Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 14:12:28
|
|
|
|
Verus
|
devojke drzim vam palceve-svaki dan mislim na vas
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 14:26:37
|
|
|
|
Kleopatra
|
Cipiripi glavu gore i samo hrabro mi smo tu navijamo
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 15:52:29
|
|
|
|
Nensi*
|
Cipiripi navijam
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 16:12:51
|
|
|
|
cipiripi
|
Kada sam bila na razgovoru kod Radulovica on mi je rekao da ce prvo probati da ih spoji prirodno, a ako nisu energicni da ce preci na iksi metod. Pa je moja doktorka rekla njegovoj zeni koja inace radi oplodnju da odmah urade iksi da ne eksperimentisu. Sto se tice privatnih stvari naravno da nije problem nista da se pita iz razloga sto su forumi ti koji nam omogucavaju da sto vise saznamo posto vrlo malo ljudi koji su isli na VTO govore o tome..gotovo niko!!!!! Neverovatno je koliko se ljudi opredeli za vestacku i koliko je veliki broj parova koji imaju problema na potomstvom. Ja svima govorim da sam u tom programu upravo iz razloga da neke meni bliske osobe ukoliko ih ne daj boze strefi to da imaju koga da pitaju. Prosto mi je nekad bilo i neprijatno koliko sam puta zvala doktoru i svasta je pitala..da li boli stomak, sto imam sluzav sekret, sto mi je muka, kako se radi ovo,kad se radi ono, sta znaci rezultat ovaj onaj.... odgovore sam trazila i ovde neke sam nasla a neke ne... Rado bih odgovorila a sva pitanja iako je stanje zene u toj fazi razlicito od osobe do osobe..ali boze moj necija podrska i savet znaci..bar u toj meri da te malo smiri ako nista drugo.. Samnom je od samog starta bilo sve u redu, i hormoni, i celiosopski nalaz, i folikulometrija..jedino so mi je progesteron u lutealnoj fazi bio nizak pa sam ga nadoknadjivala sa utrogestanom. Kd supruga je bila u pitanju oligospremija , nalaz mu je 26 miliona, 20% pokretnih, i to je variralo sto se tice procenata. Sto se tih FSH ne mogu da se setim, a svi nalazi su mi kod dr. To nek te ne brine jer stimulacija radi svoje, zato se to i zove vestacka, tvoji hormoni se ne mesaju..
< Poruku je uredio cipiripi -- 1.11.2009 16:19:03 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 16:33:55
|
|
|
|
Verus
|
cipiripi javi nam se na Cekamo dve crtice-zelim ti puuuno srece! U kom gradu radis VTO?
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 16:34:12
|
|
|
|
lence
|
Hvala ti cipiripi na odgovoru, neki ljudi ne vole da iznosu detalje. Ja bih svojim iskustvom isto rado pomogla onima koji pitaju. Medjutim, nismo svi isti ni po tome koliko otvoreno mozemo razgovarati o tome. IZVORNA PORUKA: cipiripi Ja svima govorim da sam u tom programu upravo iz razloga da neke meni bliske osobe ukoliko ih ne daj boze strefi to da imaju koga da pitaju. Sto se tih FSH ne mogu da se setim, a svi nalazi su mi kod dr. To nek te ne brine jer stimulacija radi svoje, zato se to i zove vestacka, tvoji hormoni se ne mesaju.. Mislim da ovde nisi u pravu, kod mladjih zena moze da dodje do hiperstimulacije (imaju preko 25-30 jc) i da im se otkaze ceo ciklus, ili u blazim slucajevima da im pokupe zrele jajne celije, oplode ih i zalede embrione na par meseci, pa ih onda vrate kad se hormoni smire. U drugoj krajnosti, zene sa visokim FSHom mogu jedva da "proizvedu" 2-3 celije koje nisu dovoljno dobrog kvaliteta da bi se oplodile. Ti imas srece da ti je sve u savrsenom redu, nadam se da ce tako da i ostane narednih meseci.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 18:02:34
|
|
|
|
melania
|
