Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 12:22:53
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Rekla mi je da radi 25.04. Ali mi nije htela reci od koliko sati, nego je izjavila "jel vi mene cujete, ne mozete kod nje, sve je zakazano". Ma, bicu tamo od osam.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 14:20:38
|
|
|
|
Milena18
|
Uh, što me nervira kad se sestre ponašaju tako. Meni je isto onako drsko rekla kad sam zvala da zakažem ultrazvuk "A zašto zovete sad? Zakazivanje je bilo juče (tu praksu da se zakazuje samo četvrtkom su uveli pre nepunih mesec dana i sad bi kao svi trebalo da znamo), ali evo prebaciću Vam vezu, pa vidite da l'' će da Vam zakaže", da bi mi sestra mog lekara onda sasvim smireno objasnila da to važi za preglede a da za UZ nije nikakav problem da se zakaže. Eto, ta prva je očigledno imala za cilj samo da se istrese. IvanaSK, samo ti idi, mislim da ni ne bi smeli da ne prime trudnicu koja je imala bolove u stomaku, mada je u ovoj državi sve moguće. Borice, čekamo, navijamo
< Poruku je uredio Milena18 -- 15.4.2016 14:26:10 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 14:39:04
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Milena, ne idem ja zbog bolova, mada mi je palo na pamet da to kažem :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 14:54:54
|
|
|
|
Milena18
|
Ma znam, nego se setih da te je boleo stomak pre par dana. Pa možda da spomeneš i to, što da ne, samo ne moraš baš da kažeš da je to bilo nakon što si nosila krevetac Sandricak, jesi li otvorila bolovanje?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 15:05:32
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hahaha, krevetac necu da spominjem :) Ja sam, na primer i jutros imala slične bolove, trajalo pola sata, sat i pustilo. I vrlo često ih imam nocu. Tako da ne bih mnogo slagala. A te bolove otprilike mogu da opisem kao menstrualne bolove. Anck, gde siiiii? Nimfa, Sandricak i ostali stomacici gde ste danas?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 15:33:19
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pricam sa drugaricom o mazanju stomaka, grudi i ona kaže kako su njenoj drugarici rekli da pocne u trudnoći mazati AD uljane kapi na bradavice. Patronazna sestra joj to rekla. Definitivno vaze različite priče za sve.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 17:05:29
|
|
|
|
borica
|
IZVORNA PORUKA: MishMash Borice jesu li popravili aparat za ctg? Od danas je poceo da radi, ici cu sutra prepodne. Sin ide na izlet po Nisu sa trenerom folklora, pa kad ga ispratimo. Ivana javi se sto ranije, pa cekaj kad moze da te primi. Primice te sigurno. Danas je lepo vreme, ja cekam goste. Kako ste trudnicice?
< Poruku je uredio borica -- 15.4.2016 17:06:52 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 19:29:11
|
|
|
|
borica
|
Au nema nikoga . Ja ispratila goste, sestru, zeta, njihovu unukicu i cerku koja je vec probila nedelju dana termin za porodjaj. Haha, mozda se zajedno poradjamo i budemo u istoj sobi. Mm i L su na probi folklora, ja uzivkam. Malisa u stomaku udara, ali u besiku i bas nisko u grlic.Stomak mi se spustio. Nemam bolove. Javite se zenske
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 20:08:00
|
|
|
|
MishMash
|
Borice, super za aparat za ctg, bili su brzi. Kod tebe se bebac polaaako, ali sigurno sprema, taman imaš par dana još do termina. Milena, tako i kod nas, stalno neka nova pravila, što komplikovanije to bolje. Sad su izdavanje rezultata pomerili od 10 do 11 sati, baš zanimljiv termin IvanaSK, mudro zbori Milena, ne pominji krevetac i kaži šta te boli, kao što jeste Što se mazanja tiče, meni je isto rečeno da ne mažem ništa. Ja bez lanolina ovog puta ne idem u bolnicu Da li je mooožda neka od vas koristila jastuk za dojenje?
