|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus - 2. deo
1.5.2020 8:44:55   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Ne govore ovde da se korona nece vrati jos snaznija, naprotiv, upozoravaju na to svaki dan. Ili mozda samo ja to cujem. 

I ja to cujem  😂 
Gore napisah. Nismo mi nista "pobedili" ali jesu def usporili i rekla bih "natrenirali " dobar deo ljudi. Evo kazu na shishanje sa maskama i rukavicama pred vratima obuca se umace u rastvor hlora. Ljudi ce vise paziti verobatno. Ne svi jer je mnogima i dalje ovo sprdnja ali su mnogi postali svesniji i pazice. Sad je vreme da se popusta sa merama jer ne moze narod vise nema narod sta da jede ljudi moji. Znaci moraju ali kazem bice ipak drugacije. Ok mladost ludost bice zurki pijancenja ali ima korona zurki i u USA i u ITA i u DE  i u FRA..... nece korona ispariti ali wu nakon svega ovoga ljudu psihicki pripremljeniji 

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 376
1.5.2020 8:47:13   
Maslacak15
haha pari uopste nije naivno. ja se trudim da budem optimista, ali moje skolsko znanje mi kaze da i ti koji crno projektuju " have a valid case". I to me najvise brine, nadam se samo da eto mozda te projekcije nisu bas skroz pouzdane jel niko naravno nezna sigurno ali...... Ovde se bas rasplamsala ozbiljna javna diskusija. Isprva je bilo prilicno monolitno, svi su bili za uz ogromnu podrsku. Sad je vec drugacije. Ima onih koji smatraju da je produzavanje mera pogubno i da nosi nesagledive posledice za ekonomiju, socioloske i zdravstvene. ( pacijenti definitivno svugde fale, kakav god vi utisak imali). I da mora da se "vrati zivot". Ali ima i drugih koji kazu da time rizikujemo novi talas odmah koji onda vodi u jos gori lockdown sto bi tek onda napravilo haos. Zato kazem vi ste opet dijamentralno suprotni od nas, posto vama emituju price da je virus oslabio i da je kraj na horizontu. Ali sitno kucano je i Kon rekao da to bas nije tako ( bice drugi talas na jesen),
Posto ne mogu da se deprimiran ja sam par tih epidemiologa stavila na mute koji naprave za pet minuta argumentaciju da nece biti normalnog zivota do kraja 2021 posto smatraju da su optimisticne price o vakcini preuranjene i da ce proces duze da traje. I takooo.....

Ne zelim da panicim, ali ja sam realista. Nadam se i ja u neka pozitivna iznenadjenja posto eto, barata se sa mnogo nepoznanica. Ali da sam zabrinuta, jesam.

Jess uvek je jesen gora od proleca, epidemioloski. Virus je sad rasejan svugde po planeti i ostace dzepovi infekcija. Znaci lakse mu je da se rasplamsa, nego ovaj put gde je ipak islo iz jednog regiona u aziji i stigao je u evropu tek polovinom februara u ozbiljnoj kolicini.. Osim toga lose vreme, los imuni sistem. Druga stvar virus se razvija i pre se selektuju patogene varijante nego obrnuto. Zato je prica da virus slabi neosnovane. Spanska groznica 1918 je bila mnogo gora na jesen. I svinjski grip 2009 je najvise problema napravio u jesen.

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 1.5.2020 8:54:12 >

Direktna veza do poruke: 377
1.5.2020 9:01:23   
Maslacak15
kazu vam da slabi kako ne kazu:

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=04&dd=27&nav_category=12&nav_id=1678667

Kon je jedini tu koji je manje vise konzistentan, koliko sme da kaze. Uopste sustina nije da pljujem po Srbiji. Ja to ne razumem i to je to... Nekonzistentno mi je i konfunzno. Iz policijskog casa u otvaranje teretana kladionica i kafica u utorak. A kad ce moj tata smeti da se normalno krece kao penzioner to niko ne pominje. Ali necu da politizujem, vi kazete da je ok, onda je ok. Daj boze da ponovim jos jednom. I da ne bude ni jedan slucaj za mesec dana i da mogu ko covek da dodjem na odmor jel nisam imala odmor ne pamtim ( zimski je otpao zbog Anine operacije)

