|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Novi grip AH1N1
6.11.2009 15:20:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: lu

Jaooooo što zakomplicirašte...najgore od svega su tajni meilovi,pa neko kao želi pomoći a igra se skrivača ma dajuser posted image

TO ja pričam sve vreme!

user posted image Vidim stigli smo do Moldera!

IZVORNA PORUKA: mamanp

IZVORNA PORUKA: minavb

Variola Vera je nesto sasvim drugo. Ne moze se porediti vakcinacija protiv osipne groznice koja je smrtonosna u mnogo vecem procentu nego grip.

Ok. Samo sam htela da kazem da ako nadlezni za to kazu da se MORAMO vakcinisati onda ce to tako i biti bez obzira na posledice.

Slažem se mamanp. To su odluke koje se u kriznim situacijama donose na nivou države. Ne mogu neki, koji se mogu (kada bi hteli) vakcinisati, donositi odluku da neće, kada time ugrožavaju one koji ne mogu (a hteli bi kada bi mogli): trudnice u prvom trimestru, bebe mlađe od 6 meseci i eto, one koji su alergični na jaja. Pitajte te ljude, da li misle da ste vi sebični što svojom nemarnošću njih dovodite u rizik da dobiju grip umesto da se vakcinišete, virus se zaustavi i oni ne dobiju bolest.
Sada više uopšte ne pričam o kvalitetu vakcine protiv svinjskog gripa, nego o tome da stolari, vodoinstalateri, ekonomosti, pravnici i svi ostali bolje znaju od onih koji se vakcinacijom i epidemijama bave.

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 401
6.11.2009 15:38:13   
minavb
Pa eto, ja sam trudnica u prvom trimestru, svakako se ne mogu vakcinisati. Epidemioloska situacija nija takva da  se stanovnistvo prisilno vakcinise, niti tako moze biti kad je bilo koji grip u pitanju. Svake godine neko umre zbog sezonskog gripa pa ne vidim da je iko primoravao stanovnistvo da se vakcinise.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 402
6.11.2009 17:58:27   
mihi
IZVORNA PORUKA: Tasha RR

IZVORNA PORUKA: lu

Jaooooo što zakomplicirašte...najgore od svega su tajni meilovi,pa neko kao želi pomoći a igra se skrivača ma dajuser posted image

TO ja pričam sve vreme!

user posted image Vidim stigli smo do Moldera!

IZVORNA PORUKA: mamanp

IZVORNA PORUKA: minavb

Variola Vera je nesto sasvim drugo. Ne moze se porediti vakcinacija protiv osipne groznice koja je smrtonosna u mnogo vecem procentu nego grip.

Ok. Samo sam htela da kazem da ako nadlezni za to kazu da se MORAMO vakcinisati onda ce to tako i biti bez obzira na posledice.

Slažem se mamanp. To su odluke koje se u kriznim situacijama donose na nivou države. Ne mogu neki, koji se mogu (kada bi hteli) vakcinisati, donositi odluku da neće, kada time ugrožavaju one koji ne mogu (a hteli bi kada bi mogli): trudnice u prvom trimestru, bebe mlađe od 6 meseci i eto, one koji su alergični na jaja. Pitajte te ljude, da li misle da ste vi sebični što svojom nemarnošću njih dovodite u rizik da dobiju grip umesto da se vakcinišete, virus se zaustavi i oni ne dobiju bolest.
Sada više uopšte ne pričam o kvalitetu vakcine protiv svinjskog gripa, nego o tome da stolari, vodoinstalateri, ekonomosti, pravnici i svi ostali bolje znaju od onih koji se vakcinacijom i epidemijama bave.

user posted image user posted image user posted image user posted image  Taša,
postoji nešto što se zove procena epidemiološke situacije, broj obolelih, učestalost, težina kliničke slike, na osnovu toga se donosi odluka o vakcinaciji, nema tu ja neće jer mi se nećee....... I gluposti kao što je jedan političar rekao virusa nema u Vojvodini (kamo sreće da je tako) a ima ga u Centralnoj Srbiji. Ljudska glupost nema granica......

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 403
6.11.2009 18:03:55   
mihi
Variola Vera je jedna od najsmrtonosnijih bolesti XX veka, uzročnik takođe virus, Ovo nije običan već rekombinantni soj virusa maltene novi virus sa kojim se ljudska vrsta do sada nije susretala,  veoma opasno. Virus je pasažom kroz tri vrste organizama (svinja, čovek i ptice) možda i  opasniji od virusa variole vere.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 404
6.11.2009 18:06:05   
Anoniman
mihi, virni u temu o vakcinaciji dece protiv AH1N1, tamo sam napisala našu odluku za sada (ako te zanima).

