Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 9:28:10
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Sve se slazem sa tobom Ljiso. Evo imamo komsiju bas do nas koji nije izlazio iz kuce od kako je pocela pandemija. Lazem isao je do apoteke jednom i pre neki dan ga vidim baca djubre. I kaze zena da se mnogo plasi, a radi kao programer. Gazda mu je isto plasljiv, pa svi rade od kuce. Isti taj komsija, kaze mi juce zena od investitatora zgrade (svratila je) zove ga panicno jer je kisa padala. Sva se voda sjurila sa brda. Ali u nase dvoriste ne ulazi, jer je odrađena drenaža. Ima nas raznih.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 28.7.2020 9:58:58 >
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 13:39:52
|
|
|
|
dunja RR
|
Ja nešto razmišljam malopre, zašto su tramvaji i autobusi prazni. Ne bunim se, i bolje je tako. Pa nema baba i deda, oni sada ne mrdaju nigde, a kada vratim film, ranije su činili 70% putnika gradskog prevoza. A izgleda da su i povećali broj tramvaja, autobusa, meni bukvalno svaki minut po jedan tramvaj prođe ispod prozora. Ne preterujem, ali uopšte. Čak i češće idu. Ranije je u letnjoj sezoni išao jedan na 10-15 minuta. Ok, sada su ljudi tu, nema mora, ali eto, nema ni baba i deda, pa je prevoz gotovo prazan. A i dosta ljudi radi od kuće.
< Poruku je uredio dunja RR -- 28.7.2020 13:40:28 >
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 13:44:47
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Malo pre sam dobila informaciju u skolskoj grupi da je umro otac od T najbolje drugarice☹️ Majka je isto u bolnici, samo sto je ona dobra. Necemo da kažemo T jer ce da se potrese.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 14:01:15
|
|
|
|
Milena18
|
Sanjice, strašno. Tuga. Nadam se da će joj majka biti dobro.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 14:03:39
|
|
|
|
pari
|
Ajoj Sanjice, strašno :(
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 14:09:26
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Tuzno Sanjice, pretuzno...
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 14:15:11
|
|
|
|
physio70
|
Zalosno Sanjice. Korona je realnost koliko god ljudi mislili drugacije.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 14:43:03
|
|
|
|
jabudic
|
Sanjice, baš mi je žao 😔 Ja mislim da se čovjek ne može sačuvati, ali može uraditi šta je do njega, pa šta mu Bog da. Ja npr nigdje ne idem jer sam trudna, a i nemam potrebe, muž ide u nabavku, imamo ogromno dvorište gdje provodimo vrijeme, nikad ne poželim da prošetam po gradu. Djecu nigdje ne vodim jer su maske i za njih obavezne, J ima astmu, zašto da gušim djecu. Odemo na plažu, a kakva jr gizva ove godine distanca od 5m se lagano ostvaruje. 😂 I tako, mi živimo izolovano, nosimo masku kad negdje idemo, i onda mi npr svrati brat koji pravi kuću tu blizu nas, a prešao je čitavu CG uzduž i poprijeko tog dana, jer mu je takav posao, mlad, zdrav, i svrati da nam se javi. Ne bi on nama nikad došao bolestan, ali hoću da kažem da je virus takav da možeš da ga pokupiš bilo gdje, uz sve mjere. Jedino da se zapalim, u onda nemam brige od korone.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 14:48:35
|
|
|
|
emicaa
|
Sanjice tuzno 😔 Ja sam 75% sigurna da smo je vec prelezali.onih 25 sto nisam sigurna je jer se to desilo u februaru.
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:00:51
|
|
|
|
jabudic
|
Emice, Ja sam pocetkom marta zavrsila u bilnici sa apsolutno svakim simptomom korone. Temperatura 7 dana, kratak dah, bol u kostima i misicima, gubitak cula mirisa i ukusa. Tog dana kad sam zavrsila u hitnoj vise nisam mogla ni da stojim. Upala pluca, peribronhitis. Nikad me niko nije testirao na koronu, tada je kod nad zvanicno nije ni bilo. Bila sam pozitivna na grip A1. Na otpusnoj pise upala pluca kao komplikacija gripa A1. Da su me testirali na koronu ko zna sta bi bilo....
