Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 21:00:11
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Evo sad smo jeli kobasice. On je pekao Batketa sam strpala u krevet u pola 8. Maraj ne znam da li je do dece ili nije ali mi to tako od pocetka i stvarno nikad nisam imala problem. Batke cak zna da dremne njegovu mocnu dremku u 6 pa ga opet strpam u pola 8 u krevet Ja sam crkla. Jako mi je drago sto je petak Za vikend ce me mm valjda malo odmeniti sa batketom. Crkoh od nosanja svakoh dana po vise kilometara. I sa maramom ubise ledja. Da je nemam pa ja ne znam sta bih i kako bih. Rekla sam mm jedan dan ne bi izdrzao sa njim. Ma ni celo prepodne. Sto posto. A kamoli da obavi sve sto ja obavim u toku dana. Dodje mi da se osisam na nulu. Iako se uredno pocesljam svako jutro i vezem kosu u rep mojih dlaka ima svuda i batketu samo moje dlake skidam s prstica i vadim iz usta. Uzas jedan. Ne znam kako vi ali ja bas pazim. Npr prvo se ocesljam pa se onda obucem da nema dlaka na odeci ali dzaba. A obaska jos sto me deran cupa za kosu. Nego batke je gilipter. Cim vidi da stavljam maramu cici od srece cccc ..kaze mi jedan deda danas kad me video sa njim u marami "roditelji su krivi za sve" sad su se vec svi navikli da nas tako vidjaju. A i vala batke lepo spava u marami. Gleda okolo gleda i onda aamo zakuca. Bez dreke vike bez dude bez nunanja i pevanja. Al da volo da bude u njoj cala voli. Inace da se pohvalim kikebu sam nosila ovoh dana kad je u polozaju da napred gleda. I super je. Uspela sam da je lepo zategnem. Sutra se razmisljam da batke i ja vodimp D na trening. Iskreno da ja proluftiram guzicu i da se malo druzim s odraslima. A njemu ce biti zanimljivo sigurno. Idem da vidim neku visa karticu mm da srrdim i da probam na nju da prebacim novac s neke druge. Narucili smo D sat sa aliexpresa
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 21:02:44
|
|
|
|
Ana RR
|
Maraj, izvini, nisam ti čestitala godišnjicu braka neka je srećna! Moje dete zaspalo u 8 i 15. Mogao je i ranije da se okupao na vreme. Baš je umoran.
< Poruku je uredio Ana RR -- 7.9.2018 22:13:00 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 21:19:13
|
|
|
|
mama Jo
|
Ljisho bas sam htela da te pitam kako se snalazis sa maramom jer si skoro nesto pisala da ne ide... bas cu pisati u temi 😊
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 21:29:03
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja odoh da spavam. Evo me u horizontali. Korpa za ves je prazna. Nastelovala sam sudo masinu i susilicu. Ja se odjavljujem. Mm je budan ali ionakp nema druzenja veceras
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 21:47:39
|
|
|
|
vonavoj
|
Sanjice,pazi koga zoves😁da ti neko i ne bane,pa posle da se hvatas za glavu😉 ima nas puno🙄Idi bre Ljisho,tm i ti ste sjajni!do god se salite to je odlicno,znaci smejete se. Nama je ove godine 15godina kako smo zajedno,vala dosta je..hahhaa.Bila sam na roditeljskom,divna je uciteljica,ali divna.pravi pedagog,stari kov..i majka joj je bila..M nije nista spavao danas,i sad nikako da zaspi,i kakio je 2 puta,sto je retko...mora da ga muci stomacic.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 22:00:13
|
|
|
|
Maraj
|
Hvala ana Ja evo lezim sa S. Pokusavam da je uspavam... ne vredi. Ne znam kako ti ljiso uspeva. Ja i ako je uspavam ranije, ona se probudi cim ja ustanem iz kreveta. Evo sad i nisam ustala, ona se probudila i zakmecala...ne vredi. Ja moju decu ne mogu da oteram u krevet...
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 22:05:33
|
|
|
|
vonavoj
|
Maraj,ni ja to ne umem..samo M spava.ali jos u kolicima,dok ne ucvrsti..vec se budio..Prosto ne ide..ma takvi su i kraj😉
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 22:34:30
|
|
|
|
Maslacak15
|
Samo da mahnen. Mrtva Sam Kokoska....a Imam Trip ako legnem i zaspem a CE odmah da se Javi i da kmeci. Slinava je Malo. To je premijera. Mozda i to ima uticaja da grozno (ne) spava. Pozdrav mame
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 22:55:17
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
IZVORNA PORUKA: vonavoj Sanjice,pazi koga zoves😁da ti neko i ne bane,pa posle da se hvatas za glavu😉 ima nas puno🙄I Ma, samo vi dodjite. Sto kaze Sofija pravicemo pizama zurku. devojke, spavate li?
