|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pušenje u trudnoći
6.11.2009 14:21:27   
Maya21
user posted image user posted image user posted image za nensi i njenu odlučnost! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 276
6.11.2009 14:31:05   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mari86

kaliopi koliko ja znam njoj su lekari rekli da je itekako doprinelo,a pogotovo i to sto su nastavili da puse dok je bila bebica...user posted image
Bas bezveze!!!user posted image

MA UŽAS.....srce malo.................user posted image    Meni je jaaaako smetala cigareta, miris dima.. ma i kada nekome odeća, kosa smrde na duvanski dim... imala sam teške mučnine pa valjda i zbog toga. mada i inače sam lepo svim ukućanima naglasila da meni to smeta! pa j*** ti ako ne možeš biti bar toliko čovek da se uzdržiš onda stvarno.. muž je takođe svima očitao lekciju na finjaka a i sam prestao da puši....
propušili smo oboje ponovo kada nam se desila tragedija, ali od nove godine prestajemo. na proleće se pravi beba i hoću da oboje budemo čili i orni..user posted image
sad sam živčana! znam ja žene šta je cigareta ali  nemojte biti sebične, mislite na taj novi čist život koji raste u vama.......user posted image

(odgovor članu Mari86)
  Direktna veza do poruke: 277
6.11.2009 14:34:29   
Ellenica
Moja sestra od tetke je takodje pusila celu trudnocu i sad pusi, a cerkica ima 3mes.
Pa stvarno mi je to ruzno i tuzno.
Ja sam u trudnoci prestala da pusim apred kraj trudnoce ida pijem kafu, nije bilo tesko koliko sam mislila da ce biti.
Muza sam proterala iz dnevne sobe, moze da pusi u kuhinji ili na terasi.
Uopste mi ne fale cigarete cak mi smetaju kad neko zapali.

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 278
6.11.2009 14:40:46   
mejra81
Moja mama nije pusila u trudnoci cak ni tata, a ja sam asmaticar!
Mislim da je lekarima lakse reci da je to razlog nego naci neko drugo adekvatno resenje!
Mislim da cigara kako na koga utice, neke bebe budu super a neke imaju malu tezinu i posledice!
Ja sam jedva ostavila cigare u cetvrtom mesecu al sam se zato bas ugojila!
Mislim da sve treba da se potrude da ostave pusenje pa ko moze, moze, ko ne moze sta da se
radi!

(odgovor članu Mari86)
Direktna veza do poruke: 279
6.11.2009 14:43:38   
Ellenica
JA sam se takodje ugojila 22kg u trudnoci, a u startu sam imala 50kg.
Ali nije mi zao, jos dok dojim nemogu da razmisljam o dijetama ali sve ce se to skinuti.
Bitno da sam ostavila cigarete i ne nameravam da opet zapalim.

(odgovor članu mejra81)
Direktna veza do poruke: 280
6.11.2009 18:15:00   
Anoniman

Malecka danas pati od asme....posto se oni nisu libili da puse ni kada se rodila u istoj prostoriji...uzas user posted image

Astma nema veze sa cigaretama!

(odgovor članu Mari86)
  Direktna veza do poruke: 281
6.11.2009 18:18:48   
Trcosava
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

Malecka danas pati od asme....posto se oni nisu libili da puse ni kada se rodila u istoj prostoriji...uzas user posted image

Astma nema veze sa cigaretama!

slažem se, pre može da ima sa lošim životnim uslovima, u smislu vlage i buđi u prostoriji

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 282
6.11.2009 18:54:16   
Anoniman

i ja sam se začudila... svejedno, ne treba rizikovati...user posted image

(odgovor članu Trcosava)
  Direktna veza do poruke: 283
6.11.2009 21:20:23   
Nensi*

IZVORNA PORUKA: Verus RR

bravo mama!!! bas sam ponosna!
IZVORNA PORUKA: nensi27

Ja sam bila strastveni pusac 11 godina,pokusavala sam da ih ostavim milion puta,ali bezuspesno...
Sve dok nisam saznala da sam trudna,istog momenta sam ih batalila i uopste nemam krize,niti razmisljam o njima...Izgleda da nisam imala dovoljno jak razlog kao sada da ih ostavim...

IZVORNA PORUKA: Maya RR

user posted image user posted image user posted image za nensi i njenu odlučnost! user posted image user posted image user posted image

Hvala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 284
6.11.2009 21:30:51   
Lu
Bravo za Ellenicu i nensi27
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Sigurna sam da će što više ovakvih primjera potaknuti buduće mame koje puše,da bace cigarete, jer može se touser posted image

(odgovor članu Nensi*)
Direktna veza do poruke: 285
6.11.2009 21:46:27   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: lu

Sigurna sam da će što više ovakvih primjera potaknuti buduće mame koje puše,da bace cigarete, jer može se touser posted image

Nadam se.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 286
6.11.2009 22:12:47   
dzepna venerica
Ja prestala da pusim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,definitivno, do daanas sam i imala fazu da zapalim po jednu na pet dana,ali posle danasnjeg pregleda kod doktorke, ne bi mi  palo napamet!!!!!! danas smomuzic i ja  prvi put na ultrazvuku videli naseg bebirona sa sve rukicama i nogicama kako mlatara u mom stomaku, chak i shtucaa bre! i naravvno rasplakala sam se, a i njemu je malko falilo ;) tako da definitivno posle ovog danas, ne bi mi palo napamet da tako malo nezasticeno stvorenjce ugrozava moj hir kao sto su cigarete !!!! user posted image user posted image user posted image

That''''s the way it goes! ljubaV.

