|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u trudnoći
5.10.2009 13:35:36   
sladjaaaa
Tako su rekli, a i mislim da su u pravu jer kokainska zavisnost jeste jača od heroinske samo što većina narkomana uzima heroin intavenskim putem (jer se tako bolje i brže "urade") i tako se brže stvara zavisnost, a kokain se obično uzima ušmrkavanjem i tako se teže stvara zavisnost ali kad se stvori zaista je jaka i teško se pobeđujeuser posted image
No, ovo nije naša tema, tako da prihvatam pec,pecuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 251
5.10.2009 14:26:13   
sladjaaaa
Dixy pročitaj tekst iz blica od 04.10.

http://www.blic.rs/slobodnovreme.php?id=113691

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 252
7.10.2009 12:32:33   
LillyT
Da podelim i ja svoju pricu o prestanku pusenja.
Niti smo planirali dete, nismo ga nesto spec ni zeleli, nama (meni i momku) se bas dete slucajno dogodilo. Takodje, pojma nisam imala da sam trudna, tako da sam 1.5 mesec uzivala u alkoholku, koncertima i cigarama. Jos sam pila i tablete protiv glavobolje i mamurluka (nema mi onog smajlija sto bije macolim po glavi). I kada smo saznali sa sam user posted image prvo sam bila besna i tuzna, a posle srecna i vesela. Sve sam uredno rekla doktoru o mom raskalasnom letu i on je rekao sta je tu je, prestani u skorije vreme da pusis. I ja prestala za tri dana!!!! Otada sam zapalila dve cigare, ne mogu reci da su mi bile gadne, ali nisam ni uzivala u njima. Sada, posle 1.5 mesec nepusenja, mogu reci da mi nedostaju, ali ne kriziram. Ne osudjujem ni one koje puse, ja nisam bila strastveni pusac, pa mi nekada dodje da zapalim, ali iskuliram. Jbg, tesko je, mada kontam da je bolje i zapaliti cigaru, nego doziveti stavicnu krizu.

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu sladjaaaa)
Direktna veza do poruke: 253
12.10.2009 22:49:15   
*Dixy*
@sladjaaa

"...Nije ustanovljeno kako pušenje majki izaziva veću sklonost psihotičnim simptomima kod dece, ali britanski stručnjaci napominju da pomenuti porok verovatno negativno deluje na impulsivnost deteta, kao i na pažnju i kognitivne sposobnosti. ..."

To ja i pricam...ok istrazivanja...ali nema konkretan dokaz....

A sto se tice kokaina i heroina, bolje da ne pishem shta mislim o tome....

Ne bih bash rekla da je duvanska i zavisnost dopa isto, cak da ovo premashuje duvansku....
A isto tako bash ne verujem da je kokainska kriza gora od heroinske-nema sanse....
Ovo sam napisala zbog neceg iz zivota ;) - Mada nemam nameru o tome da pishem kao o pusenju...user posted image

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 254
12.10.2009 22:51:32   
Lu
Samo se nadam da nećete otvoriti temu "koka" u trudnoći...ko zna možda se nađe neko ko i to odobravauser posted image

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 255
12.10.2009 22:59:50   
Anoniman
Ooooooooooooo Dixy, maločas sam mislila na tebe. Htela sam da napišem "Gde nam je Dixy?" user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 256
14.10.2009 14:58:41   
*Dixy*
Tu sam jauser posted image , dodjem pa preletim samo iscitam nesto al sam bila vredna ovih dana neshto pa zato nisam pisala toliko....
Svaki put kad dodjem u "mojoj ringeraji" procitam da sam sledeca nedelja trudnoce....al vreme prolaziiii....
Pozdrav svimauser posted image

"lako cete u porodilistu prepoznasvoju bebu- ona se ukakila dok su se tudje usrale" :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 257
14.10.2009 15:00:58   
Anoniman
Ooooohohoho, tema se probudila...

Sad sam na onom forumu  RR stihoklepice... pjesma za kafanu napisala pesmu za Sladju a vezanu za ovaj forum...moracu i za dixy.