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 7.9.2018 23:03:43
|
|
|
|
mama Jo
|
Moze pidzama party 😊 Ja sam tek sad oprala kosu, a bas mi se spava...
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 3:52:13
|
|
|
|
vonavoj
|
Sa mojima moze samo zurka do pola noci😁Za Ng smo ih namerno ostavili da vidimo koliko mogu da izdrze...u 2 smo ih ganjali u krevet..i ujutru normalno,same ustale u 10🙄Meni M nesto nervozna spava, place,a nece mleko,dudu,dam mu caj,to hoce..zna covek. I naravno vikend,sad ce u 6 da se probudi..
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 6:56:51
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Dobro jutro. Ja sinoc zakucala nakon sto sam napisala ovaj post gore kad eto ti derana u 22h. Eto ti derana u pola 1 evo gac i u 5. Od tad nije spavao. Bas kad sam ja resila rano da legnem. Ledja me ubise. Evo ja popila lek za bolove znaci to je krajnji limit koji mogu da trpim. I kad ke D bila beba mm morao da uzme godisnji jer me ukocilo izgleda ce morati i sad. Strasno sta mi rade ova moja deca. Moracu maramu da namestam da ga nosim na ledjima kad negde idemo ali jos je malo za taj polozaj i mali je da ga ne gledam. A i kapiram to mi nije nikako za po kuci vec samo kad idemo napolje. A posto ne sedi nema teoretske sabse da ga stavim u taj polozaj. Mene slobodno zovite ma pidzama zurku. Ja jedva docekam NG hehe...docekam ponoc izljubim sve i odem u krevet hahah...a mojaD nikad nije docekala ponoc nece no ovaj izgleda. Jaoo jos kisa. Nista od set_nje napolju. Nadam se da su druga decica bolje spavala.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 7:48:05
|
|
|
|
Maraj
|
Jutro mame. Ja popila kafu. Ispekla przenice u rerni.. Izvolte na dorucak Maslacak da joj nece zubic, mozda zato slinavi i ne spava
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 8:00:35
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Ja evo prosetala batketa do prodavnice u marami ne bi li zaspao. Isli po hleb. Taman sklopi oci kad nailazi jedan dwda i javlja se. Hop otvori. Taman sklopi oci kad eto ti neka baba jaaaaooooo sto je uranio...i hop otvori. O Jezus Marija pomislih. I onda smo dosli kuci i u dvoriatu je zaspao. Bezveze. A treba vec u pola 9 da jede. Siz dobih. A mm i D ni krevete nameatili nisu. Jaoo
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 8:03:23
|
|
|
|
pari
|
Vredne ste Ljisho i Maraj! Meni M konačno dobro spavao noćas,jedino što je ustao pre 7. Beba se budila na 3h. Mi doručkujemo naše kaše.Moji dolaze uskoro iz Ns pa će malo sa M napolje. Dobro jutro mame!
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 8:03:57
|
|
|
|
Maraj
|
Ljiso meni nikad nece biti jasni bezobzirni ljudi.... S i ja pre neki dan u liftu sa komsijom, koji malo glasnije prica. Jos u liftu...pa to jeci. S se toliko uplasila da sam je posle jedva smorila koliko se rasplakala
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 8:06:47
|
|
|
|
pari
|
Nažalost kod nas mnogo bezobzirnih ljudu...Meni se T isto jako uplaši kad neko viče ili kad deca vrište napolju...
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 8:08:23
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Maraj ne smem nista da kazem. Sveki mi je haos glasna a vLjda jer je deda Braca gluv pa navikla stalno da sw dere. X puta je samo ona probudila batketa. I naravno mocna drenka gotova
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 8:15:06
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dobro jutro.Moje zaspu pre Nove Godine. Kaze T budi me za vatromet. Nema sanse. A do 2 vec da ostanu bio bi haos. Mislim da bi se odmah razbolele. Moji svi spavaju. Odoh ja da pogledam onaj od juce film sto mi je Von ispricala sustinu filma. :D I da im pecem americke.
