|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantelesna oplodnja
2.12.2009 17:32:18   
Verus
Nisam mogla da odolim! Srecno moje trudilice!

IZVORNA PORUKA: Anchy_Ljuba

Drago mi je sto postoji ovako nesto i sto cu imati sa kime da podelim svoje iskustvo... user posted image Imali smo vantelesnu pre 2 god i trudnocu koja je trajala mesec dana, a onda spontani, inace 6 godina smo pokusavali i nista. A sada eto desilo se samo po sebi.. I ja sam srecna zbog toga.... 

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1476
2.12.2009 23:44:52   
marijaci
e devojke evo upravo sam primila stop inekciju Ovitrelle u stomak
estradiol juce 1700, a za danas nemmam rezultate
u petak ujutru idem na aspiraciju
o kakva su vam iskustva sa aspirascijom, bolovi i nelagodnosti?
za dr. kozarov sam upravo danas cula da je vrhunski strucnjak, mislim da ona dolazi i u nis za besplatnu oplodnju od strane drzave,
i ja sam mislila da je postupak vantelesne strasan, mislim na primanje inekcija. ali stvarno kad sad vratim film, pa ti bolovi od inekcija su smesni naspram praznine zivotne bez deteta
inekcije boluckaju po malo, malo modre ruke, malo se gube vene, malo ovo malo ono, ali to sve traje oko 20 dana i
samo nemam iskustva sa punkcijom i transferom pa svoju pricu zavrsavam ovde

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1477
3.12.2009 0:53:04   
cipiripi
ja sam imala odlicnog anesteziologa, lepo me je uspavao, jos lepse sam se probudila.user posted image
moras da ispraznis besiku, daju ti spavacicu, skines gacice i legnes na sto.user posted image
prvo ti ubrizgaju u venu jednu inekciju koja ti malo ubrza puls i imas utisak da ti se vrti u glavi. minut posle nje ide anestezija...
budis se i odes u boks da odlezis pola sata i ides kuci. user posted image
malo boli...sto vise folikula imas, malo je jaci bol. sto je i normalno kad ti iglom kroz vaginu punktiraju jajnike. user posted image
bol je slican onom menstrualnom, meni su odmah ponudili brufen, oberucke sam prihvatila user posted image user posted image user posted image
dobro bi bilo da ako te boli odlezis tih par dana do transfera, cisto da ti se malo smire jajnici.
kada se zavrsi punkcija daju ti papiric na kome pise koliko su jajnih celija dobili.
taj papir cuvas i donosis ga na dan transfera.

ako sam nesto propustila .. pitaj user posted image

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1478
3.12.2009 9:11:45   
bebuska
Marijaci opusti se, punkcija nije nista strasno svejedno to prespavas. A i ti bolovi posle su malo jaci od menstrualnih (bar meni) tako da je to sve zanemarljivo. Jedino sto bi ti savjetovala da posle punkcije odmaras. Ja nisam odmarala, trcala sam ta dva dana do et da zavrsim sve poslove i sve vrijeme provela na nogama kao da poso bez mene ne moze opstat (blesava user posted image ) a u stvari najvaznije je da se opustis, odmoris i spremna docekas svoje bebice.user posted image Srecno!!!

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1479
3.12.2009 11:15:24   
melania
Marijaci draga navijamo za tebe.Ja sam juce razgovarala sa doktorkom i savetovala mi je da ne ubacujem preostala tri embriona dok ne uradim neke analize vezano za zgrusavanje krvi i neke viruse vezano za imuni sistem,sta god to znacilo.Danas mm ide po taj spisak pa cemo videti.Naime dr Ljubic koji me vodi kaze da su mi oba puta ubacili blastociste super kvaliteta i da im nije jasno zasto ne dolazi do implantacije sa cime se slozio i biolog jer im je to zaista cudno.Sad se nadam da nemam jos kakvu retku bolestuser posted image user posted image user posted image Sve vas pozdravljamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1480
3.12.2009 12:13:52   
engimengi
Marijaci ni aspiracija,ni tranfer nisu nista starsno,nista ne boli samo se lepo opusti i sve brzo prodje!!A posle sta drugo da ti pozelim nego user posted image user posted image user posted image srecnooooo

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1481
3.12.2009 14:49:10   
cipiripi
IZVORNA PORUKA: melania

