|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 05/18 [chat]
3.5.2018 21:40:53   
Queen Lady
I ovde samo da se upisem, dugo nisam pisala... :)

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 226
3.5.2018 21:45:22   
Anck Su Nmaun

IZVORNA PORUKA: Milena18

Anck, bravo za Vuka!
Jao, kad spomenuste kraste, ja sam kao mala imala drugaricu koja ih je jela user posted image

Hahaha i ja.

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 227
3.5.2018 21:53:51   
Sanjica26 RR
Ljiso, dobila si pokloncic nuxeuser posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 228
3.5.2018 21:59:33   
mama Jo
Jaoj fuj 😊 i ja sam imala oko sebe one koji su jeli kraste, cice iz nosa, cackaju uvo pa lizu... bljak 😑

Anck, super za deckonju, Ljisho da li mu dajes nesto za grceve, mislis li da se zbog grceva drao? Moja U je prvih mesec dana isto... krene oko 18:30 pa kakl kad, ali trajalo je dugo.... mucno bese 😔

,,Carpe diem"

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 229
3.5.2018 22:14:40   
Misha i Ljisha
Kazu stare babe ko jede slince iz nosa bice bogatuser posted image moja jede valjda ce biti bogata haha ja nisam,brat jeste i ima ekstra platuuser posted image

Ma da grcevi. Nas to eano hvata. I D je odmah po dolasku iz bolnice. Druge bebe samo sisaju i spavaju a eto moji se muce skoro od prvog dana. Dajem kolikind za grceve. Nemam pojma jel pomaze ili ne pomaze. Razmisljam se da predjem na coliprev hvale ga dosta.

Zaspao je jadnicak evo mm je ocajan kako da mu pomognemo. Predlaze mi da kupimo elektricnu pumpu pa da mu dajem moje mleko na flasicu. Lud covek. Jos mi samo to fali u zivotu. Pa sta sad ja da radim sto ne zna da sisa ko svet pa sisa na sililonske bradavice?navuce se vazduha i ima gasove iako lepo podriguje i lepo kaki. Dzaba kad mi deca muku muce sa stomacima.

Kakvu nuxe nagradu?nisam u toku. Idem da vidim.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 230
3.5.2018 22:19:39   
MimaKos
Probaj GAS kapi nama su mnogo pomogle, klinac izbaci gasove odmah posle davanja ili se ukaki i smiri se.. I plantax caj za grceve, to smo pre koristili, sa cerkom sam muku imala..

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 231
3.5.2018 22:24:32   
Rosita
Dobro veče. Ja evo u krevetu.
Mili, do ponedeljka najdalje.
Sutra bismo trebali u savetovalište. Razmišljam da mm ode i pokaže rezultate da se dete ne vakciniše dok se ovo ne razreši, odnosno da pomerimo za sledeću nedelju. Nisam pametna.
Ljišo...sapatnice.
Sa D se svađam, žao mi. Ne jede lepo , oteže sve živo, od njegovog SAD ĆU kosa mi se na glavi diže. Počela sam da ga kažnjavam.
Išli smo u biblioteku. Nakupili grčke mitove i naravno Nemanjiće sve što ima, a da već nismo čitali.
Bravo za V, anck.
Pozdrav mame

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 232
3.5.2018 22:45:43   
vonavoj
Joj.slusam vas za grceve..to i mene cekauser posted image
Ljisha,samo ti jos pumpica fali..a niko je garantuje da bi bilo bolje..
Nama je fen pomagao za grceve...user posted image
Rosita, moje su obe pocele da me vec sad zezaju..prvo sto su spore,evo sad ce,a drugo za hranu..u ponedeljak sam cak i istukla T i kaznila je..i tek je onda shvatila ozbiljno..pa odlepicu.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 233
3.5.2018 22:52:14   
Sanjica26 RR
Svi mi imamo muke sa jelom. SInoc, jutros, rucak. user posted image Cu da izludim. user posted image Moju i da istucem ne bi me shvatila ozbiljno. Ona prosto ne voli da jede i namerno gnjavi. Tako da samo kad krene da gnjavi samo vicem.user posted image Ni od toga nema vajde.

