|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u trudnoći
11.11.2009 17:56:47   
Verus
u SAD svaka zena koja je "sumnjiva" lekaru da je na drogama se testira na abuse screen. Ako je nadjeno da koristi kokain ili drugi opijat, dete ide u socijalnu ustanovu po rodjenju.  Ne mogu se nikako sloziti da je to normalno!!

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 301
11.11.2009 18:01:13   
Unica
Daleko od toga da je normalno. Ali sam pravila paralelu, do duše drastičnu a misleći na zavisnost.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 302
11.11.2009 18:03:10   
cipiripi
ja sam pusac kao i mm.
jednom prilikom kad smo bili na silnim razgovorima zbog nemogunosti da imamo decu, a s obzirom da on ima oligospermiju, stalno su trubili da mora da ostavi cigare sve dok jedan urlog nije rekao  kakav zapravo on moze da dozivi stres sto mora odjednom da ih ostavi a pusac je 10 godina...i sta je sad bolje.. da smanji? ili da se stresira?
u svakom slucaju da smanji.
evo i ja sad..lezim...cekam subotu da vidim sta ce da kaze beta..zapalim cigaru..mislim da je cak i to bolje nego da se nerviram lezeci znajuci da pored toga sto ne smem da ustajem ne smem ni da zapalim..
slazem se da je to samo stvar volje i jacine coveka..ali posle svega sta smo prosli ne osecam se dovoljno jakom dok ne saznam rezultat...
e a kao ga saznam .. znam da cu da ih batalim jer cu tad znati zasto sam to uradila...ostavicu ih makar se ugojila 40 kg.. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sneža)
Direktna veza do poruke: 303
11.11.2009 18:03:44   
dana198495
Ja sam jedna od onih koje su prestale pusiti kada sam saznala da sam trudna,ali ne osuđujem ni one koje su pusile u trudnoci.Jer ima i gorih poroka od toga

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 304
11.11.2009 18:08:57   
Anoniman
Mesto dogadjaja:Visegradska.Po uputu ginekologa sam trebala obaviti jos jedno od mora analiza da bi se utvrdio razlog steriliteta.Mesta nije bilo za nas sedam zena pa su nas stavili u nekom prizemlju gde su kao rizicne trudnoce.Nas sedam je bilo tu iz istog razloga jer samo tim danom rade taj test.Pao je mrak,mi smo se lepo ispricale i cule kako se nesto desava u navodnoj kuhinji!Sve te zene su imajuci bebe u svojoj utrobi ustale da zapale neku,uzas jedan!Nikoga ne prozivam ali je po meni biti trudnica i pusiti zaista uzas koji se ne oprasta!Pa da li iko normalan zeli svom detetu taj smrad,kako li ti ljudi spavaju?

(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 305
11.11.2009 18:12:22   
Dora

IZVORNA PORUKA: mejra81

Moja mama nije pusila u trudnoci cak ni tata, a ja sam asmaticar!
Mislim da je lekarima lakse reci da je to razlog nego naci neko drugo adekvatno resenje!
Mislim da cigara kako na koga utice, neke bebe budu super a neke imaju malu tezinu i posledice!
Ja sam jedva ostavila cigare u cetvrtom mesecu al sam se zato bas ugojila!
Mislim da sve treba da se potrude da ostave pusenje pa ko moze, moze, ko ne moze sta da se
radi!

Pušenje ne može na neke bebe da utiče a na neke ne. Na sve utiče i to nema veze sa asmom ali ima sa nekim kasnijim bolestima. Pošto uzroci mnogih bolesti nisu još jasno utvrđeni, hajde da pretpostavimo da otrovi iz cigarete mogu dugoročno da oštete zdravlje deteta, pa ko može da kaže da ne može prestati sa pušenjem njemu svaka čast. Zbog čega silne kampanje "duvanski dim je serijski ubica" i zakoni o zabrani pušenja u mnogim zemljama? Zato što duvanski dim nije štetan??? NE BIH REKLA...

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 306
11.11.2009 18:16:29   
Verus
user posted image

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 307
11.11.2009 18:20:51   
Anoniman
Pa ja ne bi pravila veliku razliku izmedju droga i cigareta!Sto ih odmah ne ostavite onda vec se tesite time da niste narkoman,ali da ste sigurni u to?

