Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.4.2019 17:12:24
|
|
|
|
Marija_Lusi
|
IZVORNA PORUKA: Nackilii IZVORNA PORUKA: Marija_Lusi Ja mislim da ovaj glupi zakon nikome nije jasan. Cak sam cula da ako se odlucis da rodis odma I drugo dete neces primiti celu platu jer si pre toga bila na trudnickom I porodiljskom I nemaju odakle da ti uzmu prosek. Nemam pojma koliko je to tacno ali mislim da smo bas ostecene. Ako se odlucis odmah na drugo, u prosek od 18 meseci ulazi porodiljsko plus 6 meseci pre otpocinjanja trudnickog. Pa dobro onda znaci bila bi mi ista plata i za drugo dete sobzirom da bi porodiljsko za prvo primala normalno jer radim 7 god u istoj firmi
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 18.4.2019 22:37:21
|
|
|
|
jance
|
Porodiljsko po novom 22.04.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.4.2019 12:24:49
|
|
|
|
Rosita
|
Janče, tad će plata?
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.4.2019 12:29:26
|
|
|
|
Sanidej
|
Tako pise na sajtu Ministarstva za rad.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 19.4.2019 12:42:21
|
|
|
|
jance
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Janče, tad će plata? Da. To je na sajtu ministarstva za rad napisano.
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 20:52:38
|
|
|
|
Filadendronka
|
Porodiljsko sam otvorila 8.marta, resenje jos nije stiglo, a prva plata legla sad 21.aprila. Nisam ocekivala tako brzo.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 22:03:46
|
|
|
|
kamičak
|
Tako sad ide, resenje je cista formalnost. Kad su vec napravili zakon surovim, bar da stizu pare na vreme.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 22:23:24
|
|
|
|
Filadendronka
|
Meni su rekli da to bas puno kasni, cak i sluzbenica kad sam predavala dokumentaciju. Mada svega 20 dana kasnije je novac legao u odnosu na redovna primanja.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 22:25:47
|
|
|
|
kamičak
|
Moze se desiti kasnjenje u slucaju da nedostaje nesto od dokumentacije, pa dok pribave. Korektni su sada.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 1.5.2019 22:44:23
|
|
|
|
Filadendronka
|
Meni su rekli da je sa dokumentima sve u redu, ali da cu za novac pricekati. Ipak se obradovah prosli vikend kad je leglo, bas nisam ocekivala. IZVORNA PORUKA: kamičak Moze se desiti kasnjenje u slucaju da nedostaje nesto od dokumentacije, pa dok pribave. Korektni su sada.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.5.2019 0:07:32
|
|
|
|
kamičak
|
Mislila sam na dokumentaciju poput vakcinalnog kartona za decu koji se pribavlja po sluzbenoj duznosti.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.5.2019 16:24:02
|
|
|
|
Maraj
|
Kamicak to treba za roditeljski ne za porodiljsko. Filadendronka jel verujes da sam ja resenje primila pre nekih mesec dana , a porodila se u julu prosle god. Iz nekog razloga...meni je bas dooosta kasnilo resenje. Porodiljsko za to vreme, leze svaki mesec oko 20.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.5.2019 16:48:14
|
|
|
|
Filadendronka
|
Maraj, bas su azurni sa tim resenjima. 😱🤪Ali bitno je da leze novac na vreme. 🔝
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 2.5.2019 22:22:23
|
|
|
|
kamičak
|
Haha Maraj tako je, ja sam pobrkala loncice
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 6:20:02
|
|
|
|
Filadendronka
|
Cak je rešenje stiglo, znaci u mom slučaju sve za manje od dva meseca, IZVORNA PORUKA: Filadendronka Maraj, bas su azurni sa tim resenjima. 😱🤪Ali bitno je da leze novac na vreme. 🔝
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 6:35:06
|
|
|
|
Filadendronka
|
Buni me samo dobijamo li mi dva rešenja na adresu? Meni je stiglo samo rešenje o porodiljskom, ali nista se ne pominje rešenje o pravu na korišćenje odsustva radi nege deteta. 🧐 rešenje o pravu na korišćenje porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege novorođenog deteta
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 6:36:33
|
|
|
|
Filadendronka
|
Zanemarite poslednju rečenicu, telefon pobrljavi, a nemam opciju da editujem objavu. IZVORNA PORUKA: Filadendronka Buni me samo dobijamo li mi dva rešenja na adresu? Meni je stiglo samo rešenje o porodiljskom, ali nista se ne pominje rešenje o pravu na korišćenje odsustva radi nege deteta. 🧐 rešenje o pravu na korišćenje porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege novorođenog deteta
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 8:18:21
|
|
|
|
bubulence
|
Fili, pre 4 god, kada sam rodila, mladju cerku sve se dobijalo na jednom resenju.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 10:40:41
|
|
|
|
kamičak
|
Stizu 2 resenja kako i rece Filadendronka
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 11:16:26
|
|
|
|
Filadendronka
|
Bubulence, od1.jula prosle godine je stupio na snagu novi Zakon i dosta toga je drugacije. Nigde ne pise da li stizu ta dva resenja istovremeno ili to drugo resenje salju nakon tri meseca kad istekne porodiljsko.
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 12:32:10
|
|
|
|
kamičak
|
Stici ce drugo kad istekne prvo
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 12:38:36
|
|
|
|
Filadendronka
|
Tako sam pretpostavljala, tnx
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 13:15:04
|
|
|
|
kamičak
|
Nema na cemu, bitno je da prekida u uplatama porodiljskog nema, a drugi papir kad stigne-dobrodosao
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 20:32:14
|
|
|
|
Maraj
|
Ja sam po novom zakonu. Al stiglo mi je 1 resenje. I to nekih 7-8 meseci nakon porodjaja. Dal to ima veze...ne znam. Al ja dobih 1 resenje
|
|
|
|
RE: Trudnicko i porodiljsko bolovanje II deo 5.5.2019 21:04:44
|
|
|
|
kamičak
|
Prvo resenje je za porodiljsko (vazi za 3 meseca od otvaranja), drugo za preostalih 9 meseci. Mozda nisu poslali to drugo ili se zaturilo u posti. Svakako mora biti uradjeno da bi bilo isplata.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
Božić, Božić blagi danBožić, Božić, blagi dan, Blagog Hrista rođendan, Božić, Božić, svetli dan, Sav svetlošću obasjan.
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?