Marijaci draga navijamo za tebe.Ja sam juce razgovarala sa doktorkom i savetovala mi je da ne ubacujem preostala tri embriona dok ne uradim neke analize vezano za zgrusavanje krvi i neke viruse vezano za imuni sistem,sta god to znacilo.Danas mm ide po taj spisak pa cemo videti.Naime dr Ljubic koji me vodi kaze da su mi oba puta ubacili blastociste super kvaliteta i da im nije jasno zasto ne dolazi do implantacije sa cime se slozio i biolog jer im je to zaista cudno.Sad se nadam da nemam jos kakvu retku bolestuser posted image user posted image user posted image Sve vas pozdravljamuser posted image user posted image user posted image

ohoho jos jedna kao ja user posted image
ne brini draga, nisi sama, i ako imas nesto RETKO, onda sam i ja u toh grupi user posted image user posted image
obavezno mi napisi st atreba od dodatnih analiza..
kiss user posted image

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1482
3.12.2009 15:56:07   
melania
Cekam mm da mi donese spisak analiza,zakazala sam u utorak kod doktora da vidim da li i gde rade te analize.Javljam ti cim stigneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1483
3.12.2009 16:41:29   
cipiripi
ma ja sam cula za te neke imuniloske analize...ali nikako da se detaljnije raspitam.
jel si ti radila iz krvi pre VTO rubellu, hcv, hiv, toxo,vdrl i te stvari?

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1484
3.12.2009 17:04:40   
cipiripi
Melania ... vidi ovaj clanak...ima logike... KLIK

user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lilly RR -- 3.12.2009 17:34:11 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1485
3.12.2009 18:10:27   
marijaci
evo devojke da vam se javim pre aspiracije
malo sam lose podnela stop inekciju:mucnina, nisam mogla da disem i malaksalost,uzasan bol u grudima, kontam da je to zato sto imam preko 20 folikula
i zamislite mene baksuznu, stavim sinoc prvu povidon jod vaginaletu i pocne uzasno peckanje u vagini jedno pola sata, danas mi jave da ih ne stavljam vise,
htedoh da procackam po netu sta je to, ali me nesto mrzi strasno,
e odoh ja da se uredjujem za punkciju
pa vam se javljam sutra!
hvala vam na podrsci i podeljenom iskustvu

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1486
3.12.2009 18:13:14   
melania
Evo spiska,autoimuna antitela, antinuklearna, antifosfolipidna, antimikrozomalna, antitiroglobulinska, cirkulisuci imuno komleksi, zatim koagulacioni status, lupus antikoagulans, trombofilije, nasledna osnova, kariotipizacija oba partnera,mikrobiolosli ispitivanje oba partnera, CMV, HSV, listeriae, brucella, mumps, serologija. Histeroskopija sa uzimanjem dubokih uzoraka, biopsija endometrijuma, slanje materijala na histopatoloski i mikrobioloski prewgled. E sad ja ne znam da li i kako i gde se rade sve ove analize, koliko kostaju i da li moze nesto sa uputom da se uradi?user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lilly RR -- 3.12.2009 22:31:59 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1487
3.12.2009 18:14:30   
engimengi
Marijaci drzimo ti palceve navijamo za puno beba!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1488
3.12.2009 18:17:27   
melania
Samo napred Marijaci,zelim ti da sto pre ugledas user posted image

(odgovor članu engimengi)
Direktna veza do poruke: 1489
3.12.2009 19:11:30   
cipiripi
o boze koje analize user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

marijaci...zelim ti user posted image

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1490
3.12.2009 19:54:27   
melania
Da li je neko od vas radio histeroskopiju i da li su potrebni brisevi kao za laporaskopiju,da pocnem od ove analizeuser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 1491
3.12.2009 19:58:07   
bebuska
Melani ja ne znam nista o tome, vidim imas gomilu nalaza nadam se da ce svi biti ok a ti pocni radit sto prije to bolje bar ces posle biti mirna. user posted image

Pre nego sto krenete da trazite srecu, proverite - mozda ste vec srecni. Sreca je mala, obicna i neupadljiva i mnogi ne umeju da je vide!

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1492
3.12.2009 20:10:27   
dr boba
Draga, ja nisam radila, ali brisevi su ti sigurno potrebni, jer se sondom ulazi kroz vaginu i grlic u supljinu materice, pa treba iskljuciti mogucnost infekcije...