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 20:11:49
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Borice, ide to sve kako treba. Ja imam jastuk obrnuto slovo U, duzine do ispod stomaka i onako nisam bas nesto oduševljena, drugarica mi donela pre par dana.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 20:13:36
|
|
|
|
Nimfa
|
Evo i mene Celog dana samo negde, ali sam dosta obaveza zavrsila. Ivana ja tako rekla da imam bolove kad nisu hteli da me prime, nisam nesto mnogo lagala jer sam imala bolove u bubregu bas jake ali tad su se smirili, uglavnom uzeli su knjizicu i otisla sam na pregled.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 20:18:15
|
|
|
|
MishMash
|
Mislila sam da sašijem, ali ako kažeš da nije nešto, neću da se mlatim bez potrebe. Hvala Ivana Kako si ti, je l' bebi i dalje raste kosa? Po tome će ovo moje mezimče da bude kao Čubaka
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 20:23:29
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
I ovo je siveno, koristila ga sestra moje drugarice. Mislim, nemoj zbog mene da ne šiješ, mozda tebi bude ok, jer vidim da ga zene hvale. Videh danas na netu da ono sto je dugačko bas kosta 3000 din. Jeste mi za nijansu bolje, udobnije, ali i dalje me bolucka stomak, i dalje stavim jos jastuka na uzglavlje.... Nimfa, da, da, resila sam da idem 25.04. i da kazem da me boli stomak.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 20:28:58
|
|
|
|
MishMash
|
Ivana, što se mora nije teško Možda se i predomislim još u vezi sa šivenjem, imam neke stare jastuke pa sam mislila da iskoristim to punjenje iz njih
< Poruku je uredio MishMash -- 15.4.2016 20:30:22 >
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 21:25:18
|
|
|
|
BubaBubica
|
Juhu eto i mene Ja sam se bavila večerom pa smo sad večerali, devojke se umivaju pa da iskoristim da vam napišem koju. Pričala sam sa mužem i kaže da zakažem za sledeću nedelju 4D UZ jeeee baš se radujem! Inače sa sinusima sam bolje, danas nisam morala da popijem paracetamol i nisam morala da koristim kapi za nos. Sa zakazivanjem i kod nas redovno imaju takve ispade, stalno nešto menjaju i izmišljaju a mi to sve moramo da znamo telepatski. Ima jedna dobra babica sa kojom stvarno možeš ljudski da popričaš i stalno je nasmejana i ljubazna, ali treba naići na nju. Imam i ja taj jastuk ali sam ga pozajmila drugarici, doduše meni on nije bio udoban ali za bebu mi je bio pravo olakšanje i za dojenje, i kasnije za učenje sedenja, pa za igru.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 22:18:33
|
|
|
|
marijana22
|
žene samo da vam mahnem, pa idem na spavanje Nešto mi nije bio dan
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 22:40:55
|
|
|
|
pngpme
|
Pričate li to Beluga jastuku? Ja sam baš razočarana jer mi nije udoban. Koristim ga ali ne odgovara mi. Punjen je stiroporom i nekako je tvrd, ali baš mi djeluje da će da bude sjajan kod dojenja i za zagrađivanje bebe itd... Ja sam ga dobila na poklon...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 23:27:24
|
|
|
|
Dada81
|
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun Jutric cureee Ja ustala sa stvrdnutim stomakom Akvarijum sam morala sve cekala mm da mi pomogne i tako jadan osta ne ociscen vec 3 nedelje... jadnicci mali, reko sad cu ja to. Pa me posle mm grdio IZVORNA PORUKA: Dada81 Zanimljivo mi posle plavih stvarčica da ću sada gledati i roze a samo da je zdrava. Od svega najviše mi smeta još uvek teško disanje posebno kad uveče odem u krevet. četvrtak sada na kontrolu,tamo zaglavim u čekaonici po 3 sata. A ,sve sam sredila sem krevetca. Eto Dade u 37 nedelji pa kad pre ..mislim nismo ni znali nije te bilo ovde Tako je i meni sad sve cudno sto uzimam plavo posle onoliko roze i masnica , suknjica i cvetica! Mislim da se meni bas spustio, lakse se dise! Ivana,Bubice,Borice,Misu,Anck grlim sve trudnicice ,gde i NM i ona vidim ne stize doci ovde kao i ja... Rado bih da sam stizala ranije da se družim sa vama ,ne znam ni ja kad mi prodje ,malo uz infuzije prvih meseci ,pa oko dece ,pa oko nakita što pravim ,izvukoše se dani eto me na samom kraju. Bila juče kod dr.otvorena jedan prst ,s obzirom na doktora ,mogu slobodno reći to su moja dva :) u glavnom ,dobro sve i tek za dve ned.opet ,ako ne krene ranije.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 15.4.2016 23:42:12
|
|
|
|
Dada81
|
Anck ,mogle bi da se malo razmenimo za stvarčice, ništa ja roze ili drugih boja ,sem plave u par nijansi naravno, sive i belo eto(dobro je) nemam sem za izneti bebu iz bolnice, i posteljinu ali bice Kažem uvek ,neka su nam samo živi i zdravi. Razigrala se ,ja umorna od jutros nešto. Stidna kost ubija koliko zaboli ,ali i krećem se solidno. Moji momci spavaju a mislim da cu i ja. Od Malog Marka nema sanse da dosjem do kompjutera ,a oci me bole gledajuci u ovaj tel.Želim vam svima lepu mirnu noć!
