Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:16:48
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Daj je Ivana ovamo malo da odmoris.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:27:40
|
|
|
|
dunja RR
|
Mame, može li mala pomoć: bratanica moga supruga ima bebu od 5,5 meseci. Malecka je bila prehlađena 10 dana, inhalirali su je i izvlačili sekret iz nosa sa pumpicom. Zbog T joj je davan i Paracetamol. Sada nema T, ali ne mogu da se reše šlajma iz pluća, i dalje se čuje. Da li imate neki dobar savet? Ja nemam iskustva sa boleščinama ove vrste, i ne mogu da pomognem. Hvala vam.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:41:03
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nek nastave inhalaciju fizioloskim. I ja bih stavljala Fitobalm ili svinjsku mast opranu u devet voda Sanjice, evo zaspala, na jedno pola sata. Gde ces ti da je uzimas, padas sa nogu I da, Dunja, ja bih je opet odvela kod lekara, čisto da je poslusa. Andrea nije imala temperaturu, ali je malo slinavila i culo joj se disanje, pa su nam ukljucili inhalacije.
< Poruku je uredio IvanaSK RR -- 27.10.2016 19:42:38 >
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:46:51
|
|
|
|
degu
|
Dunja nek mazu fitobalm, okrenu je potrbuske i lupkaju po ledjima, ima na netu kako da postave ruku, i moraju dobro da lupkaju da se odlepi slajm jer ona ne zna da iskaslje. Jos bolje ako mogu naci gusciju mast.
< Poruku je uredio degu -- 27.10.2016 19:48:16 >
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:47:15
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Inhalacije obavezno, fizloski i ne znam za ostalo ja ne bih na svoj ruku od dodataka nista smela bez dr.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:48:05
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Dunja, Torbica mi je preporucivala pola kesice fluimicala kad je Sofija bila tako mala. To se razredi slajm. I naravno fitobalm i fizioloski. Ivana, meni bi sad to doslo kao melem na ove svakodnevne gluposti na poslu.
< Poruku je uredio Sanjica26 -- 27.10.2016 19:49:10 >
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:51:39
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
E jeste, u pravu je Sanjica, i Fluimucil moze. Sanjice, ja bas uzivam u njoj, tako je lepo opet imati bebu :) Jedino mi pada tesko kad je ovako nervozna, a nista zivo ne pomaže ne zelim da place, dok god zavisi u svakom smislu od mene.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:53:46
|
|
|
|
dunja RR
|
Žene hvala vam Da li svinsjku mast ili guščiju treba da stavljaju na grudi?
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 19:59:58
|
|
|
|
MicinaMama
|
Ovde se deci do 3 godine ne daju nikakvi sirupi niti lekovi za prehladu.Samo paracetamol i fizioloski rastvor uz pumpicu za isvlacenje slina.U slucaju jako zacepljenog nosa daju morsku vodu u spreju.Nista vise...ostalo je samo cekanje da prodje.Ja inace sam protiv previse lekova i sto se dece tice. Telo se mora boriti sa virusom
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 20:05:31
|
|
|
|
eca89
|
Mico, ja zivim u Slo. i isto je, nista se ne daje! Jedino ako je upala bas i temper.preko 40 tad mozda daju antibiotik. Ovde jos i savjetuju da se sto vise pare u kupatilu, po 10min. I fizioloska i izvlacenje slinaca, sto vise provjetravati stan i da je dijete sto vise na svjezem vazduhu!
< Poruku je uredio eca89 -- 27.10.2016 20:06:06 >
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 20:08:25
|
|
|
|
MicinaMama
|
Eca ...tako je i ovde isto.Antibijotici se daju u slucaju bakterijske infekcije u slucaju virusa ne daje se.Zato ovde odmah uzimaju bris na lh trakicu i na licu mesta provere.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 20:15:33
|
|
|
|
Animsaj9
|
Eee to dok zazivi ovde , proce decenije , ovde se antibiotici trose kapom i sakom
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 20:33:09
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
IZVORNA PORUKA: dunja RR Žene hvala vam Da li svinsjku mast ili guščiju treba da stavljaju na grudi? Da, na grudi. Ja sam sinu mazala kad je bio mali.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 20:42:32
|
|
|
|
suzi kju
|
I ja sam molim mrvama isto mazala svinjsku mast, i preko toga stavljala list novina, obicnih, ne masne one listove magazina nebo obične, a zbog čega, zaboravila sam Još malo pa sređivanje i spavanje.