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 9:43:52
|
|
|
|
jess021
|
Jutro! Moji otisli po burek, ja pijem kafu. Kontam da ce doci do podne Mene je M urnisala nocas, ne znam sta cu ako tako nastavi kad krenem da radim. Ljiso, pala kisa, ali evo izvedrilo se, bice lep dan. Mi cemo verovatno do Srbobrana, a posle idemo na rodjendan. Sanjice, aj pa javi sta je bilo na kraju
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 10:19:10
|
|
|
|
Rosita
|
Jutro mame. D evo doručkuje, N malo drema. Nije hteo da zaspi tokom nosanja nego u krevecu. On baš pasionirano sisa palac, znam da je razvojno normalno, ali plašim se da je suviše strastven u tome. Pogotovo jer se i uspava tako. D je sisao srednji :) i domali, ali to je i tako nepogodno te se brzo manuo.Kao bebe nikad mi nisu zaspali pored mene. Ili nosanje ili sami.Juče je i meni napolju komšija probudio N koji tek što je nakon 3 h zaspao. Bio budan još 2.5 h.Mozgam oko N jela. On se ne žali da je gladan. Dosiskavanje svako malo ne volim. Ništa da se ne zna. On je dr super,,a dobio je u zadnja dva meseca 450 pa 200?!? g. Ima 8850 sa 5 m što je super, al kako tako malo. Ništa, ja ću po starom, kašice nnekad idu, nekad slabije. On recimo nakon 2.5 h od jela želi da spava. Napravi 4 h razmak. Da mu dajem nervoznom, bezveze mi. Čak ga i probudim često nakon 4 h. Maraj, srećna godišnjica. Ja sve sa zakašnjenjem. Ne zamerite. Lep vikend!
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 10:28:58
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Jao Rosi izela nas ova nasa deca. I ja isto tako. Ne dajem kad je nervozan ne dajem kad mu se spava samo nesto mincam momente. Odugovlacim. Razvlacim. Mi necemo imati merenje do oktobra. U avgustu se merili imao 7120g treceg avgusta a sad u septembru nam dr na godisnjem. Nemam pojma ni koliko je dobio. Ali debeo je pa se kao ne opterecujem. Moji na treningu. P spava. Ja mu evo kuvam sargarepicu. Malo sam sredila kucu. Poslala sms sa spiskom sta mm da kupi. I rekla mu da se drzi spiska. Mada znam da on to ne.moze kupice tonu gluposti ali ovako kad ga opomenem valjda ce se bar malo iskontrolisati. Jutros je nastavio sa zezanjem od juce i naljutio me i onda hteo da me cmace pre nego sto su krenuli. Uf a sto ja to ne volim. Otisao je bez poljupca, valjda nece naci neku cvalerku nusput Zezam se. Odoh jos da poradim nesto dok ovaj antihrist drema
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 10:30:33
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Jess, ne pricam ako nisi gledala. Svasta sam uradila dok su moji spavali. Sad se vracam sa pijace. Bas me zanima da li su budni. Posle vodim T kod kume. Vodi sina i T na neku zabavu. Kasnije cemo, u stvari predvece na Smederevsku jesen. Peva deciji hor Kolibri. Deca vole da ih slusaju, a volim i ja.
< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 8.9.2018 10:33:07 >
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 10:52:56
|
|
|
|
Maslacak15
|
dobar dan zene. Kod nas to ne postoji tiho da se prica kao kategorija Zato bebe od dana nula moraju da nauce da spavaju uz dreku. Ja sam grlata prilicno i ispostavilo se da se to dominantno nasledjuje haha. Porodjaji su mi bili ko na filmu, grmelo je kroz salu. Meni mnogo beba zvuce ko male macke kojima je neko smanjio ton kad uporedim sa ovim mojim planinarima. Sreca pa nisu toliki drekavci, da puno placu inace mislim da bi nas niko nebi trpeo. Ali kod nas u kuci se uvek normalno prica sto znaci glasno. Rosi ja mislim da je to sve u najboljem redu. Takva mu je dinamika. A ima vise, oko 9,500 ali ona prati matricu brace. Sto znaci da ce sa sest meseci imati 10 kila a posle ce da uspori znatno. Ja to posle pola godine ni ne merim ni ne pratim jer se nista ne desava. S mi je imao 11,2 na sistematskom za rodjendan a za pola godine 10 pa eto racunaj znaci prosek od 150-200 grama u drugoj polovni godine.... Kod nas je trenutno apsolutni haos sa (ne) spavanjem. nije ni podne a ja e osecam ko da je ponoc.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] 8.9.2018 14:47:36
|
|
|
|
Rosita
|
Da, maslačak, sigurno mu takva dinamika. Recimo, za 20 dana kad je dobio 200 g- od 17.8. do 5.9. on je ipak nešto i čvrsto jeo pride, jer smo tad počeli, al ipak je dobio toliko. Dug je 71.5, e doduše 4 cm je porastao.Mi došli spolja. N isto malko slini. Krmelja za medalju. Poludeh od toga. Ni terapija tobradex nije pomogla. Ne znam šta više da mu radim.Ja vam nemam smajlije, moraćete me ozbiljno shvatiti :)
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Značaj večernjeg obroka za bebeHranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?