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 378
1.5.2020 9:02:02   
jess021
Razumem😁

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 379
1.5.2020 9:05:38   
Ivanka 75
Kraja nema, to svi znamo. Od svih mi je Stevanovic najrealniji, ako sami sebe ne zastitimo nece niko. A on ima najjasniju sliku kako izgleda oboleli od covid19 i sa covid 19. I to sto kazu da vide svetlo na kraju tunela, mozda na nespretan nacin hrabre ovaj napaceni narod ovde. Ali, upozoravaju da nije gotovo i nikad nece biti 0+ na covid. 
Sve smo pregrmeli i preziveli. A moja prababa je pricala o toj strasnoj bolesti iz njene mladosti. Dva brata je u ratu ozgubila a da nisu ni izasli na bojiste. 

Direktna veza do poruke: 380
1.5.2020 9:11:57   
flamingos
Maslačak,apsolutno si u pravu.Šta da radimo,samo da se ne pogorša stanje otvaranjem kafića itd.Pitaju me što toliko dugo nisam izvodila dete?Pa iz straha,za nju,nas i sve ljude oko nas.Da smo svi disciplinovani...Naravno,oni koji moraju da izlaze,razumem.Neko mora i u nabavku(mm je zadužen za to,za sada).Sretoh juče komšinicu,radi žena,svakog dana ide na posao i kaže da ni ne obraća pažnju na virus,niti nosi masku-ništa.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 381
1.5.2020 9:24:31   
Ana RR
Maslačak, slažem se sa tobom i mnogo više me strah tog drugog talasa nego ovog sada. Plašim se jer svake zime na*ebemo jer dete donese viruse iz škole.

A zašto se otvaraju kafići, restorani, saloni... pa zato jer mi drugo nemamo. Naša privreda su tržni centri. To je to. Umesto fabrika smo otvorili tržne centre i to je naša privreda.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

Direktna veza do poruke: 382
1.5.2020 9:27:34   
pari
Baš tako Ana, to je naša privreda nažalost

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 383
1.5.2020 9:31:58   
Ivanka 75

IZVORNA PORUKA: Ana RR
A zašto se otvaraju kafići, restorani, saloni... pa zato jer mi drugo nemamo. Naša privreda su trzni centri. 

Ja ovo pricam godinama. Dobro je da nisam jedina koja ovo misli jer se svojski trude da mi promene misljenje. 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 384
1.5.2020 9:52:47   
IvanaSK RR

IZVORNA PORUKA: Ivanka 75

Kraja nema, to svi znamo. Od svih mi je Stevanovic najrealniji, ako sami sebe ne zastitimo nece niko. A on ima najjasniju sliku kako izgleda oboleli od covid19 i sa covid 19. I to sto kazu da vide svetlo na kraju tunela, mozda na nespretan nacin hrabre ovaj napaceni narod ovde. Ali, upozoravaju da nije gotovo i nikad nece biti 0+ na covid. 
Sve smo pregrmeli i preziveli. A moja prababa je pricala o toj strasnoj bolesti iz njene mladosti. Dva brata je u ratu ozgubila a da nisu ni izasli na bojiste. 

Tacno tako Ivanka .I Ljiso,u pravu si,generalno smo drugaciji narod.  Uveli su mere kakve jesu. Mozda jesu pomogle,mozda nisu,da li cemo to ikad moci stvarno tacno saznati je druga stvar. Sa virusom cemo živeti jos neko vreme. A na nama je da se cuvamo koliko mozemo. 

Direktna veza do poruke: 385
1.5.2020 10:03:50   
Ivanka 75
Mislim da smo se kao narod mnogo opustili kad je to čuvanje od zaraze u pitanju. Verujemo medicini i znamo da nam može pomoći. Došao je virus protiv koga nemamo zaštitu. Olako smo život do sada shvatali, bahatost je došla do maksimuma. 