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 308
11.11.2009 18:25:06   
Unica
slažem se sa svima vama, nije mi bila namera da podržavam trudnice pušače niti nas pravdam. ali one koje puše (a naravno ne rade to u društvu drugih trudnica) nisu otpad društva. i da, jeste odvrtano videti me kako pušim a stomak raste. samo činjenica je da ih se ne odričem lako i da sam veliki zavisnik a slab karakter kad su one u pitanju. i jezivo je kad slušam da ih je lako ostaviti... proguglajete na kom mestu je na listi zavisnosti. sad više ne pričam samo o trudnicama, nego o pušenju generalno.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 309
11.11.2009 18:27:27   
Unica
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Pa ja ne bi pravila veliku razliku izmedju droga i cigareta!Sto ih odmah ne ostavite onda vec se tesite time da niste narkoman,ali da ste sigurni u to?

draga, kao prvo brkaš termine narkomana i zavisnika od nikotina. i ni najmanje nije isto osim što su oba bolest a uživa se u tome. user posted image žalosno ali je tako.
a posledice konzumiranja narkotika i nikotina nisu ni približno iste.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 310
11.11.2009 18:28:06   
Verus
unice, da li se tamo imaju kupiti u apoteci nikotinski hanzaplasti za odvikavaje?  Tako telu nije sok, i dalje ga imas u krvi dok polako ne sidjes sa cigara...

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 311
11.11.2009 18:31:14   
Unica
imaju, naravno. ne pričam ja samo o sebi. znam šta radim i koje su posledice i po bebu i po mene. pričam generalno jer sam se zgrozila koliko ljudi sebi daju za pravo da pljuju po drugima bez da razmisle i stave se na tudje mesto i realno. šta ćemo sa činjenicom da je moj očuh umro od karcinoma pluća a nikad nije pušio, pio, sportista je bio. U 50.godini. Njega nema pa nema.
Kakve ko gene nosi tako će mu biti.

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 312
11.11.2009 18:34:29   
Anoniman
Po meni je tvoja prica o teskom ostavljanju cigareta bezveze.Ja licno poznajem mnogo zena koje su cim su saznale da CE POSTATI MAJKE ostavile cigarete.Ako to nije dovoljno jak i velik razlog onda ne znam sta je,samo se labilni ljudi vade na to da ne mogu.Covek sve moze sto zeli,a sto ne zeli nece.Ja sebe ne bi mogla da zamislim da to radim detetu,cini mi se da bi i mom muzu verovatno bila bljak zbog svojih gluposti.Na svakome je da odluci,to je dovoljno za pocetak.

(odgovor članu Unica)
  Direktna veza do poruke: 313
11.11.2009 18:39:30   
Dora

IZVORNA PORUKA: Unica

imaju, naravno. ne pričam ja samo o sebi. znam šta radim i koje su posledice i po bebu i po mene. pričam generalno jer sam se zgrozila koliko ljudi sebi daju za pravo da pljuju po drugima bez da razmisle i stave se na tudje mesto i realno. šta ćemo sa činjenicom da je moj očuh umro od karcinoma pluća a nikad nije pušio, pio, sportista je bio. U 50.godini. Njega nema pa nema.
Kakve ko gene nosi tako će mu biti.

Možda on nije pušio ali je bio pasivni pušač, možda je njegova majka pušila u trudnoći?

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 314
12.11.2009 5:06:34   
She Ra
Prestala sam sa pusenjem, niti sam mogla, niti sam htela.

Saznala sam za trudnocu tek u 6. nedelji i to zbog mucnine i potrebe za snom, pa sam za to vreme "duvanila" i nije mi drago. Mada nisam bila neki strastven pusac, vise je to bila poneka cigareta.

