Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 11:12:37
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bubi, to lici na alergiju. Jedva čekam ultrazvuk :) Dado, Anck, ni ja nemam nista od stvari, vecina stvari za sina je bila polovna, ono što je bilo novo je u decackim bojama, a i to sam uglavnom sve podavala. Tako da smo mi i kolica kupovali. Inace, mene drma malo trema, sve mislim da je sa devojčicama teze :) Sokimoki, ozdravi brzo! Borice, javi ako nesto bude! NM, deveti, divno Marijana, nadam se da si danas bolje. Ljubim stomacice.
< Poruku je uredio IvanaSK -- 16.4.2016 11:14:22 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 11:21:35
|
|
|
|
BubaBubica
|
Nemam pojma ni ja sama više, da izvinete sad ko je gadljiv neka ne čita sekret kad čistim nos je gust zelen, i to ne znam kako da razredim, katastrofa bre, a čitala sam da kod alergije bude kao voda, i taj imam, samo počne da curi iskreno mislim da su mi nos i sinusi puni i ne znam kako da to pokrenem da očistim. Čitala sam po netu nešto pa valjda upali nešto, ipak ne može da prođe preko noći. Ja garderobice za devojčice imam i na viška, ako bude curica onda nemam problema a ako je bata, onda će mi proslediti tetka koja ima sina vršnjaka sa mojom starijom Bubicom idu zajedno u vrtić, moj brat i moja ćerka. A bebac se od juče tako razigrao, uveče me šutirao u debelo crevo i grlić toliko da sam mislila da će probiti vodenjak, ne znam šta mu bi odjednom i sad se namestio tako da me šutira pravo u pupak baš je ojačao u poslednjih par dana, kad podivlja u stomaku ove moje dve sve srećne da mogu da ga love Nadam se da će zapamtiti ove trenutke, moraću da zabeležim kamerom kako su se jurili preko stomaka
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 11:25:05
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bubi, mislim da ces ipak morati uzeti stvari. Ja ne odustajem od onog sto mislim :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 11:29:10
|
|
|
|
BubaBubica
|
Ivana ne mogu da potvrdim ono što tvrdiš jer ja mislim da je tetki teže sa sinom nego meni sa dve devojčice. Opet to je verovatno do deteta jer on je toliko trvdoglav da ja pored nje dobijam nervne slomove dok ga samo gledam i nekako mislim da sa sinom nikad ne može majka imati taj odnos kao sa devojčicama, dečaci jednom kad odrastu oni se odvoje i imaju svoj život, jedino mamini sinovi ne mogu da se odvežu od mame ni sa 30 godina a to nikako ne želim ako budem imala svog sina, i nekako sinovi nikad ne gledaju roditelje i ne brinu kao ćerke. Zbog toga je verovatno teže ćerkama nego sinovima a ne roditeljima. Ja sa svojim devojkama mogu da radim sve ženske stvari, sređivanje, lakiranje noktiju, da spremamo kuću, nekako kao sa drugaricama, dok ne verujem da bi to mogla sa dečacima. Ne kažem da su dečaci hladni, i oni su maze ali nikad nećeš moći da pričaš sa dečacima o ženskim stvarima onak okao sa ćerkama Sad po ovome ispada da sam totalno protiv dečaka ali samo sam nabrojala prednosti sa devojčicama. Sa dečacima ne znam, pišite vi EDIT: Ja ti odgovorila na tvoju tremu zbog curice a za garderobicu ne znam šta da ti kažem ja sam totalno bez predosećaja, jednom se obraćam bebi u ženskom rodu, drugi put u muškom i tako
< Poruku je uredio BubaBubica -- 16.4.2016 11:31:36 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 11:33:56
|
|
|
|
BubaBubica
|
IZVORNA PORUKA: Dada81 Anck ,mogle bi da se malo razmenimo za stvarčice, ništa ja roze ili drugih boja ,sem plave u par nijansi naravno, sive i belo eto(dobro je) nemam sem za izneti bebu iz bolnice, i posteljinu ali bice Kažem uvek ,neka su nam samo živi i zdravi. Razigrala se ,ja umorna od jutros nešto. Stidna kost ubija koliko zaboli ,ali i krećem se solidno. Moji momci spavaju a mislim da cu i ja. Od Malog Marka nema sanse da dosjem do kompjutera ,a oci me bole gledajuci u ovaj tel.Želim vam svima lepu mirnu noć! Dado jel ti živiš u Rep. Srpskoj ili u Srbiji?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 11:36:39
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mislila sam da je teze oko devojčica u smislu, aj sad lupam,vise treba da se vodi racuna o ribici, presvlacenju, drugačije ih treba vaspitati nego decake, da ne budu ni harambase, ni princeze na zrnu graška.... I kad i odrastu,vise cu se cimati za devojcicu gde je i sta radi, nego za decaka.. A uskoro ces se uveriti kako sin zna da voli! :)
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 11:54:02
|
|
|
|
BubaBubica
|
