Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 8:53:27
|
|
|
|
bebilule
|
Jutro mame. ovdje hladnjikavo. Čim padne kiša treba ti jakna, pa i u sred jula. Planina valjda. Ja slinava i to baš. Samo da na M ne pređe, viroza je jer mi je i sestra zaglavila. Što se tiče spavanja, ja nešto nisam o tome ni razmišljala nikad. Kontala mora se nosati i nunati. Imali smo raznih faza, dugo je spavao najduže do 5, onda smo znali slagati lego kocke pola noći, pa na posao. Ali sve su to bile faze, došle i prošle. Sad stvarno dobro spava, s tim što je nemiran, a još smo zajedno u krevetu, pa se ja stalno trzam i budim. Ostao je ranoranilac, ali to mi je ok. I sad zna tražiti da ga "nunam" u krilu kada ne može zaspati. I ja ga poslušam. Ljisho, a da joj uvedeš neke kazne i zabrane, tipa nema treninga, crtića i sl.? Nekako mi batine zbog jela...(i inače batine). Ja sam isto stroga po tom pitanju, ne može se ne jesti pola jela. Poštujem 1-2, tipa M neće pasulj, to sam svarila, sve ostalo ima da se jede. Nekad upali hoćeš-nećeš, pa mu podgrijem isto za večeru, a nekad mu kažem da nećemo vani dok se ručak ne obavi...kako kad. Ali jede. U vrtiću izbjegava ručak, mada je počeo prije par dana. Pari, pala si mi na pamet sinoć. Dobih sać sa medom, kažu da je žvakanje toga par puta dnevno dobro za sinuse. Emice, kako ti je brat? Dolazite brzo jel?
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 9:05:12
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro mame Ja uapavljujem S U kuhinji atomska bomba. Dok spremim nama dorucak.. Mikion sudova. Taman da sklonim onda spremam uzinu/rucak...i opet krs i lom L nema T. Idem danas kod dr da vidim nalaze krvi i urina. Nocas se 2 puta upiskio u krevet....kasljao je dosta Suvo. Bez sadrzaja. S je ok . Stalno vristim po kuci da joj ne prilazi dok ga boli grlo. Oni se naravno sad ne odvajaju
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 9:08:27
|
|
|
|
pari
|
Bebilule, nisam znala to za sace...hvala ti na info! Ja isto nisam za batine uopste...ja M nikad nisam udarila i ne nameravam ali dobro,svako ima svoje metode. Maraj,nadam se da ce L biti bolje danas!Rosi, Sanjice,Ivana...kako ste? I druge mame?
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 9:13:48
|
|
|
|
emicaa
|
Bebi dolazimo za 7 dana 😊 Brat je dobro,za dvije sedmice ide opet na hemo,ali odlicno podnosi. Ljiso nema batina zbog jela 😝
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 9:29:44
|
|
|
|
mama Jo
|
E, jeste, i ja sam cula za sace i sinuse.... probaj pari, bar da ti ublazi bolove. Maraj, dobro je da nema T. Isto tako i kod mene, pre neki dan sam pomislila boze kako to da za jedan obrok ovakav haos napravim u kuhinji... meni je jos nezgodno pa mi je kuhinja u sred stana, znaci non stop mi je pred ocima i ja tu stalno nesto kao sklanjam... najvise bih volela da je skroz zasebo pa lepo zatvorim vrata i ne gledam haos
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 9:56:14
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Haha jpj moram na brzaka da se javim. Ja sam samo besna. Ja D NIKAD ali NIKAD nisam tukla haha...ni mene moji roditelji nisu. Nema batina zbog jela ali ima zabrana.i ucenjivanja a ja vise ne znam sta je gore. Isla sam i kod psihologa zbog njenog nejela. Ma svasta. Idem zurim. Pasulj se sam kuva da poradim D ima kod zubara u pola 12
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:10:22
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Dobro jutro. Pari,dobro sam 😘 u nekom "bedaku" sam zadnje vreme,milion stvari se nakupilo. Ali bice bolje. Sad me jos drma i pms🙄 Citam vas,ali me mrzi da pisem. Tj sve me mrzi. Bice da je ovaj prolećni umor 😃
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:15:40
|
|
|
|
pari
|
I ja treba da dobijem ovih dana...nocas me neki grcevi uhvatili u stomaku... Ivana, svima nam dodju momenti...jos ce i kisa ovih dana 🙄 Mene drzi misao da idemo za 8 dana 😊 Ljisho, bas nista ne jede D? Ili izvoljeva?