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 287
6.11.2009 22:24:38   
Ellenica
IZVORNA PORUKA: dzepna venerica

Ja prestala da pusim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,definitivno, do daanas sam i imala fazu da zapalim po jednu na pet dana,ali posle danasnjeg pregleda kod doktorke, ne bi mi  palo napamet!!!!!! 

Pa bravo mamiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kako nasi bebironi uticu na nas zivot pozitivno cak i iz stomaka.

(odgovor članu dzepna venerica)
Direktna veza do poruke: 288
6.11.2009 22:26:12   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dzepna venerica

Ja prestala da pusim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,definitivno, do daanas sam i imala fazu da zapalim po jednu na pet dana,ali posle danasnjeg pregleda kod doktorke, ne bi mi  palo napamet!!!!!! danas smomuzic i ja  prvi put na ultrazvuku videli naseg bebirona sa sve rukicama i nogicama kako mlatara u mom stomaku, chak i shtucaa bre! i naravvno rasplakala sam se, a i njemu je malko falilo ;) tako da definitivno posle ovog danas, ne bi mi palo napamet da tako malo nezasticeno stvorenjce ugrozava moj hir kao sto su cigarete !!!! user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Direktna veza do poruke: 289
6.11.2009 22:52:10   
dzepna venerica
hvala punooooo :))))user posted image user posted image user posted image   naravno da utice , bebironu idu sve pohvale :))))   ali  zaista je tako, ja sam danas u par navrata imala naravnoo zelju da zapalim jednu, ali samo mi odjednom skoci slika ispred ociju, malog bebca i tu sam gottova, nema sanse!! ljubim vaaas sve! smatram da je sve stvar volje ;)

That''''s the way it goes! ljubaV.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 290
6.11.2009 22:54:21   
ciro
ja se osjecam tako lose jos pusim...user posted image

Direktna veza do poruke: 291
6.11.2009 23:14:25   
Ellenica
Oooooooo ciro, nemoj da nam klones duhom.
Mozes ti to.
ja sam pusila kutiju dnevno i prestala.

(odgovor članu ciro)
Direktna veza do poruke: 292
6.11.2009 23:20:43   
nina83
Ja sam prestala da pusim cim sam saznala da sam trudna, a i sad odkako sam se porodila ne pusim zbog dojenja, iako mi dodje..
Mislim da je sve stvar volje, jer ako zelimo da nam bebci budu zdravi i sve radimo da tako bude, sto bi ih trovale svesno nikotinom i ostalim preko cigareta?

(odgovor članu Ellenica)
Direktna veza do poruke: 293
6.11.2009 23:24:13   
magnetic

IZVORNA PORUKA: nina83

Mislim da je sve stvar volje, jer ako zelimo da nam bebci budu zdravi i sve radimo da tako bude, sto bi ih trovale svesno nikotinom i ostalim preko cigareta?
I ja to mislim

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu nina83)
Direktna veza do poruke: 294
7.11.2009 9:10:06   
Nanica1
Moram da napisem svoje misljenje, nadam se da me necete gadjati paradajzomuser posted image ! Kao prvo, nisam za pusenje kod trudnica ali svako ima svoj izbor! Meni je jako ruzno videti trudnicu sa cigaretom! Medjutim, kao sto kazem svako ima svoj izbor pa nek radi kako mu volja, ali me uzasno nervira kad neko ima srca da zapali cigaru u prostoru gde boravi trudnica ili mala beba! Nisam ja neka vestica, kad je bilo toplo, prozor se otvori, dim ide napolje i svi smo zadovoljni, ali sad kada je hladno NE DAM DA SE PUSI I GOTOVO! Sa mm smo se dogovorili da moze zapaliti jednu uz kafu a ako hoce vise- ima trpezariju posto tu boravimo jako malo tako da mi nece smetati! I to vazi za sve koji dodju kod nas! Zasto bi ja popustala? Ima ljudi koji me gledaju kao ludacu ali ja zelim isto da imam pravo na izbor! Ja sam izabrala da ne pusim i stoga ne zelim da disem dim sa nicije cigare- kad bi to zelela i sama bi zapalila! I ne mogu vise da shvatim ovaj mentalitet  da nepusac mora da trpi! To me uzasno nervira! Letos kad smo pravili neki rodjendan, toliko su palili cigare da nije pomogao ni otvoren prozor a niko nema obzira- vide da mi smeta ali oni i dalje puse cigaru za cigarom!user posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 295
7.11.2009 11:01:12   
Ellenica
Nanice bez nerviranja.
Ja sam taj problem resila tako sto sa prvo odrzala lekciju mm koji me 100%podrzava, i u vecini slucajeva je on taj koji gostima obraca paznju da se ne pusi kod nas, ja se samo smeskam i trpcem okicamauser posted image .