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 386
1.5.2020 10:06:00   
ivaMark
Ljiso, na Wiki pise sledece: Slovenija 99,6 stanovnika na km, Srbija 92...
Slazem se u potpunoosti sa Maslackom, svaku rec. Mm vozi kamion po EU, i pre deset_ak dana mi kaze da je na granici Slo i At video auto D registarskih oznaka sa sve dva nakacena bicikla na njemu...toliko o necirkulaciji stanovnista, i ja jedva cekam da nam odobre izlazak iz opstine da odem do sestre u Trst. Ovde se ljudi u normalnoj situaciji vise krecu, Austrija nam je na 45min, It na sat vremena, pa ljudi bajsevima prevezu po 50-70km dnevno a u Srbiji na zalost nema kretanja nekog velikog ni unutar drzave.
Moja mama je doputovala iz Fr vikend pre zatvaranja granica, i bila je u izolaciji prvo 14 dana a onda su produzili na 28, u Sloveniji je izolacija 7 dana...i to sto su vam punili glavu da su gastarbajteri krivi za toliki broj nije istina takodje. Bosna nije zatvarala granice, uveli su kontrole na granicama, izolaciju od 14 dana ...kolege mm su normlalno odlazili u Bosnu i vracali se posle 14 dana izolacije, dodju u Slo, sednu u kamion i paljba, na put. 
Juce set_am sa decom, stadion pun sportista koji treniraju, ljudi pricaju jedni sa drugima, klinci se igraju ispred zgrada, penzioneri set_aju, razgovaraju jedni sa drugima...zivot funkcionise, ne kriju se...E da, dozvoljene su poset_e u domovima za stare uz najavu predhodnu.
Ivanka, kakva bahatost? Ako smeju ljudi napolje, zasto da sede u kuci? 

Nema veće sreće, od ljubavi bebeće :)

Direktna veza do poruke: 387
1.5.2020 10:12:17   
Ivanka 75
Ne mislim na tu vrstu bahatosti. Ima vise sedista na stadionima nego stanovnika u gradovima, vrhunac izlaska je odlazak u trzni centar. Imam ja vise teorija o bahatosti, tesko me razumeti. 

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 388
1.5.2020 10:13:53   
Ivanka 75
A sto se tice broja obolelih u Srbiji u odnosu na okruzenje, to samo pokazuje koliko smo spremni da slusamo preporuke. Ocigledno nismo. Okruzenje je mnogo disciplinovanije od nas.

Zato nama i stavljaju katanac. 

Direktna veza do poruke: 389
1.5.2020 10:26:03   
ivaMark
Trzni centar svakako ne bih ni ja poset_ila a za prirodu i set_nju sam uvek. E sad...kad bi mi neko rekai nemoj, sedi mesec dana u kuci, ja bih sedela...sta cu 😅😅😅

Moja mama je 28 dana bila kod kuce, sredila bastu, odmorila od puta.. 😁😁

Direktna veza do poruke: 390
1.5.2020 10:46:41   
Maslacak15
nisam ni proveravala jel ne smatram bitnim ali da, sebija ima manju prosecnu gustinu naseljenosti od slovenije, i otprilike na nivou hrvatske. neznam odakle prica o 250 na kvadratni kilometar. To je na milju.... nebitno.... To nije sustina kao sto sam objasnila u drugim postovima. Mere su takve kakve su bile i imale su sigurno neki efekat, moj komentar je samo da s obzirom na drakonski nivo mera trenutne brojke nisu sjajne i sigurno ne opravdavaju otvaranje kafica u utorak. Ne vidim logiku i dalje.

Sigurno bih volela da gresim, i da sam panicar, i sigurno da zarko zelim da se situacija smiri sto brze. Da ne bude posle kritikujem politiku kontrole epidemije= navijam za koronu kao sto moze da se cuje[sm=smiley

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 1.5.2020 10:59:51 >

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 391
1.5.2020 12:20:36   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Ljiso, na Wiki pise sledece: Slovenija 99,6 stanovnika na km, Srbija 92... 