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:17:28
|
|
|
|
jance
|
Dobar dan. Ja sam skontala da krecem sa bebom cvrstu hranu uskoro pa sam u to ime napravila sebi plazmu sa mlekom za dorucak. I naravno napravim je sa pokvarenim mlekom!
< Poruku je uredio jance -- 10.4.2019 10:30:56 >
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:23:09
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pari,padala i nocas i juce.. Vreme nit'' tako nit'' ovamo😀 Jance,pih,ja bih se iznervirala 😂
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:28:24
|
|
|
|
bebilule
|
Ljisho, uvedi zabrane, nemoj je žaliti. Velika je i razumije. To su samo navike u ishrani, pa se malo i folira. Evo M ovolipacni pa zna. Čim sam došla po njega kaže kako je jeo boraniju, i još mi kaže da nije pojeo sve, ali se trudio i pojeo pola. Odlično. A to je zato što mu nema parkića u dvorištu vrtića ako ne jede, već pravac kući na ručak. Pa da pojede pola, dobro je. Emice, hoćete li dobaciti do Sarajeva možda? Ivana, za posao ništa još, jel? Janče, plazmu joj zadnju daj, inače ćeš i ti kukati na izbirljivost. Odoh na zasluženu pauzu i kafu!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:33:00
|
|
|
|
jance
|
Ma necu joj ni davati plazmu nego sad polako krece kupovanje 100 razlicith pakovanja i ukusa pahuljica i kuvanja 4 zrna pirinca ( karikiram) i blendanja i cega sve ne pa ce moj dorucak opet da se svede na pavlaku i slaninu jer ce njen biti u prvom planu narednih godinu dana, reko da iskoristim...
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:38:32
|
|
|
|
pari
|
Pre 6og meseca nema potrebe po meni uvoditi cvrstu hranu ali naravno svako kako zeli. I nama je dr rekao sa puna 4 meseca ali meni je to mnogo rano...ne znaju ni da sede...jesce ceo zivot,zasto zuriti...to je moja logika...
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:48:45
|
|
|
|
jance
|
Zato sto je na AD iskljucivo. Dojenoj deci nije potrebno. Konsultovala sam se da dr i ona smatra da bi joj cvrsta hrana pomogla malo da ojaca, pojma nemam. U svakom slucaju sa dvoje starijih je oba puta bila u pravu po tom pitanju, sa Kikom je nisam poslusala pa sam imala problem, necu vise da se igram. Znam da nije bezgresna kao lekar ali da zna da proceni da li bebi treba cvrsta hrana ili ne, to definitivno zna... valjda iskustvo ili sta vec...
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:50:59
|
|
|
|
Maraj
|
I meni je pedijatrica rekla od 4.meseca. ja nisam htela da joj tako maloj opteretim stomak. Pa vi ne znate mog L....da vam je L na jedan dan samo, dobile bi ospice oko hranjenja. Kod njega ni kazna ni nagrada ne pali. Jedno vreme je nagrada palila, sad tesko....
