Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 12:13:48
|
|
|
|
dunja RR
|
Nato, video sea jedan mešak ili ima šanse da se još jedan pojavi? Da li se već vidi i plod, čuje srce? Nisam sigurna koliko je prošlo od transfera? Drži se, proći će bolovi
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 12:14:44
|
|
|
|
dunja RR
|
Pipirejka srećan početak, i ja sam bila na dugom protokolu :) Malenamrvice, navijamo za lepe vesti u sredu!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 12:23:04
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Moramo pozitivno misliti koliko je to moguce, nadati se da ce sve biti uredu. Bol cemo pretrpiti samo da ugledamo bebicu zivu i zdravu. ❤
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 12:24:47
|
|
|
|
nata11
|
Vojvodjanka hiper se pogorsava sa pozitivnom betom.Rano je jos Dunja sada je 4+3 ili 4+4 nisam sigurna. Da dr kaze da se moze pojaviti jos jedan.
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 12:37:30
|
|
|
|
Maslacak15
|
Drzi se nato, nadam se da ce se hiper stabilizovati. Oni jako dugo cekaju da formalno kazu da je singleton trudnoca, mislim cak do osme nedelje ali ja mimslim da nije iskljuceno i da je samo jedna beba. Ja imam ogromantne bete, mislim da je to jedan od razloga mojih mucnina i povracanja, nikad nisam merila tako rano ali sam sa A na 11+3 imala celih 187 000 sto moze da baci u senku i mnoge blizanacke trudnoce pa je cor MOM za beta HCG bio 5,8 ( a prosecno je 1= teoretski visok rizik za dauna). Ali moja devojcica je superiska, samo eto moje bebe idu na sigurno Visok HCG je u principu dobra stvar ( osim za hiper ) ali za ishod trudnoce je pozitivna stvar. Javljaj se i odmaraj....
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 15:27:13
|
|
|
|
Rosita
|
Nato, držim pesnice!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 15:46:36
|
|
|
|
dunja RR
|
Biće tu možda još koji :) ja i dalje imam osećaj. A što reče Lesli, nek bude i jedna beba, samo nek sve bude dobro. Meni je (sada shvatam) odgovaralo što mi je Goca svaki put vraćala po 1 embrion, ona je bila sigurna da su velike šanse da se ugnezde oba, i smatrala je da to za mene nije dobro, zbog silnih operacija koje sam imala. A ja sam (sada) sigurna da je za moju psihu sasvim dovoljna jedna beba po trudnoći, pa makar i treći put uskoro bila opet trudna, jer imamo odlične smrzliće. Iskreno, pre 5 godina kada mi je vratila jedan embrion, i kada sam zatrudnela sa S, bilo mi je žao što nije dva vratila, ali taj drugi embrion nažalost nije preživeo odmrzavanje. A posle sam shvatila, da nije ništa slučajno, i da je to zaista bolje za mene. Ovaj put je mogla da mi vrati dva komotno, jer su nam pored bebe koju nosim, ostala tri odlična embriona smrzlića. Ali opet nije htela, i jasno mi je sada da je to pametna odluka. A kada je dr gledao /u ovoj trunoći) na prvom UZ sa 5+4 ili 5+5, i kada je video bebu, čuli srce, i kaže sve ok, a onda krenu da traži dalje po materici i reče, ček da vidimo da nema još jedna, dešava se to i kada vratimo jedan embrion, malo sam se štrecnula. Priznajem , što rekoh za moju psihu je jedna mala beba dovoljno, a i ne garantujem da mi mm ne bi pobegao od kuće da sam mu objavila blizance IZVORNA PORUKA: nata11 Vojvodjanka hiper se pogorsava sa pozitivnom betom.Rano je jos Dunja sada je 4+3 ili 4+4 nisam sigurna. Da dr kaze da se moze pojaviti jos jedan.
< Poruku je uredio dunja RR -- 28.10.2018 15:50:15 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 16:10:24
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Jel vas boli sta? Mene npr. Stomak, nije to jaka bol, vise me boli na desnoj strani, blaga bol slicna menstruaciji, a i doljnji dio leda, valjda od lezanja.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 16:24:41
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Boli bgm ,mada danas me npr ne boli noga samo osecam neko kocenje,grudi su mi bolne jos od transfera to prepisujem inekcijama,imam povremeno probadanje na odredjenim mestoma u stomaku i lice mi se jako izbubuljicavilo..a da zaboravih da kazem da me krsta jako bole ,verovatno od lezanja mada i ne lezim toliko..
< Poruku je uredio vojvodjanka87 -- 28.10.2018 16:25:38 >
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 16:29:21
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Ja vise ne znam kako se namjestiti, do danas je bilo nekako, al danas ujutro kad sam vidjela te dvije-tri kapi roze krvi, prikopcala sam se za krevet i ne micem se. Muz me sluzi a ja sva u brigama 😓
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 16:32:34
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Izdrzi do srede,bice to dobro ubedjena sam
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 16:46:28
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Nadam se, test mi je dao nadu. 😊
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 16:48:06
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Koliko si ti onda dana posle transfera radila test?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:00:06
|
|
|
|
Malenamrvica
|
8 dana, vracene dvije blastociste. Koliko su tebi vratili i koji dan?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:14:40
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Vratili su mi dva embriona mislim da su trodnevni,jer je aspiracija bila u pon a transfer u cetvrtak..ne znam jesu bile blaste ili 8 celijske
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:21:48
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Jel ti ovo prvi put da ides? Meni je prvi, pa ni ne znam bas puno oko toga. Dosta toga citam pa mi se sve u glavi pomjesalo 😂
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:22:44
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Prvi kao i tebi ali upucena sam dosta nacitalo se godinama
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:34:03
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Ma i ja sam, sestra mi je to prosla prije par godina, samo sada kada sam ja u toj situaciji sve mi se cini da mi se vise nista nije jasno. Tipa sada, osjecam se kao da cu eksplodirati 🤣
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:45:06
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Valjda ce brzo proci ovo cekanje
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:48:15
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Hoce, moramo si naci zanimaciju da ne razmisljamo o tome. 🤔
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:50:02
|
|
|
|
vojvodjanka87
|
Meni je dan ko godina..danas u 2 kazem muzi imam osecaj kao da je 8 spava mi se ..sama sam po ceo dan i dosadno mi je,samo nesto zvacem i pravim..
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 28.10.2018 17:57:16
|
|
|
|
Malenamrvica
|
I ja sam vecinom sama, ali sad uzivam u vikendu jer muz stalno nesto pravi a ja stalno jedem. Hahah. Jesmo mi same na ovoj temi?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 29.10.2018 11:30:24
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Di ste?? Kako se osjecate danas? 🤗
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 29.10.2018 12:57:33
|
|
|
|
dunja RR
|
Šetajte ako nemate hiperstimulaciju, ja sam dosta šetala, išla u park sa detetom, išla na kafu sa drugaricama. Gledajte serije, čitajte. Ne obraćajte pažnju na simptome. kažem vam ja koja sam puno VTO prošla, i svaki put drugačiji simptomi. Sada i krvarila i evo me u 6. mesecu za par dana. Proćiće za čas vreme do bete
|
|
RE: Vantelesna oplodnja XVI 29.10.2018 13:04:44
|
|
|
|
Malenamrvica
|
Dunja, imala jucer jako lagano krvarenje, svijetlo roze tri kapljice. Danas me bokucka stomak dolje nisko pa se bojim set_ati, vise volim mirovati bar do bete u srijedu.
|
|
|
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.