Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 17.5.2016 9:30:17
|
|
|
|
jess021
|
Ja sam procitala 2/3 Norveske sume, kad procitam do kraja javicu utiske. Ako je suditi koliko dugo je citam, necu skoro zavrsiti
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 17.5.2016 9:57:27
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: Peace* IZVORNA PORUKA: Peace* trenutno čitam Lovac na zmajeve. Dobra je. Teška. Treba pročitati. Sad čitam "Hiljadu čudesnih sunaca". Obe su mi bile užasno teške, imala sam košmare posle toga. Treću nisam ni pročitala, niti ću ikada više u životu čitati knjige sa takvom tematikom. Ja sam odavno počela da čitam 1Q84 ali verovatno je nikad neću završiti jer kad god dođem do SVOG tableta on je prazan
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 17.5.2016 10:00:00
|
|
|
|
Didy
|
Anči, "A planine odjeknuše" nema takvu tematiku. "Lovca na zmajeve" sam čitala u trudnoći sa Stefanom. Dete povuklo traume. Pošaljem ti ja poštom štampano izdanje, batali elektronsko.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 17.5.2016 10:02:41
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
Planiram da procitam ostale Murakamijeve knjige, ali u biblioteci nema. Zato sam Didy pocela da skupljam kao ti pare za sajam.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 17.5.2016 10:06:54
|
|
|
|
Didy
|
IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Planiram da procitam ostale Murakamijeve knjige, ali u biblioteci nema. Zato sam Didy pocela da skupljam kao ti pare za sajam. Mudra odluka. Ja volim da imam svoje primerke knjiga koje mi se svidjaju. Onda se navučem na jednog pisca, pa pokupujem sve njegove knjige. Onda na nekog drugog, pa opet sve pokupujem. Bilo je perioda kad nisam imala para da skrpim mesec, al za knjigu se odvajalo. Prioriteti su se morali znati.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 18.5.2016 17:46:27
|
|
|
|
dunja RR
|
Evo da javim utiske - tek završavam prvu knjigu. Dobra teta iz biblioteke mi je dozvolila da produžim držanje oba dela do polovine juna. Kaže, nije čitan trenutno Murakami, pa može :) Ja sam ODUŠEVLJENAAA! Nemam pojma šta me čeka na kraju, a kamoli u naredna 2 dela, i jedva čekam da se iznenadim. IZVORNA PORUKA: dunja RR Evo i mene u Murakami klubu Čitala sam Norvešku šumu i Igraj, Igraj, ranije a sada uzeh iz biblioteke 1QM4, oba dela. Nisam znala da su dve knjige, i još ogromne, što je super :) IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Ma odlicna je knjiga. Jedva cekam da cujem utiske.
< Poruku je uredio dunja RR -- 18.5.2016 17:47:55 >
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 21.5.2016 15:26:16
|
|
|
|
Rosita
|
Trenutno citam Nikolas Sparks Odluka. Zgodna je za autobus, uspavljivanje i odagnavanje nezeljenih misli . Inace, nije puno odmakla od obicnog ljubavnog romana.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 28.5.2016 14:24:01
|
|
|
|
Rosita
|
Da se nadovezem, procitah ovu Odluku, svakako lako stivo, ali je emotivna u drugom delu, iskrena i topla, mada vrlo jednostavna. Doduse, ja sam kapitulirala . Ranije nisam nikad u biblioteci uzimala knjige po preporuci, one najcitanije niti bas lagane, ali sam skapirala da sam dve tri knjige vratila neprocitane i da nemam koncentraciju, a bas sam ponovo pocela redovno da citam i prija mi, pa za kompromis poceh da citam i te opstecitane. Tako da sad dobih Santa Montefjore Drvo izgubljenih ljubavnika. Naslov je naravno patetican i odbijajuci, ali da vidite, uopste nije za bacanje, zasad mi se svidja, prati jednu argentinsku porodicu i posebno jednu devojku iz porodice, ali sa neopterecujucim opisima nacina zivota, vremena, obicaja, tako da mi je za sad ok.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 21.6.2016 22:00:21