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:55:31
|
|
|
|
jance
|
A pa imala sam ja necejeda Ogija kod sam hranila dok on blene u TV, nikako drugacije nije hteo da jede. Onda je sa pune 3 godine od necejeda postao svastojed i poceo da guta hranu, ne da je i zvace pa mi je povracao nesvarenu hranu. Pakao sam prosla sa njim oko jela. I dan danas je mrsav, njegova pantljicara ima pantljicaru, a ima 4 puna obroka dnevno i jednu uzinu, covek bi pomislio da se prejeda. Tako da sam ja svasta sa njim prosla.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:56:39
|
|
|
|
emicaa
|
David jede par vrsta i ja sam vec oguglala na to.Hoces neces,nemoras.Budi gladan,jedi sam hljeb.Ma svejedno mi je. Bebi necemo,daleki nam je.Trebali bi u Visoko ako stignemo ali i to je pod upitnikom
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 10:57:12
|
|
|
|
vonavoj
|
Dan..o da jance,kad krenu sa cvrstom hranom,nas dorucak je poslednji..ja nisam pre 4.5.iako je bio na dohrani i to je bilo rano..a sa J sam sa 5.5 dojena iskljucivo..Ja sam nemajka, moje znaju za batine..ma ajde,nema batina,prava dece,bla,bla..vidi kakvi su,no,nije tema...i mi smo dobijale,tj kad dobijemo,zapamtimo...tata samo digne papucu,a udario nas mozda 3 puta...mama jeste,sa varjacom,kuku...Maraj,inhaliraj ga fizioloskim,ja sam sinkc M.i njje kasljao nocas..i jutros sam ga..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 11:10:56
|
|
|
|
bebilule
|
Von, sestra i ja nismo nikada dobile batine. Ali, toliko su surovo dosljedni bili u svojim obecanjima, da bi nam možda batine i lakše pale. Nije tema, ali mislim da na batine djeca oguglaju, a strah dobiju i prevaziđu (u najboljem slučaju). Ali kada ti uvedu restrikcije - e to je mene boljelo. Emice, reko da popijemo kafu ako ćete dolaziti. U Visoko ću tek kada budem kupovala jaknu.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 11:25:53
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Devojke, prebacite se u ovu temu. KLIK
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 11:26:24
|
|
|
|
Ana RR
|
Dobro jutro ili bolje reći dobar dan Marko radi domaći, ja radim pos'o supica se kuva, mm hoće da pravi neku musaku sa spanaćem i paradajzom danas, rekoh slobodno, ja odoh u potkrovlje da uživam Već dva dana me nešto povremeno zaboli u predelu levog bubrega, nije ni jak bol ali nekako me brine.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 11:42:53
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobar dan devojke. Svasta ste pisale. Uopste nisam u elementu, pa mi se ne pise. Jurcam na sve strane. Jutros sam ispratila T u skolu. I uvek posle peacenja stanem da pricam sa mamom njene drugarice i tako pola sata. I jutros joj kažem ajde idemo na kafu. I tako odosmo. Prijalo mi je. Sad cu na posao, a obaska sto sam i kod kuce radila i druge radne zadatke. Juce sam se tako isplakala u skolskoj biblioteci. Hoce jedna devojcica da uzme knjigu. Medutim, bibliotekarka joj kaže na fin način da ne može da joj da dok ne bude vratila prethodne dve knjige. Da vidite taj izraz lica. Inace je sirotinja. Ni rec nije rekla i izasla. Sad planiram da vidim kako se zove ta knjiga i da joj kupim. Mnogo sam u poslednje vreme oset_ljiva posebno na decu. A i sve sto nas je snaslo. Malo i to.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 11:50:27
|
|
|
|
Maraj
|
Ja i dz....naravno guzva je. Od jutros stala nisam. Bar sam sad sela u dz Jance kod L ni tv ne pali. Jednostavno nece. Kad mu stavim hranu ispred njega hoce da povrati. Restrikcije probali. Ne pali. On moze da ne jede. I ne trazi. Pa tako u vrticu nije jeo i valjda se stomak navikao , ja ga dovedem kuci i on nece ni da ruca. Znas ono kad ne jedes neko vreme pa ti se posle i ne trazi. Ocajna sam uzas. Pa sam i ja ne majka. I da dobio je varjacom. Toliko sam ocajna da sam i batinama pribegavala da bi jeo
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 11:55:29
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bebilule,nista od posla.. Mislim,frizerski posao bih mogla naci,ali mi je to trenutno problem zbog radnog vremena. Uglavnom i prva smena bi mi bila uzas i ne bih mogla stici u vrtic.. Makar da imam nekad prvu normalnu smenu.. Batine su iz raja izasle😂
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 12:01:56
|
|
|
|
Olga75
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Mnogo sam u poslednje vreme oset_ljiva posebno na decu. A i sve sto nas je snaslo. Malo i to. Sanjiceeee, kad sam ja poslednji put bila tako osetljiva, eto M kao rezultat Značiiii, čekam lepe vesti
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Prirodan izbor za miran san vaših mališanaNedostatak istog može negativno uticati na fizičko i mentalno zdravlje roditelja, smanjujući njihovu sposobnost da se no...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?