(odgovor članu melania)
Direktna veza do poruke: 1493
3.12.2009 21:06:00   
lence
Moj je dojam da ta reproduktivna imunologija tapka u mraku.
Moj konsultant mi se nasmejao u facu kad sam spomenula postkoitalni test: "To je veoma staromodno, vise se ne radi."
Na jedvite jade sam uspela da izmolim od lekarke da mi urade par ovih testova, preciznije: trombofilija skrining koja ukljucuje antikardiolipin antitela i lupus skrining, te jos par stvarcica kojima ne znam ime, a ne daju mi papire da nosim kuci, samo mi okrenu ekran kompjutera na dve sekunde. Znam da za neke probleme sa zgrusavanjem krvi jednostavan lek je bebi aspirin (ne uzimajte na svoju ruku). I za lupus ima resenje, jedna moja drugarica koja ima lupus bez problema dobila zdravu bebu.
Meni su ovi testovi radjeni iz uzorka krvi iz vene.
Histeroskopiju sam imala ali radi mioma u materici, i to pod punom anestezijom. Pretpostavljam da se slicno uzima i primerak endometrijuma.

Zadrzavam svoje gradjansko pravo da skacem na pogresne zakljucke!

(odgovor članu dr boba)
Direktna veza do poruke: 1494
4.12.2009 14:18:23   
marijaci
zenske evo ja dodjoh sa punkcije
oborila sam evropski rekord,za svetski doktori nisu sigurni-izvadili su mi 43 folikula
nakljukali su me lekovima i sad prate moju hiperstimulaciju
molim vas pisite mi o svim pozitivnim i negativnim iskustvima da bih znala sta me ceka

(odgovor članu lence)
Direktna veza do poruke: 1495
4.12.2009 14:24:57   
bebuska
Uh marijaci 43? Prvi put cujem da su nekom izvadili toliko folikula a jesul ti rekli koliko ima zdravih jc?

(odgovor članu marijaci)
Direktna veza do poruke: 1496
4.12.2009 16:13:32   
beca.r
Drage moje, juce sam vadila krv, bio mi je treci dan ciklusa, hormoni OK, krenula sa stimulacijom. Primam gonal, dnevna doza III, naravno nastavljam diferelin. Danas drugi dan kako primam. Juce ujutru sam radila i UZ sve cisto, endometrijum 3mm. U ponedeljak opet vadjenje krvi i UZ. I ova inekcija se prima u rame, to nisam znala.

Marijaci, samo napred, ni ja do sada nisam cula za 43 folikula, ali nema veze valjda dr sve znaju. Koji dan ciklusa su ti radili vadjenje? I kod koga radis? (izvini ako si vec pisala, ja nisam procitala).

Malo imam tremu, kako ce sve ovo proci, ali samo polako.

Marijaci javi kada ti vracaju oplodjeno...

Kiss

(odgovor članu bebuska)
Direktna veza do poruke: 1497
4.12.2009 16:35:59   
beca.r
MARIJACI, proverih vec si mi napisala gde radis VTO - Leskovac, sorry sto sam zaboravila, ali valjda mi ovi lekici udarili u glavu :)))

Javljaj kako napredujes.

Kiss

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1498
4.12.2009 18:22:16   
Verus
beca drzim fige!user posted image

(odgovor članu beca.r)
Direktna veza do poruke: 1499
4.12.2009 21:39:07   
beca.r
Hvala puno!!!user posted image

Imam jednu nedoumicu, kao da mi se javilo, evo veceras, neko treperenje, odnosno kao da imam ubrazan puls i nekako se osecam cudno....nista strasno, ne znam da li je to na nervnoj bazi, ili je to stvarno mozda od leka....

Ima li neko neki www.site da procitam o gonalu-f, kakv je to lek, i ostale informacije?
A inace, bas nemam nikakve probleme ni sa difereleniom, ok podnosim sve ovo, malo sam vise i pricala kako je sve ok za sada, pa me verovatno organizam opominje da malo cutim...user posted image

kiss

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Kako se ponašati nakon embriotransfera?
Prokrvite svoje krvne sudove kretanjem i svežim vazduhom. Šetnja definitivno oslobađa od stresa. Takođe je značajno i sk...
Ringerajina tabela za praćenje plodnih dana
Želite da zatrudnite, a ne znate kad vam je ovulacija? Volite prirodni metod kontracepcije? Pratite plodne dane pomoću R...

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here