To jeste, ali ne bih se složila oko ribice, ja ne znam kako ću se snaći sa visuljkom ako čekam sina da li treba prevlačiti kožu da li ne treba, to mi je trenutno najveći strah. Ovako samo paziš da ne zađe kaka u ribicu tako što odmah presvučeš pelenu i mažeš tankim slojem masti i gotovo. Nemam pojma ,i jedno i drugo treba paziti Kod odabira garderobe i doterivanja komplikovanije je kod devojčica jer tu dolazi i frizurica mada pošto moje ne žele da im diram puno kosu većinom nose rep. Ali opet ima lepših stvarčica za devojčice nego za dečake a vaspitavanje to ti kažem, zavisi od deteta, ovog mog brata je tako teško dozvati razuma to strašno. Devojčice su emotivnije pa im možeš objasniti i pričom prilično rano dok to kod dečaka baš i ne pali.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 13:06:21
|
|
|
|
sokimoki
|
Bubi meni se cini da je kod tebe kombinacija bakterijskog(zeleni sekret)i alergijskog.Meni tako uvek u prolece i jesen samo sam sad bez lekova jedino propolis sprej za nos koristim,akp bas bude moralo idem kod dr.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 13:59:35
|
|
|
|
Nimfa
|
Dobar dan Ja bila na UZ , sve je super, bebac se okrenuo glavicom na dole. Potvrdili da je deckonja , i bogami i mene je strah kako cu oko visuljka cini mi se sa devojcicama lakse. Sto se stvarcica tice za devojcicu imam bas puno , sto novih , sto polovnih, a za decka nesto bas malo, ali kupicemo
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 14:05:53
|
|
|
|
sokimoki
|
Nimfa za momka
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 14:21:24
|
|
|
|
Jole84
|
Ćao bucikeeee, kako ste Nimfa super za dečaka! Mislim da je sve isto, samo što smo mi navikle na devojčice, higijenu, oblačenje, vaspitavanje itd...a kažu da je i sa dečacima lako, zavisi od karaktera deteta. Sećam se Šerpica kako se osećala posle dve devojčice kad je saznala da stiže Toma...a sad je on sultan u njihovom domu Borice, nisam pratila šta si odlučila za epidural? Da znaš da imaš pravo da ga tražiš tokom porođaja, ukoliko ti niko to ne kaže, a verovatno neće. Potpuno je besplatan, jedino vikendom ne daju. Ivana, Bubice, Marijana, Pngme...i sve ostaleeee
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 17:21:14
|
|
|
|
vocicana
|
Samo da vas Imam mastitis, primam penicilin, temperatura me je razvalila. Nedostajete, beba je dobro, uhodavamo se polako.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 17:21:22
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Nimfa, super za visuljka :) Izgleda da mislimo da je lakse sa onim polom što vec imamo. Kozicu od prvog dana povlacis koliko moze kad se kupa i to je to. Sinu se bilo malo zalepilo sa strane, muz malo jace povukao, ovaj malo zaplakao i to je jedino bilo za sve ove godine (neka tako i ostane). Joj, ja se za devojcice plasim tih infekcija, bakterija.... Sticajem okolnosti sam pre tri godine cuvala jednu bebicu par meseci. Ona je tad imala sest meseci. I trebala sam da joj uzmem urin, dva dana sam pokusavala , dečacima to se uradi za tri minuta, kesicu mi drzi piša.
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 21:33:04
|
|
|
|
emicaa
|
Da vas konačno pozdravim,dobro smo,rastemo.U srijedu ćemo se gledati.Danas me toliko šuta izludila sam već.Eto pišem vam još sutra a sad odoh u krevetić.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 16.4.2016 21:36:50
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Emice, draga, bas je neobično bez tebe
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 7:57:07
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Prvo pozzz za sve IZVORNA PORUKA: IvanaSK Joj, ja se za devojcice plasim tih infekcija, bakterija.... Sticajem okolnosti sam pre tri godine cuvala jednu bebicu par meseci. Ivana nije to bas toliko strasno kao sto se tebi cini samo pravilno brises i nema problema. Meni je npr. bauk to oko kozice, jer sam citala da jedni dr. savetuju da se to ne dira a drugi da se navlaci... i eto sad budi pametan. A za urin ...to je stvarno zajjj nahvatati bebi. Mada smo mi uspevali da nahvatamo, jedno drzi drugo vija Ali kontam da je s decacima mnogo lakse, i sto se tice frizurica, oblacenja...ja poludeh vise svaki dan smisljati kakva frizura, kakva gumica uz sta ide, jos pogotovo sto ne vole da se cesljaju, pa se raduejm sto je decak bice lepo podsisan A sto se tice vaspitanja tu se ne bih slozila. mislim da treba isto truda za vaspitanje za devojcice kao i za decake Inace sto se pozurila Marinchica? Zna li ko?
