Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.4.2019 17:12:24
|
|
|
|
Marija_Lusi
|
IZVORNA PORUKA: Nackilii IZVORNA PORUKA: Marija_Lusi Ja mislim da ovaj glupi zakon nikome nije jasan. Cak sam cula da ako se odlucis da rodis odma I drugo dete neces primiti celu platu jer si pre toga bila na trudnickom I porodiljskom I nemaju odakle da ti uzmu prosek. Nemam pojma koliko je to tacno ali mislim da smo bas ostecene. Ako se odlucis odmah na drugo, u prosek od 18 meseci ulazi porodiljsko plus 6 meseci pre otpocinjanja trudnickog. Pa dobro onda znaci bila bi mi ista plata i za drugo dete sobzirom da bi porodiljsko za prvo primala normalno jer radim 7 god u istoj firmi
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.4.2019 22:37:21
|
|
|
|
jance
|
Porodiljsko po novom 22.04.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.4.2019 12:24:49
|
|
|
|
Rosita
|
Janče, tad će plata?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.4.2019 12:29:26
|
|
|
|
Sanidej
|
Tako pise na sajtu Ministarstva za rad.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.4.2019 12:42:21
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Janče, tad će plata? Da. To je na sajtu ministarstva za rad napisano.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 20:52:38
|
|
|
|
Filadendronka
|
Porodiljsko sam otvorila 8.marta, resenje jos nije stiglo, a prva plata legla sad 21.aprila. Nisam ocekivala tako brzo.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 22:03:46
|
|
|
|
kamičak
|
Tako sad ide, resenje je cista formalnost. Kad su vec napravili zakon surovim, bar da stizu pare na vreme.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 22:23:24
|
|
|
|
Filadendronka
|
Meni su rekli da to bas puno kasni, cak i sluzbenica kad sam predavala dokumentaciju. Mada svega 20 dana kasnije je novac legao u odnosu na redovna primanja.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 22:25:47
|
|
|
|
kamičak
|
Moze se desiti kasnjenje u slucaju da nedostaje nesto od dokumentacije, pa dok pribave. Korektni su sada.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 22:44:23
|
|
|
|
Filadendronka
|
Meni su rekli da je sa dokumentima sve u redu, ali da cu za novac pricekati. Ipak se obradovah prosli vikend kad je leglo, bas nisam ocekivala. IZVORNA PORUKA: kamičak Moze se desiti kasnjenje u slucaju da nedostaje nesto od dokumentacije, pa dok pribave. Korektni su sada.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.5.2019 0:07:32
|
|
|
|
kamičak
|
Mislila sam na dokumentaciju poput vakcinalnog kartona za decu koji se pribavlja po sluzbenoj duznosti.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.5.2019 16:24:02
|
|
|
|
Maraj
|
Kamicak to treba za roditeljski ne za porodiljsko. Filadendronka jel verujes da sam ja resenje primila pre nekih mesec dana , a porodila se u julu prosle god. Iz nekog razloga...meni je bas dooosta kasnilo resenje. Porodiljsko za to vreme, leze svaki mesec oko 20.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.5.2019 16:48:14
|
|
|
|
Filadendronka
|
Maraj, bas su azurni sa tim resenjima. 😱🤪Ali bitno je da leze novac na vreme. 🔝
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.5.2019 22:22:23
|
|
|
|
kamičak
|
Haha Maraj tako je, ja sam pobrkala loncice
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 6:20:02
|
|
|
|
Filadendronka
|
Cak je rešenje stiglo, znaci u mom slučaju sve za manje od dva meseca, IZVORNA PORUKA: Filadendronka Maraj, bas su azurni sa tim resenjima. 😱🤪Ali bitno je da leze novac na vreme. 🔝
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 6:35:06
|
|
|
|
Filadendronka
|
Buni me samo dobijamo li mi dva rešenja na adresu? Meni je stiglo samo rešenje o porodiljskom, ali nista se ne pominje rešenje o pravu na korišćenje odsustva radi nege deteta. 🧐 rešenje o pravu na korišćenje porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege novorođenog deteta
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 6:36:33
|
|
|
|
Filadendronka
|
Zanemarite poslednju rečenicu, telefon pobrljavi, a nemam opciju da editujem objavu. IZVORNA PORUKA: Filadendronka Buni me samo dobijamo li mi dva rešenja na adresu? Meni je stiglo samo rešenje o porodiljskom, ali nista se ne pominje rešenje o pravu na korišćenje odsustva radi nege deteta. 🧐 rešenje o pravu na korišćenje porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege novorođenog deteta
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 8:18:21
|
|
|
|
bubulence
|
Fili, pre 4 god, kada sam rodila, mladju cerku sve se dobijalo na jednom resenju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 10:40:41
|
|
|
|
kamičak
|
Stizu 2 resenja kako i rece Filadendronka
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 11:16:26
|
|
|
|
Filadendronka
|
Bubulence, od1.jula prosle godine je stupio na snagu novi Zakon i dosta toga je drugacije. Nigde ne pise da li stizu ta dva resenja istovremeno ili to drugo resenje salju nakon tri meseca kad istekne porodiljsko.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 12:32:10
|
|
|
|
kamičak
|
Stici ce drugo kad istekne prvo
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 12:38:36
|
|
|
|
Filadendronka
|
Tako sam pretpostavljala, tnx
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 13:15:04
|
|
|
|
kamičak
|
Nema na cemu, bitno je da prekida u uplatama porodiljskog nema, a drugi papir kad stigne-dobrodosao
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 20:32:14
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam po novom zakonu. Al stiglo mi je 1 resenje. I to nekih 7-8 meseci nakon porodjaja. Dal to ima veze...ne znam. Al ja dobih 1 resenje
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 21:04:44
|
|
|
|
kamičak
|
Prvo resenje je za porodiljsko (vazi za 3 meseca od otvaranja), drugo za preostalih 9 meseci. Mozda nisu poslali to drugo ili se zaturilo u posti. Svakako mora biti uradjeno da bi bilo isplata.
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?