|
|
|
|
dunja RR
|
Završila drugi deo, i onako, lepo, ali mi je prvi deo više prijao. Drugi deo je malo previše fikcija, za moj ukus. Uzeh danas u biblioteci treći deo, pa da vidimo šta me čeka :) IZVORNA PORUKA: dunja RR Evo da javim utiske - tek završavam prvu knjigu. Dobra teta iz biblioteke mi je dozvolila da produžim držanje oba dela do polovine juna. Kaže, nije čitan trenutno Murakami, pa može :) Ja sam ODUŠEVLJENAAA! Nemam pojma šta me čeka na kraju, a kamoli u naredna 2 dela, i jedva čekam da se iznenadim. IZVORNA PORUKA: dunja RR Evo i mene u Murakami klubu Čitala sam Norvešku šumu i Igraj, Igraj, ranije a sada uzeh iz biblioteke 1QM4, oba dela. Nisam znala da su dve knjige, i još ogromne, što je super :) IZVORNA PORUKA: Sanjica26 Ma odlicna je knjiga. Jedva cekam da cujem utiske.
< Poruku je uredio dunja RR -- 21.6.2016 22:01:34 >
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 21.6.2016 22:54:00
|
|
|
|
Sanjalicaaa
|
Ja sutra idem konacno po prvi deo 1QM4. Kao da je ponesem na more. Ne znam da li je reano da cu imati kad da citam
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 23.6.2016 13:39:06
|
|
|
|
Rosita
|
Ja toplo preporucujem Francesc Miralles Ljubav malim slovima!
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 23.6.2016 14:32:25
|
|
|
|
Didy
|
Da, Dunja, drugi deo dosta uspori radnju i u pravu si da ima dosta fikcije, ali verujem da će ti se svideti kad pročitaš celu. U petak je bila Noć knjige, pa sam poručila na popoustu u Delfiju 4 Murakamijeve knjige koje nemam i koje nisam čitala - "Sputnik ljubav", "Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća", "I slon iščeznu i druge priče" (pretpostavljam da je zbirka njegovih pripovedaka) i "Hronika ptice navijalice". Spremam se za leto i za letnji raspust.
< Poruku je uredio Didy -- 23.6.2016 14:33:19 >
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 12.7.2016 9:15:44
|
|
|
|
Rosita
|
Ko voli triler, preporucujem Francesc Miralles Prorocanstvo 2013. Ima i tu i pomalo psihologije i biblijskih elemenata. Ja ne volim posebno triler, ali zbog ove pozadine mi je bio ok. Ali ko voli, uzbudljivo je i neivesno do kraja.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 21.7.2016 14:00:40
|
|
|
|
Rosita
|
Ja se navrzla na ovu temu . Al kad sam se konacno vratila citanju postaje mi neobicno da trenutno nesto ne citam. Bejah uzela Orhana Pamuka Zovem se crveno , al nije mi isla. Da je manje obimna potrudila bih se, ovako... Do kraja odmora smeram da procitam Senku vetra, zasad mi se svidja, znam da je puno hvale, mada ja nesto ne volim hitove... Posle toga citacu Irvina Jaloma Problem Spinoza.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 21.7.2016 15:23:19
|
|
|
|
milicicak
|
IZVORNA PORUKA: Rosita Ja se navrzla na ovu temu . Al kad sam se konacno vratila citanju postaje mi neobicno da trenutno nesto ne citam. Bejah uzela Orhana Pamuka Zovem se crveno , al nije mi isla. Da je manje obimna potrudila bih se, ovako... Hmm, meni se dopala i bas sam je brzo procitala. Ja sam skroz presla na Kindle, moracu za more da spremim neke prave knjige, nedostaje mi miris papira Trenutno citam (ponovo) serijal Straza, Sergeja Lukjanjenka. Prica o vesticama i magovima u modernom svetu... I za svaku preporuku Muzika tisine, Patrik Rotfus. Prica o devojci koja je drugacija... Odlicna!