Cao drugari po muci!Navijamo za nase nove buduce trudnice Sad odmarajte i pustite da vas maksimalno razmaze!Dunja jel odluci ti?Lence draga kako si?Ja vas sve pozdravljam,odo da malo vezbam,pusa.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 19:33:12
|
|
|
|
cipiripi
|
do hiperstimulacije se dolazi kada odes kod doktora koji te prvi put vidi i ne zna kakav ti je rad hormona, koliko celija proizvedes prirodnim ciklusom, kakav ti je endometrujum u toku ovluacije .. itd... ne kaze se za dzabe da trebas da pratis ceo jedan prirodni ciklus da radis hormone na 7,14, 21 dan, pa tek sledeci mesec da udjes u program vto. ja sam na primer primala male doze 0.3 superfakta , 4 gonala, i mislim 22 menopura. zadnjim 2 dana sam primila 0.5 superfakta i 3 menopura po danu. mene su gledali odmah posle gonala i vadili mi krv kod sredine menopura da vide kako se krece estradiol. moja jako dobra prijateljica je radila u frontu i kod nje je doslo do hiper.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 20:02:15
|
|
|
|
cipiripi
|
IZVORNA PORUKA: Verus RR cipiripi javi nam se na Cekamo dve crtice-zelim ti puuuno srece! U kom gradu radis VTO? U Beogradu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 22:44:30
|
|
|
|
lence
|
IZVORNA PORUKA: melania Lence draga kako si?Ja vas sve pozdravljam,odo da malo vezbam,pusa. Opaaa, opet malo trbusni ples, ha? Samo tako! Evo ja nisam lose za zenu mojih godina!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 1.11.2009 23:53:54
|
|
|
|
Modessty
|
Drage moje navijam za pozitivne rezultate i da znate da sam uz vas svim srcem!
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 2.11.2009 10:59:31
|
|
|
|
melania
|
Ma ne Lence,ja radim iskljucivo jogu a ono sa plesom je bilo zbog cirkulacije,veliki pozdrav za sve.
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 11:43:42
|
|
|
|
trba
|
Pozdrav svima:) koliko vas ima evo i ja da se prikljucim vasoj veseloj druzini S obzirom da smo mi na samom pocetku i jos uvek tapkamo u mraku nadam se da cu od vas dobiti podrsku i informacije koje ne uspemo da pronadjemo. Zelim svima good ~~~~~ do :) PS. zasto ne mogu da ubacim avatar i potpis u moj profil?
< Poruku je uredio trba -- 3.11.2009 11:45:50 >
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 12:50:39
|
|
|
|
bebuska
|
Trba dobrodosla. Sta god te interesuje pitaj, mi i jesmo tu da bi jedna drugoj pomogle.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 14:03:16
|
|
|
|
Nensi*
|
Trbo dobrodosla
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 14:03:52
|
|
|
|
Nensi*
|
Bebuska,jos 3 dana,jel tako? Navijam za veeeeeeeeeeeeeelilu betu
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 14:04:06
|
|
|
|
melania
|
Dobrodosla Trba
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 14:43:21
|
|
|
|
bebuska
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 Bebuska,jos 3 dana,jel tako? Navijam za veeeeeeeeeeeeeelilu betu Hvala Nensi. Da, jos 3 dana.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 14:50:40
|
|
|
|
trba
|
Hvala svima i unapred se izvinjavam na tupavim :) pitanjima (ako takvih ima:)) jer kao sto rekoh trenutno imam samo viziju sta-ko-gde-i kako. moja istorija je sledeca: posto posle duzeg perioda muckanja rezultat = nista moje obilazenje laboratorija, ginekologa i sl. se svelo na bezuspesno jer za sada (a nadam se da ce tako i ostati )su svi nalazi ok. Na pitanja doctora sta i kako dalje odgovori su bili sve je u redu sa vama nema brige( a ja ne mogu da cekam...vreme leti ).Sve do momenta dok meni nije pukao film :) Na moju inicijativu mm je zaglavio u laboratoriji i cap... > oligospermija. Preporucena vto a konacno misljenje cekamo sl nedelje posle kontrolnog pregleda. Ovo sam napisala posto nisam mogla da se snadjem na ovoj temi i