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 6:36:39
|
|
|
|
New Mom
|
Obozavam ova vilenjenja u zoru. A dusa mi spava. Od danas po svim racunanjima i merilima ulazim u 9.mesec.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 8:42:23
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Dado rado da sam ista ostavila, sve podelila, uglavnom kumici maloj ili mm sestri mozda mi je ostalo par stvarcica ali za 2-3+ sto je ostalo kod mame a za bebirona niti 1 bodic ma nista Ostali mi peskirici i cebenca sve u rozoj boji jedan peskiric plavi dok nisam znala sta cekam prvi put, pelene i ostala velika oprema srecom tu je. I sve sam kupovala prvi put dok nisam znala pol, pa je srecom sve univerzalnih boja i crveno/sivo i krevet, i kolica, nosiljka pa je svima odgovaralo. Cestitam Nm nek si dogurala ... za koji dan pa ako im se zuri mogu napolje ja kaskam za tobom cini mi se 3-4 dana Jesu se smirili bolovi??
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 16.4.2016 8:46:17 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 9:34:32
|
|
|
|
borica
|
Dobro jutro i od mene, kafica se popila, spremila sam se, idem na ctg. Sad sam bogami u auto ubacila i torbu i kesu za porodiliste za svaki slucaj. Neka stoje tamo . Sinoc sam od pola9 do 10 h imala kontrakcije na 20 minuta koje su trajale nekih 20 - ak sekundi i stale. Nocas nista, samo su me listovi na nogama boleli ludo, inace tako mi je i pred menstruaciju. Mom sinu izlet odlozen, pa sam se malo iznervirala, sad moramo i njega da vodimo, poremecen nam je plan, drugacije bi se organizovali, spavali bi kod moje majke sinoc da sam znala da nece biti izleta. Mozda necu moci da se do kraja dana javim ovde, idem kod majke, tamo nemam net. Ako ima nekih promena svakako cu javiti nekoj clanici. NM za deveti, kako sa bolovima, jesu se smirili. Anck,a tebi? Sve vas
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 9:59:42
|
|
|
|
Dada81
|
Dobro jutro veliki i mali stomačići ,da bude i što više ovde u temi ,jer za sad vidim sve nas zapamtim i nabrojim za čas, a dosta nas je pred kraj. Kod mene već majstori ,stigao krevet na sprat ,ogroman je ,a soba minijatura ,a moramo svi u istoj sobi ,mada sam zadovoljna ,samo Boze zdravlja, imamo mi dnevni boravak. Anck, salim se ,mada da se mi bliže i što da ne,imam baš dosta plavih stvari ,a tek sam počela da delim. Ćebenca bar ;) A da ni bodice nemaš ,uh Sad ce i od muževog rođaka žena da se porodi ,pa ću i njoj dati stvarčice. Super su očuvane. Beba se igra ,tvrd stomak na momente ,ali dobro je,sad malo akcije po kući, mada je tu muž, opet da usisa i očisti .Mada sam i ja ,sreća po sebe ,okretna i još mogu trčati na sve strane.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 10:35:58
|
|
|
|
sokimoki
|
Jutro i od mene Bas me zeza nos,kuburim sa alergijama na polen,i zato moram da sedim kuci a vreme divno,bas bih se skitala...
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 10:45:56
|
|
|
|
BubaBubica
|
Helou trudničice moje Lep dan osvanuo, a ja moram biti unutraaaa Juče smo malo prošetali do parka i odmah mi je bilo gore, nos potpuno zapušen, užas. Ja ne znam da li je upala ili alergija? Ili i jedno i drugo? Imam sve simptome upale sinusa ali kad izađem napolje samo se pogoršaju. Pijem Cefaleksin redovno, još 6 kapsula mi je ostalo, a jedino što se poboljšalo je da me glava manje boli i na trenutke mi se vraća čulo mirisa i ukusa. Zakazala sam 4D UZ za sredu, jedva čekam!
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Dobijanje na težini po nedeljama trudnoćeKoliko je preporučljivo ugojiti se u trudnoći i zbog čega kilogrami tako naglo rastu?
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.