Veliki sam mamin dečak

(odgovor članu Nanica1)
Direktna veza do poruke: 296
7.11.2009 14:53:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ellenica

Nanice bez nerviranja.
Ja sam taj problem resila tako sto sa prvo odrzala lekciju mm koji me 100%podrzava, i u vecini slucajeva je on taj koji gostima obraca paznju da se ne pusi kod nas, ja se samo smeskam i trpcem okicamauser posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ellenica)
  Direktna veza do poruke: 297
7.11.2009 19:04:22   
Verus
nanice, ja ne dam da mi ljudi puse u kuci i tacka.  Nije tajna da je duvan stetan i da je i second hand dim stetan.  Pa i ja kazem ko voli nek izvoli, nemam ja  problem sa izborom ljudi, niti cu JA nekom reci sta valja sta ne valja.  Svako sebi bira. Ali eno iza terase pa nek puse napolju.  Hvala Bogu imam divne prijatelje koji beze napollje da puse, jednom mi bilo zao momka pa mu kazem "Edo pusi tu nema veze", kaze on covek da mu ne pada na pamet da pusi oko mene trudne.user posted image

(odgovor članu Nanica1)
Direktna veza do poruke: 298
8.11.2009 11:21:10   
Mašnica
Do sad sam pušila kutiju a od danas smanjujem na 10 cigareta user posted image  Svetac je danas pa ne smijem slagati (sebe). user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 299
11.11.2009 17:45:07   
Unica
Evo i ja se učlanila. Forum je divan, čitam celo popodne (dokona buduća mama user posted image ).
Ali pošto vidim da se polemiše oko pušenja da i ja napišem koju.

Pušač sam, trudna sam 21 nedelju. Beba je napredna i to na svakom UZ-u sve više. Na poslednjem je imala težinu za bebu stariju 2 nedelje. Počela je da se mrda u 17.nedelji i od tad bije bez prestanka. Ne kažem da je to garancija da će sve biti ok., kao što neko reče: Postoji neko ko kreira i stvara. Majka mi je pušač. rodila troje dece. U prvoj trudnoći nije pušila i brat se rodio mrtav, reanimacijom su ga hvala Boguu spasili. Ja prirodnim putem i kako ja volim da kažem: Zdrava kao kobila. Mlađi brat CR i zdrav. Majka ceo život puši i uvek zdrava, otac  isto. I moja braća i ja smo pušači. Ne kažem da nema povezanosti (mada više jer smo gledali roditelje hedoniste pa smo i mi takvi), ali mislim da je bitnije (mnooogoooo bitnije) šta je u genima (ili nauka nema pojma). Cigarete su zlo, ali ima i većih zala. Znam devojku koja je celu trudnocu pila 1,5l - 2l piva pod izgovorom da je puno B vitamina. user posted image I ako mi neko kaže da je to isto odmah ću pojesti ceo box cigara sa sve kutijom.
Ne pravdam ni sebe, ni ostale trudnice koje puše, ali se grozim kvazi moralista koji ne puše i kojima je navodno stalo više do mog deteta nego do mene. user posted image Svako ima svoj izbor, čak i one koje konzumiraju marihuanu, kokain, heroin,... (a Boga mi danas ih je sve više). I podatak da se deci zavisnika od opijata po rođenju daju male doze droge kako ne bi upali a apstinencijalnu krizu. Vremenom se doza samanjuje i ta deca imaju šansu da budu zdrava  ( o dalekosežnim posledicama ne bih). Znači i ta deca mogu da budu zdrava, i ne ubijaju se niti majke idu zatvor ili se kamenuju. Opet kažem, ne opravdavam, ježim se od posledica ali kad pomislim šta sve može da se desi nevezano za cigarete naježim se. I da ne bude kako pišem napamet, veći deo života sam vezana za zdravstvo i u kontaktu sa ljudima sa neonatološkog.
Svakoj trudnici koja je ostavila cigarete svaka čast, onim koje nisu pušile veeliko bravo, blago se vama, ali dajte i nama pušačima šansu da budemo majke. A to kakva će koja od nas biti sutra...uhhhh, da smo žive i zdrave najmaće će utiicati cigareta.

Mazite tiiibu, volite se i mazite sa muževima, neka vam ljube tibu kad mi ne možemo. Sigurno bebici to više pomaže nego cigareta ili ne. user posted image

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  10 11 [12] 13 14   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Šta sve trudnice u Beogradu dobijaju kao p...
Malu pomoć, ali veliku pažnju dobijaju trudnice od pojedinih trgovaca, pekara, a od nedavno i od pojedinih auto-škola u ...
Uobičajeni pregledi i analize u trudnoći
Pred vama je spisak svih uobičajenih pregleda i analiza koje se rade u trudnoći i približni period kada se oni rade.

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here