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 258
14.10.2009 15:05:52   
*Dixy*
Ju nemoj molim te...nemam pojma cime sam to zasluzilauser posted image
OndaK bih morala da uzvratim a nisam neki talenat....bolje mi ide s kolimauser posted image
Kako na poslu, jel se kafenishe?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 259
14.10.2009 15:10:40   
Anoniman
ne moras da uzvratis...
" AKo antipusac nisi
imas podrsku od dixy
ona brani snagama svim
tu zelju da se udise dim
ali je volimo i sladjaaaa i ja
iako se ne slazemo ni na sekund bar"

(odgovor članu *Dixy*)
  Direktna veza do poruke: 260
20.10.2009 16:20:05   
sakis
Registrovala sam se i postala novi član samo da bih dala doprinos ovoj temi.
.user posted image user posted image user posted image  za Dixy i njenu zaštitu pušača trudnica.
Veliki pozdrav za sve koji aktivno učestvuju u ovoj temi.

P.S. Dixy ne bi bilo loše da otvorimo novu temu npr. ćaskanje uz kaficu i cigaru, možda nam se nebi u tu temu mešali nepušači, a mogle bi smo da razmenimo značajna iskustva vezana za trudnoću.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 261
20.10.2009 16:25:44   
*Dixy*
:)

Tnx, Sakis..

To sa otvaranjem tema ne znam jer sam ja od skoro na forumu a da bi otvorili neku temu moras da procesljash jel ima neshto slicno...

Ne znam odakle si al devojke organizuju  skupove po gradovima raznim (sto je extra), ja sam jedan propustila skoro nadam se da necu i neki sledeci....valjda moze da se pushi a ako ne onda cemo organizujemo neshto za pushacheuser posted image

Dok se ne ushemish pishi ovde ;) poooozzzzz

(odgovor članu sakis)
Direktna veza do poruke: 262
20.10.2009 19:28:14   
Anck Su Nmaun
Jeste da je off topic al nisam znala gde da postavim pitanje... da li stetno popiti jednu casu piva ili vina npr u trudnoci? Ja sam negde citala da jedna casa nemoze da skodi cak naprotiv ...ali nisam sigurna?!

(odgovor članu *Dixy*)
Direktna veza do poruke: 263
20.10.2009 19:32:13   
Verus
hej asn vidi:  alkohol u trudnoci

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 264
6.11.2009 1:34:16   
Mašnica
IZVORNA PORUKA: AtenA

ja ne mogu da smisli cigare,i ne mogu da shvatim kako neko kaze da je pokusavao da ostavi cigare a nije uspeo!Kako to moze da se stvori tolika zavisnost od nikotina?!
Najvise me nervira kada vidim trudnicu da pusi,ili majku koja u jednoj ruci drzi bebu a u drugoj cigaru!PA ZADAVILA BIH JE!

Pa ne drži pištolj nego cigaru, majku mu! user posted image  

< Poruku je uredio Mašnica -- 6.11.2009 1:35:10 >

(odgovor članu AtenA)
Direktna veza do poruke: 265
6.11.2009 8:35:27   
Lu
IZVORNA PORUKA: sakis

Registrovala sam se i postala novi član samo da bih dala doprinos ovoj temi.
.user posted image user posted image user posted image  za Dixy i njenu zaštitu pušača trudnica.
Veliki pozdrav za sve koji aktivno učestvuju u ovoj temi.

P.S. Dixy ne bi bilo loše da otvorimo novu temu npr. ćaskanje uz kaficu i cigaru, možda nam se nebi u tu temu mešali nepušači, a mogle bi smo da razmenimo značajna iskustva vezana za trudnoću.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sakis)
Direktna veza do poruke: 266
6.11.2009 10:17:43   
Minanina
Joj... ja nisam pusac ali sam na zalost njima okruzena. Uz moje promene raspolozenja rado bi ih grrrrr...
salim se, poslala bi ih na user posted image negde daleko :)

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 267
6.11.2009 13:03:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: LillyT

Jbg, tesko je, mada kontam da je bolje i zapaliti cigaru, nego doziveti stavicnu krizu.

