|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
6.11.2009 18:47:48   
Anoniman

ma da , idemo u p.m! pravo u kandže....
evo na RTS 1 govore o frci u Kijevu... sve je živo zatvoreno.
kakvi koncerti ,kakvi bakrači...................

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 426
6.11.2009 18:51:19   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cipiripi

dok se u drugom planu cepa vojvodina.

Jeeeeeeeeeel? Ja ne pratim politiku pa ni ne znam. user posted image

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 427
6.11.2009 18:53:11   
magnetic
Ja sam zamolila komercijaliste koji mi dolaze u firmu da se do daljnjeg ne rukuju samnom(mislim da su se uvredili).Jbg to je i za njihovo dobro.Jel' istina da ce vakcina biti 3500 din?

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 428
6.11.2009 18:54:31   
Anoniman
5 eur će biti vakcina, tj participacija. 

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 429
6.11.2009 18:56:40   
magnetic

IZVORNA PORUKA: Tasha RR

5 eur će biti vakcina, tj participacija. 
Znaci dezinformacija

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 430
6.11.2009 18:58:49   
sephora
da, tako je, 5 eur participacija, tako bilo na TV-u!!!
ne znam sledeće godine kada bude bila u slobodnoj prodaji da se vakcinišu i oni koji nisu rizične grupe a to žele da urade, koliko će tada biti cena?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 431
6.11.2009 18:59:02   
Anoniman

ma perem ruke kao blesava , kožu ću oguliti! sve u kući sam postrojila - pranje ruku, ruka na usta prilikom kijanja.... kljukamo se propolisom.. čajevima... vitaminima (voće i povrće) ...
a na beli luk bazdim već danima! user posted image

za dve nedelje idem u NS NA PREGLED, NE SEDA MI SE U AUTO NIGDE DA IDEM ... NIGDE MEĐU LJUDE........Postala sam paranoik majke mi!

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 432
6.11.2009 19:02:24   
Anoniman
Ja sam namazala nokte onim gorkim protiv grickanja noktiju (kupila Luki pa namazala i sebi. Tek sada sam shvatila koliko često stavljam ruke u usta ili oko usta. 

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 433
6.11.2009 19:02:44   
sephora
e nemojte da kijate u ruku nego u rever, rukav ili najbolje maramicu koja se odmah baca u đubre...
danas moja mama koja je nešto kilava već 2 dana uzela da malo skuva nešto i u pauzi istrese nos...ja za njom nazad u kuhinju a ona ni 5 ni 6 uzela tim rukama bira pleh u koji će da zapeče ručak i pipa li pipauser posted image
ja kažem svaka čast kakva higijena, a ona me nazva raznoraznim imenima i izvređa me pošteno što ja nju kontrolišem ali videh krišom da je odmah potom oprala ručice svoje čarneuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 434
6.11.2009 19:05:23   
Anoniman

Ja sam namazala nokte onim gorkim protiv grickanja noktiju (kupila Luki pa namazala i sebi. Tek sada sam shvatila koliko često stavljam ruke u usta ili oko usta. 

ja se sve trudim da ne diram područje lica , pa čak i kada sam kući i kada baš često perem ruke... ali i to minimalno dodirivanje mi se sada čini opasnim....uh. imam onaj gel za dezinfekciju, bukvalno non-stop ga nanosim kada sam van kuće. ne znam da li to išta vredi... i uvila sam lice u šal kada sam bila do grada, kao bula.....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 435
6.11.2009 19:05:38   
mihi
Beba je nedonošče,  zarazila se  na institutu za Neonatologijuuser posted image , te bebe bi trebalo da su u potpuno  sterilnim uslovima odatle je prebačena na Institut i na mehaničkoj ventilaciji je i koliko znam jako je loše ima tešku upalu plućauser posted image .

< Poruku je uredio mihi -- 6.11.2009 19:06:15 >

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 436
6.11.2009 19:08:11   
sephora
joj kaliopi baš si facauser posted image
samo da ti kažem, kada si kod kuće bolje peri ruke sapunom i vodom pa posle maži kremu, jer ako potrošiš sav gel za dezinfekciju pitanje je da li ćeš posle naći još da kupiš, ovde u Bg samo što narod apotekarkama nije gaće skinuo pa i njih kupiouser posted image
čuvaj ga za situacije izvan kuće...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 437
6.11.2009 21:15:03   
cici78
Ne plasim se ni za sebe niti za muza, ali imamo tromesecnu bebu i nismo pametni kako da se zastitimo...ja ne radim, ceo dan sam sama sa bebom kuci, ali mm radi, hvala Bogu ne sa puno ljudi...ipak se plasim da nam on ne donese taj virus kuciuser posted image  Jos kad sam cula za ovu jednomesecnu zarazenu bebu odlepila sam totalnouser posted image ... Rodbini sam rekla "vidimo se na prolece" pa ko se ljuti, nek se ljuti...

