Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:19:29
|
|
|
|
indy_25
|
Evo i ja nisam za to da gay parovi ne treba da usvajaju djecu. To mi tako ruzno. Mada ima ih o nih koji vec imaju djecu pa su se razveli pa sada imaju partnera istog pola. Imam komsinicu koja ima djete i ima svoju zenu one su lezbejke ustvari u braku su i bas mi je gadno kad ih vidim onako zagrljene i ljube se pred djetetom. Ma fuj ne svidja mi se jednostavno za oko.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:20:32
|
|
|
|
indy_25
|
Pogrijesila sam u prvom postu u pravopisu. Htjela sam reci da nisam za to da gay parovi usvajaju djecu.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:20:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Protiv sam tih homo stvari tako da ne vredi da komentarisem nista a vidim da ste se raspisale pa i ja moram nesto da napisem!
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:22:11
|
|
|
|
Brand new mama
|
IZVORNA PORUKA: Modessty Ko smo mi da odlučujemo o tome da li je neko zaslužio da ima dete ili ne? Sve jedno da li je to dete dobijeno prirodnim putem, vešštačkom oplodnjom ili usvojeno? Zašto ja moram da imam prednost u odnosu na bilo koga drugog na ovoj planeti? Uostalom, ko sam ja da sudim nekome zbog boje kože, religije ili seksualnog opredeljenja? Moja razredna u srednjoj školi je stalno ponavljala da niko nema prava da oduzme nekome život. Isto tako niko nema prava da nekome uskrati ljubav, pa ni pravo da bude roditelj. Uoblicila si ono sto ja pokusavam svo vrijeme da slozim u svojoj glavi
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:26:45
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Zašto ih ne poredite sa mnoštvom parova (hetero) koji ne mogu imati decu? Evo uporediću ja sa mojim kolegom s posla. Ne mogu nikako da dobiju dete prirodnim putem. Nakon samo nekoliko godina pokušavanja - odustali su. Oboje rade. Imaju godina koliko i ja. Imaju svoju kuću. I ne pada im na pamet da usvoje dete!?! A mogu. Samo lakše im je da ih drugi sažaljevaju i da novac i život troše na same sebe. Jer zaboga šta će komšiluk da kaže ako usvoje dete?! Kako da objasne situaciju? Ovo je mnogo gore nego gej par koji želi da neko dete spasi doma i nemaštine i neizvesne budućnosti. Ja sam razmišljala o usvajanju deteta i razmiššljam i dalje. I raspitala sam se dobro o svemu. Ima i tema o tome ovde na RR. Trebalo bi da je svi pročitate. Deca nisu kriva što ih majke ne žele! I ne treba ih osuditi na život u nekom domu, ako to ikako može da se spreči!
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:29:03
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Modessty IZVORNA PORUKA: Tasha RR Zašto ih ne poredite sa mnoštvom parova (hetero) koji ne mogu imati decu? Evo uporediću ja sa mojim kolegom s posla. Ne mogu nikako da dobiju dete prirodnim putem. Nakon samo nekoliko godina pokušavanja - odustali su. Oboje rade. Imaju godina koliko i ja. Imaju svoju kuću. I ne pada im na pamet da usvoje dete!?! A mogu. Samo lakše im je da ih drugi sažaljevaju i da novac i život troše na same sebe. Jer zaboga šta će komšiluk da kaže ako usvoje dete?! Kako da objasne situaciju? Ovo je mnogo gore nego gej par koji želi da neko dete spasi doma i nemaštine i neizvesne budućnosti. Ja sam razmišljala o usvajanju deteta i razmiššljam i dalje. I raspitala sam se dobro o svemu. Ima i tema o tome ovde na RR. Trebalo bi da je svi pročitate. Deca nisu kriva što ih majke ne žele! I ne treba ih osuditi na život u nekom domu, ako to ikako može da se spreči! Ma, ja nisam pisala o ljudima koji su hetero, mogu a ne žele da usvoje, već o ljudima koji su hetero i žele da usvoje.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:29:42
|
|
|
|
minavb
|
IZVORNA PORUKA: Modessty IZVORNA PORUKA: Tasha RR Zašto ih ne poredite sa mnoštvom parova (hetero) koji ne mogu imati decu? Evo uporediću ja sa mojim kolegom s posla. Ne mogu nikako da dobiju dete prirodnim putem. Nakon samo nekoliko godina pokušavanja - odustali su. Oboje rade. Imaju godina koliko i ja. Imaju svoju kuću. I ne pada im na pamet da usvoje dete!?! A mogu. Samo lakše im je da ih drugi sažaljevaju i da novac i život troše na same sebe. Jer zaboga šta će komšiluk da kaže ako usvoje dete?! Kako da objasne situaciju? Ovo je mnogo gore nego gej par koji želi da neko dete spasi doma i nemaštine i neizvesne budućnosti. Ja sam razmišljala o usvajanju deteta i razmiššljam i dalje. I raspitala sam se dobro o svemu. Ima i tema o tome ovde na RR. Trebalo bi da je svi pročitate. Deca nisu kriva što ih majke ne žele! I ne treba ih osuditi na život u nekom domu, ako to ikako može da se spreči!