Moje spavaju jos od pola devet. Isle smo posle T casova u biblioteku i vratile knjige. Rosi moja je izabrala Stefana Prrvovencanog. Vratili smo Lesi se vraca kuci koji je za 5 razred. Procitala ju je juce. Svaki deo knjige ona iz sobe zove: "Mama , nestala je Lesi, Mama, vratila se. Dobila je bebe". Posle sam joj pustila film. Kaze da nije isto. user posted image Pa, naravno da nije isto.

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 234
3.5.2018 22:57:03   
mama Jo
Sve smo sapatnice 😊
Ja mucim muku sa svvojom blagom naravi... ne znam kako da se prevaspitam. I J je, u poslednje vreme, sve cesce neposlusna jako... isto recenica ,,malo posle"... od ,,ne" i ,,necu" se ospem sva...
Juce i jutros sam je grdila i rekla nema sladoleda u parku... danas odemo, sretnemo druvaricu koja jede sladoled, kazem - rekla sam ti da ne moze... ona ode kod drugarice - hoces mi dati malo sladoleda... posle 5 min.- mogu jos malo tvog sladoleda... i tako par puta... ja se sazalim i kupim joj...

,,Carpe diem"

Direktna veza do poruke: 235
3.5.2018 23:02:31   
vonavoj
Mama jo..ista stvar,blaga sam..pa me jasu..ali nemam snage..ne znam kako cu sama sa njih troje,a da me maltretiraju..kod male ne pali nista specijalno..ali kod velike bogami pali..prvo sam joj malo stavila, drugo ogranicila joj na 15min da pojede i da gleda na sat...kad sam je dohvatila..i kaznila..nije smela da zucne..da viidis kako sad sama trazi da jede..ne teram je puno,ali ima da jede i da se ubrza..pa krece u skolu, ko ce je cekati..
A mala,nje ima..nije toliko mrsavica,pa ne brinem,za saduser posted image

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 236
3.5.2018 23:05:10   
Misha i Ljisha
user posted image ti si hit. Ja kupila D sladoled i stavila u zamrzivac. Rekla joj dobice ga kad pojede rucak u vrticu. Stajao je dve nedelje u frizuuser posted image ja ispadoh ovde neki Hitler haha...a i moja D gnjavi s jelom al ja ne kaznjavam i ne tucem vise. Samo je pozurujem ili kad se vec smorim krenem malo da povisim ton i kazem kako nece ici u kamp pa pnda pojede. Isto kao i kod Sanjice. Nju hrana ne zanima i namenl mrljavi.

Von ko zna eto mozda ne budete imali muke s grcevima. Nadaj se.
Moja D se danas shishalauser posted image jako se znoji i mokra joj je kosa stalno. Svaki dan jok peremo kosu pa smo je ubedili da se opet osisa. Sva je srecnanjer ima novu frizuru.

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 237
3.5.2018 23:24:49   
Sanjica26 RR
Ja se nikad ne sazalim sto one gledaju druge kako jedu sladoled. user posted image Nisi jela kako treba jos da ti dam sladoled. Nisu slusale isto nema sladoled ili nesto omiljeno. Sad je kod mene druga taktika. Ona krene da njace i ja joj kazem: Bas me briga. Radi sta hoces. I ona ne prodje ni dva minuta kaze: Dobro mama. I uradi kako sam mislila. Veceras smo pricali mm i ja sa njom kad joj se bas ne svidja nesto u skoli ne mora da pojede, ali bice gladna. Uzme, ne svidi joj se i ostavi. Objasnjavali smo joj da oni to posle bace, a greh je bacati hranu. Vidim da je razumela, jer je rekla da ce da jede.
Ovaj mali vrtirepic sve voli i ne insistiram kad nesto bas nece.
Mada Ljiso, iskreno da ti kazem T zna da kaze i da je gladna. user posted image To je pocela od kako je krenula u predskolsko.

< Poruku je uredio Sanjica26 RR -- 3.5.2018 23:27:57 >

Direktna veza do poruke: 238
3.5.2018 23:51:08   
lesica
C c c c c,

I mod maši temu user posted image
Evo temice za veliku decu nećejede Dete odbija da jede

Laku noć mame, a ovim malcima što ih muče pupice želim da noćas bude mirno, da se i mame malo odmore.