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 405
6.11.2009 18:08:34   
Anoniman
  upravo sam čula na vestima da je jednomesečna beba obolela od novog gripa...........user posted image

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 406
6.11.2009 18:09:45   
Anoniman
To je bilo na vestima pre dva dana.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 407
6.11.2009 18:12:20   
Anoniman

rekla sam da sam upravo čula a ne da su tek sada javili

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 408
6.11.2009 18:16:14   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kaliopi

rekla sam da sam upravo čula a ne da su tek sada javili

Pa ni ja nisam rekla da si rekla da su sada javili. user posted image Meni je samo drago da je beba još uvek živa. Šta kažu, kako je?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 409
6.11.2009 18:17:20   
Anoniman
Naime, pre dva dana su to samo provukli, i pikosekundi su spomenuli i nastavili dalje. Ja sam pokušala o tome da nađem na netu ali nisam uspela. Kao da su zataškali vest, nigde nije bilo ni reči o tome. user posted image
Odakle je beba uopšte?

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 410
6.11.2009 18:28:39   
sephora
da, beba je sada na Institutu za majku i dete, nisu rekli odakle je-samo da je primljena sa teškom upalom pluća i da je na respiratoru...user posted image bilo je na TV pre jedno sat, sat ipo,...
do sada ukupno 4 smrtna slučaja i jedan sumljiv (stariji čovek sa pejsmejkerom još se ne zna da li je uzrok smrti infekcija novim gripom), 4 ljudi na respiratorima i ova beba...user posted image
mene vata strava-samo da dočekamo zdravi tu vakcinu-mislim da ću vakcinisati decu, mm će se vakcinisati na poslu jer radi u porodilištu, a ja i majka ćemo se štititi koliko možemo...neka nam je svima Bog u pomoći...
e da, u Beogradu, za sada nema novih slučajeva...što ne znači da ih neće biti...
ako epidemiološka situacija bude lošija u narednih nekoliko dana možda će stupiti na snagu zabrana javnog okupljanja i zatvoriće se obdaništa, koja su ovih dana sva u Srbiji, po dva puta temeljno dezinfikovana...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 411
6.11.2009 18:31:57   
magnetic
Suska se danas da ima jedan slucaj obolelog i u Suboticiuser posted image

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 412
6.11.2009 18:34:32   
Anoniman
To zatvaranje obdaništa, škola... to je sve jako fino... a hoće se zatvroiti i radna mesta onda? Jer, šta će roditelji gde su oba roditelja zaposlena a nema ko da im čuva decu? user posted image

A javna okupljanja, ja ne znam zašto se i dalje najavljuju koncerti, još manje mi je jasno koji krelci idu na njih?

< Poruku je uredio Tasha RR -- 6.11.2009 18:35:24 >

(odgovor članu magnetic)
  Direktna veza do poruke: 413
6.11.2009 18:36:28   
sephora
to nisam čula, videćemo u vestima u 19:30!
Daj Bože da ne bude novih slučajeva, već me muka hvata da slušam vesti...
kada mi se sistem bude preopteretio samo ću da se isključim iz svega i neću ni da čujem za grip-a već sam ozbiljno blizu te graniceuser posted image

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 414
6.11.2009 18:38:41   
Anoniman
Evo i kod nas u HN ima 5 slucajeva oboljelih, svi u DZ nose maske. Bas sam se uprpilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 415
6.11.2009 18:39:27   
cipiripi
kada sam bila u bolnici stigao je dopis od jednog coveka iz farmaceutske industrije iz Svajcarske.
on kaze da se nikako ne prima vakcina za ovaj novi grip iz razloga sto je potrebno minimum 5 godina da se dokaze da li je dobra ili ne a sastoji se izmedju ostalog da u njenom sastavu postoje neke 2 supstance koje se strahovito opasne...
kome sad verovati?
da li se uopste neko zapitao koliko godisnje ljudi umre od obicnog gripa jer su neozbiljni i ne odlaze kod lekara?
treba se cuvati, ne izlaziti po kaficima, ne voziti se autobusima bez maske, uzimati vitamine itd..
da li se neko zapitao zasto ne sme da se prima u prvom tromesecju trudnoce, i zasto nesmeju primati bebe mladje od 6 meseci?
ja se sigurno necu vakcinisati.
bitno je da ako se osete prvi blagi simptomi da se uzme terapija i nema nikakvih opasnosti, to kazu pravi doktori koji ti ne unose paniku.
iskreno smatram da je cela ova prica mnogo naduvana.
ojacajte svoj imunitet i to je to...