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 20:51:44
|
|
|
|
Animsaj9
|
Mi smo se okupali , sikili i tata ga uspavljuje
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 20:53:46
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Moja dusa spava odavno, jedva popio mleko do kraja
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 21:17:39
|
|
|
|
Maraj
|
Vece mame dunja isti problem sam i ja do pre par dana imala sa L jos je njemu otislo na usi ... no za pluca nam je jedini "spas" bio bisolvon. Mi imamo 11kg i zeralija je bila 8 kapi bisolvona2× dnevno. Ali oko 10ujutru i oko 16h. Ne uvece da ne bi nocu iskasljavao. E sad ne znam koliko je vasa beba teska. Broj kapi ide po kilogramima bebe Stvarno mu je samo to pomoglo. I nije se inhalirao vec sam mu dala na kašičicu. sto se tice postavljanja slika dece na fb , ni ja za sad nisam postavila. Otkud znam , nesto se ustrucavam za sad da postavim Najgore su mi slike , kad dodje leto pa prijatelji sa fb odu na more , i onda krenw postavljanje slika gole dece na fb. Ja se gnusam toga i pitam se koliko li je pameti u roditeljima koji objavljuju gole slike svoje dece. Da ne pricam o slikama devojcica od 3/4/5...god , ko od majke rodjene....grozota i ludilo
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 21:18:16
|
|
|
|
branki*
|
Suzi,i moja mama je mom bratu isto tako radila,novine i gusciju mast,ona kaze da je to lek!
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 21:26:28
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Kod mene svi spavaju. A meni se jede nesto slatko. Kobajagi izbegavam. Mozda i poslusam mm, pa pojedem parce eurokrema Maraj, i meni su odvratne te golisave slike. Tacno moze i bisolvon.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 22:31:20
|
|
|
|
serpica
|
Dobro vece mamike,evo mene opet htela sam danas da vas pitam za neku brzu tortu koja se ne pece,sutra je Tari rodjendan i uvek joj pravim tortu,danas nisam stigla kupila sam gotovu,mnogo mi je zao,prvom prilikom cu da joj napravim kakvu je zelela nadam se da ce i ova gotova da joj se dopadne. Kako ste vi? mozda stignem da iscitam unazad sad dok pecem meso,samo da se niko ne probudi bar jos sat vremena. Ljubim vas i sutra castim u kafani,i ako me nema popijte nesto na moj racun
"Zena je nastala od covekovog rebra,a ne od njegovih stopala da se gazi po njoj,ne od njegove glave da se zenom vlada,vec od njegovog boka da mu bude jednaka...ispod ruke da bude zasticena i pokraj covekovog srca da bude voljena..."
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 22:36:54
|
|
|
|
Animsaj9
|
Serpi, svidece se njoj i ta torta ne brini
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 27.10.2016 22:46:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Serpice, nemoj da brines, njoj je bitno da ima tortu.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 28.10.2016 7:17:30
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Jutro mamike Kako ste? Ja izasla napolje na terasu mirise na zimu
|
|
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 28.10.2016 7:29:09
|
|
|
|
vocicana
|
Dobro jutro mame, mi cemo danas do lekara, mazemo se Fitobalmom, 3 puta dnevno, malo drugacije kaslje sada, nema slina, nema zapusenog nosa, ali to nesto sto se slilo dole, on to sada kao iskasljava, mnogo je smesan. Nema temperature, da vidim bar sta da se radi. Lepo sam ja u temi rekla, inhalator kupiti i staviti na spisak obaveznih stvari za bebicu., Svima zelim brzo ozdravljenje. Ljubim vas, odoh da stavim jos jednu kafu, slogiracu se koliko sam premlacena nesto. Anck, sve se lisce zazutelo, tj drvece je imalo invazivnu "depilaciju" ovih dana.
|
|
RE: Razgovori mama 10/16 [chat] 28.10.2016 7:39:30
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Voci bas tako inhalator pod Obavezno,jeste izdatak veci ali pametnije ulaganje cak i vise od nekih drugih stvari koje su kao potrebne. Moje nisu imale problema kad su bile male pa nismo uzimali..al eto sad smo dobili od bake pa koristimo kad zagusti.
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici TAKO MALI DA BI U SRCE STALI UNICEF poziva na podršku prevremeno rođenim bebama u Srbiji.
Anketa
Јаслице или дадиља
пеперутка16
Да ли бисте радије уписали своје дете у вртић или унајмили дадиљу?