.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:18:20
|
|
|
|
doramar11
|
Hoce li morati na testiranje?
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:19:12
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Maraj, nadam se da ce muz biti dobro.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:20:42
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Imam utisak da tek kreće zaražavanje širokih masa 😔
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:29:18
|
|
|
|
Maraj
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Maraj, nadam se da ce muz biti dobro. Sanjice, pa i ja se nadam. Ako se neko pridrzava mera, mi se pridrzavamo. Nigde niti mi odemo niti deca. Mm radi. Nosi masku. Znam da se cuva....pa videcemo. Nadamo se da nije. A ako bude, sta da radimo...izguracemo...
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:34:35
|
|
|
|
vonavoj
|
Maraj,sta reci,i dunja se cuvala..pa eto..neizbezno je..nazalost. Nadam se da nije korona,ako jeste ,da prodje najlakse.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:42:13
|
|
|
|
dunja RR
|
Mi dobro, čuli smo se sa babom, po glasu deluje ok, isplakali smo se i rekli joj da nam nedostaje i da brzo ozdravi. Ja sam danas za nijansu malaksalija nego ovih dana, ali me M budila celu noć, pa je verovatno i to dodatno. Imala je noćas T pa sam joj oko 2 ponovo dala paracetamol, sada su oboje ok, igraju se. Zvala jutros za rezultate testa još nisu stigli iz Banja Luke.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:50:40
|
|
|
|
dunja RR
|
Maslačak, šta ti kažeš na teoriju da pušači slabije oboljevaju? To pišu po novinama a pričala i jedna žena iz Torlaka da je istina, po statistici koju vode. Dever je oušač, njemu ništa (54 god ima) a non stop je u kontaktu sa svima nama, jednom mu izmerila t 37,4 i posle ništa, popio jedan hemomicin i nije posle hteo više jer ga boleo stomak, iako smo mu dali i bulardi. Ja sam sinoć imala dijareju danas sve ok, ali možda je od sumameda, mada isto pijem bulardi.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 12:53:36
|
|
|
|
dunja RR
|
E da, čula sam se sa knjigovođom, ona je imala koronu krajem jula, i trajala joj je 3 nedelje, ali kaže i sada, kada se vrati sa posla (počela je da radi nakon negativnog testa posle 3 i po nedelje) jako je umorna, jako, inače je fit i jako aktivna, ali kaže sada je smlaćena i da su i sestra i sestričina isto, i one su bile zaražene. Korona tako deluje i taj umor i iscprljenost organizma dugo drži i nakon ozdravljenja.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 13:02:31
|
|
|
|
dunja RR
|
Eeeeeee, kada smo kod devera! On jedini nije testiran, i neće da se testira, ali svuda ide sa maskom, i njega šaljemo u nabavku jer mi ostali ne smemo. Crkla mi sijalica u kupatilu, minjonka, poslala sam ga malopre kupi novu, i napisala mu minjonka sijalica, a on mi je upravo doneo MINJONE KOLAČE, Pionirove, evo smejem se i ne mogu da stanem
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 13:09:23
|
|
|
|
Maslacak15
|
hahaah to se kod nas jako potencira i zloupotrebljava. Recimo da mislim da nema dokaza da je kod pusaca gora klinicka slika, tu su drugi ko morbiditeti znatno opasniji, tipa hipertenzija dijabetes itd. Zasto je to tako nezna se i mozda je iznenadjujuce, ali je tako. Ali da su u prednosti u odnosu na nepusace, to nisam videla nigde da je ozbiljno dokumentovano. U svakom slucaju kako god bilo pusenje je jedna teska katastrofa za zdravlje. Zato te pricem smatram laznim zavaravanjem. Ja sam bivsi pusac, prestala sam pre vise 15 godina ali sam pusila cetiri godine tako da nisam militantna da se zgrazavam. Ali svako ko pusi treba da bude svestan da najverovatnije sebi skracuje zivotni vek za x godina i izlaze se riziku od gomile bolestina. To sto deveru nije nista pre ima veze sa necim drugim nego sa pusenjem. evo sad sam bas pogledala. Zivottni vek pusaca je u proseku 10 godina kraci. 10 godina. Pa ko voli nek izvoli. Ali moguce da nisu od korone vise ugrozeni nego ostali.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 26.8.2020 13:12:35 >
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 13:11:52
|
|
|
|
dunja RR
|
Hvala Maslačko! Isto mislim što se pušenja tiče, sve isto, i isto sam bivši pušač, kada čitam šta ti pišeš o pušenju /i sada a i ranije/ kao da ja pišem. Ali zanimalo me vezano za koronu ...
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 26.8.2020 13:15:09
|
|
|
|
Maslacak15
|
preteruju. Tj nisu u pravu. Tanka je statistika da je dodatni rizik, izgleda da stvarno nije bar ne ozbiljan ali nije tacno da prolaze bolje od nepusaca. Samo nisu gori. Bilo je pokusaja da se pokaze da su pusaci oset_ljiviji posto za mnoge stvari i jesu i bilo bi kao logicno ( ostecena pluca itd) ali su rezultati tih studija vrlo vrlo mrsavi.... ja mislim da ce kod korone isplivati genetske predispozicije vezane za imuni odgovor ili tako nesto... O tome se nema pojma. Verovatno su potrebna visegodisnja istrazivanja da bi se utvrdili ti faktori koji prouzrokuju tesku simptomatiku. Ali upadljivo je da ima porodica gde vise clanova ima tesku klinicku sliku.
< Poruku je uredio Maslacak15 -- 26.8.2020 13:16:50 >
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?