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

Direktna veza do poruke: 239
3.5.2018 23:56:58   
Sanjica26 RR
Malo se i mod opustio, posto stalno opominje. user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 240
4.5.2018 0:10:41   
MimaKos
Opet budna docekah ponoc... ubi me nesanica.. laku noc mame.

Direktna veza do poruke: 241
4.5.2018 0:27:02   
Rosita
Ja sve kao sanjica. Al umorim se više, isto gq hrana ne zanima.
A sladoled...pa juče mu je ispao kornet i kaznila sam ga - nema do subote. Ne zato što je ispao, već zato što ne pazi. Njegova neskoncentrisanost skupo će ga koštati. Ovih dana pravi sa jelom i pićem situacije koje je teško iskulirati. Umesto da se volimo i mazimo kad nam se ukaže vreme, js moram da pričam priče te vrste. I kažem mm nek jede ko ptica, šta ću, ne mogu stalno da se raspravljam. Naročito zbog one- vi mene kritikujete, a bebu mazite.... Dobar je doduše prema bebi. Ne pravi problem direktan ni u kom smislu. Zaštitnički je orijentisan. Neko dete napolju oponašalo N - kme, kme, on strogo- ne rugaj se mom bratu! Al brate remeti sve svojim otezanjem. Evo ga spava pa ga gledam, ih, onaj osecaj kad ne znaš da l da ga zgromiš ili izljubiš. Deca naša...

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

(odgovor članu MimaKos)
Direktna veza do poruke: 242
4.5.2018 0:35:46   
Sanjica26 RR
Remete svojim otezanjem. Procice i to a onda krece pubertet i ludilo. user posted image Ko izdrzi pricace. user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 243
4.5.2018 2:56:49   
Misha i Ljisha
Meni bi zao da mi deran bude gladan do ujutru i evo budila sam ga da rucka. SAD i vis3 NIKAD. Hahah...ma ne otvori usta da lepo uzme sisu pa krene jos da mi se njari. Probudio sve. E pa vala bas me briga. Ja racunam celu noc spava ne jede pa mi se prejeda ujutru pa povraca. E pa posto NECE da sisa u toku noci onda nek se prejede. Ata da mu radim.
Ja jos nisam probala taktiku "bas me briga". Mogla bih.

Sto se tice Rosi te skoncentrisanosti i odgovornosti, mislim da trazimo previse od njih. Imaju samo 5 godina. Juce sam to muzu rekla. D dosla s rodjendana i pitam he gdensu ti patofne. Jaooo zaboravila je. Plakanje gde su patofne. Ok nadjem ja patofne pokupi mm sestricina. Ok a gde su ti naocare za sunce. Ajme plakanja valjda su kd babe. Suza suzu stize. Mm vec krrnuo ne brines o svojim stbarima izgubila si patike u kampu stalno zaboravljas bla bla bla....ona jadna place li place (cak mislim da ne bi plakala uopste da mm nije uzeo da joj drobi). I kazem ja lepo njoj "to su samo stvari,bitno da si mi se ti vratila a ne patofne". I mm sam kritikovala. Aman skolska deca zaboravljaju a ne dete od 5 godina. On je otisao po nju na rodj sto ae on nije setio. Kao nek ona cuva svoje stvari. Ma da kako da ne. Previsemi njih stiskamo. Kao da su odrasli

Direktna veza do poruke: 244
4.5.2018 4:50:39   
Rosita
Jeste ljišo, ja se stalno preispitujem, posebno da li bi tako reagovala kako ovih dana reagujem da nije bebe i svega oko bebe, da nisam ja umorna i nestrpljiva...joj, ma grize me savest, otplakao je i zbog mene ovih dana. To oko stvari, i mm tako reaguje, secam se zimus mu je dusu uzeo za izgubljen šal ... Sad kad za 2 h ustane, mnogo ću ga ljubitiuser posted image
PS ljišo, hvala ti na solidarnosti, el imamo bebe ili ne, vidi se ko noću džedžiuser posted image