Izvinjavam se nemam.pojma odakle mi brojka preko 250 mozda na kv metar.
Nebitno poenta je a nisam.pogresila evo.proverih ponovo za svaki slucaj (ja obicno dobro pamtim neke "nebitne" podatke) da Bg ima gustinu naseljensti vecu od Hamburga, Ljubljane, Zagreba i td. Znaci Bg nema uslove u bolnicama kao zemlje Eu. Kod nas da ima zarazenih kao u Berlinu bi bio pomor. Drugo isto nisam.pogresila umrlih na milion je kod nas 20. U nemackok 79 skoro 4 puta viae. Tako da dosta o drugim drzavama. Preguracemo i ovo. Pomrece joa dosta ljudi. Obolece joa vise a zivot ide dalje. Da li je moglo drugacije spada pod šbbkbb. 

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 392
1.5.2020 12:23:24   
pari
Baš čitam sad...u Vojvodini se pogoršalo stanje nažalost iako se u medijima priča drugačije...

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 393
1.5.2020 12:50:32   
Maslacak15
ah. ima i neporedivo manju od gomile drugih evrospkih gradova parizsa barselone, londona itd. Nemacki gradovi imaju veliku povrsinu ali beograd ni po cemu nije poseban po gustini. To moze da argumentuje holandija, da je velika gustina faktor, faktor rizika Srbija sigurno ne. Na balkanu, sve je to slicno +- I nema nikakve sumnje ako epidemija ostane na ovome da je balkan uopsteno prosao puno bolje nego zapadna i centralna Evropa. Ja to uopste ne osporavam.
Ali epidemija nije zavrsena. I diskutovala sam imajuci u vidu i stanje lokalnog zdravstvenog sistema i svega. Evo vidim Stevanovic se buni, skoro otvoreno u prevodu verovatno je alarmiran. Jedna od najvecih greski u komunikaciji sa javnoscu je to dnevno prenosenje ko utakmice. JAvio s evrhovni, da nas obraduje izgleda da ima koji inficirani manje, stalno barataju sa tim procentom od testiranih , sad je to glavni argument....Sustina je negde drgo. Imao si tezak karantin x nedelja sigurno da pada. Trik je kad popusits mere zbog prirode procesa videces tek za 10-14 dana sta se desava. I ako imas jos 200+ na dnevnom planu mozes da stignes lako ponovo do 400+ ali to neces videti sutra...
Ovde je AM oduvala restorane bas zbog toga. Doneli su set popustanja mera, krenulo je prakticno od ponedeljka 27.04. Tek ce da se vidi oko 10. maja sta to znaci. Da li je situacija stabilna ili broj zarazenih krece da raste ili stagnira. I tek kad se to saceka onda moze da se idi mogu li dalja popustanja mera. I to je logicno iako je meni trenutno uopste ne dopada. Najradje bih nan eki dobar stejk u restoran. Ali je logicno.
A vi ste u karantinu a od utorka sve i svasta ponovo moze. I ja samo kazem posledice toga znacete tek pose 15. maja a ne u izvestaju u sredu.

Ja sam vrlo zabrinuta danas, bila sam optimista prosle nedelje delovalo mi je ipak malo bolje stanje svugde ali vidim rusija 8000 novih slucajeva, u engleskoj haos, sve to ide jako jako sporouser posted image

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 394
1.5.2020 13:07:23   
Ana RR
Da, u Rusiji je broj naglo skočio.. Ništa mi se ne dopada a vidim da su se ovde mnogi opustili, kao da je sve prošlo. A daleko je od toga.

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Direktna veza do poruke: 395
1.5.2020 13:19:53   
Ivanka 75
Mene samo interesuje jedna stvar. Obican grip nikad nisu laboratoriski potvrdjivali, napisu u kartonu sta napisu i to je to. Da li ce se od sada uvek uzimati bris ako se sumnja na covid19 ili ce i to prestati kad se dovoljno naviknemo na njega? 

