Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 17:05:29
|
|
|
|
nata11
|
Kako otvaram trudnicko? Odem sa uputom mog dr a onda kada komisija odobri predajem papire u knjigovodstvu?
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 17:08:21
|
|
|
|
kamičak
|
Ides kod ginekologa da ti otvori trudnicko i nosis doznake svakog meseca u firmu.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 17:09:17
|
|
|
|
kamičak
|
Posle 30 dana od pocetka bolovanja ides na komisiju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 17:24:47
|
|
|
|
nata11
|
Jaoo ne trudnicko. 😤😤 Porodiljsko. Izvinite greska.
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 17:30:06
|
|
|
|
kamičak
|
Prvo ides kod ginekologa da ti otvori porodiljsko. Iz firme na osnovu toga dobijas resenje o porodiljskom. Ta dva papira, kao i kopiju kartice tekuceg racuna predajes nadleznom organu (u Beogradu je to sekretarijat za socijalnu zastitu). Zahtev mozes popuniti i na licu mesta.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 17:41:51
|
|
|
|
kamičak
|
Ako si bila na trudnickom, predajes i tu prvu doznaku (kad si ga otvorila).
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 18:12:38
|
|
|
|
nata11
|
OK. Znaci ipak treba papiri iz knjigovodstva za otvaranje. 1 doznaka i resenje - Da proverim posto moje knjigovodstvo ne vredi ni 2 pare. Tnx
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 18:47:32
|
|
|
|
kamičak
|
Nema na cemu, slobodno pitaj sta te zanima.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 14.5.2019 22:17:10
|
|
|
|
lesli
|
Da, Nato. Firmi dostavis KOPIJU doznake o porodiljskom, original ostaje kod tebe. Oni na osnovu kopije izdaju resenje o porodiljskom. I trazi im prvu doznaku sa trudnickog (isto original, ako im treba neka je kopiraju). Onda sa ta dva papira iz firme, original doznakom o porodiljskom i kopijom br ziro racuna, podnosis zahtev.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.5.2019 13:27:16
|
|
|
|
nata11
|
Sada dosla od dr. Kaze da ja ne idem na nikakvu komisiju ona mi je automatski otvorila porodiljsko. Na resenju trudnickog je naveden datum do koga traje trudnocko. Njega zatvorila, dala doznake i otvorila porodiljsko za koje mi je za sada izdala potvrdu. Da ipak proverim u RFZO?
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.5.2019 13:30:51
|
|
|
|
dunja RR
|
Nato ne ides na komsiju ali moras predati zahtev zajedno sa prvom doznakom i resenjem iz firme.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.5.2019 13:31:59
|
|
|
|
dunja RR
|
I doznakom koju si danas dobila. IZVORNA PORUKA: dunja RR Nato ne ides na komsiju ali moras predati zahtev zajedno sa prvom doznakom i resenjem iz firme.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.5.2019 13:34:30
|
|
|
|
nata11
|
OK. Jasnije mi je. Ja sam ocekivala od dr neki uput. Znaci nema uputa nego ova potvrda da je otvoreno porodiljsko?
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.5.2019 13:36:54
|
|
|
|
Sanidej
|
Nato, clanica kamicak ti je objasnila sta sve treba da predas od dokumenata za porodiljsko. Prvo si pitala za trudnicko bolovanje, pa je zato pomenula komisiju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.5.2019 13:38:04
|
|
|
|
Sanidej
|
Nema nikakvog uputa.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.5.2019 14:32:28
|
|
|
|
Sanidej
|
Kad ono najavise izmene novog zakona o porodiljskom odsustvu?! Jedino se Rr i Bebac usudjuju da makar pisu o tome.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 16.5.2019 20:41:08
|
|
|
|
kamičak
|
Na svetog nikad verovatno. Samo vuku zene za nos. I kad bi izmenili male su sanse da ce vaziti retroaktivno.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.5.2019 16:18:21
|
|
|
|
nata11
|
Sta upisujem u zahtevu kod Datuma porodjaja?
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.5.2019 17:08:16
|
|
|
|
kamičak
|
ocekivani datum porodjaja (termin)
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.5.2019 10:05:44
|
|
|
|
Sanidej
|
22.5. ce biti uplata porodiljskog za april 2019.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.5.2019 11:14:25
|
|
|
|
nata11
|
Jesam ja nesto pogresno shvatila ili se porodiljsko otvara isključivo nakon porodjaja?
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.5.2019 11:19:35
|
|
|
|
dunja RR
|
Nato koliko znam, porodiljsko kreće da teče pre porodjaja, maksimum 28 dana pre, tako nešto. A papire možeš da predaš kada hoćeš, ja sam par dana pre porodjaja sve odnela u 27. marta.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.5.2019 11:26:30
|
|
|
|
Sanidej
|
Pogresno si shvatila. Porodiljsko se otvara najranije 45, a najkasnije 28 dana pre termina porodjaja.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.5.2019 11:36:33
|
|
|
|
nata11
|
Ocigledno zavisi od grada do grada. Poslala mm, oni ga vratili kazu da nosimo papire nakon porodjaja sa obaveznim izvodom deteta. I josnsvasta nesto od papira sto ne pise na netu.
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 20.5.2019 11:37:41
|
|
|
|
nata11
|
Dr mi je vec otvorio da se razumemo. Mislim da predaju papira drzavi. (malo i ja konfuzno pisem 😀)
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?