Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 15:35:15
|
|
|
|
Maraj
|
Pa sta znam...beba treba da koristi "sve" da bi joj se mozak razvijao. Tako isto su bile i studije onih rukavica za bebe..koje majke stavljaju bebama da se ne bi izgrebale. Navodno da i one usporavaju razvoj mozga jer beba ne koristi ruke. E sad ako je to tacno, mogu misliti sta je onda sa tim umotavanjem celih ruku.... Mi smo jos i na faxu ucili da ono sto beba ne koristi , da ti nervni zavrsetci "izumiru" u mozgu.... sad svako gaji dete onako kakk najbolje zna i oseca. Ja sam kao Ana. Ja ne bi mogla da spavam da nesto susti pored mene. Sve mi odvlaci paznju. Treba mi mir i tisina
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 16:01:43
|
|
|
|
jance
|
Da, kontam Maraj. Volim da cujem drugacije misljenje to stoji uvek. I ima u tome nesto moram da kazem, Ogi je dugo nosio rukavice jer je imao ekcem pa se grebao i dodir mu isao malo sporije ( sezorna tbla ga recimo nije fascinirala)... Inace beba je spavala tacno 2 sata! Ja vam ne mogu opisati sta sam sve uradila za to vreme! Rano je da vicem ali mozda joj to pakovanje vise i nije potrebno....
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 16:31:54
|
|
|
|
emicaa
|
Od zaove curica je bas bas dugo spavala sa krpicom u ruci,kao beba pocela.I jad je porasla govorila "daj cucu i kipu" mazi se sa njom i gotovo. Uz te zvukove fena ili bilo cega sto drnda ne bih mogla zaspati taman da se raspadam od umora.Djeca isto tako 😂 Mi set_ali,sad usli u stan.Jutros padala kisa,bas sam se obradovala kad se pojavilo sunce.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 16:49:27
|
|
|
|
jance
|
Sad sam izasla napolje i mislim da necu vise. Evo kijam ko nenormalna. Toliko leti topola da to nije normalno. Pitam se kako je Ogi preziveo dan... Inace bebuska je upravo prvi put pruzila ruke prema necemu da nesto opipa, iliti uzme.... taj deo me bas brinuo post je sve pocela da radi samo ne to....
< Poruku je uredio jance -- 9.4.2019 16:50:17 >
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 16:54:14
|
|
|
|
Rosita
|
Dobar dan mame. Nešto sam u gužvi, nemam si vremena ☺. Potpuno je logično da ruke treba da budu slobodne. Taktilno i oralno, to je bebin repertoar u početku i jeste značajno za razvoj mozga. Ja i rekoh janče, možda 2 meseca je i ok umotavanje, posle ne. A za belu buku, ne znam. Ja sam isto znala da je puštam ranije. Nekad davno sam čitala ovo što i janče, ali i oprečne teorije o nastanku moždanih talasa koji nisu prirodni, kad se beli šum koristi za umirenje, grčeve. A kod spavanja verovatno ne smeta. Kako god, ono što je intuitivno i prirodno, uvek je najbolje. Mi smo bili kod pulmologa. Ona kaže da nema imunoreakcije na mleko, sigurno. Ali, svakako je moguć drugi mehanizam, gastro priča. Proverićemo. Sad nema opstrukciju već krčanje poreklom od nosa. Ukljičila nam je imuno cink. Puno pozdrava.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 17:01:33
|
|
|
|
jance
|
Zene jel serklaz moze da spreci prerano pucanje vodenjaka? Sestri od tetke je puko vodenjak u 5.mesecu, morali su da je porode, beba nije prezivela. Sad, ona ima dva pobacaja ranije, jedan porodjaj pre 5 godina kad su joj radili reviziju jer je imala pocetak sepse.... sad mozgamo ja i moja mladja sestra da li je to moglo nekako da se spreci ( ona je sa sela, dobri lekari joj bas i nisu blizu)... jer moja sestra isto ne moze da otane trudna, imala je jedam blighten ovuum...pa se ona priprema i plasi svacega...
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 17:16:16
|
|
|
|
vonavoj
|
Ne moze da spreci pucanje vodenjaka..zao mi je..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 17:23:12
|
|
|
|
jance
|
Hvala. Bas strasno, prelezala je zena prva 3 meseca trudnoce i sad ovo. Plus sad moja sestra koja je za sve zivo uplasena. Moram da smislim sta da joj kazem...
