Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
homoseksualne osobe i usvajanje dece 12.11.2009 12:01:40
|
|
|
|
Daca88
|
Drage moje,ne znam da li negde vec postoji slicna tema.Ideju za temu dobila sam tako sto sam sinoc na nekom kanalu preko total tv gledala dokumentarnu emisiju o homoseksualnim brakovima i usvajanju dece. Polemisalo se o ovim pitanjima,te vas molim da i vi date svoje misljenje. 1)U slucaju kada su u braku ili u vezi dve devojke,zaklete lezbejke koje nikada nisu,i nikada nebi spavale sa muskarcem.Da li dozvoliti devojkama vestacku oplodnju sa spermom nepoznatog dobrovoljnog davaoca(u svetu postoje takozvane banke sperme,imena davaoca se po zelji davaoca mogu cuvati u strogoj tajnosti).Znaci,da li dozvoliti lezbijskom paru da dobije dete vantelesnom oplodnjom sa semenom dobrovoljnog davaoca?Tako devojka nebi morala da zatrudni spavajuci sa momkom,i par bi imao"svoje dete"ma koliko to cudno zvucilo. 2)U slucaju kada su dva muskarca u vezi ili braku,da li takvom homoseksualnom paru dozvoliti usvajanje deteta? Drugi navedeni primer je bio da gay par unajmi surogat majku,koja ce opet vantelesno biti oplodjena sa semenom jednog homoseksualca.Surogat majka bi za novcanu nadoknadu"zatrudnela"i po rodjenju predala dete homoseksualnom paru.Tako bi gay parovi mogli da imaju dete bez odnosa sa zenskom osobom. 3)Da li se takve osobe mogu brinuti o detetu,da li ga mogu vaspitati,kakve ce orijentacije biti to dete kad odraste,da li ce to dete uopste znati koga da naziva mama,a koga tata,posto u ovom slucaju imalo bi ili dve mame koje podjednako brinu o njemu,ili dva oca. U EMISIJI MISLJENJA SU SE RAZLIKOVALA,JEDNI SU BILI ZA,DRUGI PROTIV,ALI NI JEDNA STRANA NIJE IMALA JAKE ARGUMENTE ZASTO MISLI TO STO MISLI. KOJI JE VAS STAV NA OVU TEMU???
< Poruku je uredio Lu RR -- 29.7.2010 22:00:49 >
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 12.11.2009 12:08:27
|
|
|
|
Anoniman
|
Za mene u zivotu postoje samo covjek i necovjek. Necovjek je losa osoba po karakteru, sebicna, pokvarena i nepredvidiva u svakoj situaciji. Takva osoba moze biti i straight i gay. Ako se homoseksualci znaju brinuti za dijete, i pruziti mu dom pun ljubavi i topline, zasto da ne. Nisu oni cudovista.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 12.11.2009 12:33:08
|
|
|
|
Anoniman
|
Pisalo se o ovome u temi Homosexualnost. Para mi oči što ova tema stoji u delu foruma "Naša svakodnevnica" jer mislim da ovo nije svakodnevnica i nikako ne bi trebala biti.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 12.11.2009 12:48:42
|
|
|
|
Rina
|
Evo u Holandiji sve to moze... Interesantno je da homoseksualni par (vencani ili zive zajedno) ne moze usvojiti dete iz inostranstva ali moze samac homoseksualac U svakom slucaju jako kompleksno pravno uredjeno sve to i ovde...
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 12.11.2009 13:13:50
|
|
|
|
Daca88
|
Izvinjavam se ako nije tema smestena na pravo mesto,premestite je gde bi joj bilo bolje mesto.Mada ovo mozda i jeste nasa svakodnevnica samo se o tome ne prica naglas.Srbija je jos uvek sklona tabu temama,i ne govori se javno o ovome,ali ovakve stvari postoje svuda u svetu,pa i kod nas. Ja licno nemam nista protiv homoseksualnih brakova.Svi su oni ljudi od krvi i mesa,jedino sto su drugacije orijentisani od nas heteroseksualaca.Ali imala bi protiv da takve osobe usvoje dete,ili da ga dobiju gore opisanim metodama.Ne kazem da se nebi lepo brinuli o detetu,dali mi ljubav,potrepstine,ali nisam sigurna da bi ga na pravi nacin vaspitali.Kada dete svakodnevno gleda svoje"roditelje"ono ce ih kasnije oponasati.Tom detetu ce "normalni hetero ljudi"biti cudaci,jer ono ce svaki dan gledati svoje dve mame kako se ljube,ili svoja dva oca,pa ce mozda i samo postati takvo
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 12.11.2009 13:16:39
|
|
|
|
LillyT
|
Zasto mislis da ce im hetero biti cudaci? Zar nisu homosexualci rodjeni u hetero braku?
