|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori mama 11/16
2.11.2016 23:20:26   
degu
Voci deciji plac je strasno iritirajuc, ne samo plac kao plac, vec te izludi taj tvoj osecaj nemoci da bilo sta uradis da mu pomognes. Ali moras da se ucis strpljenju, samokontroli, jer zene u histeriji mogu uraditi svasta. Dete se nece smiriti dok god se ti ne smiris. Ja vrlo dobro znam sta je vristanje po celu noc i ludilo i nespavanje. Ako procitas temu plakanje u snu, tamo je bio docaran samo deo onoga sto smo prolazile dok nismo znali za alergiju. To se recima ne moze opisati, toliko je grozno bilo da sam pocela da se jezim od beba i mislila sam nikad vise, a evo sad jedva cekam batu. Radila sam to sto Anck kaze, kad sam na ivici zivaca, izadjem na par minuta da se smirim. Onda sam negde procitala, mama je za bebu najbolji lek i to sam ponavljala u sebi. Znala sam da je nesto muci ali nisam znala sta, ali sta god da je bilo resila sam da cu 100% sebe da dam i budem uz nju smirena i mazicu je do besvesti. Ja se nisam odvajala od nje prvih godinu dana, ni kad spava, sve svoje potrebe sam zanemarila i dobro sam uradila, proslo je. Nista nije bio hir, niti razmazenost ili slicno. Mucilo je nesto, a ja ako nisam mogla da joj pomognem, mogla sam bar da budem uz nju.
Zato polako, kroz svaku takvu situaciju malo pomeris granice strpljenja, porastes i sazrevas kao mama. Ono sto mama moze da izdrzi ne moze niko. Bice toga jos koliko hoces. Meni npr T i ovako velika cim joj je malo slinav nosic place celu noc i izludi me, al sta drugo mogu nego da je tesim i mazim, to nam je posaobiako nam nekad dodje da ih bacimo kroz prozor user posted image sreca pa imam mrezu i imam dovoljno vremena da se predomislim user posted image

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 126
3.11.2016 0:16:52   
Mariya
Veče mame!
Aahahahaha, degu,i ja sam isto pomišljala nekad nego i mi imamo komarnike na svakom prozoru pa ne bi mogle da izleteuser posted image mene je H izluđivala i rekla sam mužu da ni ne pomišlja na treće i eto čekamo ga. Sve to prođe. Ili se naviknešuser posted image
Emice, moja L je takva,stalno ali stalno priča,a najviše kad legne da spava,reči i priče naviru,pričala bi do 3 ujutro a čim je nateram da ućuti zaspi za 3 sekunde!
Danas smo L i ja šile odeću za barbike, učila sam je da šije, napravila je i ribice od starih čarapa,videla ih na baby tv-u pa sam joj pomogla da ih napravi. Šivenje joj nije baš držalo pažnju ali joj se dopalo da uvlači konac u iglu i da presvlači barbike. Pa im je pravila frizure,menjala cipele,jao,kako volim što imam devojčice user posted image
Jao,H kašlje,kaže dr da su joj pluća čista nego joj se slivaju sline. A mm isto prehlađen pa hrče, kao životinja je blago poređenje,ne dočarava dovoljno taj zvuk koji on proizvodiuser posted image čeka me vesela noć i miran sanuser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 127
3.11.2016 5:58:19   
Ed83
Dobro jutro, mamike... Nije valjda da spavate?user posted image ...
Nas je (bebu i mene) stariji jos u pola 5 probudio... On se igra, kao u po' dana, a beba i ja komiraniuser posted image ..
Odoh da popijem jos jednu kafu (bice ih danas izgleda jos dosta)...

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 128
3.11.2016 7:00:57   
sonyasha
Dobro jutro mamike! Evo da se prijavim u nnovembruuser posted image
Voc, draga, ja samo kažem da su živci razlog zašto deca treba da se rađaju ranije! Sa V sam bila sto puta na ivici belog usijanja, ali nekako se brzo smirivala, sa 30, a sada sa M sa 35 je sve mnoooògo teže. Izludim za tri minuta njegove histerije, ogromna je razlika! Kapiram da bi sa 20, 25 imala mnogo više takta, ali šta nam je to nam je. user posted image
Nama su sline idalje aktuelne, 20 dana, ali se zato čovek uvaljuje od 2 kod mene u krevet i nema nameru da menja rutinu a siroti mm u izbeglištvu u dnevnu. Bešte slineuser posted image

Posle kiše uvek dođe sunce!

"Ne boj se, nego dobro misli i dobru se nadaj!"