Bilo kako bilo, sada izbegavam i zadimljene prostorije i kada neko u nasem drustvu pusi i dim pocne da me gusi, mm (inace sportista, zakleti nepusac) samo opomene, pa ja nemam potrebu da to radim user posted image

Kada se beba rodi, insistiracu da se ne pusi ni u kuci i znam da cu imati podrsku od mm, a za ostale nek se bune, nek se ljute - mogu samo na terasi da im uredim jedan kutak user posted image

PS. Za trudnice i one koje to nisu, a zele da ostave cigarete, neka procitaju knjigu Alena Kara "Lak nacin da ostavite pusenje".. Mnogo ce vam pomoci, imacete totalno drugu dimenziju i zivecete zdravije i vi i vasa porodica user posted image

"Deca se prave od mame
i ne prave se od rode..
Ne veruj. To su priče!
Prave se od gotovih beba
da sama na sebe liče."
M. Antić

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 315
12.11.2009 8:58:10   
demetra
Ja sam bivsi pusac i ne mislim da je ostaviti cigarete bas tako lako.
Isto tako mislim da je trudnoca dovoljan motiv da se cigarete ostave.
E sad, motiv imate, samo jos da resite problem fizicke zavisnosti.

(odgovor članu She Ra)
Direktna veza do poruke: 316
12.11.2009 11:55:54   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: She Ra

PS. Za trudnice i one koje to nisu, a zele da ostave cigarete, neka procitaju knjigu Alena Kara "Lak nacin da ostavite pusenje".. Mnogo ce vam pomoci, imacete totalno drugu dimenziju i zivecete zdravije i vi i vasa porodica user posted image

Znam 3 osobe koje su nakon citanja ove knjige prestali da puse.

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu She Ra)
Direktna veza do poruke: 317
12.11.2009 12:03:52   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: Unica

slažem se sa svima vama, nije mi bila namera da podržavam trudnice pušače niti nas pravdam. ali one koje puše (a naravno ne rade to u društvu drugih trudnica) nisu otpad društva. i da, jeste odvrtano videti me kako pušim a stomak raste.

Unice niko trudnice pusace ne naziva otpadom drustva.
Ali iz licnog iskustva znam da je potreban karakter da se ostavi pusenje.
da kazes sama sebi(a ne neko drugi) "Sram me bilo, nista ne odobrava to sto pusim u trudnoci i necu sebi dozvoliti da budem slaba i nastavim sa tim!"
A kad se porodis i kad prodje neko vreme mozda ti kao i meni nece ni padati cigareta na pamet.

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu Unica)
Direktna veza do poruke: 318
12.11.2009 15:52:02   
She Ra
IZVORNA PORUKA: Ellenica

Znam 3 osobe koje su nakon citanja ove knjige prestali da puse.

Mislim da ta knjiga ima najbolji efekat kada citalac ima zelju da ostavi cigarete, a ne moze..
Tako da je ja preporucujem svika koji ZELE da prestanu da puse. user posted image

"Deca se prave od mame
i ne prave se od rode..
Ne veruj. To su priče!
Prave se od gotovih beba
da sama na sebe liče."
M. Antić

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 319
10.12.2009 13:44:03   
*Dixy*
Ja pusila u trudnoci i pusim i dalje...nije me bilo na forumu isla sam malo da se porodim :)

Znaci 3.5kg, muski a dosao na svet 25.11. pozdrav svima i pusacima i nepusacima....a sad me izvinite moram da nahranim bebu ...

pozz za tashu i ostale :)

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu She Ra)
Direktna veza do poruke: 320
10.12.2009 13:46:33   
buhla
IZVORNA PORUKA: *Dixy*

Ja pusila u trudnoci i pusim i dalje...nije me bilo na forumu isla sam malo da se porodim :)

Znaci 3.5kg, muski a dosao na svet 25.11. pozdrav svima i pusacima i nepusacima....a sad me izvinite moram da nahranim bebu ...

Cestitam! user posted image

p.s. ili neka neko od moderatora otvori temu za cestitanje!

< Poruku je uredio buhla -- 10.12.2009 13:47:10 >

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 321
   [Obrisana poruka]
10.12.2009 13:46:59   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu buhla)
  Direktna veza do poruke: 322
10.12.2009 13:46:59   
Anoniman
Dixy čestitam! user posted image

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 323
10.12.2009 13:47:57   
Anoniman
Dixy, cestitam, sve najboljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 324
10.12.2009 13:50:13   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: *Dixy*

E bas sam se pitala gde je dixy...lepo...cestitam...

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

13 znakova da očekujete dečaka
Da li je moguće da postoje očigledni znaci koji nam mogu reći da ćemo biti ponosni roditelji malog dečaka? Čitajte dalje...
Dobijanje na težini po nedeljama trudnoće
Koliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here