pronadjem slican slucaj po kojem bih iole mogla da predvidim sledece korake. Iz tog razloga vas molim ako se neko pronadje u ovoj prici da mi se javi. Pa da krenem i sa prvim posto me uzasava setanje od vrata do vrata :)i gubljenje vremena /a samo takva iskustva imam sa drzavnim dr/ Koji je postupak/procedura za vto o drzavnom trosku? Koliko se ceka? vasa misljanje, sobzirom da imate iskustva mnogo vise nego ja, da li probati sa inseminacijom ili odmah na vto? Negde sam procitala da bi usla u proceduru o drzavnom trosku moras imati par inseminacija??? Privatne ili drzavne klinike? Imam jos gomilu i jedno pitanje ali da ne davim ....pisemo se mi jos ;)
|
|
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 14:55:17
|
|
|
|
Kleopatra
|
Trba dobrodosla,Bebuska draga jos samo 3 dana navijam za tebe
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 14:56:46
|
|
|
|
magnetic
|
Trba dobrodosla
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 14:57:15
|
|
|
|
vodolija 82
|
nisam bila tu,a bas novih dosta.Zene dobro dosle
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 15:11:47
|
|
|
|
bebuska
|
E sto se tice ovih pitanja ja ti nemogu bas pomoc. Prvo, posto sam ja iz BiH ja neznam tu proceduru kako da ides o drzavnom trosku. Drugo, ja nisam radila ni jednu insemenaciju posto mi je moja dr. rekla da su to gluposti (neka se niko ne uvrijedi za ovo to je njeno misljenje) i da ne gubim vrijeme na to vec da idem odma na VTO. Inace nisam rekla da ni ja ni suprug nemamo nijedan konkretan problem sto bi rekli nama se jednostavno nesto ne da ( 4 god. pokusaja). A na trece p;itanje cu opet rec posto sam iz druge drzave radila sam naravno na privatnoj klinici u Beogradu. Nisam ti bas od neke pomoci al ako ima nesto jos da te interesuje pitaj.
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 15:16:51
|
|
|
|
vodolija 82
|
Bebuska,od sveg srca navijam da bude ja sam imala 3 ne uspijesne,ali zato 4 mora da uspije
|
|
RE: Vantelesna oplodnja 3.11.2009 15:26:20
|
|
|
|
trba
|
Vidim da ti " brojis jos sitno" :) i navijam za tebe i Zato i pitam...posto vidim da su misljenja podeljena sto se tice insemenacije i vto. Nije neophodno da je o drzavnom trosku nego se samo raspitujem da vidim kolika je to procedura (verujem ogromna ) Bebuska znam da mozda mnogo trazim ali mozes li mi poslati na pp u kojoj si klinici u Bg-u ti radila vto? I ako te ne mrzi proceduru tj.korake?Malo sam u panici i ne znam sta da ocekujem. Ja sam iz NS ali za ovo ni jedna destinacija nije daleka Hvala puno na trudu :) IZVORNA PORUKA: bebuska E sto se tice ovih pitanja ja ti nemogu bas pomoc. Prvo, posto sam ja iz BiH ja neznam tu proceduru kako da ides o drzavnom trosku. Drugo, ja nisam radila ni jednu insemenaciju posto mi je moja dr. rekla da su to gluposti (neka se niko ne uvrijedi za ovo to je njeno misljenje) i da ne gubim vrijeme na to vec da idem odma na VTO. Inace nisam rekla da ni ja ni suprug nemamo nijedan konkretan problem sto bi rekli nama se jednostavno nesto ne da ( 4 god. pokusaja). A na trece p;itanje cu opet rec posto sam iz druge drzave radila sam naravno na privatnoj klinici u Beogradu. Nisam ti bas od neke pomoci al ako ima nesto jos da te interesuje pitaj.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Kako izgleda zdrava i plodna sperma?Ako u ejakulatu muškarca ima manje od deset miliona spermatozoida po mililitru sperme, to se smatra niskim brojem sperma...
Anketa
posaoicika26kada ste pocele da radite nakon porodjajaposle 6 meseci (
13%)
posle 12 meseci (
29%)
od 12 do 16 (
14%)
ne radim (
44%)
Ukupan broj glasova: 130Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi
svoju anketu!