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 21.7.2016 15:34:50
|
|
|
|
Rosita
|
Milicice, to kazes za Senku vetra ili Zovem se crveno? Ajao, nista, nista, tek vidim sta si citirala. Sta znam, mozda drugom prilikom. Nije da mi je bila losa, ali nekako nakon sva poglavlja odlucih da mi treba nesto zanimljivije.
< Poruku je uredio Rosita -- 21.7.2016 15:37:10 >
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 22.7.2016 15:14:31
|
|
|
|
choopa choops
|
Knjigu sam zadnji put pročitala......prije Hrista S obzirom da je sada kod nas neka vrsta sajma knjiga, imam namjeru da ga posjetim, ali ne znam šta da kupim. Teška sam baš! Nemam vremena da čitam recenzije i opise da bih znala šta da kupim. Ne volim naučnu fantastiku, trenutno mi ne prijaju ni romani sa teškom pričom, istorijski romani. Htjela bih nešto veselo, lako čitljivo, čak može i ljubavno ili neki roman po istinitom događaju, avanturistički recimo. U obzir dolaze sve knjige koje su izdate posljednjih 10 godina
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 22.7.2016 16:32:36
|
|
|
|
milicicak
|
Jao choopo, bas si teska na knjigu salim se Ja godinama nisam citala to sto si napisala, al ako hoces neki zabavan roman sa dobrom pricom sa Denom Braunom neces pogresiti, Andjeli i demoni su onako bas super za opustanje. I ako nisi citala Dnevnik Bridzit Dzouns, to je pod obavezno. I sitnicarnica kod Srecne ruke je za svaku preporuku. I ja svakom ko predje tridesetu preporucujem da procita Terija Praceta, bilo sta iz serijala o Vesticama ili Strazi, ili Istina, jeste smesteno u izmastan svet ali predstavlja odlicnu sliku savremenog drustva ispricanu na duhovit nacin.
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 24.7.2016 14:49:32
|
|
|
|
Rosita
|
Cupo, ovo Ljubav malim slovima sto sam gore navela je bas dobra knjizica, naoko jednostavna ali taman onako, ljubav, ali sa nenametljivim vodjenjem niti o raznim vaznim zivotnim pitanjima, muzici, kosmosu, knjigama... Od lakseg stiva skoro sam citala Santa Montefjore Drvo izgubljenih ljubavnika, jeste otrcan naslov i taj neki zanr, ali nosi jaku emociju...
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 24.7.2016 15:11:26
|
|
|
|
choopa choops
|
E bila sam juče na sajmu i samo stala na Lagunin štand i uzela dvije kjnižice, neke skroz bezveze, nisam mogla da se odlučim. U autu su mi ne znam ni kako se zovu A zapisaću ovo što ste navele, pa ako stignem da odem opet, jer mi nije usput nikako. Ali kad mi je počeo nudit neke "Bliski istok teme", mislim se druže meni je i kjniga recepata sada vrhunac za čitanje, kakve teme koje će da me ubiju psihički. Samo mi još to fali. I onda mi je dao ove lagane, bukvalno pripovjetke, nisu romani nego onako zezancija neka mislim. Vidjećemo, pa ću vam javit.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 24.7.2016 18:01:17
|
|
|
|
Ana RR
|
IZVORNA PORUKA: milicicak I ja svakom ko predje tridesetu preporucujem da procita Terija Praceta, bilo sta iz serijala o Vesticama ili Strazi, ili Istina, jeste smesteno u izmastan svet ali predstavlja odlicnu sliku savremenog drustva ispricanu na duhovit nacin. Sjajni i neponovljivi Pračet počela sam da ga čitam kao klinka, sa 20ak godina i baš bih mogla opet I naravno, ko nije čitao Autostoperski vodič kroz galaksiju (Daglas Adams), genijalna knjiga
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 16.8.2016 14:46:29
|
|
|
|
Rosita
|