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 12.11.2009 13:25:28
|
|
|
|
Brand new mama
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Zasto mislis da ce im hetero biti cudaci? Zar nisu homosexualci rodjeni u hetero braku? Ovo def.potpisujem.Zasto se stalno potencira de ce dijeci biti cudni heteroseksualci,kao da su ta dijeca "osudjena" na homoseksualnost? Ili price tipa da ce ti dijete biti gay ako vidi dva tipa da se ljube (zene nikad nisu problematicne )
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 12.11.2009 22:47:42
|
|
|
|
Urbana
|
I surogat i usvajanje, sasvim normalno. Zasto ne bi mogli da brinu o deci i da ih vaspitaju? Zasto mislis da ako su velikom broju hetero homoseksualci cudni, da i on treba da budu takvi u odnosu na hetero? Nije moje da razmisljam kako ce deci objasniti sta i kako, ali ni najmanje ne sumnjam da ce u tome uspeti. Razlog za usvajanje: Afrika je puna gladnih, bednih i jadnih. Homoseksualci im mogu dati vaspitanje i obrazovanje, naravno i ljubav. A jednog dana kao obrazovani i vaspitani mogu pomoci razvoju pojedinih delova Afrike. Apsolutno ne vidim razlog za bilo kakvo cudjenje. Uostalom koliko heteroseksualaca ne zasluzuje da ima decu, pa ima. Da li svaki hetero par pruza dovoljno ljubavi svom detetu, da li pravilno vaspitava dete.....hiljadu drugih pitanja...? IZVORNA PORUKA: Rina Evo u Holandiji sve to moze... Interesantno je da homoseksualni par (vencani ili zive zajedno) ne moze usvojiti dete iz inostranstva ali moze samac homoseksualac U svakom slucaju jako kompleksno pravno uredjeno sve to i ovde... Ja ne znam da je tako kompleksno, postoji starosna granica isto kao i kod hetero parova prilikom usvajanja. Na pr. Albert Verlinde i njegov partner Onno nisu mogli da usvoji dete jer su presli starosnu granicu. Za razliku od njih Piter van de Vorst i njegov Sander, kao i Paul de Leeuv imaju decu. Inace decu usvajaju iz inostranstva, jer Holandjani nemaju dece za usvajanje.
< Poruku je uredio Urbana -- 12.11.2009 22:57:30 >
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 14.11.2009 9:38:56
|
|
|
|
Rina
|
Mislim da je kompleksno jer se mnogo toga gleda osim starosne granice sto je i logicno ,usvajas dete...a i sto se prava na starateljstvo tice..a i Peter van de Vorst je oko 3 godine bio s tim zauzet ako se ne varam..pa opet ne znam puno o tome priznajem..Licno ne bih zelela da sam dete homo roditelja bar dok homoseksualitet ne bude potpuno prihvacen u drustvu! S druge strane bolje i to nego da u Africi umirem od gladi recimo..
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 14.11.2009 9:43:19
|
|
|
|
Anoniman
|
ja bolje da ne kazem sta mislim o ovome...vrlo sam stroga po ovom pitanju...ne bih im to dozvolila nikada...iz milion razloga..prvi je taj sto se detetu tako uzima mogucnost da se uopste usprotivi tome da ga usvoji jedan takav par...a takva sredina za odrastanje deteta po meni nije zdrava... prava sam balkanka po ovom pitanju i ne prihvatam kompromis
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 14.11.2009 9:57:25
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: OTI ja bolje da ne kazem sta mislim o ovome...vrlo sam stroga po ovom pitanju...ne bih im to dozvolila nikada...iz milion razloga..prvi je taj sto se detetu tako uzima mogucnost da se uopste usprotivi tome da ga usvoji jedan takav par...a takva sredina za odrastanje deteta po meni nije zdrava... prava sam balkanka po ovom pitanju i ne prihvatam kompromis Upotpunosti se slasem sa ovim!
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 14:44:50
|
|
|
|
demetra
|
Ma da, neka legalizuju homoseksualne brakove, sta nas briga ko s kim jede, spava ili gleda tv. Pa onda neka legalizuju i poligamiju.Mislim, u cemu je razlika ovaj sto voli svoj pol je normalniji od onog sto voli mnogo zena (muskaraca) oko sebe. A da se mi onda lepo vratimo u onu primarnu zajednicu pa da zivimo po plemenima. Mozda neko jednog dana pronadje i vatru. Ne bi im dozvolila da usvajaju decu jer je priroda odredila da takav par ne moze da ima decu, dakle, nije prirodno ni da ih odgajaju.Nije stvar u ljubavi, novcu i vaspitanju, ovde je uvek prisutna samo jedna strana i to u prevelikoj dozi.Ona druga strana uvek fali.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 14:57:40
|
|
|
|
viking
|
IZVORNA PORUKA: demetra Ne bi im dozvolila da usvajaju decu jer je priroda odredila da takav par ne moze da ima decu Priroda je odredila i da čovek ne može da leti, pa eto nas u avionima svaki dan... Da se razumemo, i ja sam načelno protiv, ali samo načelno. Užasno je kompleksan svaki taj slučaj, i definitivno ima homoseksualnih parova koji su u stanju da pruže mnogo zdraviju sredinu za dete od nekih hetero parova.