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:31:21
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ma, ja nisam pisala o ljudima koji su hetero, mogu a ne žele da usvoje, već o ljudima koji su hetero i žele da usvoje. Samo sam htela da ukažem da uvek postoje dve strane medalje!
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:32:39
|
|
|
|
Modessty
|
IZVORNA PORUKA: Brand new mama IZVORNA PORUKA: Modessty Ko smo mi da odlučujemo o tome da li je neko zaslužio da ima dete ili ne? Sve jedno da li je to dete dobijeno prirodnim putem, vešštačkom oplodnjom ili usvojeno? Zašto ja moram da imam prednost u odnosu na bilo koga drugog na ovoj planeti? Uostalom, ko sam ja da sudim nekome zbog boje kože, religije ili seksualnog opredeljenja? Moja razredna u srednjoj školi je stalno ponavljala da niko nema prava da oduzme nekome život. Isto tako niko nema prava da nekome uskrati ljubav, pa ni pravo da bude roditelj. Uoblicila si ono sto ja pokusavam svo vrijeme da slozim u svojoj glavi Ja se slažem sa tvojim postom ali nisam stigla da ti to i napiššem. Neššto mi spooooro radi RR
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:34:05
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Modessty IZVORNA PORUKA: Tasha RR Ma, ja nisam pisala o ljudima koji su hetero, mogu a ne žele da usvoje, već o ljudima koji su hetero i žele da usvoje. Samo sam htela da ukažem da uvek postoje dve strane medalje! Pa to sam i ja rekla, Mod. Nisu samo hetero ljudi kriminalci, biznismeni, ne maltretiraju samo hetero ljudi ženu i dete... A samo sa takvima se na forumu porede gey parovi i na taj način se obrazlaže zašto je dobro da oni usvajaju decu!
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:36:49
|
|
|
|
LillyT
|
Dete treba da ima majku za neke razgovore, i oca za drukcije razgovore. Nije isto pricati o menstruaciji i prvom seksu sa tatama, ili sa bakom, tetkom...kao sto to moze mama, recimo, da objasni devojcici.Da je isto, ne bi postojali polovi. Nazalost, ljudi umiru, pa majke preuzimaju ulogu oca i obrnuto, tako da prica o menstruaciji, erekciji ili tako tome ne mora da bude vezana za pol. Lepo je ako postoji mogucnost da to uradi mama/tata, ali ne postoji uvek. Homosexualnost nije bolest... ili mozda jeste, zavisi ko finansira istarzivanje. Ja je ne shvatam kao bolest i nikada necu svoje dete uciti da su gej ljudi bolesni.
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:39:45
|
|
|
|
Modessty
|
mislim da pokušava da se ukaže na to da u svakom žitu ima kukolja i da to nije razlog da se dobri ljudi kazne zbog postupaka nekolicine loših iz zajednice. Ja samo ne želim nikoga da osudim na život bez dece. Mislim da svakome treba da se pruži prilika. To ne znači da je meni nečije opredeljenje (seksualno, religijsko, političko) prihvatljivo i ok. Pre svega ne želim da bez ikakvog razloga osudjujem nekoga čiji život i nagone ne razumem. A gej ne razumem.