Problem Spinoza - Irvin Jalom. Divan psiholosko - filozofsko- istorijski roman. Za svaku preporuku.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 2.9.2016 21:23:06
|
|
|
|
Peace*
|
IZVORNA PORUKA: Didy Anči, "A planine odjeknuše" nema takvu tematiku. "Lovca na zmajeve" sam čitala u trudnoći sa Stefanom. Dete povuklo traume. Pošaljem ti ja poštom štampano izdanje, batali elektronsko. Meni se najmanje dopala "A planine odjeknuše". Nije mi držala pažnju 2/3 knjige, tek na kraju je počela da me zanima i pročitah onda časkom. Posle toga sam čitala od Koelja "Jedanaest minuta", zatim pokušala "Autostoperski vodič kroz galaksiju" koji svi hvale, ali sam shvatila da to nije za mene, pa sam uzela "Bekstvo iz harema" od Darije Haron. Trenutno čitam "Povratak na Krit", Brenda Rid, koju sam u nekom trenutku dobila baš od RR.
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 2.9.2016 23:11:18
|
|
|
|
dunja RR
|
IZVORNA PORUKA: Peace* Meni se najmanje dopala "A planine odjeknuše". Nije mi držala pažnju 2/3 knjige, tek na kraju je počela da me zanima i pročitah onda časkom. Posle toga sam čitala od Koelja "Jedanaest minuta", zatim pokušala "Autostoperski vodič kroz galaksiju" koji svi hvale, ali sam shvatila da to nije za mene, pa sam uzela "Bekstvo iz harema" od Darije Haron. Trenutno čitam "Povratak na Krit", Brenda Rid, koju sam u nekom trenutku dobila baš od RR. Tašo, isto za Autostoperski vodič, nije mi legao, mada ni Koleljo mi ne leži. Hoseinija volim da čitam, sve njegovo, mada nema puno. Sećam se da sam ti slala Povratak na Krit, čak sam je i počitala dok sam čekala objavu dobitnika Ja još nisam završila 3. deo Murakamijeve 1Q84, dopada mi se ovaj 3. deo, više nego 2., ali sam napravila pauzu, jer sam drugarici u međuvremenu kupila za rođus novu knjigu od Trejsi Ševalije-Plodovi na vetru, pa sam je brže bolje pročitala, pre isporuke Fina je, ali ništa posebno, ima ona i boljih knjiga. Onda sam počela 1Q84, pa opt pauza i pročitala od Musoa "Vrati mi se", onako, za promenu, prijala mi je iskreno. Sada sam nastavila 1Q84, i uživam.
< Poruku je uredio dunja RR -- 2.9.2016 23:12:31 >
|
|
RE: Najdraza knjiga(knjiga za preporuciti) 2.10.2016 17:06:26
|
|
|
|
dunja RR
|
Naleteh slučajno na ovaj post od Vik, i odmah da ga citiram. Smeh do suza sa Tomićem! Ima već ihahaj od kako sam je pročitala, ali se svega sećam, i smejem se i sad IZVORNA PORUKA: viking e, pošto je već vreme odmora, odlična knjiga da je ponesete na plažu je "Čudo u Poskokovoj dragi" od Anta Tomića, super je, lagana, smešna, zabavna...
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Draga "NEPLANIRANA BEBO"...Nema apsolutno ničeg slučajnog u vezi sa tobom, moja slatka bebo.
Kako probiotici pomažu u jačanju imuniteta...Na razvoj imuniteta kod dece značajno utiču ishrana, san, higijena, fizička aktivnost i crevna mikrobiota. Crevna mikrob...
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!"
"Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče.
"Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?"
"Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!"
I odjednom neko pokuca na vrata.
"Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!"
Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola.
"Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?"
"Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!"
I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.