(odgovor članu Ed83)
Direktna veza do poruke: 129
3.11.2016 7:10:35   
Sanjica26 RR
Mariya poslacu T kod tebe. Ona je jako kreativna, sivacu masinu nemamo. A ja sam duduk za te stvari. Moji odose. Mene je uhvatila prehlada.
Brzinski da usisam i odoh u selo. Obozavam tamo da idem. Verovatno ne bih ti tako govorila kad bi isla svaki dan kao Branki. Mozda sam blesava, ali na pocetku sam trazila po selima radim. Mnogo je lakse kad imas auto i znas da vozis.
edece subote svi porodicno idemo u Nis. Brat se veri. user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 130
3.11.2016 7:56:07   
Sandricak
Jutro mame... I i ka ispratili velike muske u vrtic i na posao, I sisao i zaspao, a ja skuvala kafu pa vas citam...
Voci, samo polako i ja imam te momente pucanja, najradije bih ga izbacila napolje, cist, presvucen, nahranjen, naspavan a opet dreci...onda zazmurim i udahnem duboko par puta pa ga uzmem...
Nocas je bio super, pupupu do 3 spavao sisao i nastavio do 6...

,,Život guta one koji se boje!``

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 131
3.11.2016 8:06:48   
bebilule
Jutro mame!
Mašem vam sa posla. Polako se uhodavam i trudim što bolje organizovati. M ide u vrtić, ustvari, on bježi, ja ga vučem user posted image . Ovo mu je druga sedmica. Plače i dalje kada ga ostavim, ali mi kažu da se odmah smiri i zaigra. Uredno jede i druži se sa drugarima. Malo ga zeza spavanje, jedva dobaci do 11 jer i dalje ustaje oko 5,30, 6,00. Nadam se da će nam odlazak u vrtić biti stresan samo još koji dan i da će se navići.
Dan uglavnom bude haotičan, on budan, ja se spremam za posao. Taman se sredim i kada ga ostavim skontam da sam sva preznojena, istrpana, izgužvana...sa flekama od njegovog plakanja...i tako user posted image . Onda obavi kupovinu, po njega, pa trči kući da ruča. Onda kuhaj sve što možeš za sljedeći dan... Većini mama ovo je uobičajeno, nama sa prvim bebama, blagi šok user posted image . Suzi, Maraj, držim fige user posted image .

Nisam nešto upratila šta se dešava, pročitala sam stranicu, dvije unazad.

(odgovor članu Sandricak)
Direktna veza do poruke: 132
3.11.2016 8:20:18   
Anck Su Nmaun
Jutro devojkeee
Mi smo suuuuper spavali user posted image
Izgleda da deluje ova kasica pred spavanje , pa ga lepo drzi sitim. Budio se oko 4 malo sikio i zaspao do poal 7 kad su ga devojke probudile.

Voci draga ali zastoo set_ate po 5 sati ? Bolje da sedi kuci nego da ti posle ne mozes doci sebi. Kod nas ima dana da ne izadjemo napolje ako se lose osecam , neispavana ili slicno. Samo polako, cini mi se da sama nabijas tempo.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 3.11.2016 8:23:06 >

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 133
3.11.2016 8:22:48   
Sandricak
Bebi, bas vam je haoticno... ja imam jos do posla 10 meseci, ali se brinem kako cemo to sve izvesti... A sto se vrtica tice, to jutarnje plakanje zna da potraje, sa Makijem se desavalo skoro 2godine, ali to kratko traje 5min i onda se zaigraju i placu kad neki roditelj dodje po svoje dete ranije ili tacno u dva, a oni ostanu jos malo...

,,Život guta one koji se boje!``

(odgovor članu bebilule)
Direktna veza do poruke: 134
3.11.2016 8:25:25   
Anck Su Nmaun
Jao kad se setim kako moja H nije volela vrtic, a sad ne vole vikend jer se ne ide u vrtic user posted image Nekad dodjem po nju a ona plac sto sam dosla tako rano user posted image

Direktna veza do poruke: 135
3.11.2016 8:28:47   
Animsaj9
jutro i u mama... mi smo za pohvalu malo bolje spavali, jeste da je ustao ranije, ali nema veze bitno da je noc prosla mirnije. Citam vas kasnije, idem da nahranim D, vise ne znam sta za doručak...

Direktna veza do poruke: 136
3.11.2016 9:03:45   
jess021
Dobro jutro i od mene morža!
Hocu da se poradjam viseuser posted image
Lenka pajki, jer je nocas zurkala. Bila je bolesna i odmah poremeti ritam.
Citala sam sve, ali slabo sta zapamtila. Ono sto mi je upalo u oci je Vocina izjava za samar za koju, iskreno, bolje da se suzdrzim komentarisanja.
MiLj, nemoj preterivati sa pisanjem.user posted image

< Poruku je uredio jess021 -- 3.11.2016 9:05:23 >

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 137
3.11.2016 9:07:18   
IvanaSK RR
Jess, jos maloooo je ostalo. Prodje i tvoja trudnoca, a kao da si juce rekla da si trudna :)

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 138
3.11.2016 9:14:58   
MicinaMama
Jutro zene!

Eh danas su moje cure ponovo u skoli,raspust je gotov.user posted image

Legla sam tako srecno da spavam... i ne moguuu!!!

Sinoc sam odspavala daj Boze svega 2,5h-3h plafon.Nece mi san na oci nikako evo ni sada....a bidem preumorna preko dana.