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 8:51:44
|
|
|
|
emicaa
|
IZVORNA PORUKA: IvanaSK Emice, draga, bas je neobično bez tebe Ivana mnogo ste mi falile Dobro vam jutro.
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 9:22:53
|
|
|
|
pipi_coco
|
Samo da vas pozdravim stomacici Nadam se da ste mi dobro svi..... Vidim tema je djecaci ili djevojcice šta je lakše i teže, uh i mene je strah održavanja djecakove piše, citala sam i tu temu niša mi nije jasno hiljadu raznih mišljenja, da li navlaciti kožicu ili ne i kada poceti s tim ... Ja cu da pitam sada kada budemo išli na prvu kontrolu za 8 dana Ja sam mišljenja da je za curice ljepša odjeca, a za djecake ljepše igracke Sve vas puno grlimo
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 9:30:53
|
|
|
|
emicaa
|
Ja ću opet slušati našeg pedijatra,i prošli put sam sa T i nismo imale problema ali u svakom slučaju mislim da je lakše sa curicama. Pipi kako se snalazite
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 10:40:46
|
|
|
|
Anck Su Nmaun
|
Pipi javi sta ti je rekao Dr za to...bas me zanima. nek se javi mama koja ima i decaka i devojcicu pa nek iznese misljenje Ja na terasi presadjujem kaktuse, tj. pravim im novvo staniste na ogradi umesto polica, sad usla da popijem jedan magnezijum, pocinje da me stiska pomalo.
< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 17.4.2016 10:41:14 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 13:40:47
|
|
|
|
marijana22
|
Pozz Ne stigoh da se javim juče, išli na svadbu, kasno došli kući pa dok smo uspavali decu, baš sam bila umorna. Šta je bolie jabuke ili kruške???? Obožavam ovakve teme. Uglavnom se trudim da ne ulazim u rasprave, ali ovaj put ću reći svoje mišljenje. Imam i sina i ćerku, što se tiče vaspitanja tu nema pravila, sve zavisi od detetovog karaktera. A što se tiče higijene kod dečaka treba povlačiti kožicu jednom nedeljno (čini mi se, već će vam reći vaš pedijatar). Kada kupate bebu, dok je još u kadici malo povučete kožicu sa glavića. Sve ste to već radile , snaći ćete se. Kod devojčica je bitno da se lepo obriše (najbolje bi bilo da je malo operete). To je cela nauka. Anck kako stomak? Jel još imaš bolove? NM? Pozdrav za sve
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 15:38:10
|
|
|
|
BubaBubica
|
Marijana ma samo ćaskamo onim što pišem kako je sa devojčicama ne znači da bojkotujem dečake, samo sam htela da IvaniSK razbijem malo tremu u vezi devojčica To mi imamo neudomice u trudnoći, naravno kad dođe beba sve se snađemo i svaka mama voli svoje dete tu nema dileme. Za sebe kažem ako je bata da će mi svakako trebati samo navika posle dve devojčice, da mi je čudno, nikako da ne bih želela. I napisala sam da u vezi vaspitavanja najviše igra ulogu karakter deteta jer znam i devojčice koje su nemoguće. Ili majka ne zna kako da se postavi. A to da smo sve to radile ne možeš porediti sa odraslima nemam pojma, neko kaže ne diraj neko kaže mora... pa ti sad budi pametna!
< Poruku je uredio BubaBubica -- 17.4.2016 15:40:16 >
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 15:57:32
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Dobar dan, drage moje. Bubi, jos uvek nisi uspela da mi razbijes tremu :) Kaki cete oprati pisu, ako ga uopšte ne povlacite? Ne secam se sad sta mi je dr pricao, al meni nekako logicno da kad se kupa ili jednom u par dana se malo povuče kozica i opere cistom vodom. Ne znam sta je teze, izgleda tesko i sa jednim i sa drugim
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 16:07:52
|
|
|
|
BubaBubica
|
Baš ahahahahah šta ja znam, ja se vodim time što sam i sama žensko pa znam po sebi šta i kako
|
|
|
|
RE: Trudnice (1-42 nedelje) 04/16 [chat] 17.4.2016 16:15:13
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Bas zbog toga, nama je sve teze, nego muskima
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Krvarenje u drugom i trećem tromesečju tru...Pročitajte koji su najčešći razlozi zbog kojih u drugom i trećem tromesečju dolazi do krvarenja u trudnoći.
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana.
Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.