Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 15:34:27
|
|
|
|
bebuska
|
Hvala vodolijo, procitala sam sve postove na ovoj temi tako da znam da si vec imala pokusaja. Dokle si sad stigla jesil pocela 4. postupak za VTO il se jos uvijek pripremas?
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 15:35:03
|
|
|
|
lence
|
Dobrodosla Trba! Skokni na ovu temu ako jos nisi bila, mozda ima neke odgovore koje trazis: Inseminacija. Ne vidim zasto ti doktorka savetuje da ne probas prvo inseminaciju, narocito ako si mlada i vreme ne igra presudnu ulogu? Manje se pumpas hormonima i sve je prirodnije. Metoda zaobilazi problem koji vi kao par imate, obradi spermice i samo ti ih preda. Srecno, sta god da odlucis!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 15:41:21
|
|
|
|
trba
|
Hvala lence skocicu i tamo. Vreme?...pa nisam bas sigurna da ga imamo na pretek meni je 36 a mm 39. Mada opet...mozda i inseminacija uspe iz prvog puta npr ? :) ihhh sto sam ja veciti optimista IZVORNA PORUKA: lence Dobrodosla Trba! Skokni na ovu temu ako jos nisi bila, mozda ima neke odgovore koje trazis: Inseminacija. ........................ Srecno, sta god da odlucis!
< Poruku je uredio trba -- 3.11.2009 15:42:10 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 15:43:49
|
|
|
|
lence
|
Ma ako ti nije previsok FSH nije zgorega da probas inseminaciju. Ako ne uspe barem ne trebas da cekas da ti se sistem vrati u normalu pa da pokusas IVF.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 17:35:54
|
|
|
|
melania
|
Procedura je jednostavna sto se tice prijavljivanja.Odes lepo sa tm u Visegradsku ili Narodnog fronta,poneses sve kopije rezultata i tamo popunite neki formular.Cekas komisiju da te obavesti ukoliko im nesto jos bude potrebno od rezultata.Moja drugarica je bila ok a njen muz ista dijagnoza kao tvom muzu i odma su prosli komisiju i sad imaju divnog decaka,radila je Vto u NF.Ona nije pokusavala sa inseminacijom jer je dobila isti savet kao i mnogi da je to bacanje para sa njegovom dijagnozom.Inseminacije rade samo oni koji kao ne mogu da prodju komisiju pa ih oni zajebavaju sa tim glupostima.Moj ti je savet da sto pre predas papire.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 17:46:54
|
|
|
|
melania
|
Vidim da sam zaboravila Trbo tvoje trece pitanje gde raditi.Preporuka je tamo gde se lecis i vodi racuna o tome da li ti je vazno da rade zamrzavanje,to ce ti u neku ruku osigurati vise pokusaja za manjom stimulacijom.Imas 6 bolnica za izbor ali ti tu ne mogu pomoci jer je to skroz nezahvalno.Znaci papire u ruke i pozuri sa predajom papira,to se zavrsava za deset minuta.Ako odes u Visegradsku treci salter ti je za vto gde se prijavljuju i pacijenti iz unutrasnjosti,komisija im je cetvrtkom uglavnom.Nadam se da sam ti bar malo pomogla
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 0:12:09
|
|
|
|
cipiripi
|
@ Trbo Tvoj i moj problem je isti. Oligospremija. Stim sto ja imam 26 godina, a mm 25. Ja nisam za varijantu o drzavnom trosku jer ne podnosim to da me neko tretira kao da sam na traci za svinjokolj, meni je ipak potrebnije bilo da ostvarim neki kontakt sa doktorima a ne da imaju samo 2 minuta da me saslusaju. Postupak je sledeci: (privatno, o svom trosku) * Za tebe: - hormoni - testosteron,progesteron,estradiol,.... - vdrl (sifilis) , hiv , Hcv 1 i 2 (hepatitis), toxoplazmoza (virus vezan za zivotinje), rubella 1 i 2 (ako se je rubella 2 pozitivna nemoj da se istraumiras jer je to znak da si prelezala boginje i to zauvek ostaje u tebi ).... -bris vagine , cerviksa, mikrobiooski, hlamidia, mikroplazma, ureoplazma .. *Za njega: -spermogram i spermokultura -bris uretre, zatim na hlamidiju, mikro i ureo -hiv, hcv, toxo, rubela.. - Ovi nalazi su jako vazni. Nek te ne brine ako imate hlamidiju, mikro ili ureo...to se leci za 10 dana. Da li si radila clioskopiju ili HSG - tj snimanje prohodnosti jajnika? Nakon svih obavljenih analazi i ako je sve ok stupas u proces. Sa horonima pocinjes 21 dan od pocetka zadnje menstruacije. Ja nisam imala problema..samo par puta me je bolela glava i to je to. Licno nisam za inseminacije, odradila sam ih tri a rezultat je bio veliko NISTA! Privatno inseminacija kosta 400e ..pa kad saberes ja sam dala za njih 1200e a vto je kosta 1600.. + lekici 500e U ovoj privatnoj bolnici gde sam ja radila sve su jako zadovoljni ...nisu me izbombardovali sa hormonima jer su me pratili sto je jako vazno, i zadnjih 7 dana svaki dan vadili krv da ih slika na ultrazvuku ne bi prevarila..to ti je ona varijanta "2 puta meri jednom seci". Sutra idem na transfer. od 12 celija oplodjeno mi je 10, 3 ubacujem a 7 zamrzavam. Volela bih da ti pomognem, ako te nesto zanima kazi
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 0:15:08
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi Sutra idem na transfer. od 12 celija oplodjeno mi je 10, 3 ubacujem a 7 zamrzavam. Drzim ti palceve da uspe
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 1:02:32
|
|
|
|
cipiripi
|
ja se iskreno nadam da hoce ...