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 438
6.11.2009 23:16:31   
magnetic
Dali neko gleda ovu emisiju sto vodi Olivera Kovacevic?Pricaju o gripu.Razresila sam mnoge nedoumice.Vakcinisacu se

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 439
6.11.2009 23:25:25   
nina83
IZVORNA PORUKA: cici78

Ne plasim se ni za sebe niti za muza, ali imamo tromesecnu bebu i nismo pametni kako da se zastitimo...ja ne radim, ceo dan sam sama sa bebom kuci, ali mm radi, hvala Bogu ne sa puno ljudi...ipak se plasim da nam on ne donese taj virus kuciuser posted image  Jos kad sam cula za ovu jednomesecnu zarazenu bebu odlepila sam totalnouser posted image ... Rodbini sam rekla "vidimo se na prolece" pa ko se ljuti, nek se ljuti...

Ja se sve tesim da su bebe koje sisaju kako-tako zasticene preko majcinog mleka.. Ne znam ni sama sta da mislim..

(odgovor članu cici78)
Direktna veza do poruke: 440
7.11.2009 8:22:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: magnetic

Dali neko gleda ovu emisiju sto vodi Olivera Kovacevic?Pricaju o gripu.Razresila sam mnoge nedoumice.Vakcinisacu se

Ja sam opet sinoć zaspala kao kokoš u 21h. Prepričaš nam?

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 441
7.11.2009 8:44:54   
minavb

Slažem se mamanp. To su odluke koje se u kriznim situacijama donose na nivou države. Ne mogu neki, koji se mogu (kada bi hteli) vakcinisati, donositi odluku da neće, kada time ugrožavaju one koji ne mogu (a hteli bi kada bi mogli): trudnice u prvom trimestru, bebe mlađe od 6 meseci i eto, one koji su alergični na jaja. Pitajte te ljude, da li misle da ste vi sebični što svojom nemarnošću njih dovodite u rizik da dobiju grip umesto da se vakcinišete, virus se zaustavi i oni ne dobiju bolest.
Sada više uopšte ne pričam o kvalitetu vakcine protiv svinjskog gripa, nego o tome da stolari, vodoinstalateri, ekonomosti, pravnici i svi ostali bolje znaju od onih koji se vakcinacijom i epidemijama bave.

Da ponovim, mada sam vec napisala, ja sam trudnica u prvom trimestru!!! I da nisam, primila bih samo vakcinu protiv sezonskog gripa. Moj otac je epidemiolog koji je licno sedamdesetih drzao u Sidu pod karantinom bolnicu, u kojoj je dvoje umrlo od Variole Vere, nije nalozio masovnu vakcinaciju vec vakcinaciju ljudi u bolnici i srodnika umrlih, i epidemiju u tom gradu potpuno zaustavio. Po njegovom savetu se vodim. Mom nerodjenom detetu, nedovoljno ispitana vakcina moze da skodi a sezonska vakcina nije potpuna zastita, ali smanjuje mogucnost oboljevanja i otklanja mogucnost komplikacija.  Izolovala sam se, mm ce se vakcinisati, posete ne primam i ne idem nigde, osim kod lekara, gde moram da se sretnem sa vecom grupom ljudi u zatvorenom prostoru. Ja se ne mogu razboleti, niti mogu ugroziti ikoga.  I nisam stolar, vec nutricionista koji je iz epidemiologije imao 10.