uf, kroz kakve muke prolazi moja zaova... strastveni je pušač već 10 godina. sada ima 3o. ostala je trudna (ne mogu reći da nije planirala, ali friško se udala, imala je stresnu godinu, htela je malo da iskulira, ostavi cigarete pa za koji mesec beba). međutim ostala je jako brzo u 2. stanju (user posted image ), ali muke žive.. vrišti skiči bez cigarete....treba li da kažem kako je njen muž žestoki protivnik cigareta, tako da ima pritisak i sa te strane ...ali on jadničak ( i svi mi zajedno s njim user posted image ) kada vidimo koliko je nervozna, jednostavno... šta da joj kažeš? ne vredi.. ne zapali ona često.. 2 na dan (da se razumemo - ja sam pušač ali onog momenta kada sam saznala da sam trudna batalila sam načisto cigarete!) sve hoću da joj pomognem da je opasuljim... ne vredi. svesna je i ona sama i trudi se, zaista se trudi.. ma svašta joj kažem i da je sebična i neozbiljna.. ali .. sve se nadamo da će ih ostaviti. to je na njoj. ipak mpostoji i taj deo priče kako se pre trudnoće treba odreći ovog poroka kako ne bi bilo nervoze itd. nisam pametna.....

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 268
6.11.2009 13:09:52   
ana77
Pa posalji ih :D. Mislim, ko pusi svesno, on to radi svesno, a onaj ko pusi pasivno treba da trpi slicne posledice, a nije kriv. To nije fer.

(odgovor članu Minanina)
Direktna veza do poruke: 269
6.11.2009 13:35:52   
Nensi*
Ja sam bila strastveni pusac 11 godina,pokusavala sam da ih ostavim milion puta,ali bezuspesno...
Sve dok nisam saznala da sam trudna,istog momenta sam ih batalila i uopste nemam krize,niti razmisljam o njima...Izgleda da nisam imala dovoljno jak razlog kao sada da ih ostavim...

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 270
6.11.2009 13:39:44   
Mari86
Evo i ja nesto da kazem user posted image
Moja sestra je pusila kada je bila trudna...Meni je to bilo jako ruzno,nije istina da ne mozes da batalis,zarad tog malog andjela u stomaku...Kao smanjila je ali je i dalje pusila...
Malecka danas pati od asme....posto se oni nisu libili da puse ni kada se rodila u istoj prostoriji...uzas user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 271
6.11.2009 14:01:17   
Minanina
@ Ana, ma ja se zalim non stop ali ne pomaze. Sve se zavrsi na izvinjenju (a sutra opet po starom). Totalno sam bila besna kad mi ujutru prva stvar koja osetim kad se probudim miris cigarete i to u kupatilu.... Da li ima potrebe da kazem kako je to uticalo na moje mucnine. Bar mm ne pusi....

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 272
6.11.2009 14:09:31   
Anoniman

svako ima pravo na svoj izbor.. ali mislim da svaka trudnica želi zdravu bebu........user posted image
Mari86  jel moguće da je pušenje u trudnoći doprinelo astmi?!user posted image
*bem ti život.. udaviću ovu moju zaovu!user posted image
obožavam je, divna je i pametna ali cigare.... bože sačuvaj.....user posted image

(odgovor članu Minanina)
  Direktna veza do poruke: 273
6.11.2009 14:15:34   
Mari86
kaliopi koliko ja znam njoj su lekari rekli da je itekako doprinelo,a pogotovo i to sto su nastavili da puse dok je bila bebica...user posted image
Bas bezveze!!!user posted image

Dobro se dobrim vraća :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 274
6.11.2009 14:17:37   
Verus
bravo mama!!! bas sam ponosna!
IZVORNA PORUKA: nensi27

Ja sam bila strastveni pusac 11 godina,pokusavala sam da ih ostavim milion puta,ali bezuspesno...
Sve dok nisam saznala da sam trudna,istog momenta sam ih batalila i uopste nemam krize,niti razmisljam o njima...Izgleda da nisam imala dovoljno jak razlog kao sada da ih ostavim...

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 275
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...
Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here