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 9:08:40
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: cipiripi Sutra idem na transfer. od 12 celija oplodjeno mi je 10, 3 ubacujem a 7 zamrzavam. navijam za tebe
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 9:52:43
|
|
|
|
melania
|
Cipiripi neka ti je sa srecom
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 10:21:31
|
|
|
|
lence
|
Cipiripi, drzim ti palceve.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 10:55:24
|
|
|
|
2002m
|
Cipiripi
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 11:12:05
|
|
|
|
Kleopatra
|
Cipiripi navijam za tebe
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 11:33:21
|
|
|
|
bebuska
|
Cipiripi
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 12:24:32
|
|
|
|
vodolija 82
|
Cipiripi,od sveg srca navijam i zelim ti da uspe
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 12:24:56
|
|
|
|
vodolija 82
|
IZVORNA PORUKA: vodolija 82 Cipiripi,od sveg srca navijam i zelim ti da uspije
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 12:46:56
|
|
|
|
engimengi
|
Tvoj i moj problem je isti. Oligospremija. Stim sto ja imam 26 godina, a mm 25. Ja nisam za varijantu o drzavnom trosku jer ne podnosim to da me neko tretira kao da sam na traci za svinjokolj, meni je ipak potrebnije bilo da ostvarim neki kontakt sa doktorima a ne da imaju samo 2 minuta da me saslusaju. Ja sam radila vto o drzavnom trosku,sva sreca uspesno iz prvog puta!Prema meni su se super ponasali dobila sam isto paznje kao i zene koje placaju,dr.mi je zakazivao termin i nikada nisam cekala nikakav red,ja sam prezadovoljna!!Mozda nije na svim klinikama isto,ja sam radila na privatnoj!!Nisam dala ni dinar ni za lekove ni za analize!!Svima bi preporucila da probaju,analize koje skupljas su iste kao kad placas!!Zelim svima srecu i puno beba!!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 12:49:14
|
|
|
|
boje
|
engimengi, koliko je vremena si skupljala sve papire i prolazila tu celu birokratiju dok nisi konacno usla u program? meni se cini da tu treba da imas debele zivce i da to jako dugo traje
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 14:10:51
|
|
|
|
engimengi
|
Boje, Za analize mi nije trebalo mnogo,samo uzmes upute od ginekologa iz dz i krenete ti i suprug,bilo je bas brzo,onda komisija,pa socijalno,to su 2,3 dana!!Ja sam prvo sve uradila neznajuci da cemo na vto,pa kad je spermogram bio mnogo los nismo vise cekali!Samo je bio problem jer sam ja iz NIsa i kod nas se radi vto al nema dozvolu za drzavni trosak,pa sam u socijalnom morala da se opredelim za jednu od 9 klinika u Bg-u ili Ns-u!U martu sam se prijavila,u maju su me zvali i jula je sve bilo gotovo!!Strpljenje naravno na prvom mestu!!
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 23:33:35
|
|
|
|
cipiripi
|
Drugari... Evo mene kuci ..lezim.. Kad sam raskrecila noge da mi urade transfer receno mi je da ubacuju 4 komada, bila sam u soku i pitala A ZASTOOOOOOO ??????? Kazu da su tri extra oplodjene za transfer, 3 za zamrzavanje, jedna nije bila za zamrzavanje a nije ni extra za transfer i ipak su odlucili da i nju ubace sa ove tri pa mozda se i ona primi.... Moja doktorka kaze da bi bilo najbolje da lezim minimum 5 dana da bi se povecala sansa...to cu i da uradim..
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 23:38:33
|
|
|
|
dunja RR
|
jupiiiiiiiiii navijam za tebae svim srcem, radi kako su ti rekli i bice dobro, valjda znaju sta rade
< Poruku je uredio dunja -- 4.11.2009 23:39:44 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 23:39:00
|
|
|
|
2002m
|
cipiripi,odmaraj i uzivaj .Znaci kod vas ce sigurno biti guzva
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 23:39:08
|
|
|
|
dunja RR
|
A gde si radila , ne pitah te?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 4.11.2009 23:51:27
|
|
|
|
cipiripi
|
Kod Radulovica, u Jovanovoj ulici. Super doca!!!!!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
Колица.пеперутка16Колико дуго сте превозили своје дете у колицима након што је могло да прохода?Користимо само носач. (
77%)
Док није проходао. (
8%)
Све док више није хтео да иде у колица. (
8%)
До једне године. (
0%)
До две године. (
8%)
До три године. (
0%)
Ukupan broj glasova: 13Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!