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 416
6.11.2009 18:39:34   
sephora
pa ako zatvore vrtiće i škole moraće i po jedan roditelj da ostane kod kuće, to je valjda logično, neće valjda deca sama da sede kod kuće, valjda imaju to u vidu...pa upozoravali su oni firme da naprave plan za slučaj epidemije, jer će svaka od njih u jeku raditi, u najboljem slučaju, samo sa trećinom radnika, od toga će neki biti bolesni a neki čuvati i negovati obolele ili decu...

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 417
6.11.2009 18:41:31   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sephora

da, beba je sada na Institutu za majku i dete, nisu rekli odakle je-samo da je primljena sa teškom upalom pluća i da je na respiratoru...user posted image bilo je na TV pre jedno sat, sat ipo,...
do sada ukupno 4 smrtna slučaja i jedan sumljiv (stariji čovek sa pejsmejkerom još se ne zna da li je uzrok smrti infekcija novim gripom), 4 ljudi na respiratorima i ova beba...user posted image
mene vata strava-samo da dočekamo zdravi tu vakcinu-mislim da ću vakcinisati decu, mm će se vakcinisati na poslu jer radi u porodilištu, a ja i majka ćemo se štititi koliko možemo...neka nam je svima Bog u pomoći...
e da, u Beogradu, za sada nema novih slučajeva...što ne znači da ih neće biti...
ako epidemiološka situacija bude lošija u narednih nekoliko dana možda će stupiti na snagu zabrana javnog okupljanja i zatvoriće se obdaništa, koja su ovih dana sva u Srbiji, po dva puta temeljno dezinfikovana...

da, to je sve što kažu... e sad........... *bem ti život.

(odgovor članu sephora)
  Direktna veza do poruke: 418
6.11.2009 18:42:02   
sephora
ma, ko je taj famozni lik što piše da je vakcina toliko ozbiljna...da li ima on istomišljenike ili on sam spasava svet?
gde on radi i šta, razumem da neće da otkrije ime ali da bi mu neko verovao mora da kaže sa koje pozicije on govori!!!
i uostalom, nije valjda cela stručna Srbija blesava a on jedini pametanuser posted image

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 419
6.11.2009 18:44:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: cipiripi

a sastoji se izmedju ostalog da u njenom sastavu postoje neke 2 supstance koje se strahovito opasne...
kome sad verovati?

Ta dva sastojka se nalaze u svakoj vakcini, i predstavljaju konzervans. Sastoje se u malim količinama, a ovde se sumnja da se nekome u laboratoriji zatresla ruka pa je stavio više.

(odgovor članu cipiripi)
  Direktna veza do poruke: 420
6.11.2009 18:44:32   
Anoniman

A javna okupljanja, ja ne znam zašto se i dalje najavljuju koncerti, još manje mi je jasno koji krelci idu na njih?

e baš sam se danas to zapitala gledajući ove silne najave za koncerta ?!user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 421
6.11.2009 18:44:47   
sephora
još nešto, Dr. Kon je izjavio da je normalno da neko ne želi da se vakciniše ali da mora da se potpiše izjava i pohrani u arhivu- isključivo iz finansijskih i epidemioloških razloga...

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 422
6.11.2009 18:45:47   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kaliopi

e baš sam se danas to zapitala gledajući ove silne najave za koncerta ?!user posted image

Zove me drugarica, kaže "Hoćeš na Severinu u nedelju?" user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 423
6.11.2009 18:47:22   
cipiripi
mm smatra da je to sve neka politicka fora da ludi skrenu paznju sa tenutnih desavanja u nasoj zemlji..svi ukljucuju tv i cekaju informacije o gripu dok se u drugom planu cepa vojvodina.
idu na zabranu javnih okupljanja..itd...
a ko je taj famozni covek..neznam..niti me zanima..
sedim u kuci...cekam da mi se prime bebe ... cuvam se i to je to ... user posted image

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 424
6.11.2009 18:47:24   
sephora
Ministar kaže da mu nije jasno zašto bi neko od zdravstvenih radnika ko naravno ima medicinskog obrazovanja odbio da se vakciniše...
Tasha je u pravu, nekome se zatresla ruka u laboratorijiuser posted image i to u svakoj laboratoriji svakog proizvođačauser posted image ma dajte, to o štetnosti vakcine je samo novinarska patka!!!

(odgovor članu sephora)
Direktna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...
Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
Preminule sestre Sara (5) i Tina (9), stra...
Juče, baš oko podneva, deka i unuke kročili su ispod terase Železničke stanice u Novom Sadu kada se ona iznenada obrušil...

image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa

Izbor

Da li biste zrtvovali "imanje" porodice zarad blistave karijere?

Da (9%)

Ne (77%)

Neodlucan/a sam (14%)

Ukupan broj glasova: 190

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here