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:40:12
|
|
|
|
Anoniman
|
LillyT, to je opet to sto se stalno provlaci - sve sto moze da se desi str8 paru moze i homo paru. A ako dete izgubi majku, otac ce se verovatno ponovo ozeniti, jednog dana, i dete ce imati macehu. Sto je po meni opet bolje (ne da majka umre, nego ako vec umre da dete ima macehu) nego da u startu ne moze teoretski da ima roditelje razlicitog pola.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:43:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Homosexualnost nije bolest... ili mozda jeste, zavisi ko finansira istarzivanje. Ja je ne shvatam kao bolest i nikada necu svoje dete uciti da su gej ljudi bolesni. Reč "bolest"... možda je ne tumačite onako kako je ja shvatam. I JA SAM BOLESNA, IMAM ASTMU! I ako homosexualnost nije bolest, šta je? Kako ja to vidim? Kod mene se nešto pobrkalo, pa mi pluća ne valjaju, kod njih se nešto pobrkalo, pa im sexualno opredeljenje ne valja (tj. odstupa od onoga što majka priroda nalaže). No, ja sam astmom mogu da imam normalan život, što jednostavno ne mogu da mislim za gay parove.
< Poruku je uredio Tasha RR -- 19.11.2009 21:44:27 >
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:47:19
|
|
|
|
LillyT
|
Niko ne kaze Nedjo da ne moze, daleko bilo, samo danas u hetero parovi imaju decu, a homo nemaju, pa nije ni cudo sto se svi uhvate za to. Jbg, statistika je na strani homo populacije, a svako gleda da je okrene u svoju korist. Ja sam samo rekla da su se homo deca rodila u hetero brakovima i da nije garant da ce dete iz homo braka biti isto homo. &^@#$&% kako mi sporo radi RR Tasho, za astmu od koje bolujes postoji definicija sta je i kako i zasto nastaje i sta je to sto te sprecava da normalno dises (izvini, ne znam puno o astmi, ovo je samo moje misljenje). A sta je problem kod homo? Mislim, nije tema da li je bolest ili nije. Mapirali su im mozak, nisu nasli nista, kakva bi to onda bolest bila, kakav poremecaj. Mali trol, ali 'bes ga, krenule smo
< Poruku je uredio LillyT -- 19.11.2009 21:53:08 >
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 21:50:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja uopste nisam protivnik dece u ovakvim brakovima zato sto ce ona mozda postati homo, to mi je smesno, jer nije istina.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 22:11:53
|
|
|
|
Lu
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR Uglavnom, da iznesem još nešto: ako bi me dete pitalo šta je to gay, rekla bih da je to bolest koja se javlja kod nekih ljudi i da ti ljudi vole isti pol. Da je to nešto što tim ljudima komplikuje život mnooooogo, i da meni to nije normalno. Pa to mu možda možeš reći sada,ali šta kad tvoje dijete poraste pa te upita: A zašto ti mama imaš predrasude o ljudima,čim su gey nisu dobri,nisu normalni,bolesni su,jel trebam ja mama po tome suditi o ljudima,jesu oni pokvareni nanose zlo drugim ljudima
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 22:28:47
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: LillyT Ja je ne shvatam kao bolest i nikada necu svoje dete uciti da su gej ljudi bolesni. Reč "bolest"... možda je ne tumačite onako kako je ja shvatam. No, ja sam astmom mogu da imam normalan život, što jednostavno ne mogu da mislim za gay parove. Meni to jeste bolest! Bog je stvorio musko i zensko,verovatno iz razloga a jedan prelep razlog su nase bebe!
< Poruku je uredio pcelica Maja -- 19.11.2009 22:30:42 >
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 22:42:54
|
|
|
|
Brand new mama
|
Bog za sve ima plan,a mi nismo tu da bi sad govorili da je ono sto je on stvorio bolesno.Ili mislite da kad je Bog vec stvorio muskarce i zene,zeznuo kod gay osoba?Ispitujemo Bozju nepogrjesivost?Mozda ih je bas stvorio iz tog razloga da bi iskusao nasu dobrotu i samilost? Mislim,kad vec ubacujemo Boga u pricu.Zar(u ovom slucaju hriscanstvo,za druge vjere nisam 100% sigurna pa se ogradjujem) ne trebamo voljeti bliznjeg svoga i prigrliti i gresnika,a kamoli(ako se vec insistira na bolesti) bolesnog?A ne osudjivati?