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 14:58:48
|
|
|
|
sladjaaaa
|
Nisam za to da se homoseksualnim parovima u našoj zemlji dozvoli usvajanje dece, kao ni za legalizaciju gay brakova, jer "brak je zajednica muškarca i žene" i to će uvek biti i samo iz zajednice muškarca i žene treba da se rađaju i odgajaju deca jer jednostavno tako priroda nalaže. A ako neki gay par želi da se venča ili usvaja decu neka ide negde gde je to moguće pa neka žive tamo. Šta ako ta deca kad porastu jednostavno neće hteti da žive sa "dve mame" ili "dve tate"? Pa kad pođu u školu i deca počnu da ih zadirkuju zbog toga što imaju roditelje istog pola i to na najsuroviji način, kako to samo deca znaju... Pa ih svi prozivaju kasniji kroz ceo život, ti gay parovi moraju da znaju kakav će život njihovog deteta biti i moraju se upitati da li neko dete želi tako da živi pored njih i da se pati
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 15:04:22
|
|
|
|
viking
|
IZVORNA PORUKA: sladjaaaa Šta ako ta deca kad porastu jednostavno neće hteti da žive sa "dve mame" ili "dve tate"? Pa kad pođu u školu i deca počnu da ih zadirkuju zbog toga što imaju roditelje istog pola i to na najsuroviji način, kako to samo deca znaju... Pa ih svi prozivaju kasniji kroz ceo život, ti gay parovi moraju da znaju kakav će život njihovog deteta biti i moraju se upitati da li neko dete želi tako da živi pored njih i da se pati Mislim da će ih zadirkivati samo ona deca koja su kod svoje i od svojih hetero roditelja naučila da je to nešto zbog čega treba da ih zadirkuju i prozivaju. Tako da što se dece i njihovog zadirkivanja tiče, mislim da je veća krivica hetero nego gay roditelja... Deca gay roditelja u ovom slučaju neće patiti što su im roditelji gay, već zato što hetero roditelji nisu vaspitali svoju decu.
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 15:05:00
|
|
|
|
Anoniman
|
Jako komplikovana tema...... Mišljenja su podeljena a ja se pitam kuda ide ovaj svet..........?
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 15:06:59
|
|
|
|
Brand new mama
|
Nemojte da se brinete-kod nas je i heteroseksualnim parovima potrebno uzasno puno vremena,zivaca i papira da bi usvojili dijete....A nije da imamo problem kao u Holandiji da nema dijece za usvajanje.Bolje je odrastati u sirotistu,mozda nahranjen,ali bez mazenja i stvarne paznje...o ljubavi da ne pricamo.Da li ta dijeca imaju "muskog i zenskog" roditelja?I imaju li oni i dalje pravo da odlucuju da li da ostanu u sirotistu ili da ih usvoji neka porodica?I da li je lako reci u drustvu i da si odrastao u sirotistu?C'mon pa ne pricamo o tome da ce neki gejevi doci i uzeti bebu iz neke porodice u kojoj je vole,maze i paze,vec iz institucije u kojima nije rijetkost zlostavljanje,fizicko i seksualno,gdje je umrla prije godinu malecka od 12 god. od trovanja alkoholom(ne mislim da su tu krivi samo vaspitaci,vec ima tu puno uticaja)..I koliko mi se cini da pedofilija i ko na sta jos nije rezervisana za homoseksualnu populaciju-da li ste za oduzimanje dijece majkama koje godinama zatvaraju oci pred incestuoznim ponasanjem muzeva,djedova i sl?I nemojte samo reci da nema toga kod nas-ima toga svuda i ti ljudi nemaju dvije glave,vec su cesto u drustvu uvazeni kao dobri porodicni ljudi.