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 245
4.5.2018 6:03:54   
Misha i Ljisha
A sad zvanicno dobro jutro.user posted image
Deran spava ali se meskolji. Ocito je 6 ujutru njegovo ipak vreme za siskanje. Jel mi verujete da on ne otvori usta flasicu da mu turim a ne sisu. Strasno. Znaci ne treba mu u toku noci necu vise da se tripujem oko toga. Probudio bi se on da ga mori glad. I mm se probudi ako je legao gladan jer ne moze da zaspi pa bi valjda i bebauser posted image

Sto se tice D mm mi stalno govori "mani se psihologije i prosvete"hehe...ja bas bas pazim. I iskreno za nesto sto bih je kritikovala ne kritikujem. Malo strozije kazem ako bas ne poslusa ali se trudim da kuliram. Kaze mi sveki D je moje mezimce. Pa kad dodje bilo ko svi gledaju u bebu e onda ja uzmem pa budem lepo sa njom. Sta cu ja onda oko P? Tako da smo nas dve pravile ovih dana "modnu reMiju"user posted image . Ma haos sam napravila sebi da njok udovoljim. Sve sam povadila iz ormara i presvlacila se. Pa smo kao zajedno vezbale, ona pokazuje vezbe a ja pratim. Onda je ona kao imala nastup "pevala je na engleskom" haha...i tako. Mislim da uspevam da balansiram. Sinoc je pre spavanja napravila meni i mm "medalje" evo ih na frizideru. Mislim da smo sve u svemu dobri. Nadam se zarad nje i njenog bate. I stalno joj pricam tako si i ti plakala,tako sam i tebe stalno nosala.

Idem da vidim jel se deran konacno probudio da ga lepo podojim.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 246
4.5.2018 7:21:15   
Sanjica26 RR
Dobro jutro. Ljiso, naravno da ti uspeva balansiranje. user posted image
A sto se odgovornosti stvarno se previse ocekuje od njih. Mora malo popustanja. Moj mm je ladovina. On se ne sekira ako nesto zaborave i izgube. Ili ako kasni zbog rucka u skolu. On kaze: ma, nek kasni, nek se opece i nek dobije neopravdani. Brze ce to da radi neke stvari. I ja jedan poludim zbog ne jedenja i kazem ne mozes da ides u skoluuser posted image Udarila je u plakanju. Posle kazem uciteljici da bi znala jer cu stvarno to da uradim.
Ona se slozi.user posted image
Necemo vise u off . Ima tema o ishrani. Ode mi Sofi u vrTtic. T spava. A ja da se rastrcim.

Direktna veza do poruke: 247
4.5.2018 7:40:20   
Rosita
Ja pomerila savetovalište za 7 dana. Dok vidim ove rezultate i konsultujem se sa gastro. Kaže sestra ništa ne fali. Ne kasnimo.

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu

Direktna veza do poruke: 248
4.5.2018 8:24:33   
mama Jo
Jutric mamice...

Generalno, ovo sro sam pisala za sladoled je samo jedan primer koji sam navela gde sam blaga i popustim joj... jako me to nervira. Par puta se desilo da mi je bas jako pukao film, e odmah je sve drugacije i sve moze. Samo jos malo da ocvrsnem...

Nadam se da ste dobro svi, kos nas jutros bilo oblacno, sad evo vec sunasce izlazi...

,,Carpe diem"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 249
4.5.2018 9:03:47   
Misha i Ljisha
Rosita super. Ma da ne kasnite. Bolje kad budes imala rezultate u rukama.

JA jutros odvela D u vrtic al dosla je baba da bude sa deranom, ja ga podojilai trknula i do prodavnice. Dobar je. Ne pravi problem. Evo i supu sam pristavila malo sredila kucu. MA svasta. Da iskoristim babu dok je tu. Cini mi se da ce danas biti nervozan zbog vremenskih prilika. Tako mi lici no javim se kasnije sa utiscima

(odgovor članu mama Jo)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Značaj večernjeg obroka za bebe
Hranjivi sastojci koje beba unosi tokom dana, a posebno u večernjem obroku, imaju direktan uticaj na njihov noćni odmor,...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.

image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

anketa o imenu
enci menci

Koje ime je lepse?

Milica (37%)

Marija (22%)

Nevena (41%)

Ukupan broj glasova: 131

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here