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 22:53:16
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Brand new mama Bog za sve ima plan,a mi nismo tu da bi sad govorili da je ono sto je on stvorio bolesno.Ili mislite da kad je Bog vec stvorio muskarce i zene,zeznuo kod gay osoba?Ispitujemo Bozju nepogrjesivost?Mozda ih je bas stvorio iz tog razloga da bi iskusao nasu dobrotu i samilost? Mislim,kad vec ubacujemo Boga u pricu.Zar(u ovom slucaju hriscanstvo,za druge vjere nisam 100% sigurna pa se ogradjujem) ne trebamo voljeti bliznjeg svoga i prigrliti i gresnika,a kamoli(ako se vec insistira na bolesti) bolesnog?A ne osudjivati? U ime hriscanstva je ubijeno hiljade i hiljade ljudi tako da ta interpretacija nece da me ubedi ni u sta... Ja ne mislim da su gej ljudi bolesni...Ja nemam misljenje o tome kako to nastaje..>Verujem jednim delom da je u pitanju trauma, frustracija ...fiksacija mozda(vecinom...Onih nekoliko gejeva koje znam su ovaj primer). I ne mislim da ih treba osudjivati...niti prebijati na ulici... Ali ipak...dati im decu na vaspitavanje...
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 22:54:49
|
|
|
|
Anoniman
|
Ne stavljam u pitanje ja da li je Bog namerno poslao i ovo,mozda i jeste! Samo kazem da nije normalno po meni a naravno da svako moze da radi sta hoce!
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 22:55:02
|
|
|
|
Dora
|
IZVORNA PORUKA: OTI U ime hriscanstva je ubijeno hiljade i hiljade ljudi tako da ta interpretacija nece da me ubedi ni u sta... Ja ne mislim da su gej ljudi bolesni...Ja nemam misljenje o tome kako to nastaje..>Verujem jednim delom da je u pitanju trauma, frustracija ...fiksacija mozda(vecinom...Onih nekoliko gejeva koje znam su ovaj primer). I ne mislim da ih treba osudjivati...niti prebijati na ulici... Ali ipak...dati im decu na vaspitavanje...
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 22:58:09
|
|
|
|
Anoniman
|
Moze neka tema i o religiji,kako smo poceli... Necu pec pec
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 23:06:44
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: lu IZVORNA PORUKA: Tasha RR Uglavnom, da iznesem još nešto: ako bi me dete pitalo šta je to gay, rekla bih da je to bolest koja se javlja kod nekih ljudi i da ti ljudi vole isti pol. Da je to nešto što tim ljudima komplikuje život mnooooogo, i da meni to nije normalno. Pa to mu možda možeš reći sada,ali šta kad tvoje dijete poraste pa te upita: A zašto ti mama imaš predrasude o ljudima,čim su gey nisu dobri,nisu normalni,bolesni su,jel trebam ja mama po tome suditi o ljudima,jesu oni pokvareni nanose zlo drugim ljudima Samo da razgranicimo:niko ovde nije rekao da su homoseksualci losi ljudi,vec da su bolesni,to nema veze jedno s drugim. Ja ne sudim ljudima po rasi i boji koze pa ni po njihovom seksualnom opredeljenju,ali mislim da jednostavno to nije prirodno,zna se cemu sluzi pisa a cemu ribica
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 23:08:40
|
|
|
|
Anoniman
|
[/quote] Samo da razgranicimo:niko ovde nije rekao da su homoseksualci losi ljudi,vec da su bolesni,to nema veze jedno s drugim. Ja ne sudim ljudima po rasi i boji koze pa ni po njihovom seksualnom opredeljenju,ali mislim da jednostavno to nije prirodno,zna se cemu sluzi pisa a cemu ribica [/quote] E ti si show...A cemu sluzi pisa a cemu ribica??? O boze, ova rasprava je otisla u haos a tako i treba...i u smeh... Da nam se ne posvadjaju devojke...
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Цртани филмови.
пеперутка16
Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?