Veseli kolačić
|
Ma ovako ne ide. Dijeta baš i nije laka i nekako nemam energije u njoj. Od sutra ću držati proverenu dijetu bez mnogo UH i uz koju ću moći da vežbam. Ovako ide: Jede se kada hoćeš, koliko hoćeš ali samo ono što je dozvoljeno. Dozvoljene namrinice: - sve vrste mesa (osim masnog tipa slanina, čvarci to ne), - sve vrste ribe i one u konzervi, - svo zeleno povrće (zelena salata, krastavci, tikvice, špragle, španat, kupus, brokoli, zelena paprika, rukola), dozvoljeno je i sledeće povrće: karfiol, luk, celer, keleraba, ponekad paradajz; - mlečni proizvodi: sa što manje UH (svi tvrdi sirevi od 45% mm kao što su kačkavalj, trapist, gauda i sl), pavlaka umereno, jogurt do 1/2 l dnevno, oprez sa fetom i sirevima sa malo mm, - jaja na sve načine (ako se prže onda pržiti maksimalno na 1 supenoj kašici ulja). I nema merenja, nije kao u Atkins dijeti, već se jede sve koliko želiš i povrće i mlečno i meso i jaja, samo ono što je dozvoljeno. Zabranjen je hleb, mahunarke, pirinač, krompir i voće. Kao u Atkinsu. I tako se jede prvih 6 dana. 7 dan se za doručak i ručak jede po želji, hleb, krompir, voće, sve što se u prvih dana nije smelo, može pizza, gibanica, po želji, jedino je zebranjeno konzumirati šećer i kolače, med ako baš mora može, ali svo voće je tada dozvoljeno. Za večeru opet proteini uz povrće. Ovom dijetom se ne gube mišići već se grade ako se vežba što mi je posebno super. Mnogo mi se sviđa, to je dijeta za mene, od sutra krećem.
|