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 396
1.5.2020 13:40:52   
ivaMark
Dobro pitanje Ivanka 🤔

Mi smo zimus bili svi bolesni, deca kasljanje, tem do 40, ja bronhitis....Vise od pola ih nije islo u skolu i vrtic...L nisam ni vodila kod dr...J jesam jer je imala 40 temp, CRP u redu....virus...a bas je dugo vukla curenje iz nosa i to kakvooo curenje, da ne detaljisem 😅😅😅

Direktna veza do poruke: 397
1.5.2020 13:53:28   
Maslacak15
na zaadu se grip labaratorijski potvrdjuje. Kako god bilo ovde je sustina i najveca nepoznanica koji pravi CFR-case fatality rate. On varira trenutno od zemlje do zemlje zbog specificne situacije ali je i dalje previsok. U srbiji je oko 2% sto je kako isticu odlicno u poredjenju sa drugim mestima ali je uzasno visoko. Za influencu je stopa oko 0.2 % znaci deset_ puta manja. I onda racunica izlega ovako. Uzmimo zvanicna srpska statistika je ok. Ako nebi reagovali, virus je nov i eksponencijalno se siri. Na 10 hiljada zarazenih 200 mrtvih, na 100 000 zarazenih 2000 mrtvih na milion zarazenih 20 000 mrtvih i tako dalje. Vidite, mnogo gadna stvar..... A posebno sto bi vec od odredjenog broja zarazenih zdravstveni sistem puko pa bi onda smrtnost sigurno bila veca od 2% sto se vidi na primeru italije i spanije. E zato je ceo svet poludeo.
Nada postoji neka da to mozda nije tacno. I da je u svakoj zemlji broj koji su prelezali dosta veci jel nije dovoljno testirano i da racunica nije bas toliko dramaticna. Ali to se nezna koliko je vec ljudi prelezalo. Eto moj brat kaze bio je bolestan u Beogradu pocetkom marta deset_ak dana ga je drzalo mozda mala temperatura bronhitican bez da curi nos a izgubio je bio culo mirisa. Ko zna, mozda je bila korona.

U svakom slucaju ti pesimisti epidemiolozi onda kazu, trajace dokle god 70 % stanovnistva ne prelezi posto posle se ulazi uzonu kolektivnog imuniteta. I odatle ti scenariji do kraja sledece godine 2021 ne 2020user posted image crnjak. Ali sve je strah od te ekslozije slucajeva jel i dalje je veliki broj stanovnistva ranjiv. I onda dzaba sto 80 posto prodje ok, kad je 15% ozbiljno bolesnih, a 5% zavrsi na respiratory. Komplikovano je.

p.s. Ako curi nos najverovatnije nije korona!!! To je jedan od diferencijalnih znakova. Jako jako retko curi nos uz taj virus....

< Poruku je uredio Maslacak15 -- 1.5.2020 13:55:37 >

(odgovor članu ivaMark)
Direktna veza do poruke: 398
1.5.2020 14:01:58   
IvanaSK RR
Ja sad ne kontam jel ste protiv toga da se mere popuste ili za? 🤣 Naravno da ce biti vise obolelih kad se popusti sa merama. To nam je svima jasno. Isto tako je očekivano da se krene sa popustanjem mera. Zbog ekonomije. Sami treba da shvatimo da je sve na nama za dalje.

Direktna veza do poruke: 399
1.5.2020 14:16:20   
Maslacak15
svakako po meni da moraju da se popuste mere. Kompletan lockdown je jednostavno neodrziv i u zapadno evropskoj varijanti koja je blaza nego u Srbiji. Ali je pitanje sta i kako i kojim tempom. Rasprava je pocela jel ja sticem utisak, da se odjednom naglo ipak promenila politika u Beogradu verovatno pod socioloskim i ekonomskim pritiscima i da se plasira prica kako je sve iza nas ili bar najgori deo. I smatram da je popustanje u toj meri da krecu kafici u utorak vrlo hrabro.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here