< Poruku je uredio minavb -- 7.11.2009 8:47:29 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 442
7.11.2009 8:51:01   
mihi
Mina, naravno da ćeš poslušati lekara i savet da se trudnice u prvom trimestru ne vakcinišu i to je tako naravno da ćeš morati da se čuvaš jer će oboljevanje biti sve intenzivnije. Nema potrebe za raspravama, prosto jer je vakcinacija protiv variole vere je bilo nešto savim drugo.  Tih sedamdesetih godina u pitanju je bio živi virus koji je mogao da napravi i napravio je mnoge neželjene efekte prilikom vakcinacije. Danas u XXI veku ipak se radi o mrtvoj vakcini, i čak o split vakcinama koju neće svi primaiti nego samo deca i trudnice a ostali mrtvu vakcinu čiji antigen nije podeljen na manje partikule. Prema tome videćemo kad vakcinacija prodje epidemiolozi će biti zadauženi za prikupljanje podataka o neželjenim dejstvima vaakcine. Nema potrebe da se unapred govore stvari o kojima se još ništa ne zna. Juče pročitah da su Kinezi vakcinisali 10 miliona ljudi i da je bilo lakših ne željenih efekata i to oko 0,5% na ovom uzorku. Nadamo se da će sa vakcinom sve biti ok.

< Poruku je uredio mihi -- 7.11.2009 9:06:03 >

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 443
7.11.2009 8:52:53   
mamanp
Jutros su na vestima potvrdili da je stariji covek iz Nisa (cini mi se) umro od gripa.

Niko nije rekao da je lako biti roditelj, sad znam i zasto

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 444
7.11.2009 8:54:42   
Trcosava
mina imaš ppuser posted image

(odgovor članu mamanp)
Direktna veza do poruke: 445
7.11.2009 8:59:43   
minavb
IZVORNA PORUKA: Trcosava

mina imaš ppuser posted image

Ako si meni rekla Trcko, nemam ga.

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 446
7.11.2009 9:01:48   
Trcosava
tebi tebi, pa majku mu...opet ne šalje...a ne znam di da te pitam to što sam te pitala u pp, aj tamo na kuckamo, kaficu pijuckamo,može?

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 447
7.11.2009 9:24:40   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: minavb

I nisam stolar, vec nutricionista koji je iz epidemiologije imao 10.

Ne znam zašto si ovo napisala, ja se nisam lično tebi obraćala. Niti znam zašto forsiraš da se nećeš vakcinisati, kada ni ne smeš? user posted image

A druga stvar... to što si rekla da ne možeš da se zaraziš ... evo vidi da možeš:

IZVORNA PORUKA: minavb
osim kod lekara, gde moram da se sretnem sa vecom grupom ljudi u zatvorenom prostoru.

No, neću zaista više da se nastavljam. Jer se u principu slažem da je najpametnije vakcinisati se protiv sezonskog. A jel tu vakcinu smeju trudnice u prvom trimestru?

Nego me zanima, ako je neko vakcinisan, dal on ipak može biti prenosnik bolesti iako ne može da je dobije?

(odgovor članu minavb)
  Direktna veza do poruke: 448
7.11.2009 9:41:12   
magnetic

IZVORNA PORUKA: magnetic

Ja sam opet sinoć zaspala kao kokoš u 21h. Prepričaš nam?

Necu umeti sa tim njihovim strucnim recnikom ali sve u svemu stvar je u tome da nas narod nema poverenja u nasu drzavu i u nase zdravstvo pa je zato nastala sva ova zbrka.Mi Srbi mislimo da je lek za sve bolesti beli luk,slanina i rakija,medjutim vakcinisanje je jedini nacin da grip ne dobijete.Sto se tice ona dva opasna sastojka-u svakom leku postoji nesto sto jednom pomaze a drugom odmaze(mislim na organe).Ziva-da,ima je.Ali pre trideset godina kada je SFRJ bila napadnuta variolom,ljudi su primali vakcimu u kojoj je bila mnogo veca kolicina zive.Dali je neko posle toga oboleo od variole-ne.Stvar je u tome da drzava i zdravstvo nemaju dovoljno vremena za medijsku kampanju ove vakcine da bi ljudima doprlo do svesti da se moraju vakcinisati.A sledece godine ce vakcinisanje protiv svinjskog gripa biti normalno kao protiv sezonskog

< Poruku je uredio magnetic -- 7.11.2009 9:50:00 >

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 449
7.11.2009 9:47:07   
minavb
Unos zive u trudnoci, kao i ostalih teskih metala, mora biti ogranicen i strogo kontrolisan. Zato su i mnoge vrste morske ribe u trudnoci strogo zabranjene, bez obzira sto zahvaljujuci drugim sastojcima mogu biti vrlo korisne. Zato se ja u trudnocu necu vakcinisati protiv novog gripa jer je sadrzaj zive veci nego u ostalim vakcinama.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

Anketa

Ime za devojcicu
Kalina14

mala pomoc oko imena :)

Dunja (37%)

Staša (26%)

Lena (37%)

Ukupan broj glasova: 103

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here