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 15:10:30
|
|
|
|
sladjaaaa
|
IZVORNA PORUKA: viking IZVORNA PORUKA: sladjaaaa Šta ako ta deca kad porastu jednostavno neće hteti da žive sa "dve mame" ili "dve tate"? Pa kad pođu u školu i deca počnu da ih zadirkuju zbog toga što imaju roditelje istog pola i to na najsuroviji način, kako to samo deca znaju... Pa ih svi prozivaju kasniji kroz ceo život, ti gay parovi moraju da znaju kakav će život njihovog deteta biti i moraju se upitati da li neko dete želi tako da živi pored njih i da se pati Mislim da će ih zadirkivati samo ona deca koja su kod svoje i od svojih hetero roditelja naučila da je to nešto zbog čega treba da ih zadirkuju i prozivaju. Tako da što se dece i njihovog zadirkivanja tiče, mislim da je veća krivica hetero nego gay roditelja... Deca gay roditelja u ovom slučaju neće patiti što su im roditelji gay, već zato što hetero roditelji nisu vaspitali svoju decu. Ali stvar je u tome što će uvek biti dece koji su od svojih hetero roditelja naučili da gay nije ok...i ta deca će ih zadirkivati, a oni će na žalost (bez obzira zbog koga) patiti, i to je nešto što gay roditelji treba da znaju.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 15:12:54
|
|
|
|
Brand new mama
|
Pa ima roditelja koji ce svoju dijecu uciti da su dijeca tamnije puti neprihvatljiva...i ko zna koliko drugih stvari.
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 15:17:53
|
|
|
|
viking
|
Slažem se Sladjo, samo sam htela da kažem da kada dodjemo u fazu da svako gleda samo svoja posla, toga više neće biti. Deca će uvek naći nešto zbog čega će zadirkivati jedni druge, ali oni su mali i nemaju pojma šta znači gay. To su morali da čuju kod kuće kako roditelji "ogovaraju" taj isti gay par, pa onda oni to prenose na svoje vršnjake... Tako bar ja kapiram celu tu stvar
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 18.11.2009 15:20:35
|
|
|
|
sladjaaaa
|
IZVORNA PORUKA: viking Slažem se Sladjo, samo sam htela da kažem da kada dodjemo u fazu da svako gleda samo svoja posla, toga više neće biti. Deca će uvek naći nešto zbog čega će zadirkivati jedni druge, ali oni su mali i nemaju pojma šta znači gay. To su morali da čuju kod kuće kako roditelji "ogovaraju" taj isti gay par, pa onda oni to prenose na svoje vršnjake... Tako bar ja kapiram celu tu stvar pa uvek je tako...
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 8:18:54
|
|
|
|
demetra
|
Cekaj malo, kad vas dete bude pitalo da li je normalno da neko ima dve mame ili dve tate vi cete mu reci "to se nas ne tice".Mislim da sam ja poslednja osoba koje se to u sustini tice, bas me briga ko s kim i kako zivi ali kad me dete to pita nesto moram da mu kazem, zar ne?Uostalom, ako ne sazna od roditelja saznace negde drugo. OSim toga ona prica o zlostavljanju dece u sirotistima kao razlog za davanje dece na usvajanje homoseksualnim parovima bas ne pije vodu.Ima jedno jednostavnije resenje - popraviti stanje u domovima.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 9:03:15
|
|
|
|
LillyT
|
Demetra, a kako ces detetu objasniti pojam normalnosti? Sta je to sto je normalno?!? Stav vecine? Ovde se potkrepljuje ono sto Viking prica, uvek ce biti roditelja koji ce svoju decu uciti da se rugaju deci homo parova i da to nije normalno (sta god to bilo). Pitanje je jako komplexno i tesko da se moze tek tako resiti, ali ok je da se o tome razmislja i prica. U nacelu, ja sam protiv toga, bas iz razloga socijalizacije dece, jer ne postoji (ovde) jos uvek povoljna drustvena klima. A valjda su deca ta koja najvise ispastaju u celoj prici i njima treba ugoditi.
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 9:09:43
|
|
|
|
minavb
|
Na zalost, nije vreme da se u Srbiji razmislja o ovakvim stvarima. Ovde ljudi stradaju jer su stranci, imaju drugu boju koze ili su druge veroispovesti, zamislite kako bi tek prolazili homoseksualci kojima se odobri usvajanje. Prvi bi bili na Obrazovoj listi za odstrel.
|
|
|
|
RE: homoseksualne osobe i usavajanje dece 19.11.2009 9:14:47
|
|
|
|
sanji
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Zasto mislis da ce im hetero biti cudaci? Zar nisu homosexualci rodjeni u hetero braku? Jesu,samo su usput negde posrnuli!!! Nemoj da se ljutiš. nisam mogla da odolim! Ja sam svoje mišljenje ostavila u temi homoseksualnost još odavno i neću da se ponavljam! Svako ima pravo na svoje mišljenje!
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Zvončići no.1Kad padne prvi sneg, kad zabeli se breg, na put se sprema tad, taj deda večno mlad,...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Цртани филмови.
пеперутка16
Да ли су ваша деца гледала цртане филмове попут Теенаге Мутант Ниња Туртлес, Иу Ги Ох, Покемон... и постала насилна због њих?