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 19:00:20
|
|
|
|
Maraj
|
Joj jance...bas mi je zao...sto sanjica jutros rece...sve neke ruzne vesti... Jance beba ne pruza ruke jer si joj ih umotavala... Ona mora imati i oralnu fazu za koju je ti uskracujes
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 19:48:26
|
|
|
|
jance
|
Oralna faza joj je krenula pre skoro pa mesec dana iliti ono trpanje ruku u usta ko pomahnitala itd. ona nije upakovana stalno, samo za spavanje. ali evo i to je prerasla relativno bezbolno. Okrenula se sa ledja na stomak pre dve nedelje a sa stomaka na ledja nedelju dana pre toga iako sam ja mislila da je slucajno posto je revt malko "nizbrdo" recimo :)
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 20:03:34
|
|
|
|
Maslacak15
|
dobro vece. Manite se tog sporta prepricavanja i analiziranja drugih trudnoca. To nikome ne pomaze, samo zavrsite paranoidni. Kasni pobacaji su jako kompleksna stvar i na srecu retka i smatra se da su cesto posledica neke infekcije. Znaci nema veze sa serklazom. Tako da ne znamo da li bi bilo kakvi doktori mogli to da sprece, cesto ne mogu. Jance kazi sestri da jednostavno treba biti pozitivan. Blighted ovum sigurno jeste trauma ali se desava cesto i nije nikakav razlog da ne iznese zdrave trudnoce bez vecih problema. Ja sam se prejela da ne kazem prezdrala. Ujutro zorom idem na put.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 20:17:08
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro vece. D se sprema za kupanje. Mm i ja smo joj objavili rat zbog jela tj nejela. Svaki dan ima da proba nesto novo. Batke ruca sve bukvalno a onaaaa....necu da pocinjem o toj temi. Uzas. Rekla sam ovaj prvi put kad odbije da jede nesto dobice takve batine da ce da ih se seca pa.makar imao dve godine. Secace se do kraja zivota. Ju jako sam besna na D.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 20:54:06
|
|
|
|
jance
|
Jel imamo neku temu za uvodjenje cvrste hrane od 4og meseca? Ne nalazim nista
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 20:59:51
|
|
|
|
jance
|
zivela! hvalaaa
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 21:02:14
|
|
|
|
lesica
|
Kad je ručkanje bebuškica u pitanju...
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 22:15:05
|
|
|
|
jess021
|
Gde ste mame? Ja vodila L da vadi krv jer skoro ceo dan ima temp, nije jako visoka ali nikako sa padne skroz. Svi nalazi super. Ako I sutra bude imala temp, vodimo je opet kod dr. Mm ce dva dana raditi I''d kuce. Maraj, kako su deca? Kakvi su nalazi od L? Iskreno, meni je i umotavanje i bela buka, najblaze receno, strano. Nikad nisam pribegavala tim metodama.
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 9.4.2019 23:24:35
|
|
|
|
mama Jo
|
Odjava, danas mi je bas nesto naporan dan, glava mi pulsira citav dan. Jess, nadam se da ce L biti ujutru kao nova, Maraj kako ste vi? Ostale mame nadam se da ste svi dobro. Laku noc!
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 6:31:47
|
|
|
|
jess021
|
Jutro! Da se prva upisem!Idem ranije na posao jer me svasta nesto ceka. Noc je prosla dobro iako mi se cini da je sad malo topla. A mene glava rastura. I mene je uhvatila neka kijavica, moram popiti nesto kad dodjem u apoteku.Zelim vam svima lep dan!
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 7:04:02
|
|
|
|
emicaa
|
Dobro jutroNe pamtim kad sam imala ovakvu noc,vise sam bila budna ndgo sto sam spavala.Dora se stalno vrtila,pricala u snu,plakala.Rogove sam dobila.Uz to legla sam i probudil se sa glavoboljom. Nadam se da je kod vas mame bilo bolje stanje 😊
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 7:10:33
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro. Vreme leti. Dorucsk jos nisam spremila. Sad cu. U 8 vec imam cas. Moram se pozuriti. Ja sam P pustala fen i sad nekad pustim.il fen ili neku instrumental muziku ali samo iz razloga da ne cuje okolne zvuke.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 7:16:07
|
|
|
|
pari
|
Dobro jutro...nocas mi se T bas budila cesto plus ustala pre 7...i ja nenaspavana kao vecina... Kako ste mame?
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 8:15:29
|
|
|
|
mama Jo
|
Ja oka nisam sklopila nocas, isto kao Emica... ne znam kako cu izdrzati danas... najradije bih prespavala dan. Dobro jutro
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 8:42:04
|
|
|
|
Duškić
|
Dobro jutro. Moji nisu bili losi nocas, nego sam ja nesto kao ovo vreme promenjovog raspolozenja.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 04/19 [chat] 10.4.2019 8:44:32
|
|
|
|
emicaa
|
Odveli smo Doru,sad da sredjujem stan.Narogusena sam sva,ulazim u pms pa me i ne cudi 😂
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?