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:01:34
|
|
|
|
Maslacak15
|
sanjice strasno :( dunja to je relativno, ima.nesro vise slucajeva u nemackoj proteklih dana negonato je bilo ali je to i dalje prilicno malo. oko 600 valjda juc3, a obzirom da ima 83 miliona stanovnikanije strasno, u aprilu je bilo i deset_ puta vise . ali nemci au oprezni pa dizu frku. mi evoudjoamo u ifaliju idemo malo na moreeee. tj sa mora na more, poale hrvatske malo region venecije.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:12:38
|
|
|
|
mama Jo
|
Joj sanjice, uzas 😢 Pa gde su im deca?? Majka jos u bolnici? 😢
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:14:03
|
|
|
|
emicaa
|
Jabudic mi smo bili vikendom u igraonici.3 dana posla Dora dobila temperaturu,dva dana kasnije i David.Odvedemo ih doktoru,kod nje virusna upala pluca,kasalj,temoeratura visoka Oboje malaksali.Posle toga ja,temperatura,pluca se raspadala od bolova,bukvalno nisam mogla ustati na noge.Nisam jela,vodu pila na silu.Kasalj me razdirao.Dan posle mene svekrva isto kao i ja.Dora je 3 sedmice imala temperaturu,upala se bas dugo vukla,David dvije sedmice,ja i svekrva po 7 dana a mm 3 dana.Posle svekrvina kolegica imala koronu,kad su pricale simptomi identicni kao kod nas dvije.Posle sam citala da se virus pojavio dosta ranije ali se nije znalo.Ali ne znam dal je to tacno ili izmisljaju
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:26:51
|
|
|
|
pari
|
I mi smo bili jako bolesni u februaru, svo troje,ja sam jedva funkcionisala...nama su rekli da je virus ali to je to...nismo ništa više satnali
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:35:31
|
|
|
|
mama Jo
|
Mi smo u martu, deca su bila bas nagrabusila. Prvo temperatura i kasljanje jezivo, moja mladja je kasljala 2 dana bez prestanka bukvalno, dan-noc. Nismo smeli da ih vodimo u dz da jos nesto ne pokupe pa je dr dolazila kuci jer sam se ja poplasila zbog pluca. Odmah posle proliv koji je trajao 2 nedelje 😔 I isto visoka temperatura. Uzas je bilo. Ali sve pre nego sto je pocela prica o koroni. I tad kad je krenulo sve, ja mislim da je ona medju nama bila i mnogo ranije.
< Poruku je uredio mama Jo -- 28.7.2020 15:36:14 >
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:39:31
|
|
|
|
jabudic
|
I moja su djeca bila tada bolesna, samo muz nije. Luciji 7 dana nisam spustila temperaruru, radili i nalaze i kao grip je, sve mirno.Djecaci su imali po par dana, a ja nagrabusih za sve pare.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:45:07
|
|
|
|
vonavoj
|
Sanjice,bio pravnik vrtica? Au,jabudic,ti si prelezala😂😂uradi antitela🤣
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 15:48:13
|
|
|
|
emicaa
|
ja sam tad pala u nesvjest.Nikad nisam bila tako losr,i tako dugo.5 dana nisam pusila,toliko lose.Svekrva isla u hitnu,radili neki test na gripu i rekli da je to obicna prehlada.I ako nije bila u Kini onda sigurno nije ni Korona. Ne znam,mozda sam luda i umisljam ali mi je sumnjivo sve to
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 28.7.2020 17:22:06
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Jao sanjice bas tuzno. Zalosno. Bas bas tuga velika.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.7.2020 7:02:42
|
|
|
|
bebilule
|
Ne znam ljudi, mene je samo strah da se nećemo vratiti bar na staro. Kažem bar, jer bih sada i tim bila zadovoljna. Ne pričam o koroni samo, ona je tu, ali oko nje se još svašta dešava. Ne želim svijet u kojem će se moj sin školovati od kuće, svijet koji želi manje radne snage, namirnice koje mi kurir donese na vrata, svijet sa previše tehnologije, ludilo od farmacije, tajne oko laboratorija i medicine, globaliste i elitu koja sve to finansira... Muka mi je na momente zbog straha da se nepovratno mijenjaju stvari.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.7.2020 7:44:41
|
|
|
|
smeško
|
Bebi, prelazis u teorije zavere. 🤔
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.7.2020 7:55:29
|
|
|
|
Milena18
|
Smeško, mislim da je Bebi samo tim rečima napisala da zvuči kao teorija zavere. I mene ovo muči. Pre neki dan baš kažem mm-u da me brine virus, ali možda i više od toga koliko nam se život promenio. Meni najteže pada što mi je M usamljena. Ima jednu drugaricu sa kojom se igra otprilike jednom u nedelju dana. A ona bi išla u parkiće, na tobogan, stalno me pita može li da se igra sa nekim iz vrtića. Juče smo izašle da prošetamo i vidim igralište u centru grada puno dece. Pitam se da li ja preterujem time što joj uskraćujem to, ako ovo potraje da li će ostaviti trajne posledice. Baš je teško izvagati.
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.7.2020 7:58:27
|
|
|
|
mama Jo
|
Svi smo slidjeni. Verujem da vecina tako misli... Da li je ovo zapravo neka zivotna prekrernica za neke stvari? 😔
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.7.2020 8:04:39
|
|
|
|
Mirko Svirko
|
Milena,i moj M je usamljen. Trazi da se igra sa decom. Ispred nase zgrade parkic pun. Deca ne nose maske igraju se, smeju se, voze se u krug, jurcaju. A moj M tuzan i sam. Zato sam i htela drugo dete najvise. Bas mi ga je zao. Ali i da sada odlucim da imam drugo nece se roditi sutra i bice beba i opet vise paznje ce ici bebi nego njemu. I onda me sve ovo oko Korone bas nervira. Ne znam da li ja preterujem sto ga ne pustam u parkic, vise nisam pametna..
|
|
|
|
RE: Korona virus - 2. deo 29.7.2020 8:14:54
|
|
|
|
smeško
|
Milena, komentar mi je bio saljiv. Steta sto se nije primetilo. Ja se jezim na pomen teorija zavere, jer mislim da sve strane imaju po neki dobar argument. I meni nedostaju drugari, a kamo li dec i.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?