Taman sam i ja kao beba kada se unervozi od ne spavamja pa ne moze da zaspi.

A i kuca mi je u teskom neredu,cure su razbacale i usvinjile kucu za 5 medalja.Ja sam morala mirovati zbog hematoma tako da imam posla preko glave.

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 139
3.11.2016 9:16:52   
jess021
Ivana, da znas da je i meni proletela. Do 9. meseca mi nista nije bilo tesko, a sad sam hukcem. Ne mogu posteno ni da se poigram sa Lenkom, ako sednem na pod, samo me kranom mogu podici. Nisam se sad mnogo ugojila, nekih 12kg, ali mi je stomak ogromannnn.
Kako su tvoja deca? Jel smizla siki?

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

Direktna veza do poruke: 140
3.11.2016 9:18:09   
Anck Su Nmaun
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR

Jess, jos maloooo je ostalo. Prodje i tvoja trudnoca, a kao da si juce rekla da si trudna :)

Ovo sam i ja pomislila.. kad pre... ali naravno tudja trudnoca uvek brze prodje user posted image

Direktna veza do poruke: 141
3.11.2016 9:19:47   
Ed83
A sto se tice nervoze, plakanja i nespavanja bebe, ja se samo setim kojim sam trnovitim putem dosla do bebe, godine borbe sa sterilitetom, godine plakanja kada svaki put dodje user posted image ... Onda ga samo jako jako zagrlim, poljubim i nosam koliko god on hoce i koliko god mu treba da se smiri, jer imati bebu nije samorazumljivo.

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 142
3.11.2016 9:34:07   
Animsaj9
Naravno tudja trudnoca uvek brze prodje..
Samo puno strpljenja zene, sve imamo zute minute, nije. nam dan, ali za decu moramo imati jos jedan nerv vise.

(odgovor članu Ed83)
Direktna veza do poruke: 143
3.11.2016 9:35:26   
IvanaSK RR
Ed, bas si lepo napisala post user posted image
Jess, dobro su, sin sa skolom nas zeza, mala vristalina je sama odbila da sisa pre nekih mesec dana. I doktorka mi rece da moze da se desi zato što sam dobila. Ne znam... Ona je bila sisavac veliki, stalno na grudima i od jednom histerija kad je stavim. Jedino me tesi sto lepo jede kasice.
Ja sam se sa sinom ugojila 12 kg i isto sam se tako osecala kao i ti.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Ed83)
Direktna veza do poruke: 144
3.11.2016 9:39:42   
bebilule
Ljudi, kod nas pada snijeg user posted image

A ovo za živce, nerve i strpljenje ne mogu stvarno komentarisati, izbrojala sam već do 10.

< Poruku je uredio bebilule -- 3.11.2016 9:41:35 >

Direktna veza do poruke: 145
3.11.2016 9:40:08   
Animsaj9
Jess ja sam se bila ugojila nepunih 10 pa mi je u poslednjih par dana bilo nesnosljivo, samo sam razmisljalakad cu vise da se porodim, bila sam. teska sva sebi, pocela sam da se gegam dok setamuser posted image

Direktna veza do poruke: 146
3.11.2016 9:51:09   
MasnaMasnica
Voci ne razumem tvoj post, udariti bebu od 6 meseci, pa to ti ne sme ni na pamet pasti, a kamoli ovako izgovoriti. user posted image He smem pomisliti kako bi ti bilo da i nocu ne spava. Necu vise!

Eduser posted image slazem se.

< Poruku je uredio MasnaMasnica -- 3.11.2016 9:54:30 >

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 147
3.11.2016 10:51:14   
emicaa
Ja ne bih nista vise pisala na temu udaranja djece jer ce na kraju ispasti svadja.Bolje da cutim user posted image
Sanjice za tebe cu provjeriti ono po podne,sad stvarno nemam vremena,uglavnom nisam zaboravila.
Nocas su mi oboje pravili zurku,dokle li ce tako vidjecemo user posted image

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 148
3.11.2016 10:52:34   
MasnaMasnica

IZVORNA PORUKA: emicaa RR

Ja ne bih nista vise pisala na temu udaranja djece jer ce na kraju ispasti svadja.Bolje da cutim user posted image
Sanjice za tebe cu provjeriti ono po podne,sad stvarno nemam vremena,uglavnom nisam zaboravila.
Nocas su mi oboje pravili zurku,dokle li ce tako vidjecemo user posted image

Emice dok ne pocnes da ih bijesuser posted image

...kada slome me, ja samo osmeh nabacim :D ...

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 149
3.11.2016 10:53:40   
Sanjica26 RR
Emicе, kad budes stigla. Hvala ti puno.user posted image

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu MasnaMasnica)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Praktična i zdrava užina tokom aktivnih su...
Za više uživanja u prirodi i svežem vazduhu, važan faktor je i odabir zdravih i kvalitetnih alternativa u odnosu na hran...

Anketa

ime za deckica
pisuljica

Matija (48%)

Mateja (52%)

Ukupan broj glasova: 132

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here